Fale taumafanafana

Ata ma le faʻamatalaga masani masani ma ituaiga eseese o siamu

E le pei o isi laau teuteu, lea o le a leiloloa lo latou matagofie, i le taimi o le a leiloloa ai, e teuteuina le nofoaga ao lei pa'ū le kiona po o le tausaga atoa. I le natura, e sili atu ma le lua selau o nei laau ma laau vao ma laau. O ituaiga meaola o le Euonymus e sili ona taatele i Asia, mo le tele o ituaiga o ituaiga o fanua o le Lalolagi Tuai, e aofia ai vaega Europa o Rusia. E i ai le natura masani i luga o le matafaga o Amerika i Matu.

O le tilotilo i ata o euonymus i le taimi o le fugalaau, e faigata ona vaai faalemafaufau o laau toto ua vavaeina o ni mea totino teuteu ma mafai ona avea o se teuteuga o soo se paka, togalaau poo togalaau. O le oa taua o le euonymus e le o ni lanu enaena lanumeamata po o lanumeamata lanumeamata, ae o laulaau o lanu e sili ona ofoofogia ma fualaau e foliga ese, o nisi taimi e faasaoina i lala e oo lava i masina o le taumalulu.

O laʻau lamolemole, faʻalagolago i ituaiga ma ituaiga, e mafai ona lanu meamata pe teuteuina. Ma i le tautoulu, o le laʻau e liua, avea ma lanu viole, apamemea, samasama pe papaʻe foi. Leai se mea e ofo ai, o fualaau aina-pusa, lea, ao latou matutua, o loo valiina i paʻu, samasama, piniki po o moli. I totonu o le fua o fatu o fatu na siomia e se paʻu lanu e tutusa lelei.

O le tele o ituaiga eseese o siaki e pei o le taumalulu-faigata ma lagona le lelei e pei o togalaau mai St. Petersburg agai atu i le Marine Sea subtropics, mai Pskov i Sakhalin.

Ae tusa lava pe vavalalata, e ese le ese mai le tasi i le isi. O faʻamatalaga ma ata o ituaiga uma o le faʻasalalau e faʻafeiloaʻi i tulaga Rusia o se fesoasoani lelei pe a filifilia ni faʻataʻitaʻiga lelei mo le faʻaogaina o fanua ma se fanua.

Laʻau tele-winged euonymus (Euonymus macropterus)

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o Asia, o le tele-winged euonymus o loo iloga mai i fualaau tetele e pei o pusa, lea, pe a matua, avea ma fualaau suamalie ma matala tele, faafetai i apaau e oo atu i le 1.5 cm le umi, liliu atu i se ituaiga fugalaau pupula. E pei ona mafai ona vaaia i le ata o le euonymus, i totonu o le fualaau aina ua faapipiiina fatu o loo natia i lalo o se fualaau moli.

I le Sasaʻe Mamao, o le mea na fanau mai ai le laau, o lenei ituaiga o laau lapoa e oʻo i le 9 mita, ae i le ogatotonu o le maualuga o le maualuga o le maualuga e le sili atu i le 3 mita, ma o le laau e foliga mai o se vao tele.

O fugalaau lanu lanumeamata o le tele-winged euonymus e faʻaalia mai ia Me ma o loʻo aoina i totonu o faʻalaʻau faʻafefiloi. O le fua o le fatu e amata ia Setema, ma i se taimi mulimuli ane, o se suiga o le lanu o laʻau paʻu lamolemole o le laau e tupu. E teuteuina le teuteu lelei seia oʻo ina faʻamautu se ufiufi tumau, kiona.

Japanese euonymus (Euonymus japonicus)

I luga o motu Iapani, i Saina ma Korea, o le isi ituaiga eseese o musika e tupu mai i laʻau papaʻu ma moli i pusa lanumoana. O se Iapani Iona, i le matua e oʻo atu i le maualuga o le 2-8 mita.

