Laʻau

Aspidistra togafiti Fale tausiga Fale toe gaosia ma le gaosiga Photo o ituaiga ma puaʻa

Aspidistra photo Fale tausi

Aspidistra o le aiga asparagus, o se tamaʻi ituaiga e aofia ai le 8 ituaiga. O faʻafiafiaga o le fale e faʻaaoga ai se maualuga maualuga o le aspirid - o le umi o le ate.

O nei laau matagofie laʻauola ma lau lau o le basal ua tupu i Asia i Sasae (China, Iapani, Taiuani), ua salalau atu i le lalolagi atoa i le silia ma le selau tausaga talu ai. Lelei mo tagata amata, tagata latou te faʻaaluina sina taimi i totonu o le laumei i totonu.

Faamatalaga o Aspidistra

Aiga Flowers Aspidistra ata

Aspidistra o se mutia, laau toto e leai ni laau, ma lona laʻau e tusa ma le 50-60 cm, o le aʻa e malosi tele. O le tele o aʻa malolosi e vave ona ufitia ai le eleele, o le vaega basal o le laau o le a fai sina pumoomoo, punou. I le aluga o taimi, o le fugalaau ua faia i luga o le fanua, e aofia ai le tele o lauusiusi vavalalata, le mea e taua o le "aiga faauo". O lapisi pepa lapoa o foliga o se fusi, masani ona punou i fafo, o vela ua maeʻa e ufiufi ai le umi atoa o le laupepa. O le umi o lefolafola laupepa e 50-80 cm, o le lautele e tusa ma le 10 cm.

Le ala e fuga ai le aspidistra

Fugalaau aspidistra elatior photo Faʻafefea ona fuga le aspidistra Aspidistra fuga mai

E maua mai ai fugalaau laiti e tafia i luga o le fogaeleele. Latou te foliga mai o lanu piniki po o le lanu violē e tusa ma le 2.5 cm, e masani ona taʻua o rosa o le aspidistra ona o le lanu ma le fausaga o le pua. O nisi taimi e le faigofie le iloa o fuga, ae i le fale e seasea lava ma e manatu o se mea taua. O le taunuuga o le palotaina o le fugalaau o fualaau aina.

Le fua o le aspidistra elator photo

E mafai e tagata 'aloʻese ona taumafai e tupu aʻe se vavalaʻau mai fatu, faʻatali mo le matua atoa.

Faʻafouina o le aspidistra i le vaevaeina o le vao

Faʻafouina o le aspidistra i le vaeluaina o le ata o le togavao

E sili ona faigofie le vaevaeina o le rhizome: ia Mati, faʻasaʻo le laau mai le ulo, tipi ma le faaeteete le aʻa i ni vaega ma le papa o le 3-5 laulau. Fafati le fasi pepa i le malalala, ina ia aloese ai mai le pala, vave totoina i le eleele. Mo vaovao fou, filifili ni pusa laiti, taofi le vevela o le ea 18-20 ° C mo le vaiaso, faʻalelei le vai

Faʻapenaina o le pepa aspidistra

Mo le faʻalauteleina o laʻau, tipi ese se lauulu ola maloloina tagata matutua, aveese le petiole seia oʻo ina maualuga i lalo. Sasaa vai i totonu o se tamai fagu, tuu le pito i lalo o le laupepa i totonu, ufiufi i pepa ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. A mavae ni nai vaiaso, o aʻa papaʻe papaʻe o le a tulaʻi i le nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le vai. Ave le 'au mai totonu o le fagu, toto i le eleele lafulemu, ufiufi i se ato poʻo se ipu manino. Pe a malosi le aʻa, o le a aliali mai laulaau fou.

Suʻeina o le potu vavalalata

Faʻafefea ona faʻapipiʻi aspidistra ata

O le gaosiga o togalaau e le lelei le taliaina. A maeʻa le totoina o laau, faʻapipiʻi lemu le laʻau, faʻaauau ona atiaʻe. E fautuaina e toe faʻapipiʻi le fugalaau pe a manaʻomia. O le gaioiga e tupu i le ogatotonu o le tautotogo. E lava le gaʻoina i le tai 3-4 tausaga, e faʻaaoga ai le auala e faʻafefeteina ai, i totonu o se fale o loʻo i ai le telē e sili atu nai lo le muamua. Ia mautinoa ia tuʻuina se papaʻu mafiafia o le alavai i le pito i lalo. Aua le faʻaumatia le eleele, tuu le pito i luga o le ua i luga o le eleele.

E manaʻomia e le eleele se malamalama, faʻaleleia, peʻaititi pe a le faʻaituau; ia tuʻuina atu le fiafia ile eleele eleʻele e faʻafefiloi ma peat.

