Meaai

Avanoa auala e teu ai popo-pas-yourself-pumpkin

O le paukini, o se tagata masani o le moega Rusia, e tele mea lelei. O le fualaau faisua e mataʻutia ma faigofie ona tupu, e tusa lava pe amataina e se tagata amata, ma o fua na aoina i le tautoulu o se vaega o se tele o ipu ma se faleteuoloa o meaʻai mo tagata uma o le aiga.

Tuʻuina i le palu ma fatu o le pamu, o se mea taua o le vitamini-minerale i le taumalulu e fesoasoani e toe faʻaleleia au maa, faʻamalo atu pauna ma tausia le puipuiga. O le salu ua manatu o se oloa sili ona lelei mo pepe ma meaʻai meaai. Mo e fiafia i meaai lelei a le aiga, o le ukiniki e mafai ai ona faʻapipiʻiina le meaʻai ma fualaʻau suamalie ma sosoʻo, fualaʻau ma jam, vai ma pusa.

Ae ui i lea, o le faʻamoemoe e masani i meaʻai o gastronomic, fiafia i le faaiuga o le taumafanafana, o le tagata nofo i le mafanafana e tatau ona foia se faafitauli sili ona taua. O ipu suamalie o le a manaia ma ola maloloina pe a fuaina fualaau aina ma tulaga lelei e teuina ai.

E faʻapefea ona teu se pauki i le taumalulu? I lalo o le a le tulaga o le a paʻu ai paʻu paʻu, o le a tumau pea le suamalie o le pulupulu, le malie ma le malie e pei o le autumn?

E faʻapefea ona aoina ma teuina se pauki i le taumalulu?

O le ki i le teuina lelei o kulimi, muamua lava, o tagata fai togalaau e mafaufau i le aoina ma le saunia o fualaau aina mo le faʻatauina mo le taumalulu. E faʻatatau i le ituaiga, e mafai ona teu paluka mo le 3 i le 24 masina. Ae o le taimi lea o le fualaau aina e leai se mea e maua mai i le taumafanafana, o le tino e le malogo, leai se mea pe leai foi, e leai se mea e pala, na o fua maloloina lelei e tatau ona teuina mo le teuina e aunoa ma le vevela, siama o faamaʻi ma isi faaletonu.

O le filifiliga a tagata o loʻo nonofo i le mafanafana i aso nei e ofoina atu i le fiaselau o ituaiga eseese ma hybrids, faʻatoʻa i taimi eseese ma fua mai fua o ituaiga uma ma lanu. O le mea lea, o le vaitaimi o le seleselega e amata mai i le ogatotonu o Aokuso ia Novema.

O le au faifaatoaga o le vaeluagalemu, o Urals, North-West o le atunuu ma Siberia e sili ona faigata. O i latou nei e nonofo i le taumafanafana, e masani ona faʻamalosiina le tipiina o kulimi mai le sasa, e manaʻomia ai le matua.

Ae e tusa lava i nei tulaga, ma le iloa pe faapefea ona teuina le elekeni, e mafai ona e faʻasaoina ma faʻaaoga le fua lelei. O se faailoilo ua saunia se uka e ave se nofoaga i le faleteuoloa ma faʻaalu ai le silia ma le tasi le masina iina, e mafai ona mafaufauina:

  • faamaaa, liliu atu i se ogaumu e pei o le ogaumu;
  • faʻamaʻapeʻa le sasa, lea e ola ai le fua, ma lau laʻau;
  • malosi, e le malepe pe a faʻaalia i le fao o le fausua;
  • o foliga mai i le lanu o fugalaau fugalaau o loʻo i totonu o fualaau 'aina.

A o le seleselega, e taumafai le au fai togalaau e aua e teu ma vele ese fua, ae ia vavae ese ma le faaeteete ina ia teuina le uka i le taumalulu ma se fatu e le itiiti ifo i le 4-6 cm le umi. afaina o gaʻo ma siama vave faʻafuaseʻi, ma amata ona pala le fetus. O se faʻalavelave talitutusa e tupu pe a teuina fualaau aina:

  • faʻamaʻi e rodents poʻo mea faigaluega i le togalaau;
  • faatasi ai ma le malepelepe ma le momomo;
  • foci o faʻamaʻi i luga o le paʻu.

O le taimi lelei mo le seleselega o luga o le matutu, la o le la pe a mafai ona tuʻuina fua i totonu o se mea e faʻaleleia ai, faʻavave mea e faʻagogo ai. Afai e mafai e le tau, ona tuu lea o le seleselega mo le vaiaso i le aso vevela e le vevela.

I le taimi lea, o le paʻu e sili ona faigata, o le tino e sili atu ona suamalie, ma e oʻo lava i nai maʻila laiti i luga o le pele e fai sina fufusi. O ia pumpkins e sili atu ona teuina i le taumalulu, ma pe a vavaeina, latou te fiafia i le tofo ma le sua.

