Laʻau

O le fugalaau eustoma e ola i le fale

O le faʻalauiloa o le eustoma laau e lauiloa i le au faifaatoaga ona o lona matagofie. E ui lava i le mea moni o ia e sili ona manaia ma e manaʻomia tele le tausiga. A o tuputupu ae i le fale, ua tupu le laau e pei o le tausaga.

Tuputupu ae eustoma

Toto ma tausi i le fale

Ina ia mafai ai ona fausiaina eustoma i le fale, e pei o se faʻailoa, e tatau ona toto i le sefulu tausaga muamua o Tesema. E oo atu ia Aokuso, e tatau ona ia faapipiiina ia tumutumu. O le faʻaleleia o fanua e faia i ni tulaga:

  1. Saunia ni ipu ma le eleele lafulemu vao.
  2. Faʻalautele fatu ile luga.
  3. E tele naua mea e faʻaleleia ai le suavai.
  4. Ufiufi tioata ma se ata tifaga.
  5. Tatala le ata i aso uma mo le faʻaleleia o le ea ma le vai palapala.
  6. Faʻatupulaia le mafanafana lelei o le itiiti ifo i le 25 tikeri ma se nofoaga e susulu.
  7. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona tatau ai lea o laau, e tatau ona aveese le ata.
  8. A maeʻa ona totogo laau toto i le maualuga o le 10-15 cm, e totoina i totonu o fagu tumau.
Eustoma fatu
Lotoina i totonu o fagu
Fatu laau

I pusa saunia, ao mai le vaega mai le: peat, oneone, humus, palapala laʻau. Faʻalautele le laulau e tatau ona tuʻu i le pito i lalo o le fagu mo le faʻavaivai, ina ia le paʻu le vai, ma o rhizomes e le pala.

O Eustoma o se laau telefoni, o lea e tatau ai ona e filifili se nofoaga lanu, aʻo aloese mai ave susulu.

I le taumafanafana, e mafai ona ave i fafo ni fagu e iai se laau i luga o se faletusi poʻo se auala, ma tuʻuina i lalo o le paolo.

E tatau ona faʻaleleia tele le fugalaau, aemaise i le taumafanafana. Ae o nisi taimi e faʻamago le pito i luga. O le pulumuina o loʻo faia i aso uma. I le taumalulu, faʻafefe ma faʻasalaina faʻaitiitia.

Fugalaau e tatau ona fafaga 2 taimi i le masina faʻamaʻi vai. I le taumalulu, e le manaʻomia e le laau le faʻamaina. A uma ona totogo, ona vavae ese lea ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei mo le taumalulu.

I le avanoa tatala

O le totōina o laau i le eleele tatala i le faaiuga o lepe a mavae atu gutu. Le totoina o se laau i le avanoa tatala:

  1. Saunia ni lua le tele o se ulo e ola ai fatu.
  2. Uma i latou i le tele o vai mafanafana.
  3. Faʻavave le fugalaau laitiiti i totonu o le eleele, faʻatasi ai ma se eleʻele eleʻele i luga o aʻa.
  4. Faʻamalamalama le lalolagi faʻataʻaliʻoliʻo le fugalaau.
  5. Ufiufi le laau i se fagu po o se fagu, mai taga, gutu. O le a fesoasoani foi e tafe ese.
  6. A uma ona mauaa le aʻa, ona aveese lea o le fale.
E ave ese Eustoma ma le lalolagi
Fai se lua le telē o le coma
Faʻamau i totonu o le fugalaau
I le matala o le eleele, o le eustoma e televave le saoasaoa nai lo tulaga i totonu.

O Eustoma o se laau telefoni, o le mea lea e tatau ona filifili se nofoaga lanu ma fanua leleie manuia ai. Faʻasalaga e faia i aso uma, e pei o le palapala faʻamama, aemaise i le vevela o le tau. E tatau foi ona faʻamalolo le laau i aso uma.

O luga o laei e mafai ona faia i le amataga o le masina talu ona toto i le laufanua. Mo lenei mea, o faʻamaʻi suavai faʻamalosi e faigofie ona sosolo i le vai e talafeagai. Ina ia mafai ai ona faʻafefete faʻamaʻi, o loʻo faʻasalalauina vao i fuluʻi, aemaise lava i le timu ma le susu o le tau.

I totonu o le greenhouse e tipi

Eustoma, lea ua faamoemoe mo se fasi laau, amata ona totōina i totonu o se lauʻeleʻele pe a oʻo mai 8-10 laulaau i totonu o le laau. E tatau ona totoina i se mamao e 20 cm mai le tasi. O foliga vaaia o fugalaau e tupu pe a mavae le 5 masina. Afai o le tipiina o fasi falaoamata ua fuafuaina i le taumafanafana, ona fatuina lea o fatu e tatau ona totoina ia Fepuarituʻuina atu le malamalama atili ma le vevela.

Eustoma i greenhouses mo le tipi
I totonu o se fale vevela vevela, e totoina fugalaau i le tausaga atoa.

