Laʻau

Room Hofmania - matagofie ma le fiafia

Faatasi ai ma aga masani i totonu o le fale, goffmania tu i fafo aemaise lava vave. Ae e le gata ona e seasea lava ona tupu lenei laau ma e foliga mai e le masani ai. I le avea ai ma se tasi o mea aupito sili ona mataʻutia ma faigata i totonu o laau, hoffmania e afaina mai i mamao atu le mafaufauga, e peiseai ua tusia i lalo o se pule, mamanu i luga o laupepa. O se tasi lenei o laau aupito sili ona lauiloa, e faʻateleina ai fegalegaleaiga faʻatasi ai ma tomai faʻapitoa ma mamanu faʻaonaponei. Lright, textured, patterned, goffmania o se mealilo i le tele o auala. Ae o le tala taufaaleaga e matua matagofie lava o le tuueseina o le fiafia o le faamemelo i ona laʻau matagofie o se mea faigata tele.

Totonu o Hofmania.

E faʻapefea foliga o le hoffmania i totonu?

Hoffmania - mea manogi ma le suamalie o meaola ma se tala puupuu o le fausiaina i Europa. Na latou faʻaalia i aganuu i le seneturi sefuluiva, na ola i se vaitau o le faʻatupulaia o manaoga, ae leʻo avea ma fetu o le falemaʻi. Hoffmania i le asō, e ui lava i le masani mo laau e le masani ai ma mea faʻapitoa i le vevela, e faʻaauau pea ona avea ma laau e le mo tagata uma.

Na maua e Hoffmannia lona igoa e faʻaaloalogia ai le tagata iloga o German, o lē na maua le lauiloa mo lana galuega i le Iunivesite o Moscow - G. Hoffmann.

O le gofmanias o le faatusa o le aiga o Marenov, lea e le o faalauaiteleina i le tulaga o laau i totonu. O lenei gaosiga e maua i Amerika i Saute, e ui o nisi ituaiga o hoffmania e mafai ona maua i Mekisiko ma i luga o motu o le motu.

Gofmania (Hoffmannia) - mea faʻapitoa e le faʻavaivaia, tetele-faʻafefeteina ma mamana (faʻapitoa i le fale), faʻafelatai aʻa. O latou i totonu o le natura natura, i lalo ifo o le tootoo o se vaomatua vaomatua, faatapulaa i le maualuga maualuga o le 1 m.

Chic lau

Ae o le laʻititi laʻititi e le puipuia ai le tuputupu aʻe o le manogi i le lautele, ma faia ai ni togavao matagofie ma matagofie. E i ai ituaiga eseese o loʻo fausia ai le tele o vao vavalalata ma le mea e taʻua o le rosette - o loʻo gaosia ai se tele o faʻatoʻaga o tamaʻitaʻi - cultivars. E na o le siafmania vao ma le aganuu ua na o le taulai atu ia latou laupepa.

E tele, e ola i le umi 30 cm ma le lautele e na o le 10 cm, o laʻau laʻau o le hoffmania e foliga mai e lelei atoatoa. O i latou o ni tagata, e maanuminumi, e masani ona manatuaina o le soʻo. O se lamolemole lamolemole ma se mamanu tutusa o veins na o le aoga mai le tele ma itu o le laupepa. Olive Olive, lanu lanu o laulaau laʻau ma vela vevela i laʻau matutua ua suia i se maamara ma le pogisa, e le gata i lea, i luga o laulaau talavou, o laasaga lamolemole o lanu paʻepaʻe, lanu piniki ma le lanu violē e maofa foi.

O lenei taele, lalelei o le lanu o le lanu e sili atu le faafetai i le tuufaatasiga faatasi ai ma se lauulu velo. O le lanu o le hoffmania e le na o le foliga o ie lalaga - e foliga mai o vevela malie i le paʻi. Velvety e le masani mo laulaau talavou, e faʻaalia lava ia lava, faatasi ai ma lanu moni. Afai e te suia le moli o le eseesega o aʻafiaga, o laulaau atonu o le a sili atu le manaia pe sili atu le matte.

