Laʻau

Autaina o le teuteuga o le tipu mo amataga

O le teuteuina o laau o le apu i le tautoulu e mafai ai e laau ona fausia se aʻa malosi, faateleina lo latou gaosiga, ma tetee atu i le malulu ma faamaʻi. O le fufuluina o laau e maua ai le tele o le la, ma oa latou fua e tele meaʻai. O le iʻuga, o apu e sili atu le vave nai lo laau le peritomeina.

Taʻuina aʻau o le aʻau i le tautoulu: manuia ma faʻafitauli

O le teuteuina e aofia ai e le gata o le faʻaaogaina o vevela, ae faʻapea foi le faʻaogaina o ituaiga selu eseese

E teuina ia Apple i le gasologa o le tausaga, ae masani ona fufuluina i le tautotogo ma masina tautoulu. O le teuteuina o le Autumn e sili atu ona lelei nai lo le teuteuina o le tautotogo, ae ei ai foi ni faaletonu o loo lisi atu i le laulau e sosoo ai.

Le taimi e tipi ai laau o le apu - i le tautotogo po o le taumafanafana: o se laulau faʻatusatusa

Ituaiga o tapuniO faʻamanuiagaFaʻafitauli
Tautotogo
  • i le tautotogo, o lala uma e manino lava ona vaaia i luga o laau e leai ni laau;
  • e leai se mutia i luga o le 'upega tafaʻilagi, o lea e mafai ai ona e faʻalatalata atu i le laau mai soʻo se itu;
  • i luga o le la, mafanafana aso, o lala e faigofie ma e faigofie ona tipi, o manuʻa faʻamalolo vave, o le togalaau e sili atu ona lelei ona faʻapipiʻi ia i latou;
  • o se laau e tafiesea lala paisa i le taumalulu;
  • fou tuputupu ae i luga o paranesi maua le malosi i le tautoulu ma fua mai
  • i le tautotogo e faigata ona iloa po o fea paranesi e fua mai se fua lelei ma o lālā e fua tele mai;
  • punavai mo faifaatoaga o se taimi vevela, i le taimi nei e itiiti lava le taimi e totoe mo le teuina o laau apu;
  • i le tautotogo atonu e te le matauina le taimi o le fafaguina o meaola faalafua o le taumalulu, o se taunuuga o le a latou salalau solo i le togalaau
Autumn
  • i le tautoulu, e leai se tele o galuega i totonu o le togalaau nai lo le tautotogo, e mafai ai ona faia lemu lemu;
  • na o le fuaina o le apu e mafai ai ona tatou vaaia lala vaivai;
  • o teuteuga o le tautotogo e taofia ai le faʻalauteleina o meaola o le taumalulu i totonu o le paʻu laau;
  • o se taunuuga o le seleseleina o le tautoulu, ua tafiesea e le laau lala ua mamago i le taumafanafana;
  • o lala tipi e mafai ona faataatia i totonu o se lua faapalaga ma sili atu le lelei o fualaau faisua ma fualaau i le tautotogo
  • e le o faʻataʻapeʻapeina uma laʻau e faʻateleina le vaaiga o le pale;
  • faʻafuaseʻi malulu malulu pe'ā uma ona teuteuina se laau e mafai ona faʻaleagaina lona paʻu;
  • o se togalaau e ese i le malulu o le tau e sili atu ona leaga i luga o vavae;
  • afai o mafanafana e mafanafana, e faaauau pea ona maua e le apu ni taamilosaga fou

Ona o le tele o ona lelei, o le seleseleina o le autumn e faʻaaogaina e le gata ina fausia ai le pale o laau totō fou, ae ia toe faʻafouina foi laau tuai.

Lisi o meafaitino ma meafaigaluega

Ina ia teuteuina le fesuisuiai, lala talavou, e tatau ona e saunia se fagu vela, lea e lauiloa foi o "clippers." O lenei meafaigaluega e sili mo le teuteuina o laau laiti.