O le maualuga o le taumafanafana mo le fugalaau o le a 20 tikeri. E tatau ona faʻailoa i aso uma, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga. E manaʻomia e laumei le malamalama ma le malamalama. I le vevela o le taimi, e tatau ona paolo le fale koli, aemaise lava le ipu tioata.

E tatau ona masani ma faʻateleina le faʻatau, sili i le taeao. I le tulaga aoao, o le tosoina o le vai e talafeagai mo le eustoma. E tatau ona fafagaina ile vai mafanafana. E le tatau ona faʻatagaina le suaina o le eleele, a leai o le a mamae le laau.

I totonu o se fale kati poʻo se fale lauʻeleʻele e tatau faʻatautaia se mea faʻapipiʻi laau toto. E lua auala e faia ai lenei mea:

  1. Sue ia maea i autafa o moega, lata i laau taʻitasi.
  2. Faʻapipiʻiina o se manoa faʻapitoa lea e faʻatauina i luga ole lagolago i le moega atoa.

Tuputupu ae o fugalaau i totonu o se kiona, e tatau foi ona e fufuluina. E talafeagai mo tagata masani fuālaʻau ma le masima ma le manganese. O laʻei pito i luga e tatau ona faalua i le masina, i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe.

Eustoma e taofiofi i totonu o se fale kati
Potassium e pei o se faʻamalo

A maeʻa le fugalaau, ona vavae ese lea o le aʻa i lalo o le aʻa. E manaomia e le laau le faʻatulagaina o le malologa. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaitiitia le vevela i le 15 tikeri ma fafaga. A maeʻa lea, o le a aliaʻe mai ni aʻa fou ma ni fusi mai aʻa.

Fatuga i fualaau mama

Talu ai o le lūlūina o fatu o le eustoma o se galuega faʻalavelave, o fualaau mama e talafeagai mo le fesoasoani. Ina ia faia lenei mea, e tuu i totonu o le vai, ma faatalitali seʻi oʻo ina latou fuga. Laititi fatu e taoto i luga ia i latou ma le nifo.

Faʻaauau le sasaa o meaʻai ma se fagu moli. E foliga mai i le vaiaso pe vaiaso ma le afa. Pills fatu sili atu ona faigofie ona totonai lo pusa. I totonu o pusa, o fatu e matua faigata lava ona tuʻu i luga o le fogaeleele.

Paʻu peleti poʻo ipu fagu
O fatu e totoina i se nifo
Faʻapipi uila
Muamua tisi
O fualaau aina ua saunia mo le toe totoina i le eleele

Maʻi ma faʻamaʻi

O Eustoma e mafai ona aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea pito i sili ona matautia ma matautia o:

  • fusarium wilting
  • lanu enaena
  • paʻu palapala
  • aphids
  • paʻepaʻe
  • slugs
  • siaki
  • fua puipui

Ina ia faatea ese iniseti, o se laau e masani ona manaomia le asiasia ma togafitia i fualaau faasaina: Fitoverm, Aktara. E manaʻomia foi ona aveese iniseti mai vaega uma o laau toto, asiasia vao vao.

Laʻau malosi i luga o le eustoma

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a fesoasoani le fualaau faasaina Fundazole. A o lei sasaina, faitau ia faatonuga. Ma aveese ai vaega uma ua aafia. Mo togafitiga, o togavao uma e lata ane i tagata gasegase e tatau ona suʻeina.

E mafai faʻaaoga togafitiga faʻa-tagatae aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau e fai ai se paluga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faaopopo le pepa, pulupulu painisi, mafiafia le garlic i se pakete vai. Ma le isi, o ni nai aso e tumau ai. E sili le lelei le sosolo o le eustoma i le leva o le afiafi po o le timuga o le tau e aloese ai mai le mu i luga o pepa.

Auala e faʻaleleia ai: fatu, totō aʻa

Eustoma masani ona faʻasalalau e le fatu. Talu ai e laʻitiiti ana fatu, e mafai ona e faʻatau i totonu o se faleoloa ua uma ona faaputuga. O le lulu e amata i le faaiuga o Fepuari, amataga o Mati. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Saunia ni atigipusa i eleele lafulemu ma lafoaʻi.
  2. Fafati fatu i luga o le fogaeleele.
  3. Liligi i totonu o se pusa papa poʻo se pulufana.
  4. Ufiufi le atigipusa i ata tifaga poʻo tioata.
  5. Tuu i totonu o se mea manaia ma mafanafana, ma le vevela o le itiiti ifo i le 20 tikeri.
  6. Faʻasala i latou i aso uma, ma faʻamama le eleele.
  7. A maeʻa le 10-15 aso, ona oʻo mai ai lea o pine muamua, e tatau ona aveese le ata.

