Fugalaau

Laʻau fugalaau ile lau fugalaau poʻo mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le tele o kiona

I totonu o laau e puipuia ai le eleele, o le goryanka ei ai se nofoaga faapitoa. O lenei aganuu agavaʻa masani mai le aiga barberry e matagofie ona foliga vaaia e le gata o laʻau, ae o aʻafiaga foi. I le natura natura, e mafai ona maua le laau i mauga maulalo ma vaomatua, e tupu tele lava i Asia i Sasaʻe, o le Alps, Turkey ma le Caucasus.

Mo fua o lanu felanulanuaʻi o se foliga e le masani ai, o le goryanka e taua foi o le "fugalaau o le elves."

Faamatalaga faʻatau

E ola Goryanka i se laau tele, o lona maualuga e mai i le 15 i le 75 cm. E tele ni aʻa e afua mai i le rhizome malosi. E matua manifinifi lava, ae e ufiufi lava i se apa mumu lanu mumu ma se lanu enaena. Faatasi ai ma le umi atoa o le fana, ona o lona totoina, o lau lanu lanumeamata lanulauala e tu i luga o laina uumi. O taʻavale e mafai ona malulu faatasi ma i latou (ituaiga vao) poʻo le lafoina o laʻau mo le taumalulu (ituaiga o meaola).

Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o le laulau laʻau e ese lona foliga:

  • i foliga o se fatu;
  • faʻaloloa;
  • cirrus;
  • faʻatasi ai ma mata faʻamau;
  • ma vela mumu.

O le mamao aupito maualuga i le va o laʻau taʻitasi i totonu o le vao e le sili atu i le 7 cm (i nisi ituaiga e na o le 1 cm), lea e fatu ai se kapeta vao.

E taua tele le tupu vave o togalaau vine, faʻalautele i itu ma nofoia se teritori televave tele, ae i le taimi lava e tasi o le pupuni o le pupuni e mou ese atu.

Goryanka fuga mai i le masina o Me, ma teu ai ni uumi uumi faatasi ai ma le gaogao o le pala i luga o le laupepa. O pulumu taitasi e aofia ai le tusa ma le tele o fugalaau feololo. E i ai se foliga muamua lava: o le petals ua faatulagaina i laina e lua, 4 mea i fafo, ma le aofaʻi tutusa i totonu o le fugalaau. O nisi vailaʻau e iloga e ala i le i ai i luga o petals o se ituaiga o fulu. A uma ona tupu, o fatu e mama, ae e eseese ituaiga e le fua mai. O fatu e tosina mai ai vao, lea e ave mamao atu i tua atu o togalaau o goryanka.

E sili atu i le limasefulu ituaiga o manu, eseese i foliga ma lanu o laulaau, faapea foi ma le fausaga ma le lanu o mea e tutupu. O se tasi o tagata lauiloa e matuitui:

  • tele-faʻafeifo;
  • Kolisi;
  • tele-lanu;
  • mūmū;
  • uʻu ulu;
  • Korea

O le lalelei o le fricanka o le fugalaau tele-faʻafelelei

Na maua mai ia i matou mai le togavao mauga o Iapani le togavao (e pei o ituaiga) e le sili atu nai lo le 30 cm le maualuga. O laulaau ei ai le fatu ma foliga matagofie, o se ata apamemea matagofie o loo manino ona vaaia i luga o le laupepa. O se fugalaau fugalaau e aofia ai le tele o fugalaau lalac. Mo lo latou mamafa tele, o le fugalaau ua taua o le falala tele-cup or grandiflora.

Goryanka inflorescences o lenei ituaiga o mea aoga e aafia ai le ola maloloina o tagata. E faavae i luga ia i latou, ua saunia sauniuniga faapitoa, e mafua ai ona taʻua le laau "Viagra green".

O le tele o ituaiga o vailaʻau eseese na faʻavaeina i luga o le faavae o le goryanka tele-flowered, e aofia ai i latou e taua le faʻaalia:

  • Mamoe Mumu i Fugalaau Fugalaau;
  • Lilafi ma fuga lalac lalelei;
  • Faletua Paʻepaʻe ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe tetele;
  • Lamea Rose ma pulupulu lanumoana eleelea;
  • Purple Pixie (Purple Elf) faʻatasi ai ma le lilac-purple violations, lea e mafai ona iloa ai papae paʻepaʻe.

Vaʻaiga o le goryanka colchis

O le tele o "togalaau" o Colchis (bumpweed) (o le igoa lona lua o le ituaiga o le cirrus) e maua i totonu o vaomatua o Transcaucasia. Faʻataʻoto i vao vao vao, e faʻasalalau e le fusi uʻamea. Lea o lanu uliuli lanu uliuli, o mea e tutupu i le foliga o se pulumu faigofie ma le luasefulu, o le maualuga ma le tasi ma le afa, fugalaau samasama, e foliga mai e pei o le fuga o fugalaau.

