O le fatu e fai i se aiga tele o cereals. O lenei laau taʻitasi, e oʻo atu i le maualuga o le lua mita pe sili atu, e aofia ai le malosi malosi ma se fuainumera tele o laupepa lapopoa, fugalaau tane i luga o foliga o panicles ma fugalaau fugalaau - i pito o laulaau e pei o taliga. O le aʻa o le malosi, o aʻa i totonu o le lautele o le 1 m, ma le loloto - toeitiiti 2 m.

O falaoʻo kuka mo le tele o tagata o se mea moni ma se meaʻai lelei. A maeʻa, o se fualaau faisua, poʻo lona fatu, e aofia ai le tele o mea aoga - protein, suauu, vitamini, amino acids, carotene ma gaʻo.

Tuputupu ae totogo

O le kulupu o se fualaau faisua ma le mama. O se vevela lelei mo le fuga o fatu e mai le 8 i le 13 tikeri le vevela. E tatau ona puipuia le nofoaga e tulaueleele ai mai matagi malulu i matu. Faʻatoʻa faʻaleleia le togalaau pe tusa ma le 2.5-3 masina pe'ā maeʻa ona faʻaleleia lelei togafitiga. O le saoasaoa o le vevela o corncobs e tuusaʻo lava i le aofaiga atoa o aso mafanafana (faatasi ai ma le vevela o le 15 tikeri Celsius).

O le palapala i luga o moega o le sana e tatau ona lelei ma lelei. Ina ia faʻatamaoaigaina lona faʻatusiga, e fautuaina e faʻaaogaina le faʻaofuofu ma mea faʻapitoa. E tali lelei le laau ile folasaga o le humus i le palapala. I nofoaga e iai palapala eleʻele, e tatau ona faaopoopo le lime. Mo le sikuea mita 1 o le fanua o le togalaau, o le a alu mai le 300 i le 500 g.

E mafai e fualaʻau 'aina' ona maua fua lelei mo le tele o tausaga i le eria lava e tasi. A o le totoina fatu, e fautuaina e teli lelei le palapala. O le loloto o le gaosiga o le 1.5-2 selu o le bayonet. A maeʻa le totoina o laau laiti, o le eleele o loʻo siomia ai i latou e manaʻomia ona tatala ma faʻataʻapeʻapeina.

Totoina fatu fatu

O le totōina o fatu e faia i le tautotogo o le tautotogo (pe tusa o le vaiaso lona lua o Me), pe a faʻamafanafana le eleele i le 8-9 tikeri o le vevela. O le loloto o le totoina o le fatu o le 5-6 cm, o le mamao i le va o togalaau e 30 cm, ma o le laina o laina e le itiiti ifo ma le 50 cm. I luga o eleele mamafa, o le loloto o le totōina e laʻititi, ma luga o le oneone ma le oneone. O tagata iloga fualaau aina fai fua e fautuaina le lūlūina o fatu e 3 i le taimi e tasi i le tasi le lua, o le tasi o le a mago, o le lona lua - fulafula, ma lona tolu - totogo. O lenei metotia e mafai ai ona tulaʻi mai i so o se vagaries o le tau. Afai o le a totogo fatu totogo i lalo o le malulu o le tautotogo ma feoti, o mea o totoe o le totoina o le a faasaʻo ai le tulaga. Pe a tupu mai laau mai fatu uma, e tatau ona e alu ese mai le mea sili ona malolosi, ma aveese le malologa. O le amataga o le fugalaau e 6-7 vaiaso talu ona maeʻa.

O le tausiga o le fafo fafo

Faʻaleleia eleele

O le palapala i luga o moega ma sana e manaomia ai le taimi e galue ai ma le faʻaaogaina masani o vao. A maeʻa le faʻaleleia (pe a ma le 2-3 aso), faʻapea foi pe a maeʻa ona faʻaleleia, e faʻamalosia le tatalaina o le eleele i le taimi o le tuputupu ae. E faʻatatau i le maualuga o le eleele, o ia faʻatonuga e manaʻomia mai le 4 i le 6.

Faʻasa

O le afi vevela ma le lamala e faʻafefeteina lelei le faʻafefe i le vevela ma vevela le tau. Mo fualaau taʻitasi taʻitasi, e tusa ma le 1 lita o vai e faʻavaivai ai, e manaʻomia, mo se tagata matua - 2 lita. O le maualuga o le susu ile eleele e 80-85%. O le sili atu i lenei tulaga e mafai ona oo atu ai i le oti o le aʻa ma le paʻu o le tuputupu ae. Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le palapala, o le lanu o lanu lanumeamata o sana o le a sui i se lanu violē.

Tuputupu Aʻe o Fatu

O le taimi e toto ai vine mo le totogo o le ogatotonu o Me. O le nofoaga sili e ola ai o ni meaʻai maloloina po o ni kata vali ata.

O le tuufaatasiga o le paluga o le eleele o le 1 vaega o le paʻu laupapa, 5 vaega o le paʻu o le paʻu o le peat, 20 g o fugalaʻau.

O le faʻamaʻaloga e amata i le 5 aso ao lei totoina fatu laau i luga o moega. I le 2 aso muamua, o laau talavou ua totoina i fafo i lalo o le paolo, faasolosolo lava ona masani i fualaau i le susulu o le la.

O le totoina o laau i luga o moega avanoa i le matua o le 2-3 vaiaso o loʻo faia i le vaiaso muamua o Iuni.

Faatasi ai ma le auala e totoina ai fatu, e amata mai i le amataga o Aokuso, ma le metotia o fatu, i le faaiuga o le masina. E tofu le laau ma 2-3 taliga. E fautuaina e tuʻu muamua faʻamatalaga muamua i fatu. Faʻalogo faatasi ma lau o loʻo teuina i totonu o se potu malulu i le limbo.