O le pito i tua o le lanu violē ma le paʻu apamemea e naʻo le faamamafaina o laʻau e le masani ai. O se tasi lenei o laau e sili ona taʻutaʻua i totonu o le lauulu, o se mea faʻapitoa i totonu. Ae o gofmanii e lauiloa e le gata mo le fua o laulaau, ae faapena foi mo la latou mamanu. O le vevela vavalalata vavalalata e tuʻufaʻatasia ma le mea e sili ona tutusa, "skeletal" veins, e tuʻuina atu ai i le laau se mea faʻapitoa telefoni.

Hoffmania fugalaau.

Fugalaau tauagafau

O le fuga o gofmania e le o se mea e masani ai, ae e le o se mea e masani ai, ae e le na o se ponesi faaopoopo. I se faaopoopoga, e seasea fuga mai le gofmanii i totonu. Laititi, e oo atu i le 2 cm le uumi, fugalaau pulumu-piniki mumu e aoina i fua o inflorescences. O le mea e sili ona manaia i le fuga o le faatulagaina lea o fugalaau. Latou te fuga i le itu o laulaʻau, i luga o le ogalaau, e le maitauina, ae o le taimi lava e te vaʻavaʻai atu ai i ai, o loʻo faʻaalia ai auiliiliga fou ma matagofie.

Ituaiga ituaiga meafale i totonu

O le ituaiga o Hoffmannia (Hoffmannia) e tusa ma le selau ituaiga tutoʻatasi o Amerika i Saute o loʻo tuʻuina atu i lalo laau ma vao. Peitai e pei o laau totoina, e oʻo lava i atunuu ei ai le malulu, e na o le tolu ituaiga o hoffmania e faʻaaogaina. O nei mea, o se laau e tasi sa masani ona faʻaaogaina i le aganuu.

Gofmania Gisbrecht (Hoffmannia ghisbreghtii) - o le vaaiga e sili ona mataʻina, malamalama ma sili atu lona matagofie o le uiga atoa. O laʻau e tolusefulu senetimita e iai ni veins manaia ma se lanu mumu mūmū e puʻe ma o latou fiafiaga. O lenei gofmaniya e tele naua mea manaia. Faʻatasi ai ma le masani ai lanu meamata, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi. O le eseese, o le fesuiaiga o foliga, e sili ona fiafia i ituaiga teuteu o lenei ituaiga o gofmania.

E seasea ona mafai ona e mauaina i le faʻatau atu se isi ituaiga o gofmanii - gofmania susulu (Hoffmannia toe faafou). E iloga e puʻi malolosi, lanu paʻepaʻe, se lanu mumu lanu mumu o le lanu o tua o lau ma fugalaau.

Hoffmannia Gisbrecht (Hoffmannia ghisbreghtii).

Tuutuuga mo le tuputupu ae i le lotolotoi o le fale

O le faigata uma i le tuputupu ae o le gofmania ma le fausiaina mo ia i totonu o potu o ia tulaga e le mafai ai ona leiloa le teuteu, e fesootai tuusaʻo ma lona uiga vevela ma le amataga. O lenei mea e le talafeagai, e manaʻomia ai se siosiomaga patino, faʻaleleia o le susu ma le vevela. E leai ni mea e manaomia mo se vevela tumau i taimi o vaomatua ma le taumalulu, e le mafai foi ona le amanaiaina le alofa o lenei laau mo se malamalama faapitoa i le filifilia o tuutuuga mo le gofmania.

O le auala pito sili ona faigofie e tupu ai tropicalka hoffmania i totonu o greenhouses ma fugalaau, i florariums tele poʻo a latou analogues. O le laau e manaia tele mo le fale laufanua ma le faleoloa. O tulaga i totonu o le potu malolo e ese mai i mea e masani ai mo lenei fale, ae o le faaeteete e mafai ona totogiina i latou i le ausia o taunuuga tutusa mai lenei laau toto e pei o le tuputupu aʻe i se pusa faʻaaliga.

