Laʻau

Sansevia

O se tasi o fale e sili ona taatele ma pele ile fale e masani ona fai. O lenei fugalaau matagofie mai Aferika ma Sri Lanka. O Sansevieria e umi ona laʻau e pei o ni fatu e tupu aʻe. Afai e tuu le laau i le la, e mafai ona e maitauina le susulu mata ma le sulu. Faafetai i le lalagaina o le laupepa, siaki le isi igoa - o le siʻusiʻu pike.

O laulaau o le gaseeseia e umi le 35 i le 40 cm. I taimi o le faʻalavelave, e mafai ona e matauina fugalaau laiti e iai lilac ma paʻepaʻe papaʻe. O fugalaau ei ai se manogi manogi ma le manogi, e ui lava e foliga mai e le mafaamatalaina ma e le mafaamatalaina.

E taua le matauina o laau talatala o le gasegase i aso anamua na faaaogaina ma le faʻaaogaina o nila mo gramophones, ona o lo latou malosi ma le gaosa. Ma i totonu o Aferika Tutotonu, o maea malolosi ma ituaiga laumei eseese na faia mai i lenei laau matagofie.

Tausiga o togalaau

O Sansevia o se laau e le manaʻomia ai se gauai faapitoa. E ui lava e fugalaau le fugalaau e latalata i le la, e mafai lava ona i ai i totonu o nofoaga pogisa, po o le vaeluaga. O le laau e puipuia lelei i le maualalo o le suavai, ae e le o lona uiga e le tatau ona faʻafeinuina i le taimi ma faʻaleleia lelei i le vai.

I taimi uma o le tausaga, e mafai ona teu malu i luga o le windowsill. Pe a tupu le laau, e masani lava ona toe fesuiaʻi i luga o le fola ma totoina i totonu o se fagu tele. Ona o le umi ma le tele o lau, e masani lava ona faʻaaogaina le faʻavasegaina mo nofoaga o le ofisa.

Faʻasaina Sansevia

O le faʻaleleia ma le faʻatamaoaigaina o le vai faatasi ai ma se ituaiga laau matagofie e masani lava ona masani ai. I le tautotogo ma le mafanafana, e tatau ona faʻamaʻaina le gasegase i le taimi lava e maeʻa ai le eleele, ae i le autumn ma le taumalulu, e tatau ona faʻafeinu i le aso lona 2 talu ona maeʻa. O laau totō ua "tupu" e manaʻomia ona faʻafeinuina le tele o taimi nai lo tamaiti, ao ola tagata matutua pe a tele le vai.

Totoina o laau

O le gasegaseia e faʻalauteleina i ni auala se lua:

  • pe a fai ni vaevaega aʻa
  • faʻaaogaina o laʻau

I le vavaeina o aʻa, ua faʻalauteleina Sansevieria i le masina o Mati. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻauluina o ia. Ae faatasi ai ma le fesoasoani o tipi, o le tipi i luga o le laau e tatau ona tuu mo sina taimi i le ea e faamago ai.

Suiga

O Sanseviaia e foliga mai o se aʻa, lea e le o totonu o le loloto o le eleele, ae o le pito i luga i lalo o le aʻa. O le mafuaaga lena, o le ipu mo le laau e tatau ona filifilia e le o loloto, ae lautele ma susulu. E tatau ona sili atu le faʻaleleia o vaimoli mo le faʻasolosolo, ma nofo ai le itiiti ifo i le tolu o le ipu atoa. Aua nei galo o le laau e soloina ona aʻa e le o se itu, ae agai i luga.