O se nofoaga lelei e teuina ai paluloka i le taumalulu ua saʻo lelei le mafaufau e avea ma matutu, fale faʻavave. O iinei i le vevela o le 5 i le 10 ° C, o le fua o le laau ua faatofuina i totonu o se setete e latalata ile sulufaʻi. O gaioiga uma o loʻo i ai, o loʻo taofia, naʻo le faʻaitiitia vave o le susu ma le liua o le suka i le suka.

  • Afai o le ea i le nofoaga ua filifilia mo le teuina o le elekeni o le susu ma e leai se malulu, e foliga mai i luga o le taimi, fofo o le pulumu ma le pala o le a tulaʻi i luga o le pilaf, ma e le o toe mamao ae aafia ai le tino.
  • E tutusa foʻi le aʻafiaga o aʻafiaga ma kulimi o le eleele. Ua faʻamaluluina le paʻu o le tino, ma o le pumpkin rots.

I le tagata fesiligia pe faʻapefea ona faamanualia se paukini, e manaʻomia e se tagata nofo i le mafanafana ona saunia ni masini mago ma masini mama poʻo pale mo fualaau aina. O pikaina e faʻavasega e togi ma le ola ola o loʻo tuʻuina i luga ia i latou ina ia leai se faʻafesoʻotaʻiga ma le fola poʻo puipui ia e mafai ona tupu ai le tau.

I le taimi e teuina ai, o le faaputuga o fualaau aina e le tatau ona faatagaina. Afai e tatau ai, o loʻo tuʻuina atu ma pepa afifi poʻo vaomago. O le a sili atu pe afai o luga o le pito.

I le noatia ma le fai fuafua i fuataga saogalemu ae aoga, e pei foi o asiasiga faifai pea o le seleselega, o le pauki e amata ona pala o le a vave ona matauina ma aveesea. O fua o fua o le a tumau ma mama ma maloloina.

Ae le o taimi uma, e tusa lava pe o loʻo faʻamalieina tulaga uma e teu ai, o le a mafai ona faʻamamaina e palukone le tagata fai togalaau na ia tausia. O le mea moni e faʻapea o ituaiga taʻitasi o loʻo i ai lona lava taimi e gata ai pe a teuina le pauki e aunoa ma le leai o se lelei. O ituaiga muamua, e pei o le pumpkin gymnosmous pe o fualaau masani masani a le aso, e sili ona lelei ona aina i totonu o le 3-5 masina i le maeʻa ai o le seleselega. A leai, e mafai ona e feagai ma se tulaga pe a amata ona totoina fatu i totonu o le fualaau aina, ma o le tino e matua leiloa uma ona uiga tau tagata.

Auala e teu ai se paukini i totonu o se fale mautotogi

O se faʻavae maualalo poʻo seisi potu talafeagai e talafeagai mo le teuina o meaʻai e masani lava ona fesoasoani i se tagata mafanafana nofo lelei. Ae faʻapefea pe afai o le tagata fai togalaau e na o se taulaga i lona taulaga? I le faaopoopo atu i le mea moni o le fualaau o le pumpkin e tele se avanoa, e tatau ona e faia ni tulaga mafanafana mo fualaau faisua. E mafai ona teu lekamo i totonu o le fale, ma pe faʻapefea ona puipuia fua mai le le maalofia i le vevela o le faʻamamago?

O tulafono mo le teuina o paluka i le pito i lalo ma i totonu o le potu vevela e tele naua. E sili atu le lelei o fua i se nofoaga matutu, pogisa lea e i ai le ea.

O nei mea uma e mafai ona ausia e ala i le tuʻuina atu o kulimi i le faleoloa. O le mea autu o le leai o afi afi e lata ane, o paluka e le o faʻaalia i le vevela lelei, ma, pe a mafai, e le o fesoʻotaʻi.

E oo lava i se faapaologa matala po o le loggia e mafai ona avea ma sulufaiga le tumau mo fualaau faisua e ao mai mai moega. O i latou nei e tuʻuina i luga o fata poʻo atigipusa, ufiufi i se ie lapopoa e puipuia mai le la ma mafai ai ona maua le kiona. I le taimi o se malulu malulu, o le fua o fua o le a tuʻuina atu i totonu o le falemaʻi ma teu maukeni seʻia oʻo ina vevela i luga o le auala.

Afai e leai se nofoaga talafeagai e teuina ai fualaau aina atoa, e tumau pea ona faʻamamago le pipi ma le pikiakini fatu, faʻagasolo le gaosiga i meaʻai e mafai ona fafaga, vai ma palu pateta. E i ai nisi auala e teuina ai paluka i le taumalulu? Ma o le a le mea e fai pe afai e iai se tasi taimi e le mafai ai ona e 'aina le fua na ola i luga o le fanua?

E faʻapefea ona teu fatukiniki ua oti?

