Fugalaau

Tausiga tatau mo le sulu i le fale

Laʻau faʻapitoa o le aiga o Rosyankov ua tutupu aʻe e pei o ni laau teuteu. E talisapaia i latou e le au fai togalaau mo o latou foliga e le masani ai ma le mafai ona 'ai i iniseti. O le tausia o le ufiufi i le fale e faigofie tele pe afai e mafai ona toe gaosia le tafaoga masani.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le aureole o le lapatai e lelei tele, mai vaomatua i vaomatua o le vaʻaia o le vasa. O ituaiga taitasi ua fesuisuiai i nisi o auala o le vevela ma le susu. Faʻafefe o loʻo ola i le malulu vevela e manaʻomia se taimi malolo ma le maualalo o le vevela, ma ituaiga vailaʻau e mafai ona faia e aunoa ma le tausaga atoa.

Faailoga mai fafo ma uiga o le laau

Faʻalagolago i le maualuga o le mea e nonofo ai, o laau e eseese i le maualuga ma le tele o le vao, le foliga ma le lanu o laulaau. Tagata ulufale mai mai Amerika i Saute, New Zealand, Aferika, o loʻo i ai se ponailu e oo i le 60 cm le maualuga, ma o tagata o le aufusi ogatotonu e le sili atu i le 8-15 cm.

Meaola

E ui lava i le tele o ituaiga meaola, o le fausaga o le sulu o loʻo i ai uiga masani.

  1. O lanu o se ituaiga lapotopoto pe o le a oʻo i totonu o le lapisi, e aoina i totonu o se rosette basal, ei ai le umi o le 50 mm i le 0.5 mita, e faʻatatau i le ituaiga. I luga o le laʻau o lauulu ia, o pito i tua o laumei o se pulepulega paʻu, e foliga mai o le sau, e faaputuputu.
  2. O le aʻa o le aʻa e pala, e le umi, talu ai i le natura natura o loʻo ola le laau i luga o eleele le lelei, ua le mafai ona tuʻuina atu i ai ni meaʻai atoatoa.
  3. O loʻo totoina e le laau ni paʻu maualuga ina ia maua e iniseti le avanoa e faʻafefiloi ai i latou e aunoa ma le lamatiaga o le oti. Fugalaau e pipii i luga o se laau i luga aʻe o mailei i le amataga o le tautotogo. E mafai ona lanu lanu i luga o le lanu piniki, lanu viole poʻo le kulimi.
  4. O fua e faia pe a maeʻa le vaitau o le vavao ma paʻu ai petals. O fatu o lapalapa o loʻo i lalo ifo o se vaega manifinifi o le paʻu, o le pulp e le o iai.

I le faagasologa o le evolusione, ua aʻoaʻoina ai laau e maua mai ni meaʻai faaopoopo mai iniseti, lea e maua i se auala e le masani ai.

O ai ma le faʻafefea ona oso ai le la

Ua totoina e laau toto ni auala e togafiti ai ma fasi ai i latou ua afaina i le faaaogaina o mailei. O le lapoʻa o le laʻau, o le telē o le iniseti e mafai ona faʻafefe. E mafai ona avea ma vaeluagalemu, moa, namu, lago, ma i nisi tulaga lavelave po o pepe lele. O le vaʻavaʻai pe faʻafefea ona sosolo le vevela, e aoga le maua o se fugalaau e le masani ai.

O le laau e maua ai se mea lilo malu e tosina ai iniseti. O fualaau o le supa o loʻo faʻaputuina i le lauulu o lauulu lauulu, e matua ufitia ai pito ma pito i luga o lau. O se tagata manua o loʻo puʻea o loʻo pipii i se mea totino ma leai se avanoa e sola ese ai.

O le pepa ua gaugau. Faatasi ai ma le fesoasoani a enzymes meaai, o le laau e faʻamavaeina le tino o le tino o le tagata manua ma talepeina i lalo i mea faigofie. O lea la o le la e maua mai ai le malosi o le asuka, phosphorus, magnesium, potassium, sodium.

E tupu tele le olaola i eleele palapala. Mo lona galueaina, e le fautuaina le faʻaaogaina o masini vai, lea e sili atu i le taimi e saofagā i le alkaliina o le eleele.

Tulaga tuputupu ae

O le gaioiga o se laau e le masani ai, ua atiae auala talafeagai mo le ola i tulaga matuia. O nei eleele ua pala, e masani ona maualuga le maualuga, susulu faatapulaaina. E tatau ona amanaia manaoga o le fale ma fausia ai se nofoaga talafeagai.