O se togavao togalaau o le a sili atu ona mamafa i lala. O le meafaigaluega e tatau ona i ai se mea faʻalelei ma se tapoleni umi i nifo uʻamea.

Mo le galulue ma lapoa tele, mamafa mamafa, o se filifili uʻamea talafeagai. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega eletise e mafai ona e maua se lamolemole lamolemole.

E mafai ona e puipuia ou lima ao e galue i totigilima togalaau. O totigilima e tatau ona faamaluluina ina ia aua le faalavelaveina le faagaoioia o lima, ae i le taimi lava e tasi ia mautinoa e mautinoa ai le puipuia lelei.

Pe a faʻaputuina lala mamago, e mafai e le pefu laupapa ona lele mai le tipi. E mafai ona e puipuia ou mata mai ia te ia ma le fesoasoani o tioata faapitoa.

Pe a teuteuina umi laau apu, e matua faigata lava ona oo i lala o loʻo maualuga i luga o le eleele. Laasaga-apefai o le a fesoasoani e faamama le galuega.

E le gata i lea, o seevae mafanafana ma lavalava e tatau ona saunia mo galuega, lea o le a puipuia ai le paʻu o le fai togalaau mai le faaleagaina.

A manaʻomia le teuteuga o le autumn

O le taimi o le seleseleina o le teuteuina o laau fualaau aina e faalagolago i le afā o fesuiaiga o loʻo i ai le togalaau. O le teuteuina e faia i se vaalele lelei lelei (mai le 4 ° C), o le mea lea, i itulagi ma se vateatea, e le o faʻataunuʻuina laau o le autumn.

Aso o le fufuluina o le laau o le apu i le itulagi o Rusia: laulau

ClimateRegionsTausaga teuteuina o le Autumn
ArcticO le pito i matu o SiberiaE le ola laau Apple
VaʻavaʻaEastern Siberia, i le itu i matu sasaʻe o le Pasefika Sisifo Sisifo, Kola PeninsulaAua nei tipi i le tautoulu
MonsoonFar EastFaaiuga o Aokuso - Setema
Faʻasalalauga lauteleEastern SiberiaSetema - amataga o Oketopa
ContinentalSaute ma totonugalemu ole Paleni Siberia SisifoSetema - Oketopa
Faʻalavelave faʻaletonuEuropa o le atunuuOgatotonu o Oketopa - amataga o Novema
FaʻapitoaBlack Sea coast o le CaucasusNovema

O nisi taimi tatou te maua ai ni mea e le mafaʻanofo faʻafuaseʻi, o lea o le taimi o le teuteuina e matua faʻapitoa ma ua fuafuaina e tagata taʻitasi taʻitasi taʻitasi. O le teuteuina e le amataina seia oʻo ina amata ona paʻu laulaʻau mai le apu ma tupu ai le totogo o laau. E taua tele le tolopoina o le mea e vavae ese ai seia oʻo muamua i matagi, ma o le galuega e faia i le le itiiti ifo ma le lua vaiaso aʻo lei tupu. Aua nei gaosia le laau i le susu o le tau, i le timu, pe vave loa ona maeʻa. 3-4 aso pe a uma ona teuteu, e asiasia le laau, faʻafeinu tele ma faʻaaogaina i le tafatafa o le liʻo o le faʻapala.

E le gata i le seleseleina, e mafai ona e faʻaaogaina se meaʻai

Faʻapitoa teuteuina aʻau o ituaiga eseese: faatonuga ma ata ma ata mo tagata amata

O le tekonolosi tekinolosi mo laau laiti ma le aporo e ese, e masani foi i le masani ai le umi, uumi ma le kolin. Autumn teuteu o nei ituaiga o apu o loo i ona lava uiga.

Totoina laau opu apu

O laau iti o le apu i lalo ifo o le 5 tausaga ua teuteuina e fausia ai le pale saʻo ma le malosi o le ola o vine. O le palealii na filifilia mo le ola o le apu laititi e tausia ma tausia i le taimi atoa o le olaga o le laau (vaai i le ata).

