Fugalaau

Autumn Liliuina Lili: Laasaga i lea Laasaga

O le tausia o laau toto e le o se galuega faigofie. Ae maise lava o le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai pe a manaʻomia e tausi lelei lanu lanu. Liliesi o se tasi o na mea. E oʻo lava i le totoina masani o lili i le tautoulu i se isi nofoaga, e manaʻomia ai se auala ogaoga. E tatau ona e amanaʻia le tele o togafiti, ina ia amata ona totoina laau i se togalaau fou, fuga lelei ma e le amata ona afaina. O le fesuisuiai o fugalaau fugalaau e ono tuai tele i le tausaga na sosoo ai pe leai foi. Faʻafefea ona aloese mai na taunuuga le talafeagai?

Aisea tatou te manaʻomia ai se mea e faʻafetaui ma mea o le a tupu pe afai e le faia

Ina ia mafai ona fuga sili le lili, e tatau ona totoina i se eleele fou

O le faataamilosaga o le ola o lili e le ese tele mai isi fugalaau matagofie. O ni auala e "nofo" ai i eleele malulu uma taumalulu ona o le foliga faapitoa o aʻa. I lili, o nei laʻau pupu. Ae a mavae ni nai tausaga, o fugalaau e amata ona sili atu ona leaga, tuputupu ae lemu. Ina ia tuʻuina atu ia i latou se "tulei" fou, e manaʻomia ona totoina laau toto i se isi nofoaga. E le gata i lea, e tatau ona avea ma eleele, lea e leai ni fugalaau na ola ae i le tausaga. O le malolo ma malolo o le mea tonu lava lea e tatau ona faafouina lili lapopoa, tumu i minerale ma fuga ma le malosi faafouina.

O le mea e mataʻina ai, o le tele o taimi o le totoina o lili e fesoʻotaʻi ma a latou ituaiga:

  • O lili vine ma Amerika e mafai ona ola filemu i le tasi nofoaga e oo i le 8-10 tausaga;
  • O ituaiga o Asia ma fatulaʻau e manaʻomia ona "faʻanofo" i se tasi taimi i le 2 tausaga, ma toesea taitoatasi - e oʻo lava i tausaga uma;
  • isi ituaiga uma, o se tulafono, ola faʻamaoni i le tasi nofoaga mo le 4-5 tausaga.

E fautuaina togalaau ia toe totoina ia le itiiti ifo ma le aotelega. Ae ui i lea, e oʻo lava i le toe faʻatulagaina faaletausaga o le a le faalavelave ia i latou - o le a na ona faaopoopo i le faʻalavelave mo le fai togalaau. Afai e te lafoaia lenei galuega faigofie, o le taunuuga o le a faʻagasolo le tuputupu aʻe, faʻavaveina le tupu aʻe (poʻo lona toesea atoa) ma le gasegase i faʻamaʻi. E iloa i se nofoaga fou, o le lily e maʻi 3-4 taimi e itiiti ifo nai lo le nofoaga na latou ola ai mo le tele o tausaga i se laina.

E faigofie foi ona faʻaleleia fugalaau i taimi o le gafa. Kopi e tupu mai i pulufana e totogo i le tautotogo e sosoo ai po o le mafanafana, o le maualuga o le tausaga mulimuli ane. Afai e te lūlū fatu, ona totogo lea o laau pe a uma le 5-6 tausaga.

Pe a faʻapipiʻi lili: i le autumn poʻo le tautotogo

O le taimi o le totoina o le lili e faʻalagolago i lona eseesega ma le itulagi

O tagata uma lava, i luga o la latou faatoaga ei ai lili, na latou manatunatu: o afea e gafa ai? Soo se mea ma soo se mea e fautuaina e faia i le tautotogo po o le tautoulu. E fetaui lelei o taimi nei e sili ona lelei. I le taumafanafana, e fuga mai lili, ma e le tatau ona paʻi i ai, ma i le taumalulu e gaogao ai le palapala, ma e leai se mea e tupu ai galuega fai togalaau. Ae o le a le mea e tatau ona filifili - tautotogo po o le autumn? Matou te faʻasoa faʻamatalaga a le au fai togalaau.