O le ituaiga e sili ona fiafia i nofoaga malulu, e matua leai lava se mea e paʻu ai i le palapala, e lelei lava le tau, ae le talia se maualuga o le maualuga o le susu.

Folau lanu manogi tele

I le tele o laau toto mo fanua matala, o le tele-lanu tioata e tosina mai ai le gauai i ona matagofie, lau lanu samasama, fugalaau lanu samasama ma le maualuga o le faapalepale o le lamala. O vao vao e oʻo i le 40 cm le maualuga ma ua ufiufi i lau lanu lanumumu. O le tele o fugālaau e tupu i le lua tausaga lona lua o Me ma e toeitiiti atoa le masina, ae e le tupu fua. O le ituaiga e faʻateleina i le vaevaeina o le rhizome i le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana. I le taumalulu, e fuga le fugalaau ma lau.

Glananka e tele-lanu o ituaiga togalaau ia. O ona mātua e tele-faʻafelelei ma ituaiga o Kolchis.

O le ituaiga o ituaiga e tele ituaiga o vine, o sili ona matagofie:

  • Afe ma le paʻu mumu-mumu ma lanu mumu;
  • Sulfureum ma lanu samasama-paʻepaʻe ma se lanu mumu i luga o laʻau tuai.

Lanu mumu lanu moana

O se vaega taua o le ituaiga o laau ua totoina laau, ma o le tele o mea e fausia ai se laau vao e oo i le 40 cm le maualuga. E le tele ni laulaau i luga, ae sili ona manaia lanu e lua-lanu i luga i le taimi o fugālaʻau: o paina ua vali mumu ae ua i ai se fasi paʻepaʻe samasama i le ogatotonu . Ma i le ogatotonu foi o le fugalaau o loʻo i ai se mafiafia i foliga o se koluma. E le sili atu i le 1.5 cm le maualuga ole siama ole siama ole gorianka.

Arrowhead Goryanka - o le filifiliga sili mo moega kapeta

O se tasi o ituaiga o meaola faʻalelei, sili ona maua i lalo o le igoa o le horny Perralderi. O le laufanua moni o le laau o vaomatua o mauga o Algeria, lea e ola ai arasi ma laau. O loʻo faʻaalia i se pale sili ona paleni, lea e faia i laʻau lanumeamata lanumeamata lanu uliuli ma lapataiga mataʻutia. O le lau laulaau i le petiole o loʻo faʻaputuina ma faʻafeiloaʻi, ma i nofoaga e amata ona vavalalata, e tele ni pulou e faʻafefe. Busu e oo atu i le 30 cm le maualuga e ola vave ma fausia se kapeta eleelea, o le tuputupu ae faaletausaga e le itiiti ifo i le 15 cm.

O lanu lanumeamata lanumoana e maua i na o tagata matutua, ao talavou e matagofie lanu apamemea.

O le pito i tua o Goryanka e fuga mai i le masina o Me ma palasi vavalalata, o fugalaau e vali samasama i se lanu mumu lanu mumu.

Tigā alofa ae faifai pea Korea

Faʻafeiloaʻi i ituaiga o meaola, vanu e aunoa ma ni laʻau. O vao tetele e laititi, ma e le sili atu i le 15 cm, o laulaau e mausali, lanumumu lanumeamata. O fugalaau e lapopoa, lalelei i lanu, lanu paʻepaʻe. Goryanka Korea ua taʻua foi o Saina.

O le laau o se tasi lea o ituaiga meaola e sili ona le lelei: e talia toleniga malulu o le taumalulu ma e mafai ona ola i le paolo, ae tuputupu malie lemu.

E faʻapefea ona faʻalauteleina le goryanka?

I le fale, e lua auala e ola ai goryanka:

  1. E ala i le lūlūina o fatu. E ui lava i le mea moni o loʻo totoina vave fualaau, o fatu oona e tutupu vave. Ina ia faatelevaveina lenei faagasologa, e tatau ona faasefulu faaluaina, tuu i totonu o se pusaaisa mo le masina, ona tausia lea mo le vaitaimi tutusa i le vevela o le potu. Suu fatu i le faaiuga o Mati i totonu o se vevela ma eleele palapala (faʻafefiloi peat ma oneone). E mafai ona totōina laau totō i eleele faʻasalalauina e leʻi muamua atu nai lo le faaiuga o Me.
  2. I le fausiaina o se vaeluaga o se vaomatua matua. Telefoni faʻataʻitaʻiga o goryanka ia Setema ma tipiina i ni vaega. O vavaevaega uma e tatau ona 2-3 ona fatuga ola. Totoina i latou i se nofoaga tumau, faʻaloloto i le eleele e 5 cm, ma mulch i luga o lau paʻu.

