Meaai

Kiev cutlets

O mea suamalie, mafiafia, i se falaoamata lanumoana lanumoana, faatasi ai ma le faateia o le "lanu" lanumeamata i le ogatotonu - o Kiev cutlets nei lauiloa! O se meaai manaia lenei, e talafeagai lelei mo le lisi o faleaiga. I le taimi lava e tasi, e faigofie ona e kuka kulisi cutlets i le fale.

Kiev cutlets

O le talafaasolopito o le ipu e faalilolilo ma manaia. E tusa ai ma le tasi lomiga, o cutlets i Kiev e mai France mai le XVIII senituri. O faifeau talavou na o mai i Falani e suesue i le ata o le kukaina i le itu o Elisapeta, na ou aumaia ma i latou se fua mai fafo. I le Falani, o le ipu na taʻua o le manaia ma le le mafaamatalaina: cotelette de volaille. Faʻaliliu, e foliga mai e sili atu le ola faʻasolosolo - "cutlet de free" o lona uiga o "moa moa." Na vave ona tofo le uluai ipu ma na mou atu le alofa, ae ina ua mavae ia mea na tutupu i le 1812, na toe faaigoa le igoa Farani o le "Mikhailovskie", ma o le luasefulu seneturi na matua galo ai ia i latou.

Ae latalata ane i le 1950, na toe faʻaleleia ai se meaai manaia faafetai i le kuka o se tasi o faleaiga i Kiev, o le na maua se fua e le galo ma le galo ma saunia ni meaʻai suamalie. O le ipu na sili ona fiafia i ai tagata uma na taumafai i ai, ma o le fua na toe lauiloa ma lauiloa - i lalo nei o le igoa "Kiev cutlets".

Kiev cutlets

O le tele o fesuiaiga na faia i lenei mataupu: "Kiev" cutlets ua saunia mai le moa ma fafaga aano o manu, lilo i le pata, hamu anufe po o le sisi; o nisi taimi i le ponaivi, o nisi taimi e leai. Ae o le mea aupito sili ona moni o le fuamoa o le moa moa ma le pata ma laau i le ogatotonu.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina i latou, o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga mo a latou sauniuniga, lea o le a ou faʻasoa atu nei ia te oe.

Kiev mea e gaosia mo le 4 fesoasoani:

  • Tui pepe - 1 pc .;
  • Pulu - 30-50 g;
  • Se tamai puʻu manu, pasili;
  • Paʻu falaoa - 120-150 g;
  • 2 fuamoa
  • Masima eleele ma le pepa uliuli e tofo ai;
  • Sogi suauu.
Meaʻai mo le kukaina o Kiev cutlets

Kuka Kiev cutlets

Na matou tipiina le pata i totonu o ni laupapa tafatafa e tusa ma le 1 cm i le vaega, 2-3 cm le umi, ma lafo i le pusaaisa. O le mea lilo muamua lea o Kiev cutlets! Afai e te tuʻu le pata susu i cutlets, o le a vave faʻavaivai i le taimi o kuka ma e mafai ona "sosola" mai cutlets. Ma afai o le suauʻu e faʻamaʻa, e le faʻavaivai vave i le taimi o kuka - ma o le a tumau i totonu o patitis.

'Otiʻoti le pata i totonu o poloka laiti

Ou te tuʻuina se fasi pata i totonu o se patate, tuʻu ese ese gutu. O loʻo i ai se isi auala: tatu mama, mamago mago, faʻafefiloi i le suauu, ma fai ni paʻu mo le faʻatumu o cutlets mai lenei suauʻu lanumeamata. I le auala, o le suauʻu lanumeamata ma le pasesa, leisisi ma le aniani lanu meamata e matua suamalie i masima ma na o le salalau i falaoa - ina ia mafai ai ona e saunia se vaega tele.

Aʻo faʻamalie le suauʻu, ia saunia le fusi moa. Matou te tipiina le afa o le susu o le moa i ni laupepa lautele se lua. I le aotelega, e fa vaega e maua mai le tasi susu. E mafai ona e sasaina le fusi i se mea itiiti i luga o le ata - o le a avea le aano o se mea e sili atu ona malu ma o le a sili atu le faigofie ona fai le cutlets. Ae e mafai ona e kuka e aunoa ma le sasaina - o le a faʻapipii atu ile tipi, e tutusa ma moa moa.

Saunia le moa Tuu le fusi o le pata ma gutu i luga o le fusi Matou te liliu le fusi i totonu o taʻavale

Faʻaopopo vaega taʻitasi o fusi, pepa ma tuʻu se fasi pata i laʻau ile pito.

Tatou te liliu le fusi lau, amata mai i le pito i luga o le suauu.

O le mealilo lona lua a Kiev cutlets o loo i totonu o se falaoa e lua, e mafua mai ona o le malosi malosi o fafo o le kesi ma se kesi felanulanuaʻi i totonu.

Saunia le falaoa

Faʻamuʻu fuamoa i totonu o se ipu lapopoa, sasaa falaoa i totonu o se ipu papaʻu.

Faʻapipii le tipi i totonu o le fuamoa Pusi falaoa Toe faia faalua le faiga

Tatou faʻapipiʻi ma le faʻaeteete fasiʻau taitasi:

  • muamua i fuamoa na sasaina;
  • sosoo ai ma falaoa;
  • i totonu o le fuamoa;
  • ma le lona lua i taimi o mea e oso ai.
O le kipoga Kiev meatball e faalua ona taoina

Tuu fasi tipi falaoa i luga o se ipu ma auina atu i le pusaaisa mo le 20-30 minute (e mafai ona e malolo mo le lumanai).

Matou te aveeseina Kiev cutlets i le pusaaisa

O nisi o kiev cutlets e loloto-fried, ae ou te fiafia i le filifiliga i totonu o se pani. Matou te tuʻuina le patties i totonu o se pani i le suāuʻu vevela vevela ma fulu mo ni nai minute i luga o le vevela maualuga ina ia lelei ai le manava. Ona faaitiitia lea o le vevela i le ala ma ufiufi le apa ma se tapuni. Matou te kuka mo le 5-7 minute, ina ia faʻafefeteina le patties mai lalo ma faʻavela lelei i le ogatotonu.

Faʻafei i le fuluina o cutlets i Kiev

Liliu le pulou i se vavae i le itu lona lua, toe ufiufi ma fuga seia oʻo i le mea e tasi o le auro.

Ma ona o le lapisi e lapoa, ona fuluina lea mai itu e lua, ou te liliu i latou i tafatafa ane ma fesuisuiai mai ia paʻu.

Fry cutlets i Kiev mai itu e lua i se kerupi auro E mafai foi ona falai fasi tipi tetele i itu Fuga tipi i Kiev e oʻo lava i itu uma i se fasi auro

Matou te saunia ni lapisi i luga o se ipu, teuteu i laʻau ma tautua faʻatasi ai ma le salalaʻau o fualaʻau fualaʻau, cereals poo pateta palu. O le kulumu tila i Kiev e matua lelei lava - e tusa lava pe leai se 'apaʻau e pei o se patty ma se fasi falaoa e mafai ona avea ma se meaʻai tele e' ai.

Kiev cutlets

Auauna atu i le cutlets e vevela pea: ona sili atu lea ona mataʻina i se tipi. A uma mea uma, o le mea pito sili ona manaia i totonu ia i latou o le tonu lea o le melting butter i le ogatotonu!