Laʻau e sili atu i le paolo, e faigofie ona faʻafefe le leai o se susu, ma i le afa lona lua o Me o latou faʻaalia fugalaau papaʻe ma se manogi manogi. O le paʻu e tupu i le tautoulu.

O lenei ituaiga o eonymus e lauiloa e pei o se mea teuteu i le tele o atunuu Asia, i Amerika ma Europa. Mo le totoina o togalaau, laʻau ma le laititi, e pei foi o le tele o ituaiga meaʻai muamua, ua fafagaina.

Faʻaleagaina faʻasalalau Japanese japanese Microphyllus fesuisuiai e faʻaaogaina e fausia ai puipui ma tuaoi tetele. E mafai e le togavao ona faʻasalaina lelei tele ma faigofie ona toe faʻaleleia decorativeness.

O ituaiga o ituaiga eseese ma laulaau po o samasama ua vave ona lauiloa i le lalolagi atoa, latou te fetuunai lelei i ituaiga uma o eleele ma e le lelei le tausiga. O se faʻataʻitaʻiga o se laau faʻasolosolo o se ata o se faʻafiafiaga o le Ovatus Aureus cultivar i lau laʻau, lea e lata ane ai vaega lanu samasama ma lanu.

Warty pine laau (Euonymus verrucosa)

O Warty euonymus o se tasi o ituaiga tagata Rusia e mafai ona faigofie ona maua i le pito i lalo o le taʻavale po o le vaomatua o vaomatua. I le natura, o laau malulu e mafai ona faapalepale e mafai ona oʻo i le maualuga o le 6 mita, ae tele lava ina foliga mai e leai se maualuga e maualuga atu i le 1.5-2 mita.

I le ata o le euonymus, o le tuputupu ae o le tuputupu ae e manino lava le vaaia, e ufiufi ai laʻau uma o le laau. Faʻafetai i nei faʻatulagaga, e talitutusa ma faʻataʻoto, o lona ituaiga o igoa.

O le fugalaau o fugalaau lanu enaena, o loo uumi i luga o laau, e amata i le tautotogo o le tautotogo ma e toeitiiti atoa le masina. O fualaau lanu suamalie ma laʻau susulu e ufiufi i laau lanu mumu e teuteu laau mai Aokuso e malulu malulu. Totoga lelei ma le lelei o le taumalulu e talafeagai mo le faʻavasegaina o puipui, nofo faʻatasi ma faʻavae vaega. O se tasi lea o ituaiga e sili ona taugofie ma le faʻaogaina o le euonymus, lea na faʻaaogaina i le mamanu mo le silia ma le 40 tausaga.

European Euonymus (Euonymus europaea)

O isi meaola o le Euonymus e maua ma e masani ona maua i totonu o le natura masani e tupu i le vaega Europa o Rusia, faapea foi i le Caucasus ma Crimea. E le pei o ituaiga muamua, o le Europa euonymus e telefoni ma e fiafia e faamautu i vaomatua lautele.

I lalo o le natura masani, o tagata matutua e faataitai i le 6 mita le maualuga, ma atonu e pei o se tamai laau po o se togavao. O laau toto e faigofie ona fausiaina, ma fetaui i tulaga o le taulaga, o le mea lea ua leva ona faʻaogaina mo le faʻaogaina o fanua i mea eseese.

O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Iulai, ma i le afa lona lua o Aokuso, o fua o loo i luga o lala o loʻo valiina i le maroon ma le piniki. O fatu o loʻo natia uma i totonu o le tino o le sosolo moli. O laau totő i le ata, e pei o ituaiga uma o le oona, taofi fua seia oʻo i le taumalulu. Ma i le tautoulu, e ese mai ia i latou, ua teuteuina laʻau i le lanu violē.

