Fugalaau

Eseese togafitiga o asparagus i le fale

Ua leva ona fiafia le asparagus i totonu o le vaomatua. O fualaau lanu lanu meamata e le gata ina teuteuina ai le fatu, ae e faʻaaoga foi i le tipiina e fugalaau ma teuteu. O le ituaiga o asparagus na tuuina mai e le vevela, i le ituaiga o laau toto ma vine. O laau toto e aofia i le aiga asparagus. I le aofaiga atoa o loʻo i ai e oʻo atu i le 300 ituaiga, o nisi taimi e matua ese lava le tasi mai le isi. I le fale, e faʻaaogaina ai meaʻai, e le talafeagai i tulaga o le tausiga o ituaiga.

Fale Asparagus Care

O asparagus ma ferns o nisi taimi e le mautonu ona o le tutusa o le fausaga o le vaega eleele. O le tele o ituaiga e leai ni laʻau io latou foliga masani. Na latou agavaʻa i nilala. O le fausaga o nei vaega o laulaau ia, ua liua i ni fua, e afua mai ai ni nila, o ni faʻamau. O le tasi lenei auala e ese mai ai le sola ese e pei o le fulu. O mea leaga, o le mea moni, o laulaau. O le laau e avea ma tagata matutua i le 5-6 tausaga, ona mafai ai lea ona fuga ma tuu mai fatu, o loo ufiufi i vine suamalie.

O nisi o ituaiga o asparagus e faʻaaogaina e maua mai ai se mea e maua mai ai meaʻai, asparagus. Mo meaai e faʻaaogaina ai pine o le asparagus e masani ona faʻaleleia mo le taumafa. I Siamani, o le lima o vaomatua o lo o nofoia e asparagus, ma o ona lala ua fufulu ma le lima mai le ala palapala i le tautotogo.

O le gaosia o asparagus i le fale o se mea fiafia. O le fugalaau e foliga mai e le mautonu, ae o loʻo i ai ni mea e manaʻomia, e aunoa ma se mea e le mafai ona e tatalaina ai lau laau, ae o lala laʻau.

  1. E tatau ona lava le malamalama, ae aunoa ma le susulu o le la. O le ufiufiina o le faamalama i le itu i saute e le lava le tulle; e tatau ona vaʻaia le laau i se mamao. O le mea lea, e lelei tele le faʻaaogaina o asparagus i se faʻalavelave masima poʻo le puipui. I le maualalo o le malamalama, e lanu samasama ma paʻu.
  2. O le vevela o le taumalulu pe a nofo i le fale e le tatau ona pau i lalo ifo o le 10, e mafai ona ausia le mafanafana i le 22-24 0. Maualuluga i le malulu, o le a malogo apala. I lenei tulaga, e tatau ona e sola le tele o le laau.
  3. O le suavai o se tulaga talafeagai mo le iai o ituaiga uma. O le faʻagogo i se uʻu o le eleele o lona uiga o le faʻaumatiaina o se laau. O le faʻasalaga e lava ma masani, faʻapipiʻi i le taumafanafana pe sili atu faalua i le aso. O se mea e faʻamaualalo poʻo se fata e faʻamalolo ai le susu mai mea pailava e manaʻomia. I le taumalulu, faʻalagolago i le vevela o mea o loʻo i totonu, e ono seasea lava le faʻaleleia.
  4. Asparagus o se fufulu mama lelei mai mea leaga leaga, ae le fiafia i faʻataʻitaʻiga.
  5. Suiga e masani ona fai, ae o le felafolafoaiga o le auala sili lea.
  6. I le tulaga o le solia o le tekinolosi mea taufaatoaga, o le a faʻamaonia ai e le faʻamaonia se suiga o foliga vaaia.

O tulafono tausi e taua ma e taatele i ituaiga uma; mo ituaiga eseese o asparagus, tekinolosi faʻaaogaina.

A e faʻatau se fugalaau ile fale, e tatau ona e faamasani ia oe lava i foliga o le tausiga o se togalaau faapitoa o asparagus. I le faʻaleleia o totonu, e masani ona maua ai asparagus:

  • asparagus;
  • cirrus;
  • o le mea aupito itiiti;
  • Meyer;
  • le faʻafefeteina poʻo le Sprenger;
  • siama.

E le o mea uma e lisiina, naʻo ituaiga sili ona taatele, ae e tele isi. Faʻasaga lelei, o le asparagus na tupuina e oe atonu e pei o le ata i le tusiga.

Cirrus asparagus

O le mea e sili ona mataʻutia e matala ai le meaʻai i foliga o nila e pei o se veli. I totonu o lenei fale, o mea uma lava e lalelei, manava, tele lala, faia se vaitafe tafe. Cirrus asparagus tausi e faigofie.

