Laʻau

Lantana togafitiga fale tausia le toe gaosia o vine

O ituaiga uma e 150 o lo o maua i totonu o vaipanoa faʻapitoa, ua na o le afi eletise e totoina, ma o lona totoga faʻatasi ma isi ituaiga o loʻo ola i Amerika. O lenei laau e matua le lelei lava e mafai ai ona fatuina ni vao mafiafia, ma lafo ese ai vao uma i tafatafa o le auala, lea e taua ai le "fetuu o le au fai laau" i Initia.

Ae i totonu o togalaau, e na o le fugalaau fugalaau e mafai ona ia faʻafiafiaina ma o loʻo i ai le fugalaau lanu samasama ma lanu samasama samasama.

Meaola ma ituaiga

Lantana camara (vili poʻo prickly) o se tagatanuu o Latina Amerika, e faʻapitoa i tropics and subtropics of other regions of the Earth. I se tau le lelei, o lenei fale faʻapitoa vailaʻau faʻamalosi e toto i le taimi o le taumalulu.

O fuga taitasi o fuga o le moliuila e suia lona lanu i vaega eseese o le matua. Faatasi latou te fatuina se moli lanumeamata-lanu samasama-mumu-lanu mumu.

Lantana lyubava ituaiga e faavae i luga o meaʻai, e oʻo atu i le 1.5 mita le maualuga. O loʻo faʻamatalaina i le 4-face pubescent pine, lauulu lanumeamata-lanumeamata ae le o fugalaau tetele, suia lanu mai le lanu mumu i le piniki po o le mumu. O le vaitau fuga e amata mai le tautotogo i aso mulimuli o le tautoulu.

Lantana paʻepaʻe e aofia ai ituaiga meaʻai e gaosia e maua ai fugalaau mausali (i lenei tulaga, paʻepaʻe), pei o moli mama queen queen.

Lantana variegate - o le tele o ituaiga, o se uiga iloga o ni laʻau faʻasolosolo ma lanu lanumeamata, laʻau papaʻe ma le siliva. O nei ituaiga e manaʻomia ai togafitiga faʻaopoopo, talu ai ona ua faʻavaivaia i latou e le fesuiaiga o mea.

Lantana Montevidea - O se ituaiga o moli eletise, e seasea mauaina i faleoloa. O ona fualaʻau e faigofie ona fai, o le mauaina o se ampelu e foliga toetoe lava a uma ona totoina, e foliga mai e uunaia i latou lava e tuu le laau i totonu o se fagu po o se ato tautau.

O lenei ituaiga meaola e faʻaalia i le faʻaitiitia o laʻau ma faʻapuupuu petioles pe a faʻatusatusa i le meaʻai. "Lantana violet", E pei ona taua lenei ituaiga meaola, o loʻo i ai ni faʻailoga e valiina i le piniki ma le lanu viole.

Lantana Fale Care

E pei ona taʻua i luga, o le afi e le o se mea e sili ona faigata. I le natura, e tupu tele i luga o laʻau manogi lelei e fetaui ma a tatou upega. Ae peitai, pe a ave se fale, e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le malamalama ma le nofoaga.

O le mea moni o le susulu i le fale e manaʻomia le avanoa ma le malamalama lelei - e fiafia tele i le susulu o ave o le malamalama. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaeteete ina ia mautinoa ua ia lava le avanoa ma ia puipuia mai le susulu o le la i le vevela o itula o le aoauli.

Lantana e fafaga

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona matuai suamalie le moliuila, e mafai ai ona faʻamago le masini eletise, ma e tatau ona faʻaleleia le maualuga o le suavai i le faʻatupulaia o le fua - pe a faʻagesegese, e faʻaitiitia le suavai.

I le taumalulu, e ese mai ai, o le suavai e tatau ona matua lelei, ina ia lelei le palapala, ma faʻaititia ai le vevela, e sili atu ona seasea.

Lanthanum primer

O le eleele mo le moliuila e le tatau ona lelei tele, o isi fugalaau o le a pala. O se pepa o humus ua faʻafefiloi i tutusa tutusa ma le oneone ua sasaa atu i totonu o se fagu mo vaaiga i le potu.