Malamalama ma le tuʻuina atu

O Hoffmania e masani lava ona ola i vaomatua ma o le malamalama masani mo i latou e matua toilalo. O le faapalepale malulu o goffmania o se mea manaia tele mo soʻo se tasi e filifili e tupu lenei laau. Mo ia, na o le faasalalauina o le malamalama po o le vaeluagalemu o le paolo e talafeagai; gofmania e le fiafia i le susulu o le la. O ituaiga eseese e maualalo le faapalepale mo le ufiufi.

O le malamalama mo lenei laau e tatau ona mautu i le gasologa o le tausaga. I le taumalulu, tuʻuina le hoffmania i luga o le windowsill, faʻamaonia mo suiga i le vaitau.

E le pei o le tele o isi aganuu faʻavaomalo, e lagona e le gofmania lagona lelei i totonu. O foliga matagofie o ona lau e sili atu ona foliga lelei i vaega solo. O le laau e le tatau ona faʻaalia i tafatafa o isi aganuu, aua o fetu sili ona teuteu ma le palota o le a le fiafia i lona talaaga. E naʻo fugalaau faʻatau fugalaau poʻo isi mea vevela e foliga tutusa le gofmania.

Ona o lona alualu i luma, i togalaau o le taumalulu, e mafai ona tuufaatasia le gofmania i ni atigi pusa lapoa ma isi laau toto e tutusa lelei. Hoffmania foliga maualuga i na nofoaga o loʻo i ai le fale i lalo o le laina o le vaai: e sili le tuʻuina i totonu o potu ina ia mafai ona e tilotilo i laulaau mai luga.

Laititi ma le ea

Hoffmania e matua faigata lava i le malulu ma le maualuga o le ea. E matua vevela i latou e tusa lava pe malulu i le + 18 ° C e mafai ona avea ma se faʻafitauli matuia mo laau. Ma o le pa'ū i le ea vevela i le + 16 ° C e aʻafia ai le soifua maloloina ma le matagofie o lenei fale.

O nei fualaau aina e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma soʻo se paʻu mataʻutia i tulaga tuputupu aʻe, e aofia ai le eseesega o le vevela.

Tausia le gofmania i le fale

O Hoffmania e le o se tulaga tupuga faʻafuaseʻi i totonu o fale sili ona matagofie o totonu o laau. E le faʻamagaloina e ia mea sese, aemaise lava i le faʻafeinu, ma le vave ona le toe maua se mea lelei. O le itiiti ifo o le misi i le tausiga e liliu atu i lona faataamilosaga, faapau i lalo po o le solia o la latou atinaʻe; ma luga o laulaau telē e pei o le hoffmannia, e oo lava i le ogalaau matutu e matua mataina lava.

O le Hoffmania o se aganuu mo tagata fugalaau fugalaau masani ua saunia e faamalie uma manaʻoga o se Tropicana faigata. Ma mo i latou e alolofa i laau e le masani ai ma se tagata faigata.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le masani ma le faʻamautu tele o vaiinu mo le gofmania o se mea tatau. O lenei mea totino e le taliaina le faʻamago atoatoa o se ele, ae e le faʻafefeina foi le pala. Leiloloa i mea e faʻaaogaina mo le gofmanii iʻuga oʻooʻo, o lea e manaʻomia ai ona e pulea le tulaga o le sui. E faʻataʻavaleina pe a uma le faʻamamaina o le palapala papaʻe luga.

