Laʻau

Aisea e pauu ai lau laau?

Crassula, laau tupe, Crassula, masilo o le mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata amataina ma e masani ona fai togalaau. O le laau e taugata mo lona foliga vaaia ma le natura le lelei, ua manatu o le talisalofia o le soifua manuia tau tupe ma le tamaoaiga. Ae le mea e fai pe a gaʻo le gaʻo? E faapefea ona togafitia le maʻi? I lenei tulaga, e tatau ona e vave faʻaolaina.

Aiseā ua paʻu'ū ai fafine paʻu lau?

O nisi taimi, i se tamaitai gaʻo maloloina, o laʻau e amata ona malepelepe. Afai e le o le tele o le pau, ona o se faagasologa atoatoa lenei o le faʻafouina o le palesui fugalaau tuai ma mea fou. I totonu o togafitiga maloloina, o lenei faagasologa e le iloa ma e le afaina ai le tagata e tausia. Faʻato'ā alu ese mai lau paʻu, o lau o lauusiusi ua paʻu'ū, o le avanoa mo laulaau laititi ma lālā. Pau i le eleele, amata ona tupu ma tupu ai ni laau laiti fou. O lea la o loʻo i ai se mea e tupu ai le gaʻo.

O le tele o taimi, o laulaau o le laau tupe e lafoina i le autumn ma le taumalulu, pe a faʻaitiitia le umi o le ao ma e itiiti le malamalama o le laau. O le mafuaʻaga i aso o le tautotogo o le faʻafouina o le pale ma le tupu aʻe o ni vaovao fou. I le tau mafanafana, o le faʻaaogaina o laau e mafua ona o le vevela vevela ma le vevela o le la. E i ai isi mafuaʻaga o le faʻamaligi.e pei o meaola faalafua, galu, vevela, po o le sili atu o le susu.

O le gaʻo fafine e manaʻo

Faamai o le fafine gaʻo: faailoga, mafuaaga, togafitiga

E malosi le puipuiga o le Crassula, ae i tulaga leaga e amata ona mamae ma lafoai lau. O uiga o faʻamaʻi autu o le gaʻo o loʻo tuʻuina mai i le laulau o loʻo i lalo.

Mafuaaga o faʻamaʻiFaʻailoga faʻamaʻi
Vaʻaia
  • o laulaau na vaivai / mago, liliu lanu samasama ma amata ona paʻu;
  • o le ogalaau ma aʻa o le laau ua pala;
  • gaʻo gaosi fafine paʻu lau
Faʻasalaga o le malamalama
  • o laulaau na leiloloa lo latou vaivai, liliu ma mumu ma amata ona malepelepe;
  • lapotopoto lanu uliuli;
  • o le fugalaau na taoto ma ua leiloa lona matagofie
Mea manogi ma mea faʻamaʻi
  • o le laau na ufiufi i lanu enaena o foliga le lelei;
  • sosolo lanu enaena po o lanu samasama e foliga tutusa ma fatu o le fatu na faaali mai i laulaau;
  • lanu samasama, o se apogaleveleve i luga o laulaau;
  • o le tuputupu ae o le fatu e foliga mai i luga o le laau

I luma o le itiiti ifo ma le tasi o faʻasologa o lisi E manaʻomia le faʻaolaina o se laau. O taimi talafeagai o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia o le gaʻo gaʻo, puipuia ai le oti o le laau ma toe faʻafouina lona matagofie muamua.

O laulaau na vaivai, samasama. Lafoaʻi e le tupe le laʻau.

Na sau le fafine gaʻo mai ia i matou mai i le toafa o Aferika, o lea na te le faʻafeiloaʻi ai i taimi uma le suavai. Afai e te faʻatumu lelei le fale i le vai, o le a lanu samasama ma togi nisi o lau. Ina ia faasaoina lenei aferika afia mai le oti, e te manaʻomia le maeʻa maeʻaeʻa le fanua com i totonu o se fagu ma toe iloilo lona faʻafeinuina o tulafono.

