O le togalaau

Faʻafefeteina laʻau o le Imperial haina: ituaiga, ata, uiga o le totoina ma le tausiga

O le tupua tupua e le tupu i le tele o togalaau aina e matagofie ma lona matagofie matagofie ma lona alofa tunoa. E tosina le togalaau i le togalaau ma ona mea e le masani ai ma vave ona tupu. O le toʻatele e faʻaaogaina e puipui ai meaʻai ma meaola faalafua o nonofo i totonu o le palapala. O le taupulepulega faʻasalalau, faʻatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, e tatalaina ai ana uluai pulupulu i le ogatotonu o Me. E mafai ona tupu e le gata i le itu i saute, ae faapena foi i Urals, i Siberia ma itu i matu o le atunuu.

Faʻasalaga le malo: faʻamatalaga lautele, ituaiga, ata

O le laʻau o le lily aiga e taua tele ona o lona paʻu e pei o le paʻu o fugalaau matagofie matagofie. O loʻo faia i totonu o laʻau o lau o loʻo tu i luga o le ogaumu o le laau. E i ai vaega e lima i le fitu vaega. Mai i luga aʻe o le meaʻai, i luga aʻe o tumutumu lava ia, o loʻo faʻaauau pea ona tupu le laʻau.

Laʻau faʻafefeteina o vao iloagofie e se lauulu matagofie ma le fua o le emerald hue. I nisi o ituaiga, ua faatulagaina i laina e lua. O fugalaau e tele lava ina maua lanu samasama po o moli lanumeamata lanumoana, ae o ituaiga ma lanu mumu, piniki ma papae e maua.

E sili atu i le sefulu ituaiga o meaʻai na faʻauluina e le au faʻatoʻa. Mo itulagi ma faigata faigata O ituaiga nei o palalia palalia e talafeagai:

  1. Eseese Beauty Beauty - o se laau ma fuga papaʻe ma kulimi e fuga mai vave. Ua uma nei i le faaiuga o Aperila, e mafai ona e maua muamua le pulupulu pe afai e te totoina pusa mo laau i Fepuari.
  2. O le ituaiga o "Gardand Star" e iloga i le tele o meaola ma e talafeagai mo e fiafia i lanu moli. I le masani ai ona inu, o le alualu pea i luma o le fugalaau faaauau mo le masina ma le afa.
  3. Eseese "Rubra" o se laau e maualalo i le 70 cm le maualuga E talafeagai mo le totoina o le nofoaga o le saite ma mo le teuteuina o moega fugalaau. Buds e oʻo i le 6 inisi le umi o le lanu enaena lanu ma le aulelei o taʻitaʻi pulepule. Tatala fugalaau e lautele lona lautele e oo i le 4.5 cm.
  4. Eseese "Raddeana" o se laau toto e tasi ma le afa mita le maualuga. O loʻo faʻaalia ai se vaega malosi o le eleele ma vaega e aofia ai le valu alavai. Laʻau ma fugalaau lanu samasama i le totoina o fatu i le ogatotonu o Iuni. O le ituaiga e tulaʻi i fulufulu pupuu, lea e mafai ai ona totō i le eleele tatala i le amataga o le tautotogo.

Faʻatoʻa faʻapitoa le totoina o laau

Mo le mauaina o se laʻau matagofie ma le umi o le palalia palale, e tatau ona e sauni mo le totoina muamua.

Filifiliga o mea e totoina

I le taimi nei, o le faatauina mai o pulufana e le o se mea tele. I se tau talafeagai o loʻo ofoina atu i faleoloa faapitoa ma faʻaaliga fugalaau. O le lanu o fugalaau o le palalia hazel grouse e faʻatapulaʻaina i lanu moli, samasama ma le mumu. O le mea lea, e le tatau ona e talitonu i ata o loʻo pipii atu i pulupuʻau ma piniki, lanu viole, uliuli poʻo le lupe.

Pe a tatau ona filifili mea e tatau ona fai Faʻalogo i lona telē ma le lelei:

  1. Ole maualuga ole tumutumu e tatau ona le itiiti ifo i le 4 cm, o le a faigata ona faʻatali se isi va o isi.
  2. E mafai ona selesele aniani i le 500 g i le 1 kilokalama.
  3. O le totōina o meaʻai o se polo faʻalanoa lea e maua ai le pu.
  4. Pulu e le tatau ona faʻamalūlūina ma iai ni vavae, faʻafefete ma pala.
  5. I le totoina o mea, o le iai o aʻa e faatagaina. O le faʻamaina o le vaitau o le tausaga talu ai e leʻo aveeseina.