Goryanka, e tupu mai i fatu, o le a totogo na o le tolu tausaga, ma le delenki e mafai ona maua ai fugalaau ua uma ona i ai i le taimi nei. E tatau foi ona manatuaina o nisi meaola e na o le vaevaeina o le rhizome.

Pe a totoina ni fatu pe tuu i le va o laau taitasi, e tatau ona tuu se mamao o le itiiti ifo i le 30 cm, ma mo ituaiga mea e eseese i le tuputupu aʻe ola ma le faʻalaʻau, ma sili atu. E fiafia Goryanka i le malamalama ma le pala, lea e aofia ai le tele o le lime.

O le malamalama mo le kiona e le o faia se matafaioi taua - e atiina ae tutusa lelei i le la ma i totonu o le vaega malulu o le saite.

Faʻasalaga faʻapitoa

Glandanka vao, e pei o le tele o laau, e tupu lelei e aunoa ma le auai o se tagata faʻatau. Ae o le tele o lauolaola e tele, ma o le vao e sili atu ona manaia, o sina fesoasoani laitiiti o le a le afaina ai o ia. O le galuega autu o le veleina lea o le fugalaau ina ia le malemo ai vao vao. E tatau foi ona suavai le vao, aemaise lava i taumafanafana vevela vevela, ae o lea e sili atu le aua le faʻaaluina: afai o aʻa i taimi uma i le palapala susu, latou te amata ona pala.

I luga o le eleele lafulemu, e le manaʻomia e le aganuu le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi. Afai e matitiva le fanua, e mafai ona e faia ni faapalaga ma faʻalavelave faʻaleleia o mea tau minerale, ae le sili atu nai lo le faalua i le vaitau.

E ui lava o le goryanka o se laau faʻapitoa e faʻaleleia mo le taumalulu i le lauʻeleʻele avanoa, e lelei tele le ufiufi i le taumalulu, aemaise ituaiga eseese. I le tautotogo, e taua le aveeseina o le malutaga i le taimi ina ia aua le mu i lalo o se "palanikeke" talavou.

Ae o faʻamaʻi, o le goryanka e iai le puipuiga lelei i le tele o faʻamaʻi ma e seasea ona mafatia mai ia i latou. Ae o meaola faalafua, e pei o musele o le fanua po o slugs, e fiafia e fiafia i ona vine mama. Ina ia puipuia le laau mai ia i latou, e mafai ona e faʻapipiʻi tagata faʻatau poʻo mailei.

Matagofie ma Avanoa - Lua i le Tasi

O vaega uma lava o le goryanka, mai le rhizome i mea e le lelei, e aofia ai le tele o meaʻai. O nisi oi latou o alkaloids, glycosides, steroids, flavonoids ma le tele o isi vaega taua. I togafitiga i sasaʻe, o mea faʻamalolo o le oona ua leva ona iloiloina ma latou faʻaaogaina vao e faia ai sauniuniga eseese.

Aganuʻu lauiloa mo lona gafatia e le gata ina toe faʻafouina ai le tino, ae ia toe faʻafoisia ai foi lona gaioiga i faʻamaʻi eseese, e aofia ai:

  • feusuaiga feusuai i alii;
  • vaivai le tumau;
  • toto maualuga

I le faʻaopoopoga, o faʻatau faʻatalanoa o le goryanka faʻamamaina toxins, faʻamalosia le puipuiga, puipuia le popole pe a uma le atuatuvale ma faaleleia le tafe toto.

Faʻatasi ai ma mea aoga, o le gkananka o loʻo faʻasaina. O le mea lea, e le mafai ona e tagofia fualaau faasaina, lea e aofia ai le laau, i tamaiti, maitaga ma fafine lapatai, faʻapea foi ma faʻamaʻi o le vevela.

Goryanka - o le laau e tulaga ese lava. I le totoina o ituaiga eseese i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e fatuina se fausaga mataʻina o le laufanua e ala i le ufiufi o le fugalaau i se "palanikeke" lanu, e toetoe lava a le tatau ona tausia. O laʻei faʻalava e foliga lelei i faʻatasi ma isi aganuu. Ma o fugalaau matagofie ma lau oona o le a fesoasoani e foia faafitauli o le soifua maloloina ma faamalosia ai. Tuputupu i totonu o lau togalaau lenei faigofie ae sili atu le matagofie o aganuu ma fiafia i au galuega!