I le taumafanafana, e tatau ona faʻafefe se fafine gaʻo e le silia ma le 1-2 taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu - e le sili atu i le 1-2 taimi i le masina. Vai le laau pe a maeʻa maeʻaeʻa le eleele i totonu o se ulo, a faʻapea o le fugalaau e lanu samasama ma amata ona pa'ū lau

O le ogalaau ma aʻa o le laau ua pala. Le mea e fai

Afai e masani ona e faatumuina le laau i le vai, ona vave lava lea o lona ogalaau ma aʻa o le a amata ona pala, ma o le a malepelepe laulaau. Maʻi o le laau e manaʻomia vave ona totoina i totonu o se ulo ma le eleele malulu, faitioina le aʻafia ma aʻafia ai le faʻaogaina o faʻailoga i nofoaga lelei. O nofoaga e tipi ai e tatau ona solo i le vao, ona toto lea o le laau i se mea fou fou. O le mea e leaga ai, e toetoe lava a le mafai ona toe faʻafoʻisia se ogalaau pala.

Lea na mamae ma amata ona malepelepe

O le mafuaʻaga atonu o se vai inu e le masani ai i le vevela taimi, vavalalata i mea faʻavevela (faʻavevela, vevela) ma faʻaalia i le susulu o le la. E fesoasoani i se gaʻo gaʻo i le taimi mafanafana ave i le ea fou: i le togalaau, i le lotoā poʻo le faletusi. Filifili mo lau fagafao e le o se la o le mea lea o le a ia lagona ai le mafanafana.

O le gaʻo fafine e manaʻo

O le fafine gasegase na lafoaʻiina ni lau

E le fiafia le fafine gaʻo vevela e inu i le vai malulu pe teuina i se ata, ma taumafai e tosina atu le gauai o le tagata i lenei faafitauli, faʻaleleia o laʻau ola maloloina, laʻau. Ina ia faasaoina le vaega o totoe o le palealii, e tatau ona e maua se nofoaga filemu ma le toafilemu mo le laau, ese mai le tata, ma vai i le vai i le vevela o le potu.

Lea leiloloa ua vaivai, ua mumu ma ua amata ona malepelepe

E ui i lona afuaga mai Aferika, e le taliaina e le fafine gaʻo le susulu o le la, lea e susulu ma vavaeese ai lau. O le tele o taimi e tupu lenei mea pe a uma ona fugalaau se fugalaau mai se tulimanu malulu i se faamalama o le la. Ina ia teuina le tupe, e tatau ona e natia le tioata faamalama ma se pupuni, ata tifaga po o nusipepa, ma i latou e susunuina e le la, fafagaina laʻau lanu mumu ma le fufusi tele pe sulu foi ma se meaola toto. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le "Epin" e toe faʻafoʻi ai laau.

Pe a faʻapipiʻi le laau tupe i le fugalaau o le Epin, ia mulimuli lelei i faatonuga. O lenei fualaau faasaina e malosi tele, ma e tatau ona e faaopoopoina i le mea moni le pata, ma faataapeapeina i totonu o se ipu vai

Noataga lanu uliuli i luga o laulaau

Afai o le susulu o le la e mafai ona afaina ai laulaau o le Crassula, ona oʻo lea i le umi o le faʻaalia o le susulu o le la e mafai ona mafua ai le leaga tele o le ipu ma le foliga mai o lanu uliuli i luga o lau. Ina ia teu se fugalaau o le fale, e tatau ona e toe fesuiaʻiina mai le faamalama, poo le maluluina o le tioata faamalama. O le faʻaogaina o vao o le a fesoasoani e foia le faafitauli., ae o paʻu ua aʻafia e le mafai ona faʻaolaina ma o le a le pine le taimi o le a latou mou atu ai.

E susunuina le laʻau o Crassula

I le taumalulu, o le fugalaau na faʻaloaloa atu ma ua leiloa lona matagofie muamua.

Afai e le lava le malamalama o le fafine gaʻo, e amata ona ia aʻapa i luga, ona faʻalauteleina lea o ana galuega, o le a faʻapipiʻi le uʻamea ma ua leai sona manaia. O le faafitauli e sili atu ona mamafa i le tele o vai inu i le taumalulu. Ina ia lavea se fugalaau, e tatau ona e toe fetuunai i se isi nofoaga, latalata i le malamalama.

O le lanumeamata lanumeamata sa ufiufi i lanu enaena o foliga le lelei. Faʻafefea ona faʻapolopolo?