Polokalame o le faʻatagaina o le Crown a itiiti mai e lima

O togafiti nei e faia i laau apu na totoina i masina o le tautoulu:

  • o lala uma ua faapuupuuina e le 1/3, ma tuu ai le itiiti ifo ma le fa malolosi mata i luga oi latou taitoatasi;
  • mataʻituina ma le faaeteete le laau ma aveese vaivai, paʻu paʻu;
  • nofoaga o fasi pepa o loʻo faʻafefiloi i le mash mash or var.

O le toe teuteuina o le apu o le a fai peʻa uma le tausaga. Galue e faapea:

  • faailoa mai lala e fa e sili ona aoga;
  • o nei lala ua vaeluaina (o pito i lalo e sili atu ona saʻo, pito i luga e sili ona puupuu);
  • o le ogaumu tutotonu e tipi ina ia maualuga atu nai lo isi lala i le 0.3 mita;
  • pe afai o le ogaumu tutotonu e lua ona pito, o lona uiga o le tasi oi latou o le a sologa lelei pe o lona tuputupu aʻe e faasino atu i se tulaga tu i luga;
  • o isi lala uma o le laau ua matua fiafia lava.

E taua tele le va o le see e le oʻo i totonu o le ogalaau ma e le sili atu i le 2 cm le maualuga i luga ae o lona fogaeleele. O le tipi o le tipi ua faia i le maualuga o le 90 tikeri.

Faatasi ai ma le faiga masani o le totogo o le autumn e teuteuina i le 5-7 tausaga, o le palealii o le apu o le ai ai foliga vaaia. Afai e te le tuua le laau e le o faʻamoemoeina, ona faʻamalieina ai lea o le tagata e maua le maualuga.

O laau tuai (faʻasaina le tuai)

O laau apu lalelei e fiafia i se seleselega tele o fualaau suamalie, suamalie. Ae pe a matua le laau, e amata ona tiga tele, ma o ona fua e avea ma mea laiti. O le toe teuteuina o teuteuga e mafai ai fualaau aina fua e toe foi atu i lo latou malosi muamua ma le malosi. O lenei faiga e faafaigofieina ai le faagasologa o laau apu mai meaola faalafua ma faamai, faateleina le malulu o le toto laau, faateleina le tele o fua ma fuaina mai i le 20-60%.

Trimming ua faia i ni vaega se tolu:

  • I le taimi muamua, ua faapuupuuina le ogalaau o le apu. Mulimuli ane, o lona maualuga e le tatau ona sili atu i le 2 m. O le ogalaau ua tipi i luga o se paranesi tetele. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai le faʻavaeina o le vaimamago, ma mulimuli ane.
  • I le laasaga lona lua, o pulupulu o loʻo ola i totonu o le pale, faʻamago, faʻamaʻi, lalagaina ma vavave lala ua aveesea. E vavae ese i latou i tafatafa o le ogalaau. O le mea e sili ona lelei, o lala o totoe o le laau e tatau ona fausia ai se pesini.
  • I le vaega lona tolu, o laʻau paʻu lautele lalata e faʻapuupuu i le 2.5 m.

A maeʻa le taumalulu, o le a aliali mai i luga o le laau ni aʻa (sprout) laiti, lea o le a tatau ai i le lumanaʻi ona fausia se pale ma fualaau aina.

Faʻafeiloaʻiga e mafai ai e oe ona faʻaumatia lala na toso ai mea aoga, ae leʻi auai i le fuaina o fua, poʻo le taofia o le tuputupu ae o lala fou, malosi, ma faʻamalosia.

O laau e sili atu nai lo le 20 tausaga e le mafai ona taliaina le fua tele. O o latou pale e vaeluaina i ni vaega se lua:

  • Ou tulaga. I le tautoulu, o le vaega pito i saute o le pale ua vavaeina, o le a leai se totoga, pulupulu, mamago, maʻi, ua matua ma leai ni lala ua aveesea. O le teuteuina e faia i luga ae o fatuga o fafo.
  • II tulaga. E tasi le tausaga mulimuli ane, o le teuga tutusa e faia i le itu i matu. I le taimi lava lea e tasi, o le fualaʻau totō na faia ina ua maeʻa le teuteuina muamua.