O mea taua nei e tautalagia ma le fiafia i le totoina o le autumn:

  • pe a uma le vaitau o le ola, o le a faaputuputu e pulufana le "malosi", lea e mafai ai ona latou faia lelei i se nofoaga fou;
  • e sili atu ona faigofie le faʻaleleia oi latou i le autumn, aua i luga o le taumafanafana o talavou e foliga mai i vaitau matutua;
  • e sili atu ona faigofie - e mafai ona eliina ma vave totoina le pulufana, ma le teuina i le fale i le taumalulu uma.

Ae o loʻo i ai tulaga pe a suia le lili i le tautotogo o le filifiliga e tasi:

  • pe a sau vave le malulu;
  • pe afai o le lili o le tele o ituaiga e fuga mai uma le pau (mai le tupu i le totoina, e tatau ona tusa ma le 2 masina, ma i le tulaga o le a oʻo mai ai le taumalulu, ma o le a tuai tele i le gaosiga);
  • pe afai o malulu e malulu tele, ma o le kulupu e tatau ona eli i luga.

O le mea lea, o le laau ma le tulaga vevela i le itulagi e aafia ai le taimi o lili. Ae ua fautuaina e amata le au fai togalaau ona filifili le autumn, aua i lenei taimi, o le totoina o mea e sili atu ona faigofie.

O le a le taimi e eli ai

E tatau ona i ai le taimi e fufulu ai lili 2 masina pe a uma ona tupu, ae ao le i amata le tau malulu

E lua mea taua e mafai ai e oe ona faʻatulaga lelei le taimi mo le totoina o laau toto. Muamua o le vaitau o le fugalaau. Mai le taimi e muta ai, e tatau ona 1.5-2 masina ao lumanaʻi le gafa. Iti, pei o le tele, e le manaʻomia. Afai ua tuai ona eli i fafo pusa, o le a leai se taimi e sauni ai mo le taumalulu. Ma o le tausaga a sau, o le a toetoe lava a leai ni fugalaau latou te tau.

O le mea lona lua o le faiga o le vevela. E mafai e le fuʻa ona masani i le taumalulu i le eleele, ae naʻo pe afai e toe totoina ao le i amata le tau malulu. O le vevela lelei i aso uma i le taimi o le gafa e tusa ma le 12 tikeri. O le totoina o se pulu i le eleele malulu e le lelei le sosoʻo. O le mea lea, o le taimi mo lenei taualumaga e tatau ona filifilia e faʻatatau i le itulagi o Rusia:

  • i totonu o Moscou ma tuaoi tuaoi, faʻapea foʻi i le eria o Leningrad, e mafai ona e faʻatulagaina ia Aokuso ma Setema;
  • i le Urals - mai le amataga o Setema i le amataga o Oketopa;
  • i Siberia - ia Setema, pe afai e le malulu (pe o Aukuso);
  • i le ogatotonu o Rusia - mai le ogatotonu o Setema i le ogatotonu o Oketopa (ae e tatau ona e mataʻituina ia valoʻaga - o le a le mafanafana le autumn, aua o le tau i le ogatotonu o le tau e matua le maluelue);
  • i le itu ma polar regions o le pulufana, ua fautuaina ia eli i fafo mo le taumalulu, ma afai e toe totoina, e le sili atu nai lo le faaiuga o Aokuso.

Afai o le taumalulu i le eria e malulu (gutu e le itiiti ifo i le 20 tikeri ma le lalo), ona fautuaina lea e afifi pamu na tanumia i le eleele. O le faia o lenei mea, e masani ona faʻaaogaina le peʻa poʻo le vao, ma i luga o luga e ufiufiina i se ata tifaga umi.

Suʻeina o lili i le tautoulu i se isi nofoaga: o laasaga taʻitasi taʻitasi

I le taimi o le gafa, e tatau ona faʻaeteete ma faʻaeteete. Afai e te faia se mea sese i se mea, ona ono ola ai lea o le laau. Ae o le a le totogo i le tausaga a sau. Ina ia mafai ona totoina saʻo ma fuafua i fugalaau i le amataga o le tausaga a sau, e tatau ona galue e tusa ai ma se algorithm faapitoa.