E tupu lena mea i luga o le laau tupe, lea e faasolosolo malie lava ona ufiufi uma le laau. Mulimuli ane, e mate le fugalaau. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mafuaʻaga o le fulufulu poʻo le susu o le vinemalama Biotytis. Le taofi o le salalau o le pala, faʻalautele le faʻaleleia o le ea ma faʻaitiitia ai le faʻasaina. O poloka e afaina i le pala e tatau ona vavae, ma o mea e tipi e tatau ona faʻamaʻi lelei. Afai ua mamao tele le faʻamaʻi, e tumau pea ona toe aʻafia le laau pe faʻapouliuli.

O le galo e matua atiaʻe i potu malulu ma e le fiafia i le ea malulu. Ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona masani ona e ea i potu ma mulch i luga o le palapala

Faʻafeiloaʻi lauulu enaena ma samasama e foliga tutusa ma fatu o le fatu i luga o lau.

O nisi taimi lanu lanumeamata e amata ona lanu samasama - o ia tuputupu aʻe o loʻo totoe i luga o le paʻu - o se iniseti laʻau 'apaʻamea o le anufe anufe, lea e osofaʻi fiafia i le tupe. O le faʻafetaia o lenei sasa e le faigata:

  • ave se pulumu mumu, susu i le ava malosi poo le kerosene ma aveese stains;
  • fufuluina laulaau o le laau i fulufulu fasimoli ma fufulu mama i vai mama;
  • togafitia le fugalaau i iniseti pei o Fufanon, Fitoverm, ma isi.
E le mafai ona iloa le talipupuni i le amataga o le liona. Ma e naʻo le taimi e aliali mai ai laula enaena i luga o le laau, o le faʻamaʻi o le fugalaau e manino

O lau o le laau e ufiufi i lanu samasama, o se upega tafailagi na aliali mai

O se tamaʻi anufe e fai se laupepa ma lanu samasama i laulaʻau o le tupe - apogaleveleve mite. E sili atu ona faigata le taulimaina o lenei meaola nai lo le paʻu. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau i totonu o le faleoloa se sauniuniga faʻapitoa e pei o Neoron, Rogora poʻo Actellika ma faʻamalolo le laau e tusa ai ma faatonuga. I se taimi vave lava, o le taina masani i le tapaa, o le fasimoli poo le eletise fesoasoani o le a fesoasoani.

O le apogaleveleve e ola lelei i potu mafanafana, mago. Ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona e fufuluina i taimi uma le tupe mai le fagu moli vai vai

Na tupu fua mai i le laau

Paʻepaʻe paepae i laʻau o le laulaʻau, faʻamanatuina o le fulufulu mamoe, o loʻo faʻamaonia ai ua toto le laau mealybug. Mealybug - o se sui o le aiga o anufe papaʻe-mama, ma e le masani ai. E 'ai e le pest le sua o vine. O le tuputupu aʻe o le laau e faʻagesegese, o lauʻau ua paʻu'ū, ma ua pala le laʻau.

Mealybug osofaia le tamaʻi gaʻo

O le faʻafefe o le parasite e tatau ona:

  • suʻesuʻe ma le faaeteete le fugalaau, ave ese anufe ma se pulumu mūmū e tuʻuina i totonu o se fofo faʻamamafa, pe fufulu ese i le vai mafanafana mai le taʻele;
  • sasaina le fasimoli i totonu o le pulu ma togafitia le laau atoa i lenei afu;
  • fufulu mama le fugalaau i vai inu;
  • Lafoa le fugalaau 3-4 taimi ma le fusi o le tapaa, keleka, o se teuteu o fualaau cyclamen.

Afai ua taua le toilalo, a uma ona fufulu le laau mai i anufe, faʻapala i le "Actellik".

I lenei auala o le gaʻo tamaʻitaʻi o se laau e le leleilea, ma le tausiga lelei, o le a fiafia i lē e ona mo le tele o tausaga. I le soliga o tulafono faʻamalosia ma faʻamaina, o foliga mai o sigi ma foliga, o le laau e mafai ona tali atu e ala i foliga vaaia o laulaau i luga o laulaau ma o latou tafega, pala o le ogalaau ma aʻa. O le tele o faʻamaʻi o le fafine gaʻo o loʻo mafai ona mafai.