Filifilia se nofoaga ma se taimi e tulaʻi ai

Mo le manuia o le galueaina ma le fausiaina o laisa i totonu o le eleele tatala, o le totoina e tatau ona faia e tatala ai nofoaga lafulemu. O le malulu ma le vaeluaina o le a tupu lelei. O le mea lea, e mafai ona totoina i latou i saute sisifo ma sisifo i tafatafa o le gasebo, terrace ma le fale o le atunuu, i lalo o laau afu.

O le saite e tatau ona puipuia mai le matagi, lea e mafai ona gaui ai laina maualuluga o le laau. Afai e le mafai ona e mauaina sea ituaiga o 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻaaoga lagolago faapitoa.

Pulu i luga o le eleele e mafai ona faia i ni auala se lua:

  1. Afai o le totoina o mea e teuina i totonu o se vaega o le alalaupapa i le pito i lalo, ona oʻo lea i le afa muamua o Mati e totoina le laau i totonu o koneteina lapoa i tulaga o potu. O le taimi lava e pasi ai gutu mulimuli, o fatu laau ma atinaʻe totogo e mafai ona totō i eleele matala.
  2. I nofoaga ma se taumalulu malulu, e totoina le grouse i le tautoulu i le faaiuga o Setema - ogatotonu o Oketopa. I le lumanaʻi, o le a latou manaʻomia le malutaga mai le kiona, lea e maua mai i se ata tifaga, faapalaga, sisi. O le le lelei o lenei togalaau totoina, o le taimi o le tautotogo, o le vaeluaina o le vaega ma le kuka o mea totō e tupu.

E faʻapefea ona toto fopuni?

O le pu e tatau ona saunia i le lua vaiaso aʻo leʻi totoina le toga. O lona telē e tatau ona 40x40 cm le lautele ma lautele, ma o le loloto o le pu e faalagolago i le tele o le pulu ma ave 30 cm. Afai e fuafua le totoina o se vaega, o le mamao i le va o lua e tusa ma le 25-30 cm.

E lua vaiaso mulimuli ane, e sasaa le oneone i totonu o lua, ma o se pine o se umi e faʻaofiina i le ogatotonu e oʻo i luga le 50 cm i luga aʻe o le eleele. I tafatafa o le uʻu, o le pulufana o loʻo tuʻuina i luga o le oneone ma faʻafefeteina i le eleele faʻasaina.

Faʻailoa le pule: tuʻu i luga o le avanoa

O le tausiga o le laau e amata pe a uma ona liusua le kiona. E tatau ona vave aveese le fale malulu, a le o lea, ona o le leai o se okesene, e ono amata ona pala le paluga. A maeʻa ona aveese le fale, ona solo lea o le palapala ma sasaa i se vaifofo o le palatini e masani ai ma le faʻaaogaina o minerale. E le tatau ona e fefe i fulufulu afu mulimuli, talu ai e le afaina le fugalaau.

Faʻaiga ma fafaga

Pe a tausia le toga o le sipuni, ona faʻafefete lea tau lava i le tau vevela. A le o lena, ona o le masani ai i le vai, o le a amata ona pala le vaomatua ma o le a mate le laau. Ma o le eleele e le malogo, e mafai ona ufiufi i le mulch.

I vaitau malogo, fafagaina le vao e tatau lava e tusa lava pe a maeʻa le oti. O lea e le malogo ai pupuvao i le eleele, o le a lava le vai faalua i le masina.

O le taimi lava e alu atu ai le tau o le kiona, e fafagaina ai le hazel i se paluga faapitoa o le faʻamalolo, lea ua saunia mai mea nei:

  • humus - 10 lita;
  • fugalaau faʻapitoa mo fua o laau toto - 1 tbsp. se sipuni;
  • nitrophosphate - 1 tbsp. se sipuni.

O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o le 3 cm le papa i le pito i luga o le eria o loʻo ola ai le ulu. I le laasaga muamua o laau totō fafagaina i fugalaau falai ma fafie fafie.

A maeʻaeʻa, ia faʻamautinoaina se mea e faʻaleleia ai le ola maloloina, faʻapipiʻi faʻatasi ma le superphosphate ma le sulfate.

Pe a fafagaina le hazel, e tatau ona fufulu ese vao ma vavae ese ma le faaeteete le eleele ina ia le faaleagaina ai aniani. A tipiina fugalaau, o se vaega o laulaau e tatau ona tuʻuina i luga o le ala. A le o lena, o le a taofia le tuputupu ae o pulu.

Metotia o le totoina o vao

E mafai ona faʻaleleia se laau i ni auala se lua:

  1. Vaʻavaʻai poʻo le vaeluaina o pulu.
  2. O fatu.

Bulb Division

O le totoina o mea mo tamaiti o loʻo eliina i le faaiuga o Iuni, aʻo le laʻau o le laau e leʻi maeʻa maeʻa. O le tele o taimi, i le gasologa o le vaitau, e tupu aʻe ai le pulu tina ma fatuina se tasi pe lua apu-tamaiti. O le a latou manaʻomia le vavaeʻeseina ma tausia mo le lua tausaga.