E le gata i lea, o fualaau, pe a oʻo atu i le 5-6 laulaʻau, e faʻapipiʻiina i totonu o ipu eseese. I totonu o le eleele lafoaia na totō pe a uma le afu o le tautotogo

O fatu fugalaau e mafai ona lūlūina i le taimi lava e tatala ai eleele.

Mo lenei mea, o fatu o loʻo tuʻu i luga o le eleele, i se mamao e 20 cm. O nei fualaau o le a fuga mai i le tausaga lona lua, e pei o se laau faʻalauiloa. Ma o le totoina o laau laiti mai laau i totonu o le eleele, o le a totogo i ni nai masina.

O ituaiga autu

Taua

E maualuga lona maualuga i le afa mita. O paranesi e faʻalauteleina, e mafai ona oʻo atu i le 30 pulumu. O laulaau e lanu meamata, matte ma se lanu paʻepaʻe. O fugalaau e tetele, atonu e ese lanu. O fugalaau e tupu mai i le faaiuga o Iulai ia Oketopa.

Taua

Paʻepaʻe

Laʻau totogo e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 80 cm. O le inflorescences e paʻepaʻe e oʻo i le 6 cm le umi. O le luluina e tatau ona faia ia Tesema.

Paʻepaʻe

O lenei ituaiga o loʻo tumau lona foliga mai mo se taimi umi pe a uma ona tipi. O le tipiina e sili ona lelei pe a tatala atoatoa le 2-3 tumutumu.

Faʻalogo

O nei ituaiga meaola e maualuga, e oʻo i ai e oʻo atu i le 70 cm. maualuga. O fugalaau o lenei meaola e pala. E mafai ona latou faia lanu eseese: lavender, lanu piniki, paʻepaʻe, samasama, kulimi.

Faʻalogo

Faʻalelei le lanumoana

O se fatuga taʻitasi o le aiga tagata o le nuʻu. E malosi ma malosi puʻu, uumi e oʻo atu i le 70 cm., e mafai ona tatalia fugalaau tetele e lua. O lanu e lanumoana le lanu, 6 cm le lautele.

Faʻalelei le lanumoana

Pupii

O se laau lalelei e tupu aʻe e avea o totonu ma le tausaga i le togalaau. Laʻau malosi e maualalo le malosi o lanu lanu meamata.

Pupii

O fugalaau e lanu enaena tele. Fugalaau e fuafua mo le totoina o greenhouses ma greenhouses. Fuga e faaauau pea seia oo i le tautoulu.

Safaira

O le vao vao e oʻo i se maualuga e oo atu i le 15-20 cm. Fugalaau e oʻo ile 5 cm le lautele. O lenei ituaiga o meaʻai e maualuga le manaʻomia i le va o fugalaau. E i ai lala malolosi e faʻalauteleina e mafai ona tatalia se fuainumera tele o fugalaau. Ona o le mea moni o le vaomatua e faʻatusatusa, e le tatau ona tipi ma fusi.

Safaira

Tuafafine

O ituaiga eustoma o loʻo i ai se togavao puʻupuʻu, faʻapitoa e faʻatulagaina mo le ola i totonu o ipu. Totoina o togavao e oʻo i ai e oʻo atu i le 15 cm. Fugalaau e oʻo i le 6 cm, e mafai ona eseese lanu: lanu moana, piniki, lanumoana, paepae.

Tuafafine

Terry

Tausaga taʻitasi le ogaoga e oʻo atu i le 80 cm. E eseese i le tele o inflorescences e oo i le 8 cm le lautele. E fetaui mo le tipi. E gaosia pe a uma ona taʻe 2-3 lauulu. Fugalaau e mafai ona eseese lanu.

Terry

Champagne

E tele ituaiga eseese, e oʻo i se maualuga e oʻo atu i le 70 cm. Ua totoina le togavao, e faaluaina mea e oʻo i le 5-6 cm. A uma ona vavae, e tumau pea foliga o fugalaau mo se taimi umi.

Champagne

Hybrids o le Kyoto F1 Series

Eseesega o lenei faasologa e le o se teresitila. E tele lanu eseese o fugalaau. Laʻau tele e talafeagai mo le tipi. Fugalaau e tupu ia Iulai. E televave lona alualu i luma.

Hybrid Kyoto F1

E mafai ona vaevaeina Eustoma i le foliga o le pua i 2 ituaiga: terry ma non-terry. E sili atu ona talisapaia Terry, ona o le matagofie o ona fugalaau. E aofia ai ituaiga meaola:

  • faʻalogo
  • faʻalogo le lanumoana
  • terry
  • Champagne

O ituaiga e leai ni meaola e aofia ai: faʻalelei, paʻepaʻe, safaira, Mermaid, hybrids o le series Kyoto F 1.

Faatasi ai ma le ola lelei o le eustoma, matauina o mea taufaatoaga ma le luluina, o le a fiafia ai tagata fugalaau ma ona lanu lanu o fugalaau. Ona o lona matagofie, ua maua ai e le laau le lauiloa tele ma o loo i ai se manaoga tele, e tusa lava pe tausia ma le popole.