E tatau ona manatuaina e le talia le malamalama o le la, o le a vave lava ona vevela. Pamu, vai le vai i taimi uma. O lenei vailaʻau o loʻo mamafa i luga o le eleele, e tatau ona saunia i luga o le faavae o peat, ia mama, mafiafia. O le mea sili ona lelei o le sui mo le faʻavasegaga, e faia i vaega tutusa:

  • peat;
  • oneone;
  • laulaau ma le eleele;

O le laau e faʻaaogaina i ofisa o fanua ma nofoaga e nofo ai, ae i totonu o le potumoe e le o se mea, e pei o isi lianobrazny. Cirrus asparagus e faateleina pe a totoina, e ala i le vaevaega o le rhizome, ma vave ona tupu. Mo togalaau i totonu, Asparagus plumosus Nanus e sili ona talafeagai. O le puleaina o se laau o le a taitai atu ai i lona oti.

Asparagus Meyer

O le asergus Mayer e faapitoa lava le faʻamaonia ma le matagofie i totonu o ona mea e pei o moligao. E tofu le tagata ma se tasi e pei o se pulumu fufulu. O le laau e maua mai ai "moligao" e sili atu ma le afa mita le umi, e vave ona tupu ma e manaomia ai se seleselega o le tautotogo faaletausaga. O lenei laau e le fiafia e teuteuina. E mafai ona e faʻateleina i le vaevaeina o vao ma fatu. E faʻatusatusa i le cirrus, o le asparagus a Meyer e le lelei, e faʻafefe ai le lamala le tumau, ae e le gauai i iniseti. O le mea lea, o le faʻaleagaina o meaola faalafua i luga o lea mea e na o ni togafitiga faʻaleaganuʻu.

Asparagus selesaito i le fale

O se tagatanuu o Aferika, o lenei fugalaau i totonu o le atunuu e tupu ai vine e oo i le 15 m le umi. I tulaga o le potu, o lona tuputupu aʻe e sili atu ona tauagafau. Ae ui i lea, o lona tuputupu ae e oʻo atu i le 5 mita, e masani lava ona ola lenei ituaiga i totonu o greenhouses ma togalaau aina. E fuga mai i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ua faʻaputuina i fuifui o loʻo manaia manogi. O lenei laau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, o loʻo tumu i le faʻaaogaina i nai tausaga uma. I aso vevela, o le tausia o selesaito i le fale e masani ona faʻafefe ma faʻamamaina lau. Suʻega faʻatasi ma le toe gaosia. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga o aspartus e lelei le faʻaleleia e ala i le tipi ma fatu. O le palapala mo le laau e manaʻomia ona saunia sina mea matagofie, e faavae i luga o peat ma lau humus.

Asparagus densely flowered

O le isi igoa mo lenei laau o le asparagus o le Sprenger, le tausiga i le fale e le mafua ai ni faigata faʻapitoa. O se laʻau faʻavavelaʻau ma ni fuʻalaiti tele e paʻu malie i lalo o latou mamafa. O le uumi o nei fana, e faalagolago i tuutuuga o le taofiga, e mafai ona oʻo atu i le lua mita. Fugafuga faalua i le tausaga ma fugalaau laiti, o fua o fualaau mumu e inu.

O lenei mea totino e vevela ma le vevela o mea o loʻo i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 15 tikeri. E le fefe le Sprenger i le susulu o le la. O le ulu atu i totonu o le paolo, e totoina ai e le laau togalaau ma avea ai ma mea teuteu. O le eleele mo lenei ituaiga e manaʻomia le le faʻaituau poʻo sina alkaline faʻalelei. E tele le tau, ae i le taumalulu ma se faʻaitiitia o le vevela, faʻalelei. O le tausia o le Sprenger asparagus e faʻaaogaina le teuteuina, o le a taofia ai lona tuputupu aʻe.

O le laau e tali atu i le faʻaleleia o faʻamaʻi faʻamalosi i le lua vaiaso i le vaitau o le tuputupu ae. E na o le pau lea o le ituaiga mai totonu, lea e fiafia lava e faʻasaʻo le la.

Faailoga o le faaleagaina o le asparagus

O togi taʻitasi e iai faʻamaoniga e lipotia ai se faʻafitauli. Mo lenei, o le tulaga lautele o le rastishka e tautua. O se tagata poto masani o le a mafai ona ia matauina le faailo i le taimi ma vave ona faia taga:

  • nila e mimilo ma liu samasama, o lona uiga o le faapaleniina o le vai e faalavelaveina;
  • needles darken and turn brown mai lanu susulu ma eleele malulu;
  • moli malamalama - na le puipuia mai le la;
  • o le lanu na liu pale - faʻaopopo le malamalama, e mafai ona e faʻamalosi;
  • toilalo vao, vaavaai mo le mafuaaga i aʻa;
  • o fua o le vine na tuʻuina i luga o se lauulu lanu, faʻaputu le pala.

I le iloaina o le maʻi, e faigofie lava ona faʻaumatia. O le mea lea, e tatau ona e siaki pea au meaola, ma o le a latou fesili mo se fesoasoani. E le mafai ona e misia le taimi o le faʻamautuina o meaola faalafua o iniseti i luga o le asparagus. O tagata uma lava e matautia, ae o le mea aupito sili ona matautia o le apogaleveleve, e faigata ona ave faʻatasi ma togafitiga i le fale, ma e le fiafia i ai peʻa pe a oʻo atu i le kemisi ia latou nila maaleale.