E faigata le taʻuina o se isi laau o le a le taliaina ai le ea malulu. Hoffmania e nofouta i fesuiaiga i le maualalo, le faʻaogaina o le ea malulu, e le faʻaalia ai mea faʻavevela. E tatau ona maualuga le maualuga o le suavai. Faailoga o le 75-80% e lelei. E tele auala e faʻaleleia ai le malulu o le ea:

  • Faʻafoe faʻapitoa mo le māgogo o le ea e ala i le faʻaleleia masani, faʻapipiʻiina.
  • Seti le laau i luga o se palatusi e tumu i lanu susu pe faʻalautele le ele.
  • Ina ia tupu gofmania i ni pusa e lua, faʻapipiʻi le ulo o loʻo totōina ai le fale i totonu o se fagu ua tumu i le susu.
  • Faʻatuʻi mea e faʻavaivai ai.
  • Faʻamau vai poʻo se meaola vai latalata i le gofmania.

I le susunuina mo gofmanii e tele mea lilo. O lenei aganuu e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vai ua faʻamamaina poʻo vai inu. O lona vevela e tatau ona 5-6 kupita maualuga nai lo le vevela o le ea. E na o se mea manogi lelei e mafai ona faʻaaogaina mo laulaʻau vevela.

O le lapisi o le Hoffmania o le faafitauli tele. E tatau ona puipuia le laau mai soʻo se pefu ma faʻaleagaina ile fale, puipuia pe a fufulu potu, e puipuia ai le afaina o le vai malosi. E toetoe lava a le mafai ona faʻamamaina le pito i luga o laʻau vevevet o goffmania: o le lelei lelei o le luga o le eleele e faʻafefe uma ai palapala ma teuina, ma le fufuluina poʻo isi metotia o le a fesoasoani iinei, ae na o le pau lava o le pepa lea o loʻo latou taumafai e aveese le palapala. O le efuefu e sosoʻo malie mai laulaʻau ma se pulumu vaivai.

O lau o Hoffmania na paʻu mai le le lava o le suāvai.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Ae o le tele o laau totő, mo le taumafa o le gofmaniya o le a na o le taimi e tupu ai lona tuputupu aʻe. Ua fafagaina Hoffmania mai ia Me ia Setema. O le taimi sili ona lelei o le laei pito i luga e tasi i le 2 vaiaso. O Hoffmannia e faigofie ona afaina, o laei pito i luga ona e tatau ona faia ma le faaeteete, naʻo le foliga o le suavai ma naʻo pe a uma ona fafagaina.

O Hoffmannia e le sili ona manao i le minerale, ae o le fugalaʻau. O Hoffmannia e mafai ona fafagaina i se faigofie mullein solution. O le faatauina mai o fomaʻi, e tatau ona tuʻuina atu i sauniuniga faʻapitoa mo mea taumafa. Faʻataʻoto le gaosiga o meaʻai pe a faʻatusatusa i fautuaga a le kamupanī.

Trimming ma toe faʻafouina le aiga gofmanii

O le le lelei o lenei aganuu e aofia ai lona uiga o le pa'ū ifo o laʻau laititi ma le maua ai le fiafia ile taimi. O le faʻaolaina o le tipu e faapitoa lava le taʻutaʻua i le taumalulu ma le le lelei o le moli poʻo le tulaga o le maualalo o le manogi.

O le teuteuga i le hoffmania e naʻo le taimi lava e faʻaumatia ai le laau ma le matagofie. O le mea moni, o mea uma lava e oʻo mai i le toe faʻafoʻiina: faʻaloloa, leai ni afifi e maualalo, ma tuʻu ai na o ni meaʻai laiti. O le laau o le a toe faʻafoisia le matagofie i le taimi lava e tupu aʻe ai lau paʻu.

Ina ia faʻaleleia le faʻamalosi ma maua ai ni vao tetele, e mafai ona e togiina pito o lala laiti.

Suiga ma sui mo gofmanii

O lenei laau ua toe totoina pe a tulaʻi mai le manaʻoga - ona o le aʻafiaga o loʻo faʻatupulaia e aʻa. Ma ao leʻi faia lena mea, e suia le pito i luga i le tausaga mo le fale. Hoffmania ua totoina i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. O loʻo mafai ona faʻatupulaia le maualuga (5) i le 5 cm pe a faʻatusatusa i mea ua mavae.