O fualaau paka tetele e fua tele i luga o le paina e teuina umi nai lo le mea e totoe, ae a maeʻa ona seleina sea fua, e mafai lava e se aiga vavalalata ona faigata i le taimi nei ona 'ai. Aua le togi ese le tele o le pauki pe afai e na o sina vaega itiiti e faʻaaluina i luga o pateta masini pe o le sua mo le tamaititi? O le fesili pe faʻapefea ona teuina le 'elekinisi' otiʻese e fiafia foi i tagata o loʻo nonofo i le mafanafana, o ē, pe a toe iloilo le fua o le seleselega, saili sina mea faʻapipiʻi vailaʻau.

Talu ai e tele suga i le paluga o le ukiniki, o se meaai manaia mo siama, o le a le aoga mo se taimi umi e teu ai le 'elekekinisi. O le ola pito i maualuga o le fufuluina lelei, afaina, ma tipiina i fasi vaega o le pauka e lua vaiaso. E le gata i lea, o sea fualaau aina e tatau ona afifi lelei i le pipiʻi ata ma teuina i totonu o se pusaaisa. I le vevela o le 2-6 ° C, o le atinaʻeina o le fomaʻi faʻamalolo, o loʻo faʻasaina, ae e le muta, o le mea lea e lelei ai le 'aina o mea suamalie e pei o meaai i le vave e mafai ai.

Nai lo o se ata tifaga, e mafai ona e faʻaaogaina pepa alumini, ae talu ai e le puipuia e lenei mea mai le faʻamalaina, o fasi pepa na fuafuaina mo le teuina o kuluma ua oti e muaʻi togafitia i le fuālaʻau fuāina lelei.

O le faʻafefeina o le pulupulu o le a faʻalauteleina ai le ola ola o le fua o le tipi. E le gata i lea, o lenei metotia e leʻo taimi uma e faʻatau ma faigofie.

E mafai ona galo se pamu i totonu o se pusaaisa?

O le vave faʻavelaina o fualaau faisua ua avea nei ma se tasi o auala sili ona lauiloa e faʻasaoina ai fualaʻau. E mafua lenei mea i le mea moni o fualaau aina e le aveesea ai le leona a latou mea aoga, o loʻo i ai pea le manogi ma le tofo o uiga o le aganuu. E faʻatatau atoa lenei mea i le paukini ua fuafuaina mo le teuina o le taumalulu.

Afai e le mafai ona faʻamaʻalo se melonini mūmū e aunoa ma le leiloa o le tumau, ona mafai lea e le pulupulu o se pauki ona faʻafeoloolo le vevela o le vevela. Ae e sili atu le aua le auina atu ni fasi pepa lapoa i le freezer. O le a faʻaaogaina mo se taimi uumi, lea o le a mautinoa ai e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le lelei o le oloa.

E sili atu le faigofie ma e sili atu ona faigofie le fagogoina o le uka ua lafoina i le pusaaisa i foliga o ni tamai cubes. O lenei metotia e teuina ai se nofoaga e teu ai, ae i le taumalulu foi e matua faaitiitia ai le taimi e saunia ai lau pumpkin e sili ona e fiafia i ai, aua o poloka ua saunia atoatoa e lafo i totonu o se pani po o se pani.

Ma o le fualaau faisua e le maumau lona tumau i le taimi o le faʻaleagaina, e taua le tuʻuina atu o le pulupulu mai le pusaaisa i le vaega o fualaau faisua. O iinei, i le vevela e lata i le zero, o le a vaivai le pauka, ae o le a leai se susu.

O loʻo i ai se isi auala e mafai ona e togiina ai se pikiakin i totonu o se pusaaisa. I lenei tulaga, e le o ni pusa e auina atu i le potu, ae o le puree faia mai le pulupupa tao. Aʻo lei oʻo le pamu i totonu o le pusaaisa, e fufulu, tipi i ni fasipepa tetele ma o fatu e toso faʻatasi ma se mea e sili ona afaina.

O laʻau elekeni o loʻo taoto i luga o laupepa tao i le paluga, lea latou te tuʻuina i totonu o le oven mo le 30-40 minute, lea e faʻamaluluina ai le pulupulu.

O le peel e vaʻavaʻai ese mai le paukini manaia, ma o le mea e maua ai le pulupulu e nutimomoia i se mea e teu ai meaʻai poʻo le suauʻu i se mea tutusa tutusa.

O le suamalie eleelea, lea e teuina uma mea totino ma le tofo o le fualaau faisua, ua afifiina i ni tamai taga pipiʻu e taofia ai le tautua mo le tasi o le faʻaaogaina o le oloa, po o le faʻaaogaina o le aisa.

I totonu o le kisaisaisa, o le kulimi paisa e mafai ona teuina mo le tasi le tausaga. E na o le taua lava le manatuaina o le toe faʻaaogaina o palu fualaʻau e le taliaina.

Latou te faʻaaogaina se mea lelei ma maloloina mo le sauniuniga o soupeti, meaai pepe mo le caviar, marmalade, pusa ma meaʻai.