Laʻau

Ardizia - vao ma vine

Arisisia - Arisisia. O le aiga e mirsine. Homeland - itulagi faʻapitoa o Asia.

Ulutala muamua i le fale i fualaau matagofie. I totonu o le fale, o le ardisia o se tamai vaomatua 60 - 80 cm le maualuga ma lau lanu vevela. I le tautotogo (Me - Iuni) e fuga mai i fugalaau paʻepaʻe, paʻepaʻe. Fualaau aina suamalie mūmū mūmū. Ma le faʻaeteete lelei, e fuga mai ma fua mai toetoe o le tausaga atoa.

Ateisia (Aisia)

Aiga. O le laau e sili ona fiafia i se nofoaga e susulu ma puipuia mai le la susulu. I le taumafanafana, e mafai ona ave i fafo le ardisia i le ea, i le taumalulu - faʻapipiʻiina i totonu o se potu ma le vevela ile 15 - 17 ° C.

Tausiga. Faʻasusu ma le faʻafefeteina le suavai suamalie. I le tau mafanafana, e fautuaina le faʻaleleia e le aunoa, e mafai ona e tuʻuina le ulo i luga o se pani ua tumu i le vai ma le iliili. I le vaitau o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe (Mati-Setema), e fautuaina e fafaga faʻasea ma fugalaau fuga faalua i le masina. O le laau talavou e totoina i tausaga taitasi, pe a mavae le 5-6 tausaga - i le tausaga mulimuli ane.

Ateisia (Aisia)

Pests ma faʻamaʻi. O loʻo iai i luga o le laau ia scabies ma felts pe a maeʻa le ea i le potu. O le tele o le susu, e ono amata ai le pala.

Tofiga masalo o fatu ia e tupu saʻo i luga o le tina, ma pe a vevela le eleele i le 22 - 25 ° i le taeao.

Manatua:

  • I luga o pito o lau o lenei laau o loʻo i ai faʻamafanafanaga faapitoa e ola ai siama taua. A aveese laulaau, oti ai siama.
Ateisia (Aisia)