  1. Tuu ia lili e fuga mai. A maeʻa, faʻatali ile 1.5-2 masina. E le tatau ona e faanatinati i totonu.

    Fugalaau aʻo lei totoina e tatau ona fuga ma pa'ū

  2. Fuʻu i luga le pulufana i se mea vave e mafai ai, ina ia le faʻaleagaina ai le suamalie o le laau. O aʻa e tatau ona tumau i luga o le pusa, ia le itiiti ifo i le vaega autu. Faʻalogo lelei i laititi anila, pe a fai ei ai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻaleleia fugalaau.

    Pe a faʻafetauia, e taua le ave faʻamalosi o pulu mata i le mea e gata ai.

  3. Aveese mai le 'elepeti tili o vaega o le paʻu ua mago pe ua oti. I le avea ai o se tulafono, e naʻo le pito i luga.

    I le pito i luga, o meaola faalavela ma spounga spores e mafai ona natia

  4. Afai e te fuafua e faʻaleleia se lili, ae leai ni pulu laiti, vaevae le pusa tele. E aofia ai ni vaega, pei o se ulu o le kalakeke. Afai e te le manaʻo e faʻaleleia le laau, faʻafefe le laasaga lenei.

    I le vaeluaina o le lili lili i nai aniani laʻititi, e mafai ona e maua atili mea totō

  5. Faia se vaivaiga vaivai o le malathion. E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu. Afai e leai ni karbofos, e masani ona talafeagai le masani masani ole palasia. Taofi le pusa i le vaifofo mo le 30 minute.

    O vailaʻau e faʻamaʻiina aʻo lei totoina

  6. Faʻasili le lua i le pusa. E tatau ona faʻamautinoa o le palapala e ufiufi le lili i le 4-5 cm. Afai o le pulufana e i ai aʻa tetele, ona faʻalolotoina lea o le pu ina ia fetaui saʻo le fatu.

    O le pu mo le lili e tatau ona saoloto, lelei mo manu laiti

  7. Sasaa le oneone i totonu o le lua. E tele mea e le manaʻomia - ua lava na o le pito i lalo o le malologa e ufitia uma i le oneone. Tuu le siʻisi i totonu. Faʻasoʻa aʻa ona o le oneone. E le talafeagai le fufuluina o le pusa lava ia, na o le rhizome.

    E sili atu le lelei o Sand e le faʻaleagaina

  8. Faatumu le pu i le eleele e maua ai se laufanua mafolafola. Faʻaaoga se laulau o peat or sanddust e puipuia ai le lili mai gutu malulu. A oo mai le tautotogo, o le a avea foi lenei vaega ma fugalaau.

    O le faʻaaogaina o se laʻau o le sisiva o le a puipuia ai faʻatoʻaga ma tuʻuina atu ia i latou se eleele faʻaleleia i le tautotogo

Afai e faamoemoeina se malulu malulu, ma e talafeagai le ufiufi o le nofoaga e tulaʻi ai i le ata - e le manaʻomia ona e faia lenei mea i le taimi lava lena. Faatali seʻi oʻo ina pa'ū le vevela i le 0-4 tikeri ma naʻo le taimi e ufiufi ai.

Tulaga o le liliina faʻapipiʻi manino

Vitio i luga o le auala e faʻaaogaina fugalaau

E le faigata le tausia o lili; o nei laau totō e le mautonu ma faʻamalosi. Ae e le mafai ona taʻua lenei mea e uiga io latou lanu. Lily o le a tumau le toʻa i tulaga ogaoga o le tau, o le a tupu lau lanu lanumeamata i le tautotogo ma o le a lagona lelei, faatasi ai ma se tasi o mea - atonu e le fuga. I le vao, lili, lea e leai se tasi e popole i ai, e ola ae na o le tolu tausaga talu ona toto, pe mulimuli ane foi. Ina ia ausia fugalaau masani, e manaʻomia e le fai togalaau le faʻapipiʻiina o lili i le taimi ma ia mataʻituina uma faʻavae o lenei faiga.