Le palapala

E le fautuaina le faʻaaogaina o fugalaau faʻapena masani mo le la. O le mea pito sili ona talafeagai e manatu o le mea ua faʻaaogaina i le gaʻo. O le eleele mo le ufiufi e tatau ona matua malamalama, taofi lelei le susu. O Fasco Peat, Pelgorskoye TP (Morris Green, pH 2.8-4.0), ma Agrobalt-V e ausia nei manaʻoga.

O faʻatulagaga a le tagata lava ia e talafeagai foi:

  • oneone lapoʻa fefiloi ma le peat, faʻaaoga i tutusa tutusa;
  • peʻa faʻaputu faʻatasi ai ma granulite ceramis;
  • o le filifiliga pito sili ona lelei o le moa sphagnum.

Ina ia aloese mai le faʻavasegaina vave o le palapala, e filifilia se ipu tioata poʻo se palasitikiti, e le aofia ai meaʻai.

Totogi

O le suavai, lea e talafeagai mo le faʻavave, e tatau ona le itiiti ifo i le 60%. Ina ia faia lenei mea, ua faatofuina le fagu i le laau i totonu o se paʻu loloto, lea e tatau ona i ai le vai i le 1 cm le vai. Le faʻamamaina o le eleele e faʻaaoga ai le vai faʻafefe poʻo le faʻamaina.

Afai e mafai, ua tupu le la i totonu o se vai-terrarium-type, o lona pito i lalo o loo faapipiiina i le galu.

E tatau ona manatuaina o le faaumiumi o le suavai o le eleele e tau atu i le pala o aʻa. O le aloese mai lenei mea, e le o le faalauteleina o le kele, ae o le quartz sand le mafiafia e faʻaaogaina e pei o se alavai.

Faatasi ai ma le leai o se moli i le sulu, ua muta le gaosiga o le sau ma ua vave lemu.

Malamalama

O le laau e faigata mo le umi o le ao, i le taumafanafana, o le umi e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula, i le taumalulu - 8 itula. E le lelei le toleniina o le laau e le la susulu, lea e susunuina ai lau, mago ai le nectar e tosina ai iniseti. Ma i le leai o se malamalama, e mate vave lava le laau.

O le mea lea, o le filifiliga aupito sili, pe faapefea ona totoina se paluga, o le tuu lea o se ulo ma se laau i luga o se faamalama o loʻo i sasaʻe ma sisifo, pe a susulu le la i le taeao po o le afiafi. I le ao pogisa poʻo le taumalulu, e faʻaaogaina ai le malamalama.

Lulu

O le mafanafana o le vevela mo le laau e mai le 5-6 tikeri i le taumalulu, i le 30 tikeri i le taumafanafana. O le vavae ese mai lenei lapoʻa i le tasi itu poʻo le isi e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le tuputupu ae ma le vave faʻafuaseʻi o le oti o le laau.

Mo vaomatua, i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau o le vevela o le +30 e mafai ona faatagaina, i le taumalulu 14-16 tikeri. Mo laau mai le sone o le eleele, o le vevela lelei i le taimi mafanafana e 22-25 tikeri, i le taumalulu - 7-12 tikeri.

O le paleni o le vevela ma le vevela o le tulaga autu lea e teuina ai le vevela i laau toto.

Meaʻai

E mafai ona filifili o le tausia o se moe i le fale atonu e le atoatoa i le toesea o iniseti. Ae e le saʻo lenei mea. E le oti le laau, ae na o le faʻagesegese le tuputupu ae. Ae ui lava i lea, o auala masani e talia ai aganuʻu o luga o laei e tatau ona lafoaʻi.

I le taumafanafana, e sili atu le tuʻuina o le la i le ea, lea e mafai ona ia tulimanu ai. I le taumalulu, o ogaoga e nonofo ai i fugalaau e mafai ona avea o se punaoa faaopoopo o meaʻai mo lipine i le fale. Afai o le tuputupu aʻe o le tino e matua maitauina lava, ona mafai ai lea ona e fafagaina se fale faʻatoʻaga ma ni lago malogo mai se faleoloa fagafao.

O osofaiga a Aphid e le mafai ona faʻafefe e tusa lava pe o se togavao. Afai e maua se pusi pest, e tatau ona vave togafitia ia nofoaga ua afaina i se iniseti.

