Fugalaau

Lua Leaf - Fugalaau Fiafia

Laʻau faalua - o se laʻitiiti laʻitiiti o vao laʻau o le aiga Barberry. O le genus e na o le tolu ituaiga. O le lau lauulu laulaua ua salalau solo i Rusia i Sasae Mamao (Sakhalin, Atumotu o Kuril), i Iapani ma Saina. O le laʻau faaluaina Samoa e taatele i Asia i Sasae. O le cinquefoil o se ituaiga o Amerika i Matu.

O le igoa faalua o le laʻau faalua o le diphilea (Diphylleia) e sau mai le gagana Eleni. dio - lua ma philolon - pepa. E mafua lenei mea i le mea moni o le laau e na o le lua laʻau i luga o le umi (up to 20 cm) petioles.

O le bifolia o se mea e seasea lava (lisiina i totonu o le Tusi Pulu Mumu) ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma lau lapopoa, lelei atoatoa mo le faʻaaogaina o se mea teuteu. O le bifolia na fuga mai i le faaiuga o Me - Iuni mo le tele o vaiaso. Faʻafetai i ona laʻau matagofie, e teuteuina i le vaitau tuputupu aʻe.

Grey Double (Diphylleia grayi)

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le Bifolia o se lauʻau faʻapitoa e 40-50 cm le maualuga ma se uʻamea faʻavave. O le Rhizome e loloto i le 3-6 cm mai le eleele. Tuʻu atu i le 50cm lautele. e aofia ai le 2, thyroid, ma le pamu, veni-lobed. O le lau muamua e sili atu nai lo le lona lua. O le faʻasalaga e faʻapitoa. O le numera e ave 8-10, o nisi taimi e oʻo i le 30 fugalaau. Ole maualuga o le infifrescence bifolia e tusa ma le 6 cm (up to 8 cm). O fugalaau e paʻepaʻe; sepa 6, e talitutusa ma petals; 6 petals, faapaleni. Stamens 6 saoloto; o loʻo faʻalautele aʻe i luga ma apaʻau e lua; tasi pestle; felafolafoai solo, faafefeteina faamalosi mai luga; O nai laumei e toalaiti, faatulaga i laina e lua.

O fua o le bifolia o se mea malulu, lanumoana uliuli, e oo i le 2 cm le lautele, tutusa ma tamai vine. Ripen ia Iulai. O tofu taitasi e aofia ai le 6-9 fatu fatu. Ia Aokuso, ua mate le vaega atoa.

O Fua o Grey Bicone © Alpsdake

Tausiga Faalua Lua

Mesophyte bifolia - o lona uiga e fesuisuiai ia ola lelei (ae le o le soona inu) eleele susu. E sili ona lelei ona atiaʻe i le paolo po o nofoaga malulu, mo se faataitaiga, i lalo o palealii o laau. E ola lelei i eleele lafulemu lafulemu.

O le laau bifolia e tele ae e pala. O lau laʻau matala e manaʻomia le puipuia mai le matagi ma le susu.

Grey Double (Diphylleia grayi)

Fafagaina lua laʻau

O le lau laʻau lua e tupu malie lemu. Faʻapenaina e le lua vaega ma fatu. A oʻo ina totoina fatu, e manaʻomia ni faʻamalosi mo le tele o masina.

Ua toto le laau i le 4th-5th tausaga.

Bifolia Species

O le ituaiga e tolu ituaiga:

  • Gagana FaaluaDiphylleia grayi)
  • Saina FaaluaDiphylleia sinensis)
  • Lua laʻau laʻau (Diphylleia cymosa)
Cinquefoil (Diphyllea cymosa) © Jason Hollinger

Aisea ua avea ai se "fugalaau manino"?

O se mea manaia o le laʻau faalua o lona fugalaau e avea ma mea e faʻafefeteina pe a uma timuga. O le mea lea, i fafo atu e masani ona taʻua o le fugalaau Skeleton. E le gata i Amerika, o le igoa o le laʻau lua e taatele - o le laupepa.

Grey Bifolia Fugalaau pe a uma le timu