Laʻau

Laʻau faʻafeoloolo-alofa mo le togalaau manaia

E tupu i totonu o le atunuʻu poʻo le togalaau togalaau o loʻo i ai ni nofoaga paolo. I le taimi lava e tasi, e le tele naua ni nofoaga malamalama. O mafuaʻaga mo le mea moni o loʻo i ai le tele o nofoaga paolo i luga o le 'upega tafaʻilagi e ono ese lava. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o laau iti ma laau e tutupu i ni numera tele i luga. O latou, o le mea moni, latou te avatua fualaau suamalie ma vine, ae ave ni avanoa se tele ma lafo mai se ata lafoia malie. O le mea lea, o laau toto e ola i lalo ifo o ia mea e toetoe lava leai se mea e leai se malamalama o le la. Ae ui i lea, o le a le mananao le au nonofo i le taumafanafana i le fale atoa o le taumafanafana ina ia matagofie ma muamua. O le ala ese mai lenei tulaga e matua faigofie lava. O le mea lea, i nofoaga malulu e na ona e manaʻomia lava e totoina ai laau malu-alofa mo le faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

E faʻafefea ona filifili togavao-faʻafeoloolo mo le togalaau

O le vavalalata o laau toto e masani ona vaevaeina i ni vaega se tolu, e aofia ai: leʻau, fugalaau, ma le teuteu. O nei laau totino uma ei ai tulaga aoga ma mea le lelei. Ma e iai foi ituaiga o laau toto e le gata ina manaia, ae e maua ai foi fualaau maloloina, manogi ma sili ona suamalie. O le au faʻapitoa o fai togalaau ma faʻatoʻaga e le o fautuaina le faatauina o meaʻai i maketi masani, ona e maualuga le tulaga o le a maualalo le lelei. O le faatauina o laau toto e sili ona lelei i faleoloa faapitoa ei ai se igoa lelei. Faatasi ai ma ituaiga eseese o laau toto, o le sili ona lauiloa ma taatele e iloga.

Laʻau vaovao ma faapalepale

Rhododendron

O ia ituaiga laau toto ei ai sona foliga matagofie, aemaise lava i le taimi o le vavalaʻau, pe a toetoe lava a ufitia atoa i le tele o fugalaau e aofia ai fugalaau o lanu paʻepaʻe. O pepa laulaʻau e tino. E lagona e Rhododendron le manaia i le ufiufi na faia e laau maualuluga ma laau afu, lea e mafai ona oti ai le tele o isi laau.

Garden jasmine

O lenei ogalaau e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ma fai togalaau. O se laau manaia tele o le a avea ma se mea matagofie matagofie mo toetoe lava o soʻo se 'upega tafaʻilagi. Jasmine foliga sili ona manaia i le faagasologa o le fugalaau. I le taimi nei, o ona lālā e ufiufi i paʻu papaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e maua mai ai se manogi manaia ma le manaia. O se aoga taua o ia ituaiga laau toto e le o se mea e sili ona leaga i le nofoaga o le tuputupu ae, faapea foi ma le lelei o le eleele. E mafai e le Jasena togalaau ona faʻafetaui lelei i soʻo se tulaga tuputupu ae. O le mea lea, e matua feteʻenaʻi ma vaitau malogo, ma o fulufulu e matua malulu e le fefefe i ai. Ae peitai, ina ia mafai ona teuteu lau 'upega taʻavale i se paʻu laumei ma lelei, o le a manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi ma masani ona tipiina.

Laʻau faʻafeoloolo malu-malu

O ia ituaiga laau toto e talafeagai mo na tagata fai togalaau ma tagata o le tau mafanafana e mananao ia ola a latou laau e le gata ina matagofie, ae aumaia foi nisi o faamanuiaga.

Barberry

O sea togavao e sili ona lauiloa i atunuu i sasaʻe. Ua vave ona tuputupu ae ma le malulu. E faigofie tele ona tausi ia te ia, ma e na te taliaina lelei le taimi malolo. O ia laau laʻau e laʻititi lau laʻau lanu meamata, o le taimi o le autumn e suia ai lanu lanu meamata i le paʻu. Berries e ola i vine ma le maualuga o le tofo. E faʻaaogaina i le kuka mo le sauniaina o ipu eseese.

Gooseberry

E mafai ona ola uma i se nofoaga lalelei ma i totonu o se nofoaga malulu. Ma o ia ituaiga o mea vaivai e tatau ona faasusuina e seasea lava ma talafeagai, aʻo mafai ona tatalia se vaitau malogo. O le laau toto e tupu fua suamalie, lea e masani ona faʻaaoga mo le faia o siamu.

Hazel

O lenei laau e fiafia e ola i na o eleele e le o ni meaola. Afai o le palapala o le aisai, ona fautuaina lea e faʻaopopo le oneone. O meaʻai suamalie e ola i luga o le hazel.

Laulu faapalepale laau toto

O lenei vaega e aofia ai le tele o laau toto. O nisi nei.

Mosythia

O lea ituaiga o laau ei ai lau lauiloa o le lanu o lemonia. E mafai ona totō faʻatasi ma isi laau toto, ma taʻitasi. O le malulu ma le malulu lauʻeleʻele, ma e le lelei foʻi le tuʻuina.

Euonymus

O lenei laau toto e ola vave vave ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. I le taumalulu, e foliga mai e ofoofogia. O laupepa o lanu paʻu o le a mautinoa lava le aumaia o se mea taua ma se uiga uigaese i lau togalaau.

Mahonia

O se ituaiga laau totogo e fiafia i le susu. I le i ai o le faʻaleleia o vaiinu, o le a sili ona matagofie ma e mafai foi ona fuga.

O ia togavao-faapalepale vao o le a avea ma teuteuga matagofie mo soʻo se 'upega tafaʻilagi.