Laʻau

Uluaʻi manatu a le atunuʻu

Mo le toʻatele o tagata faʻaonaponei, o le nofo i le mafanafana o se nofoaga mo se malologa manaia pe a maeʻa le vaiaso faigaluega. O iinei e mafai ai ona e manavaina le ea fou, fiafia i le lemu o le po ma toe togi lau maa mo le vaiaso atoa. I le faaopoopo atu i lenei mea, ua tatala le fale mafanafana i mafaufauga, iinei e faigofie ona e maua se gaoioiga mo oe lava i soo se taimi. Soʻo se tagata fatu fatu ma se faʻapitoa faʻapiʻopiʻo o le a fatuina le mamanu faʻafanua o lona 'upega tafaʻilagi, tusa lava pe o se togalaau masani, togalaau poʻo se eco dacha i se auala faʻaonapo nei. Uluaʻi autu o le fale mafanafana o le a fesoa- soani e faʻaogaina ai lau togalaau, togalaau fugalaau poʻo le togalaau togalaau, ia latou matagofie ma tulaga ese.

E faigata ona le ioe i le faʻamatalaga e sili le manaia le vaʻaia o lau 'upega tafaʻilagi e masani ona teuteu ma faʻaauupegaina. Ma afai e te aofia ai mafaufauga fatufatuaʻi, mafaufauga le mafaatusalia, e faigofie ona e iloa soʻo se manatu. E mafai ona e faia lenei mea e faʻaaoga toetoe lava o mea uma oi ai: tuai tuai, maa na totoe mai le faataatiaina o le faavae, salu o laupapa, lala (otaota pe a uma ona teuteu laau), piliki tuai, ma isi.


O pa laiti laititi e fai i laulaʻau lauulu o le a fesoasoani i le faatupuina o le lagona o le i totonu o se togalaau a le nuʻu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tietie solo i totonu o le eleele i le mamao e tasi mai le tasi ma le feaveaʻi i le va oi latou fou, na o le tipiina o lala o le willow. I le taimi lava e tasi, e mafai ona tanumia nisi lala i le eleele mo aʻafiaga, ma mulimuli ane o le a alu ese le puipui.


Afai oi ai se laau tuai i luga o le laupepa, o le taimi lea e sui ai i se mea fou, o lona ogalaau e mafai ona tipi ma faʻaaogaina e fai ma laulau ma nofoa, ma tuu i totonu o le pito o le togalaau. Mai i le vevesi, ae lava le malosi o paranesi, e mafai ona e faia se nofoa ma tuʻu i tafatafa o le faitotoa i luma. E manaia le nofo i luga o le mafanafana o le taumafanafana.


Mai tuai tuai mai se taavale, e mafai ona e faia ni fugalaau matagofie ma eseʻese ma fugalaau fugalaau. Ma afai o loʻo i ai se paʻu tele mai le uila afi ma se vaega o le cellophane, e mafai ona e faʻatulagaina se vaituloto, teuteu faʻataʻaliʻoliʻo faʻatasi ma maʻa masani ma totōina vao matagofie latalata ane.


Mai pakete tuai ma pesini, o le a maua ai ni fugalaau matagofie, lea e mafai, pe afai e tatau ai, e mafai ona fesiitai mai lea nofoaga i lea nofoaga pe natia i luga o le vevela i le taumalulu, faʻasaoina fualaau mai gutu malulu.


O auala ma nofoaga e malolo ai ma le pakaina taavale mo taavale i onapo nei e masani lava ona faʻaputuina i paʻu paʻu, ma o nisi taimi e galo ai le galo tagata e ave luga o nofoaga maualuluga lea na feaveaʻi ai i le nofoaga e tuʻu ai. Aua le lafoina i latou pe lafo i latou i le ogaumu! O le a latou faia ni nofoaafi lelei poʻo se sofa, faʻapea foi ma sina laulau 'aina laititi, lea i le taumafanafana o le a fetaui lelei i totonu o le terrace poʻo le faapaologa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fufulu ma ufiufi i se mea faʻapitoa e fuafua e puipuia ai laupapa mai le susu ma mea faʻamaʻi, ona vali lea i le lanu e manaʻomia. Mo se laulau, e tatau ona e faia se pusa, ma mo nofoa poʻo se sofa, o aluga susu e mafai ona faʻaalu.