Vaʻa vavalalata aniani a le tama. A uma lena faʻamaʻiina i se vaivaiga vaifofo o le paseka faʻasalalau ma mo le lua i le tolu vaiaso latou te teuina i totonu o se potu malulu ma vevela e iai le malulu o le ea e le sili atu i le 30 ° C. I le taimi lea, o le a maua ai e tamaiti aʻa ma faiga. Talu ai ona e leai ni a latou puipuiga, e tatau ona taulimaina ma le popole tele. E tatau ona faʻamautinoa e le faʻamago le pusi-pepe, a leai o le a le totogo.

Ina ia fesoasoani i le fugalaau e fai se pepe, pe a uma ona fuga, eliina pamu ma sili ona maloloina. E faʻamaʻaina i latou i se manua mataʻutia ma se ila e 2 cm. A maeʻa le manua, o le mea e toto ai tuʻu i le oneone matutu ma teuina i totonu o se potu malogo. E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, o le pulu faʻatasi ma aʻa ua totogo e togafitia i se vaifofo malie ma totōina ile laufanua. O mea uma lava o le fugalaau e faʻaalu i le fausiaina o tamaiti, o le ovaries o loʻo aliali mai o loʻo aveesea.

Fanauina o fatu

O fua e mama i totonu o le atigi vine i le taimi lava e uma ai le seleselega, ua totoina i luga o le eleele. Talu ai o le totoina o laau totō o le a tuputupu ae ma atiina ae i totonu o le lua tausaga, o le eleele mo i latou e tatau ona lelei. O le loloto o le tau e tatau ona tusa ma le tasi le centimita. Mo le lelei o alavai, o le mamao i le va o laau e tatau ona 10x10 cm. Mai luga, o le palapala e faʻasusu i le peat i se lua o le lua senetimita.

O fua muamua o le a na o le tausaga e sosoo ai. Amu pepe i le lua tausaga le lua e faʻataʻalo ma teuina i totonu o se potu malogo i le taimi o le taumafanafana. O lea teuina o se taimi e sili atu le faʻaalu taimi, talu ai o se vaega o mea toto e totoina e ono pala. O ituaiga susu o le hazel i totonu o le eleele avanoa e mafai ona tupu ae i le fa tausaga. I le taimi lea, o le a tupu malosi le laau ma amata ona fuga.

Fugalaau fugalaau faasaga i le urosa ma tamaʻi

Sa matauina e le au fai togalaau o le taimi na totoina ai i totonu o poloka a le malo, na mou atu moa o moa, ma e toaitiiti pepe ma isi meaola faalafua. O le mea lea, na amata ai ona totō le laau i le pateta, ma le mea e paʻu ai i le Colorado potato beetle ma le wireworm. E leai se faʻamatalaga faasaienisi mo lenei mea, ae e talitonuina o vavao faʻasalalau e i ai sina manogi ma e faʻaaogaina mea e afaina ai mea faʻamaʻi.

Aisea e le totogo ai le ulu o le vao?

Bulbous perennials aloese e fuga i tulaga nei:

  1. Winter winter or poor shelter. I lenei tulaga, o pulufana e magumagu. O le eleele o le Imperial e totōina i le tautoulu mo le taumalulu e tatau ona ufiufi i se vaega o peat or humus pe a ma le 15 cm le mafiafia.
  2. Totoina o se laau i eleele leaga. O le tele o susu e faaputuputu i le eleele palapala, ma ua amata ona pala. Matagofie lau palapala i le taumalulu. E talafeagai le tausia lelei o palapala ma suavai lelei.
  3. Faʻamasala le tau. Afai o le mea e totoina ai ua loloto, ona faʻaaogaina lea e le laau lona malosi atoa i le tuputupu ae. I luga o le totoina o le eleele, e tali atu ai pulufana i suiga o le tau.
  4. Mea laiti e totoina. Pulu i lalo o le 5 cm le lautele i le tausaga muamua o le a le toto. O le a latou tuputupu ae ma atiina ae tamaiti.
  5. Paʻu vevela ma malulu. I lalo o ia tulaga tau, e tatau ona eli aniani ma mafanafana i le auala masani ao le i totoina.

O le grouse imperial e sili ona matagofie i vaega o togalaau. E lelei le toto ma le cheyranthus, ua maeʻa fuga mai daffodils ma tulip. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga lelei, o le tupu tupu o le a avea ma se mea matagofie o le fugalaau i lau togalaau.

O le Imperial hazel fugalaau fugalaau