Tausiga tatau o le aspidistra

Faleplant Aspidistra ata

O le aspidistra i le tausiga e matua faigofie lava: filifili le nofoaga saʻo mo ia ma mulimuli i ni tulafono faigofie. I le siosiomaga masani, e tufatufaina atu le laau i le paolo o vaomatua. O le mea lea, o le nofoaga sili i le fale mo le aspidistra o le loloto o le potu poʻo se potu pogisa foi. O fesuiaiga eseese e manaʻomia ai sina malamalama, ae e le tatau ona e faʻaalia i latou e faʻasalalala le la: o le a aliali mai lanu enaena po o mumu.

  • O le vevela o le potu e sili ona taliaina mo vao lanumeamata. Aspidistra e mafai ona tuputupu ae i le 18-25 ° C, o le malulu taumalulu e mafai ona faatagaina i le 10 ° C, ae leai se mea e tatau ona faia faapitoa ai ia tulaga.
  • I le tau mafanafana, o ogalaau i totonu o le paolo o le togalaau.
  • Mo nofoaga laiti, o le taumalulu i eleele matala e mafai.
  • E taua le puipuia o le laau mai faʻataʻitaʻiga.
  • O lau o le pouliuli ma le paʻu o le a faʻaalia ai oe i le maalili maalili po o suiga faʻafuaseʻi i le vevela.
  • Suavai e le aunoa e aloese ai mai le faamamaina o le palapala, ae aveese le susu o susu mai le ulo. Faʻaaoga vai faʻamamaina lea e maualalo i le lime ma le chlorine.

Faʻapipiʻi i lea taimi ma lea taimi ma le vai faʻamamaina e faʻaaoga ai se fagu moli moli ma ni mea laiti laiti ina ia leai se mea e maua ai ni mea ma ni fulufulu. Fufulu le efuefu ma se ie malu po o le omomi, taele i se mafanafana mafanafana. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le lauulu o laʻau manaia o le a lanu enaena pe o le a malogo lau.

Mai ia Aperila e oʻo ia Oketopa - o le taimi o laʻei luga o masina taʻitasi. Faʻaaoga fomaʻi faʻalavelave faʻapitoa mo ogaoga i totonu.

Mea sese i tausiga, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

O le laau e puipuia i laau ma meaola faalafua. O le faʻateleina o le faʻamaina ma le pala e mafai ona faʻalauteleina ai le pala o le pala i le vaega faʻasaina.

Faatasi ai ma le ea malulu, o se apogaleveleve e mite ma fuaina iniseti e mafai ona osofaʻia gillie tioata. O meaola laiti laiti e fufuluina i se vaifofo matagofie, o se vai vevela vevela, o le a sili atu ona togafitiga lelei ma se iniseti. Ina ia faʻaumatia meaʻai, toe fai le fufuluina i le 5-7 aso.

Chlorosis o se faʻamaʻi lea e atiaʻe ai mai le faʻaleleia o vai ma vai leaga. Faatasi ai, o laulaau e tumau pea e ola, ae e lanu samasama, ua leiloloa le lanu paʻu. Fafagaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafeinu i vai mama maualuga o le a laveaʻi mai chlorosis.

Eseesega o le aspidistra ma ata ma igoa

Aspidistra e maualuga pe faʻalelei Aspidistra elatior

Aspidistra maualuga Aspidistra elatior photo

O le foliga vaaia matagofie, ua salalau i totonu o laau i totonu, faatasi ai ma lanu lanumeamata lapopoa lapopoa o loo faapotopoto i totonu o se pale pupula e pei o se vaipuna. O le mea teuteu-deciduous o se mea e vavalalata e mafai ona fetaui lelei i soʻo se totonu o se ofisa poʻo se fale mautotogi.

Mafaufau i ituaiga lauiloa o le aspidistra maualuga.

Aspidistra Variegata Aspidistra elatior 'Variegata'

Aspidistra high variegate Aspidistra elatior 'photo a Variegata'

O le pito o le ie e ufiufi i paʻu uumi paʻepaʻe eseese o lautele;

Aspidistra Blume

Aspidistra maualuga Aspidistra elatior Blume

Lea laititi e laʻititi, lanumeamata lanumeamata, lanu, fugalaau e samasama pe fugalaau.

Aspidistra Milky Way

Aspidistra Milky Way photo

Faʻatasi laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i togitogi paʻepaʻe ma mea e leai ni foliga.

Aspidistra Amanogawa

Aspidistra high Amanogawa Aspidistra elatior 'Amanogawa' ata

O le ogatotonu o le laupepa e teuteuina i togiga papaʻe, o pito e ufiufi i lanu samasama lautele.

Aspidistra Fuji-No-Mine

Aspidistra Fuji-No-Mine ata

Foliga lanu meamata lanu uliuli tele ma fasi moli i luga o itu.

Aspidistra Snow Cap

Ata Aspidistra Snow Cap

I pito, o laulaau e paʻepaʻe, e peiseai e paʻu i le kiona.

O lenei faʻamatalaga o le tele o ituaiga mea manaia, e tele naua, e masani ona totoina e faifaatoʻaga ni ituaiga fou e eseese i le laʻau, lapoa poʻo le lautele lautele, ma le paʻu.

Aspidistra i totonu o le fale fale ata