Isi

Faʻapitoa sosoʻo faʻavela leffodils

Taʻu mai ia te aʻu, o afea e mafai ai ona ou faʻapipiʻi daffodils pe a uma ona tupu? I totonu o loʻu atunuʻu fale mai le 5 vao o loʻo iai se vaomatua atoa. Ou te manaʻo e toe faʻafouina le daffodils i se mea itiiti, a leai o le a amata ona fuga o latou tino leaga.

O le daffodils e matua fua tele ma e manaʻomia le totoina o vaitaimi, e ui o le tolu tausaga muamua o le soifuaga, ae o le tamaʻi tamaititi e faia e aunoa ma le faia e le tagata. I totonu o le tasi i le lua tausaga talu ona totoina, o le daffodils "fausia se masini", ona amata lea ona fuga, ma na o le fa o tausaga o le olaga latou te fausia ai a latou lava fanau. Ae mai lenei tausaga e tatau ai ona vaʻaia ma le faaeteete ia vao ina ia le misia le taimi o le gafa.

O afea e mafai ai ona ou amataina se gaioiga?

I le averesi, o le daffodils e faʻapipiʻi tasi mo le 5 tausaga, ae i nisi tulaga e mafai ona sili atu ona masani.

E faʻapefea ona malamalama e manaʻomia e se laau se mea e faʻaaogaina? O faʻamaoniga o nei faailoga:

  • daffodils e faasolosolo malie ona "fetolofi" i luga o le vaega na tufatufa atu ia i latou ma nofo i le tele o le moega fugalaau;
  • o laau vevela e avea ma mea eleelea ma ua tele;
  • vave faʻaitiitia le taimi e ola ai;
  • itiiti ni fugalaau e fai i luga o vao.

O se gaioiga o daffodils pe a maeʻa ona tupu le fugalaau e mafai ona faia pe a lanu samasama lanu samasama ma toesea a latou mea e ola ai, o lona uiga, o le a taoto i luga o le palapala (pe tusa o Iuni). E le tatau ona faʻatali sei maeʻa maeʻa.

E faʻafefea fugalaau faʻapipiʻi?

A maeʻa ona eli, e tatau ona faʻamamāina mai le eleele ma faʻatagaina ona faʻagogo i totonu o le paolo. Ona fufulu lea i totonu o se vaifofo o le paluga e masani ai i le piniki (mo le puipuia o faamaʻi) ma mafai loa ona totoina i se nofoaga fou.

Afai mo nisi mafuaaga na le aoga le totoina vave pe a uma ona eliina pulu, e mafai ona totoina i le amataga o le tautoulu. Pulu e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu seia oo i lenei taimi.

E faʻapena ona totoina pupuvaga e faʻalagolago i le manaʻoga o le tagata faʻatau. E mafai ona avea o ni laasaga faifai pea poʻo ni faʻavae vaega. Tusa lava pe o le a le mea o loʻo totoina ai le mea totino i luga o le moega, e tatau ona e gauai atu i na mea:

  1. Fua loloto. I le averesi, mo se pulu matutua, e oʻo atu i le 15 cm, mo se tamaititi - e oo i le 10 cm. Afai e mamafa tele le palapala, e tatau ona e totoina ni daffodils latalata i le eleele.
  2. Le mamao i le va o vao. E tatau ona tuʻuina masipi i soo se 10 cm. E mafai ona e lafoaʻi se vaʻaiga tele, ae le o le mamafa, a leai o le a vave ona toto ma totō le togavao, lea o le a mafua ai le leai o se vaʻaiga ma le faʻaleagaina o daffodils.

O paluga totō e tatau ona faʻamalolo tele. I le lumanaʻi, o le suāsusu e mafai ona faia i na o le tau vevela. I le oʻo mai o le tautoulu, ia ufiufi se togalaau fou i le mulch, mo se faʻataʻitaʻiga, laulaʻau poʻo le peat.