Tausiga o le ufiufi i le fale

I le leai o se poto masani, e sili atu le filifilia o se ituaiga e le manaʻomia ai se auala faʻapitoa. O le mea e sili ona leai se faʻafitauli e taʻua o Cape Cape, lea e faʻafefe ai le ea i totonu o fale ma fale mafanafana. O le tele o ituaiga e sili atu ona faigata i tulafono o le galueaina. O le taunuuga e faalagolago i le auala e tausi ai le la i le fale:

  1. Ona o le vaivai o le tino, o le 10 cm kuputu loloto ua lava mo le laau. O le Aquarium / terrarium o le filifiliga aupito sili lea. I luga o le eleele, e manaʻomia le tuʻuina o se otaota o le galu, e taofia ai le susu.
  2. O le pusa o loʻo i ai le laau e tuʻu saʻo ile la, ma i le taumalulu, alu ese mai pitonuu mafanafana tutotonu. E tatau ona mataʻituina le tausisia o le vevela o pulega, o se tafe lelei o le ea.
  3. E faʻaauau pea le faʻaleleia, tausia pea le palapala. Faʻaaogā naʻo vai faʻamaʻi pe faʻafefe. O le suamalie o le fale ua paʻu i lalo o le aʻa, puipuia le tafe o vai i luga o lau.
  4. I le le lava o le moli, e susulu ai laau. I le taumafanafana, i se isi itu, e paolo mai i lālā susulu pupula.
  5. E le taliaina le suavai i le suavai i le suavai, poʻo le faʻaaogaina o luga o le palapala i le eleele. Le lava o meaai paleni ua faia mo le fesoasoani a iniseti maso.
  6. E na o le iniseti lea e le mafai ona taulimaina o le aphid. O nofoaga afaina e tatau ona togafitia ma Fitoverm, lea e faʻafefeteina i le 5 ml i le 1 lita o le vai. O loʻo totoina le laau ma faʻapitoa mo le 24 itula ma se pusa paʻu.
  7. Rosyanka e masani ona ola i se potu mo le 3 tausaga. O le mea lea, e tatau ona ave muamua le tausiga e vavae ese ai aʻa laiti e fai ai ni togavao fou.
  8. Ina ia palotaina laau e aunoa ma le auai o iniseti, tafu le fugalaau i le tasi ma le isi, pe faʻafeiloaʻi le pollen i se pulumu. O nisi o ituaiga o lafoaia e maua ai le palota i latou lava.

E mafai ona e fuafuaina le i ai o faafitauli e ala i le suia o le lanu o vaega o le laau ma le mou ese atu o pata malulu mai luga o lau.

Faʻasolosolo lelei le faʻaleleia o le suavai, o loʻo faʻaaogaina se faʻasagaga e le faʻaaogaina ina ia puipuia ai le pala. O faʻafitauli uma e aʻafia e aveesea.

Suiga ma le fausiaina

E fautuaina le totoina o laau toto i le 2 tausaga i le tautotogo, pe a oʻo le la i le vaega ole tuputupu ae malosi. A maeʻa le faʻavasegaga, e sili atu le aveeseina o le paʻu ina ia le faʻaaluina e le faʻavaivaia le malosi o malosiaga i luga o la latou atinaʻe.

E mafai ona faʻaleleia le lapalapa i le tele o auala:

  1. O le sosolo mai fatu i le fale e tupu mai i ana lava mea totino pe maua mai i totonu o se kiona. O lenei metotia o le tele lea o le taimi e faʻaaoga ma le taimi e faʻaaoga ai. O fatu e totō saʻo i totonu o le galu, ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata ma teuina i le vevela o le itiiti ifo ma le 25 tikeri mo le tusa o le masina. A maeʻa foliga o ni laulaau, o le a faʻaaogaina se mea e tuʻuina atu i se nofoaga tumau. I totonu o le fa masina, e amata ona fausia e le laau se ala. E naʻo tagata fai togafiti poto e mafai ona latou gaosia ni laʻau ma fatu.
  2. E mafai ona faʻaleleia se togavao lelei e ala i le vaevaega. O vavave vave e vavae ese ma vavae ese mai le ogaumu autu faatasi ai ma aʻa ma tuu i totonu o pusa laititi eseese ma vai poo le galu. A maeʻa ona toto, e mafai ona faʻafeiloaʻi i totonu o se ulo poʻo se terrarium mo le atinaʻeina atoatoa. O le vaega e fautuaina ina ia faʻatinoina ma se fuafuaga faʻatulagaina, ina ia le toe afaina ai le laau.
  3. Pe a faʻapipiʻiina, o le a maua ni nai senitimita mai le ogalaau ma o le mea e maua ai le totoina o loʻo tuʻuina i totonu o le vai poʻo le gaʻau seia oʻo ina aʻafia aʻa. E tatau ona ave le tausiga ina ia le amata ona pala le aʻa i totonu o le vai. Ona totoina lea o le fatu i le eleele.

O le mulimuli i fautuaga o loʻo i luga, o le a faʻatagaina ai oe e tupu mai se fatuga mai fatu, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o se togavao o loʻo iai i le faʻaaogaina o ni meaʻai po o ni vaʻa. Afai e te mulimulitaʻi i tulafono faʻavae ma tausia le vevela, moli ma le faʻamafanafana i le tulaga tatau, o le a le tupu le tele o faʻalavelave i le laau.