Manatua o le taimi e teuteuina ai se toeaina, e mafai e le lala mafiafia ona gaui ma tata ese le paʻu mai le ogalaau o le apu. O ia tulaga e afaina ai le laau ma ua tuai ona faatuai. Ina ia puipuia le apu mai manuʻa, e tatau ona e failaina se lala mai le pito i lalo e 2-3 cm.

O le teuteuina ma le agavaʻa e mafai ai e le laau ona toe malosi vave pe a maeʻa se faʻalavelave tiga, ia faʻafouina le pale ma faʻaleleia le fuaina.

Newbie Ata Vitio

Laʻau o apple

Afai e totoina apple apple i le tautoulu, ona vave loa lea ona totoina ae teuteuina e avea ma pale. I lenei tulaga, o le a vavaeina lala i le 1 / 3-1 / 4 vaega. I le taimi o le teuteuina, ua taʻitaʻia i latou i le mataupu faavae lenei: afai e le lelei le atinaʻe o aʻa o le laau, ona oʻo lea i le 1/3 o lala ua aveeseina, pe afai e lelei, ona oʻo lea i le 1/4.

A maeʻa le tausaga, 30-35 cm alu ese mai le ogaumu ma i le mamao lenei e vavaeina laina muamua. I lalo o nofoaga e tipi ai, o loo i ai ni meaʻai mai fafo, mai le mea o le a tutupu aʻe ai lālā faʻalua-lua i le lumanaʻi. O nei gaʻo e le tatau ona faia ni tui i fasi sikuea.

O le autumn o le toe teuteuina o le teuteuina o laau i lalo o le laau, e faia i se taimi muamua atu nai lo laau laʻau masani. Afai a mavae le lima tausaga o le a laʻititi fualaau aina ma e laʻititi ona laʻititi, ma amata ona tupu lemu le selesele tausaga, ona oʻo loa lea i le taimi e toe fai ai le faiga o le tuai.

O se vaega o le faʻateleina o faʻamuamua matua o le aveesea o lala na faʻavae i luga o se laau i le tolu tausaga talu ai. O ia ituaiga lala e tipiina i se lala talafeagai o le poloaiga lona lua, lea e suia mulimuli ane ai le mamao ese. I se tulaga talitutusa, vavaeeseina uma lala sili ona malolosi. O se taunuuga, o se toe faafouina o le pale e tupu, lea eo faatasi ma se faʻaleleia atili o le lelei o le fualaau aina (apu e le tele, ae ua tele).

Kolumnar

O laau o le apu e pei o le koluni e le masani ai ona e leai so latou lala. Ona o le mea moni o le laau e leai sona pale paleni, o ona fua taua uma e faasino i le atinaʻeina o fua. O ia apu o le a tele ni apu e tele, ae o le fualaau suamalie e tatau ona fusifusia ma faʻafeinu i vaiaso uma.

I le laʻauina o apu, o le autu ma na o le fana e le mafai ona vavaeina. Aʻo toe faʻafouina ia laau, e na o pine faʻamalosi faʻamalosi e aʻafia ai le ola. Ua toe faʻafouina i luga o laina siliva le tele o laina laʻau: o la latou ogalaau ua vaeluaina i le maualuga o le 0.7-0.8 m.

O laau o le aʻai e pei o ni aʻau e faʻamalosi i le alu, mo le amataga o le a sili atu le aua nei tipi

O le teuteuina o le apu o se ituaiga kolin e masani ona faia, o le mea autu mo se amataga i lenei pisinisi e le o le faaleagaina o laau:

  • I le tautoulu o le tausaga muamua o le olaga, ua aveeseina ai le lala laau tafatafa, ma tuua ai "pamu" faatasi ai ma ni pulupulu se lua. O lālā malolosi, ma faʻaaogaina o le a tupu mai nei aʻafiaga i le tausaga a sau.
  • O le isi pa'ū, o taʻalo e lua, o loʻo pito i luga. O vaovao matala ua toe tipiina i le tumutumu ma lua pu. E le ootia le ogalaau autu.
  • I le tausaga tolu o le autumn, latou te aveesea le paranesi lea e fua mai i le tausaga talu ai, ma togiina ai ni pine se lua e tusa ai ma le fuafuaga o le tausaga ua teʻa (vaai i le ata).