Lanthanum transplant

O loʻo faʻatulagaina se suʻega faʻapitoa i tautotogo uma ma le amataga o Mati. Mo lenei mafuaʻaga, ua filifilia se potopotoga loloto ma se avanoa lelei mo le alavai ma o lona pito i lalo ua faʻavaivai e tusa ma le 2 cm. O le eleele o loʻo faia i le eleele eletise, laʻau laʻau, humus ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1: 1, o nisi o taimi e faaopoopoina ai fasi malala. .

Fertilizer mo moli

Mai ia Me ia Aokuso, e tatau ona fafagaina le sulu i se tasi taimi i aso uma e 14 faatasi ai ma fugalaau faʻapitoa mo fualaau teuteu teuteu. Lelei atoatoa fittica taugata.

Lanyana teuteuina i le tautotogo

Aʻo le i amataina le tuputupu aʻe ola, faʻafouina le teuteuina o le teuteuina. O paʻu matutua tuai na faʻaalia ia te ia. O lenei faiga e mafai ai e oe ona maua foliga o le vao - e pei o se polo, o se fua laau, o se fugalaau matagofie.

Lantana i le taumalulu

I le taumalulu, e tatau ona faʻanofoina le moli i se faamalama faʻamalama, i se potu malulu (e le sili atu ma le 10 uli) faʻatasi ma le maualuga o le vevela o le ea.

Lantana mai fatu i le fale

O nisi ituaiga o eletise e tupu mai fatu na faatauina i le faleoloa. A o le totoina fatu, e tatau ona fufulu i totonu o se vevela mo le 2 itula, ona tuu lea i se vaifofo o le alualu i luma e faaosofia.

E sosoo mai ma le amataina muamua, toto i le palapala ma ufiufi mai luga ma se ata. O laulaau muamua e foliga mai e le sili atu ma le masina i tulaga mafanafana ma le maualuga o le susu. E le o muamua le paʻu nai lo le taimi na fai ai le 4 laulaau.

Lantana faʻalauteleina e ala i le oti

O le faʻamalosiina o le moli eletise ma faʻapuʻupuʻu faʻapipiʻi, e seleseleina ia Fepuari-Mati. O le mulivae e tatau ona 10 cm le umi - ona tipi ai lea o le tina. A maeʻa le seleseleina o laulaau pito i lalo, e tatau ona tuu i totonu o pusa ua tumu ile palapala susu.

O aʻafiaga vave e manaʻomia ai le faʻavaeina o laufanua lanu meamata mo lala totō faʻatasi ma se ata tifaga poʻo se pusa tioata. I le 30 aso muamua, e tatau ona tuʻuina atu le mea e totoina ai ile vevela o le 20 ℃, ma mulimuli ane e tatau ona faʻaititia i le 12 ℃. A oʻo mai le tupu muamua, e manaʻomia ona tipiina itu o le itu ina ia tuʻuina atu le laʻau manaʻomia ile tuputupu ae o vao.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i isi sigi e mafua mai i le le tausia lelei o le moli. O a latou faʻaaliga o loʻo mimiti, gaogao, sima, pala i vaega o le laau. Mo nei tulaga, faʻatau oloa ma fofo faʻafefe, lea, pe afai e tatau ai, e lalagaina i le matagofie mai mea oona.

O le meaola e masani ona aafia ai le lanthanum o le papaʻe. O lenei iniseti e mafai ona tuua le tusa ma le 200 fuamoa i luga o le lau, lea i le taimi o le taumafanafana (i tulaga susu) e sili atu i le 10 taimi e foliga mai ai tamaiti e fafagaina le sua o le fale foai.

O pusa paʻu o le a fesoasoani i le taulimaina o se iniseti matua, ao le laʻau ma fuamoa o lapisi e tatau ona lafoaʻi. O isi vaega o le laau e fautuaina ina ia togafitia i se fofo o le fasimoli tagamea, ona fufulu ai lea. I lenei tulaga, o le phytoferm foi e aoga, talafeagai mo le tetee i aphids ma spider mites, lea e osofaia ai le eletise.