I aso nei, e maua e le au faifaatoaga le gata o laau totō masani, ae faʻapea foi ituaiga o meaʻai e eseese i pale ma lanu o laʻau. O le manaʻo e faʻailoa se vailaʻau i Europa i lona eria, e tatau ona e gauai atu i ai:

  • i luga o faʻataʻitaʻiga o pendula faʻatasi ai ma se pale tauemu;
  • i luga o mea laiti po o le nana foi, o lona uiga, o laau toto;
  • aemaise lava ituaiga teuteuga o le vaalele;
  • i luga o se laau afu laau e iai lanubaefolia lanu samasama-lanubaefolia, lanu viole atropurpurea, poʻo le argenteo-silver-green argenteo-variegata foliage.

Dwarfish euonymus (Euonymus nanus)

I le itu i saute o Europa, i le Caucasus, faʻapea foi i nisi o itulagi o Saina, o loʻo i ai se vao vao vao. E le pei o ituaiga uma o faamomoi i le ata e matua laitiiti. O lona maualuga e le sili atu i le 1 mita, ma faʻafetai tele lava i aʻa o aʻa, e masani lava ona faʻaaoga e fuga laau fuga. O vailaʻau lanumeamata matamata e ufiufi i laulaʻau vavalalata laititi e oo i le 4 cm le umi.

Fugalaau, e pei o isi ituaiga o siamu, e laʻititi lava, e faia i luga o lanu violē, lanu enaena poʻo lanu meamata. Fugalaau e itiiti ifo ma le vaiaso. Afai e pulea le fualaau aina i le ogatotonu o laina, e faʻaalia mai le pusa fualaʻau mumu-lanumumu i lanu moli.

Euonymus Alatus winged euonymus

O laau tetele e maualuga i le 2 i le 4 mita i le natura e mafai ona vaaia i le Rusia i Sasae Sasaʻe, Sakhalin, faʻapea foi i isi atunuu o lenei itulagi. O se mea iloga o le winged euonymus o se ituaiga e le masani ai o paranesi ma faʻalauteleina faʻapitoa i luga o le paʻu, e pei o lobes poʻo apaʻau.

O fugalaau lanumeamata e tatala i le faaiuga o Me e faʻaopoopoina i le tolu i ni mea laiti laiti. O fua o se mumu fulufulafu i se tulaga papaʻe e maua ai se lanu mumu sesega, o le pupuni e pouliuli, e toetoe a enaena, e matua laitiiti.

I lalo o le natura masani, o le laau e matua le lelei lava, faigofie ona faapaleni gutu, e le fefe i le vevela ma le malulu, ae sili atu ona lelei i nofoaga e malamalama lelei.

Euonymus Maak (Euonymus maackii)

O le isi ituaiga tagata Rusia o le musika, i le ata, e ola i Eastern Siberia, Primorye, ma o loo maua foi i le itu i matu sasaʻe o Saina.

Faataʻitaʻiga o tagata matutua, faʻalagolago i tuutuuga ma tausiga, e oʻo i le 2-8 mita. I le tautoulu, o lenei ituaiga o molimusia e maofa ai tagata maimoa ma ni fusi lanu piniki matagofie i luga o ni laina uumi ma tetele, e oo atu i le 8 cm lanu piniki ma le lanu violē.

Amerika mamana (Euonymus americanus)

O lenei ituaiga o eofiofi i le atunuu, i setete i sasae o le Iunaite Setete, ua taʻua o se togalaau vine poo "fatu nutimomoia".

O ituaiga meaola i le matua e fai ai se vao e oo i le lua mita le maualuga. O lanu enaena, lanumeamata poo le tan. Fugalaau lanumeamata e lanu meamata-lanu piniki i totonu o laʻau. O laulaʻau o le tele o le oval, faatasi ai ma le faʻamalosi ma le lanu meamata.

E le pei o ituaiga uma o meaola, o le ogatotonu o se atigi pusa paʻu e manino lava i le ata o se fale Amerika. I totonu o fualaau lanu mumu, e 4 fatu o loʻo natia i fualaau moli.