Mo le atoaga o le faapaleina o le pale o le apu laau, o le a alu mai le 3 i le 5 tausaga. A maeʻa lenei mea, e faʻaitiitia le teuteuga i le aveesea o lala tuai ma le mafiafia. O le teuteuina o teuteuga e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le ola mama o laʻau ma faateleina ai fua o laau.

O le sese o le teuteuina o le a aafia ai le soifua maloloina o lenei ituaiga o apu.

O se tasi o mea taatele masani o le tuua o le tele o lālā fualaau. Afai a maeʻa le 3-4 tausaga e te le suia nei lālā ma tamaiti, ona faʻaitiitia lea o le fua o le laau ma o le a sili atu ona faigofie i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Taʻu se apu i le tautoulu: se vitio amata

Tausia o se Laʻau Toto Malu

O laau Apple e tipi i le tautoulu e manaomia ai le tausiga faapitoa. O vaega e fausia pe a uma ona faʻaleleia lala e tatau ona togafitia i le vali paʻu, ituaiga faʻatoʻaga poʻo se faʻafefiloi o vitriol ma le lime. O lenei mea o le a puipuia ai le faʻamaʻi o le manua i siama matautia.

Faatoaga le togalaau i totonu o le faleoloa poʻo kuka i le fale. E aofia ai vaega nei:

  • suauu manogi;
  • beeswax;
  • gaʻo;
  • ava malosi
  • resin;
  • solidol poo le faʻamagoina o suauu;
  • agrotechnical compositions.

O le togalaau e faʻaaogaina i tipi i se malulu poʻo se mafanafana.

E mafai ona e faia se togalaau ia oe lava

Faʻaliliu le eseese

Ina ia saunia se vai malulu, e te manaʻomia:

  • rosin (250 g);
  • ava malosi (0.5 l);
  • suauʻu gaʻo susu po o le palu (10 g);
  • laupapa gum (10 g);
  • resini (5 g).

Vili ua saunia i le auala lenei. O mea uma lava, sei vagana ai le ava, e fefiloi i totonu o se pusa vevela vevela ma vevela ile vevela vevela. O le ava malosi e faasolosolo malie lava ona sasaaina i totonu o se mafanafana. O le mea ua uma ona maeʻa e faʻaleleia ma faʻafefe i le tipiina o laau.

Faʻamafanafana tele

O vaega o loʻo taua i lalo o le a manaomia e faia ai se togalaau mafanafana:

  • masini (500 g);
  • rosin (500 g);
  • suauu paʻu (250 g).

O mea uma e faʻafefiloi ma vevela ile vevela vevela. O le vevela ese e faʻaaogaina i faʻamau, lea e afifi ai fasi laau o le apu.

Isi musika

Mo le gaosia o fasi pepa i laau opu, e talafeagai le vali paʻu. O isi ituaiga o vali, vailaʻau papaʻe, nitam enamels e le fetaui mo le foia o lenei faafitauli, talu ai o latou mea faʻamalosi e faʻamuina ai laau.

O le teuteuina o laau o le apu i le tautoulu o se tasi lea o laasaga taua e tausi ai lau togalaau. O lenei faʻatulagaga e toe faʻaleleia ai laau, faʻasaʻo latou i meaola faalafua, faʻaleleia le foliga mai o le palealii, ma fesoasoani i le faateleina o le gaosiga. Trimming e tatau ona faia e le aunoa ma le agavaa. Ona fiafia ai lea o le apu ia te oe i le soifua maloloina lelei ma se seleselega lelei o apu tetele ma suamalie.