Isi

Faʻafefea ona faʻatau se viole

O Vaioleti o se fugalaau e ese lona lalelei e teuina ai tala masani ma talitonuga i lona talafaasolopito. Faatasi ai ma ana talafatu, na ia mauaina le tulaga o se faailoga o le mama, atamai ma le toafilemu. E toatele fugalaau fugalaau e saili e maua se fugalaau faapena. Faʻafefea ma le mea e faʻatau ai se fugalaau maloloina o le a fuga ma fiafia i mata, o tagata o loʻo siomia ai, o loʻo faamatalaina i lalo.

E sili atu le vave ma sili atu ona faigofie le faia o se faʻatau i totonu o se faleoloa, ae o le mea moni e faapea, pe a totoina se aʻa i le fale, o le a aʻafia le aʻa e ono le mafai. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e te leʻi oʻo atu i faʻamalama faleoloa, o nei fugalaau ua tupu aʻe i fomaʻi faʻapitoa ma teuteuina, ma le maualuga ma le vevela. E le gata i lea, o le palapala lea o loʻo ola ai pea violetia i taimi uma e togafitia ai togafitiga ma laasaga pito i luga ma ituaiga eseese o minerale ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.

I le taimi lava e teu ai le faleoloa, e le o toe maua e le laau le tausiga lelei, na o le manipasi e faasao ai le ata o loʻo amata. I le faatauina mai o se fugalaau faapena, o se tagata e le malamalama i lenei eria o le a le mafai ona faia ia lava tuutuuga mo le toe faaleleia o violet i le olaga faaleaiga, o le tele lava o na laau e mate. Ae e tupu foi i totonu o faleoloa e te maua i le maualuga o laʻau violet ma tupuga lelei e faigofie ona aʻafia i se nofoaga fou.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le fuainumera o fugalaau: o se laau ola maloloina o lenei meaola e na o le tasi lava le outlet, e pei o se tagata, na o le tasi le ulu.

O le isi auala e maua ai fugalaau ulaula o le faʻaalia lea o fugalaau. O iinei e mafai ai ona e iloa le eseesega o laau eseese mai le gaosiga, maua ni fautuaga i luga o le totoina, tausia ma le tuputupu aʻe o violetiti. Fugalaau i le faaaliga e lelei-teuteuina ma matua. E mafai ona faʻatau mai purple i se faʻaaliga mai tagata gaosi tuusaʻo, ae o lo latou tau mo violets e sili atu le maualuga nai lo le tau o maketi.

Afai e te matua saunia e totogi atili mo le mea e sili atu ona taugofie, e mafai ona e faʻatau se viole i se faʻaaliga. O le a sili atu le sao i le faʻatau mai o se fugalaau matutua, ae ia teu se tupe, e mafai lava ona e ave se laulaau mo le teteʻa o violet poʻo se pepe. E sili atu ona lelei le faia o se faʻatauga mai tagata fai togalaau e faʻapitoa i lenei aiga faapitoa. I lenei tulaga, e mafai ona e maua ni faʻamaoniga mautinoa.

O le tele o violets ua faatauina atu i le maketi! O iinei e mafai ai ona e faia ma le saogalemu se faʻatauga. Tau ma le lelei i le maketi o le tasi i le isi. Afai e tulaʻi mai se tulaga e leʻi mafaufauina ma ua mate le laau, ona mafai lea ona e toe foi i le maketi ma foia le faafitauli i le filemu.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o faleoloa i luga o le initaneti pe a mafai ona e faia se poloaiga e faʻatau ai violets. Afai e faatauina nei fugalaau ina ia mafai ai ona aoina mai, ona avea lea o se faleoloa i luga o le initaneti le auala e sili atu ona talafeagai e filifili ma faatau mai ai violet. E mafua lenei mea i le mea moni o tagata e aoina faʻasalalauga i luga o le upega tafaʻilagi ma fugalaau latou te maua e lelei tele ma le soifua maloloina.

Auala e filifili ai se fale maloloina

Ina ia mafai ona amataina se mea taua tele e pei o se viole, e tatau ona e suesue muamua i faamatalaga uma e uiga i le totoina lelei, tulaga mo le tausiga ma le totoina o lenei fualaau. Faatasi ai ma se ituaiga o malamalama malamalama, e mafai ona e saogalemu e alu i le faatau mo violets.

Muamua lava, pe a faʻatau mai violets, e tatau ona e iloilo le tulaga i fafo o le laau atoa. Vaʻai pe faapefea ona tilotilo laulaau. O se viole maloloina e tatau ona susulu atu i malosiaga o le olaga, o laulaau e tatau ona faʻaleleia, faatumulia i le malosi. Afai e le aoga laʻau, ona le saʻo lea o le aʻa o le laau. Siaki mo meaola parasite.