Mo lenei tropicana e tatau ona e filifilia se tulaga maualuga, vaʻaia ma moli i le lauulu, faʻavalava ma sina mea faʻapitoa. Hoffmania e sili ona totoina i le faatauina mai o meaʻai ma uiga pulea. Afai e faʻafefiloi le palapala, e sili atu ona lelei le tuʻuina o peat, lau laʻau ma oneone i vaega tutusa ma sina vaega o compost poʻo humus.

I le faagasologa o le gaosiga, e taugata le taumafai e faatumauina se apa o le eleele ae le faʻaalia aʻa. I le pito i lalo o koneteina e tatau ona tuʻu ai se maualuga maualuga o alavai. A maeʻa le toe totoina ma le tele o le suāsusu, e tatau ona teuina le laau i lalo o le paolo ma i totonu o le greenhouse conditions (lalo o se pulou poo se faamalama fugalaau).

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

Soo se faafitauli ma le gofmanii e mafua ona o le le tausia lelei. I lalo o tulaga sili ona lelei ma i le tausiga lelei, e seasea ona maua mai meaola faalafua. O lenei mea totino e mataʻutia, e tali atu ma le tiga ile tausiga le talafeagai ma le ea malulu. Scaffolds, lagona ma aphids o fili sili ona matautia o le laau. E sili atu le tauʻave faʻamaʻi faʻamaʻi pepe i le taimi lava lea ma togafitiga o iniseti.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le itiiti ifo o faʻafitauli. Soʻo se faʻavaivai, faʻaleagaina o laulaʻau ogaoga, faʻafetuina le saʻo e mafai ona tupu i le salalau o le pala. Afai o foliga o le pala e foliga mai, e tatau ona e fetuutuunai le faʻavainu ma amata ona faʻaaoga fomaʻi.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • toesea o lau laau e tele ma le tele o le suavai;
  • faamagoina o le fautuaga o laulaau i le ea mālūlū poʻo le eseesega o le eleele;
  • fufulu ona o le le faʻavaveina o le vai poʻo le salalau o meaola faalafua.

Hoffmania potu.

Faʻapenaina o gofmanii totonu

O togavao fou e mafai ona maua i auala vegetative.

O le auala sili ona faigofie e tupu ai le hoffmania o le vavaeeseina o laau matutua. Pe a faʻatulagaina, o mea nei e mafai ona fai:

  • e vaevaeina le faʻafefeteina, faʻaalia lelei le fuaina o fualaau 'aina i totonu o vaega e 2 i le 3 tulaga tuputupu ae;
  • e vavae ese ai laulaʻau taamilo i luga o le nofoaga o le vao mai le tina ma totoina i totonu o ni pusa laiti.

Faʻaseseese gofmanii ma le faaeteete, taumafai e fai se mea itiiti e faaleagaina ai aʻa pe a mafai ai. A uma ona totō, e teuina le fale i le vevela maualuga ma i le maualuga o le maualuga (aʻo leʻi tupu aʻe). O le susulu malamalama i le taimi o le fetuunaiga o le vaega e mafai ona afaina.

E mafai ona e faʻateleina gofmanii ma vavae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga pito o vaʻai poʻo lala o loʻo totoe pe a uma ona faʻapipiʻi. E tatau ona i ai i totonu o se pito i lalo o le pu. O se mea e manaʻomia mo le manuia o aʻafiaga o le faʻamafanafanaina ma le maualuga maualuga. O le vevela e le tatau ona pa'ū ifo i lalo + 21 ° C, ma e le tatau ona faʻamalosia le moli (o le malu puipuia e lelei atoatoa).

E ono mafai ona tupu le gofmania i totonu o lou fale, pe o loʻo e fuafua e faʻamautu i le fale. Fetufaai atu lou poto masani i le tuputupu aʻe o lenei tropicalka faʻamalosi ma le au faitau o le "Botanichki" i faʻamatalaga i le tusiga poʻo le matou Fono.