Laʻau

Pseudorantemum

Pseudrantemum (Pseuderanthemum) o se laau laʻau po o laʻau o le aiga o Acanthus (Acanthaceae). O le nofoaga o le tuputupu ae o lenei laau o le vaega ole vevela o itu uma o le lalolagi.

O le pseudorantemum o se lala laʻau faʻamaina ma lau matagofie ma teuteu. O laʻau e mafai ona faʻaaogaina, vaʻeseʻeseʻeseʻese pe faʻapipiʻi foliga. Ole laulaʻau e le sili atu i le 10-15 cm le uumi, e vaivai ma vaivai i le paʻi. E ui o le foliga mai e le o se mea e vaivai tele, o lanu paʻepaʻe foliga tipi, mafiafia, i nisi o nofoaga ua fulafula ma felafoaʻi. O ata o laupepa e mafai ona eseese uma: lanumeamata ma lanumeamata lanumeamata, toetoe lava o le uliuli ma le lanu violē, violē ma isi fusi. O faʻafitauli i le tele o tulaga e le mautonu, i ni tulaga e le masani ai o le axillary faʻatasi ma lanu piniki, paʻepaʻe poʻo le lanu violē. O le nofoaga sili e ola ai nei laau toto o le florarium.

Tausiga o aiga mo le pseudorantemum

Nofoaga ma moli

Pseudorantemum e fiafia i le malamalama susulu, ae e taua tele le faasalalauina. I le taumalulu, o le moli susulu e matua talafeagai lava, o le mea lea, e fautuaina e faʻapipiʻi atili ai le fugalaau i moli pupula.

O faamalama i sasae ma sisifo o le nofoaga sili lea e ola ai se pseudorantemum, e ui o le itu i saute e lelei tele, ae ia manatua o lenei tulaga o le ae manaomia le malulu o le laau mai le susulu o le la. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a le toe i ai le afaina o laulaau, ma o le tele o laulaau e mumu, ma o le pseudorantemum lava ia ua le toe atiaʻe.

Lulu

I le taumafanafana, o le mafanafana lelei mo le pseudorantemum e 23-25 ​​tikeri. I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona le itiiti ifo i le 20 tikeri. E leai ni fesoʻotaʻiga i le eseesega o le vevela i le potu ma faʻataʻitaʻiga.

Faʻamamaga o le ea

O le fugalaau pseudorantemum e fiafia i le maualuga o le susu i le potu, o lea e manaʻomia ai le suʻaina i le vai i soo se taimi o le tausaga. I le taumalulu, o le ea i totonu o le potu e mago ona o le vevela, o le mea lea, i lea vaitau, e manaomia e le laau le faʻaleleia o le susu. Ina ia faʻalauteleina le faʻamamafana, e mafai foi ona e fufuluina laulaau i vai, ma tuu foi le moa susu, faʻalautele le gaʻo po o ni maa i luga o le paleta.

Faʻasa

E tatau ona tele le fufulu i taimi uma pe a uma ona magoto le pito i luga. E vave ona tupu lenei mea, talu ai o le suavai e faʻafefe malosi mai i lau o le pseudorantemum. Afai o le eletise o le eletise ua lūlū, o le a amata ona paʻu laulaau, ae e le tatau ona "lolovaia" le laau, talu ai o le aʻa e ono amata ona pala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tautotogo ma le tau mafanafana, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa i le maualuga o le mea e gaosi ai le palasia i le palapala ma se pseudorantemum i masina taʻitasi e mautinoa ai le matagofie o lanu o lau. I le autumn ma le taumalulu, e te le manaʻomia le faʻapalapalaina o le laau.

Suiga

O le tuputupu ae o le toto e vave tele, o lea e manaʻomia ai e le pseudorantemum se faʻaopoopoga faaletausaga, ma faaluaina le fagu i taimi taʻitasi. O le aʻa foi e vave ona tupu, o lea e tatau ai ona faapuupuuina i suiga taitasi.

O le meaʻai e mafai ona le mautonu poʻo sina palapala eleʻele. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona tuʻuina saʻo le alavai. Aua neʻi faʻaaogaina ni fagu fufulu, pe a faʻapea o le a amata ona pa'ū le laʻau.

Teuteu

Ina ia mafai ona foliga mai o le pseudorantemum e mataʻina, e tatau ai ona fusi ma teuteu pine i taimi uma. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a oʻo ina tupu, o le a amata ona paʻu'ū laʻau maualalo ma o loʻo faʻaalia le ogalaau. E fautuaina ina ia ausia le faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina o ogalaau faʻalautele. I fualaau taalaelae, o le tuputupu ae e na o le tumutumu, e maua ai le matagofie o foliga mo le laau, ua fautuaina e lafoina i le eleele i se maea faila, ma nonoa pito o le maea faataamilo i le ulo.

Faʻafouina o le pseudorantemum

O le toe gaosia o le pseudorantemum e faʻataunuʻuina ona o le lauusiusi po o le tolauapi. O aʻafiaga o aʻa e mafai ona i totonu o se mea poʻo se vai. I le uluaʻi kopi, ua totoina le seleselega i totonu o se meaʻai, o lona vevela e 25 tikeri ma le maualuga. Ina ia sili atu ona lelei aʻa, e mafai ona faʻaaogaina mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o le hormonal. O le tipi e ufiufi i le tioata po o se ipu fagu ma e le tatalaina seia oʻo ina faʻamaʻaina. I le filifiliga lona lua, o le tipi ua tuʻuina i totonu o le vai, o lona vevela e mai le 26 i le 28 tikeri.

Maʻi ma meaʻai

O le inu malosi e mafua ai le pala. O le malulu o le ea e tau atu ai i vaʻavavelevele. O le le faʻaeteete e mafai ona mafua ai foliga vaaia o se mealybug, paleni iniseti poʻo laʻau papaʻe.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

  • Laʻau paʻu'ū - e foliga mai o loʻo faʻamagoina mai le aʻa.
  • Laʻau mūmū mūmū ma mea lanu enaena - o le ea malulu poʻo le malamalama tele.
  • Laʻau samasama ma le paʻu o laʻau - sili atu le susu i le eleele pe leai foi i le ea.
  • Lea lanu samasama - maualalo le maualalo o le suamalie, tele le faʻaogaina o le eleele.

Manatu lauiloa