Wilson's Eulogmus (Euonymus myrianthus)

O se ituaiga e ese mai ae matagofie lava o le musika o loo maua i le natura i Sisifo i Saute, ma na aumai i Europa i le 1908 e Ernest Wilson, o se tagata lauiloa iloga ma le alofa laau. E pei ona mafai ona e vaai i le ata o le laau, o lona eseesega taua o le lanu samasama o pupu vine, lea e maua ai le vao po o le maulalo o se lauulu mataga, le masani ai.

Fortune euonymus (Euonymus fortunei)

O le musika o le saina Saina na lauiloa i Rusia i le amataga o le seneturi talu ai, ina ua aumaia uluai vaega o laau i paka o le Sami Black Sea o le Caucasus ma Crimea. O aso nei o le musika o Fortune i le pito i luga o le lauiloa, o le mafuaʻaga e le gata o le teuteuina o laau teuteu, ae o la latou eseesega ma le tumau. O se ituaiga e le masani ai o faʻasaumasi o loʻo tumau pea ma le tumau ma ola ai pea i tulaga o malo Rusia.

I le faaopoopo atu i le masaniga o le laau i le vavalalata, e pei o le laau o le ata, laulaau ma lanu paʻepaʻe mumu, e tele ituaiga o fetolofi. O i latou e fiafia i tagata Rusia e fiafia i aganuu teuteu.

O le Euonymus o Fortune o loʻo i ai le tele o fugalaau laiti ma le fesuisuiaʻi e le fuga, ae o le taumalulu e lelei ma fesuiaʻi vegetatively.

O fugalaau e lanu lanumumu-paʻepaʻe, o pusa-pusa e laʻititi nai lo isi ituaiga. I le foliga o loʻo faʻamafolaina-faʻapitoa, leai ni mea. I le vaeluagalemu o laina ma le itu i matu na o fulu fetolofi e mautu.

Mo se faataitaiga, o se ituaiga o euonymus fortunei var. O radicans o se tamai laau e vave ona aʻafia, aʻeaʻe, pe fetolofi i luga o le eleele, e talafeagai mo le totoina e avea o se paʻu poʻo se mea e ufiufi ai palapala.

O le eseesega o le Euonymus fortune Emerald O le fiafia ma le tuputupu ae o le 30 cm e matua le mafai ona matauina ona o le lalelei o lau laau ma se ese lanu papaʻe. O lenei lanu o le uiga lea o le taumafanafana, i le tautoulu, o le laʻau faʻafefeteina e lanu piniki-lanu violē.

O le ofoofogia mataʻutia ma le faʻalelei tele o le euonymus euonymus o se tasi ituaiga ituaiga eseese, ae o lanu samasama lanumeamata. O le maualuga maualuga o laau e le sili atu ma le 50 cm, ae o le ola malosi e ola ma fausia ai se pale e oo atu i le tasi ma le afa mita le lautele.

Harlequin fortune euonymus e sili atu ona teuteuina nai lo ituaiga muamua o lenei laau matagofie. O ona lau laititi e toetoe a paepae. Laʻau o loʻo i ai i le tulaga o ni mea laititi. E na o le tuputupu ae, e sili atu ona lanu, ae e tumau lava le tuaoi o le malamalama.

O le uʻamea laitiiti o loʻo maua mai i le Fortune Minimus o se tasi lea o ituaiga sili ona laititi ma sili ona matagofie. O lona maualuga e na o le 15 cm, ae e le mafai ona pasi i ai. O laʻau lanu mumu e tosina mai mata i le taumafanafana ma i le taumalulu.

I le eseesega o le manaia o le la, o le samasama o le lanu sili lea i le valivaliina o se tamai laʻau vaivai. O le laau e faatumauina lona foliga, e mafai ona faia ma avea o se teuteuga muamua o se tuaoi ola, togalaau fugalaau poʻo le mauga mauga.