Laʻau

Pellonia

O Pellionia (Pellionia) o se mea faʻapitoa e tupu mai i le aiga Nettle, o lona lauʻeleʻele o atunuʻu o Asia i Sasae ma se vaitau vevela. Faatasi ai ma le silia ma le limasefulu ituaiga o lenei aganuu, e na o le toalua lava o latou ua ola i le fale - o Pelonia "Davo" ma le Pellonia "Matagofie".

O vaaiga iloga o le Davo Pellion e mafiafia, o fugafuga o se lanu enaena lanu enaena, lamolemole lamolemole lapopoa lapopoa lapopoa e tusa ma le ono inisi le umi faatasi ai ma se laupepa lanu lautele i le ogatotonu ma toetoe lava o le tuaoi uliuli i autafa o le tuaoi. E fuga mai i fuga lanumumu lanumumu-lanu paʻepaʻe. I le Pelionia Le pele, o laulaau ei ai le lanu siliva-lanu meamata lanu meamata i luga ma le lanu piniki-lalo ifo, o le umi o le 3-4 cm.

Pellion tausi i le fale

Nofoaga ma moli

Le leai o se malamalama ma le la o le Pellionium e le matautia. E mafai ona avea le punavai ma puna. O lenei uiga faaalia i le moli e mafai ai ona tupu lau laau i totonu, e oo lava i le loloto o le potu. Ae o ave saʻo o le la e i ai se aafiaga faataumaoi i fugalaau ma e tatau ona puipuia le aganuu mai ia latou.

Lulu

E ui lava i le natura, o Pellonia o se laau tuai ma e taatele i nofoaga o le vevela, ae e le taliaina le maualuga o le vevela i totonu. I le taumafanafana ma masina o le tautotogo, o le vevela lelei o loʻo i le va o le 20-24 tikeri, ma le taumalulu ma le autumn - mai le 16 i le 18 tikeri. O le vavalalata o le fugalaau e talafeagai, ae o vaʻai malulu e matua faʻasaina.

Faʻasa

E masani ona faia le suavai masani o le Pellionium i le gasologa o le tausaga. O le eleele i totonu o le fagu fufulu e le tatau ona faʻamago, ae le tatau ona faʻatagaina le tele o susu, talu ai o le aʻa o le laau o le a amata ona pala. Mo le faʻaleleia o le vai, e fautuaina le faʻaaogaina o le vai tumau ma le vevela ile 20 i le 25 tikeri Celsius.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le maualuga o loʻo i ai le pelium e tatau ona maualuga. O le tausia o le maualuga o le suavai o le a fesoasoani i aso uma e totoina ai le laau (taeao ma le afiafi) ma tuu le fugalaau i totonu i totonu o se ipu i luga o se fata faapitoa ua tumu i le susu.

Soo

I le faʻatauina o se paluga o le eleele atoa ua maeʻa ona faia, ua fautuaina e faaopoopo le perlite, vermiculite poʻo le piliki piliki mo le malamalama ma le friability.

E mafai ona faia paluga oneone i le fale. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia ni vaega: o le oneone oneone, ma le fanua humus (i le tasi itu) ma le fanua laupepa (i ni vaega se lua).

A filifilia se fugalaau, e taua le mafaufau i le vavalalata o aʻa o le aʻa i le eleele. O le fugalaau e tatau ona lautele, ae laitiiti i le loloto. I le pito i lalo o le fagu pe a totoina Pellionia, e tatau ona sasaa se alavai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le taumalulu, e le manaʻomia ona faʻaaogaina fomaʻi, ma i masina o loʻo totoe e tatau ona faia faʻatasi i le masina. Pe a faʻaaogaina le fafagaina faigata, e fautuaina e faʻavave le faʻasalaga fautuaina o le vailaʻau i luga o le afifi.

Teuina ma le totoina

O uiga teuteu o Pellionia e na o le tasi pe lua tausaga e faʻasaoina, pe a uma ona toe faʻaleleia le laau. I lenei itu, o le teuteuina, fuga ma le totoina o mea e le talafeagai.

Pellion totoina

E mafai ona e ola i totonu o le fale mai fatu fou na filifilia pe maua fatu, ae o le tele lava o taimi e masani ona tutupu ai le au faifaatoaga e faʻaaoga le auala e faʻaleleia ai e ala i le vavae. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le pito i luga o le pu ma le tolu internodes, lea e tuʻuina i totonu o se atigi pusa vai poo le palapala seia oʻo i aʻa. O le faagasologa e tumau pe a ma le 5-7 aso.

Maʻi ma meaʻai

O meaola tuga sili o fuʻa ma aphids. Faatasi ai ma le taofiofia faifai pea o se fale i le vai mafanafana, e leai ni vailaau manaomia.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

O mafuaʻaga o le tele o faʻamaʻi o loʻo i totonu ole fale e aofia ai le solia o tuutuuga o le taofia ma tulafono ole tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Laʻau mūmū mūmū - mai le vevela ma le maualalo o le toʻimama;
  • Paʻu o aʻa ma aʻa - mai le sili atu o le vaivaivai;
  • Pale leaves - mai le malamalama tele;
  • Laʻau faʻamalosi - mai le leai o se malamalama.

Pellionium talosaga

O Pellonia o se mea teuteu matagofie e foliga tutusa ma isi aganuu i vavaega ma tuufaatasiga o loʻo i luga o terrariums ma florariums ma e mafai ona avea ma sui o le laufanua o le lau. E faʻaaogaina e le au fugalaau fugalaau le Pellionium e teuteu ai le fagu fagu, ma fautuaina foi e avea o se fale o le ampel. O fugalaau i totonu ole lanu e le masani ai laulaau, e totoina i fugalaau fugalaau, o le a faʻafiafiaina ai le potu ma fiafia ai mo le tautau i fafo.