Fugalaau

Horse chestnut ma beer

Maʻeu le matagofie o le fuga o le kenaini! O fugalaau e pei o moligao, ma foliga mai e susulu le ea.

E moni, poʻo le lūlūina o le katnoni e tupu i luga o le tumutumu o le Maota Caucasian Main. Ae e mafai ona faamemelo se faasea po o se solofanua e oo lava i le ogatotonu. E le gata o lenei laau e lauiloa mo lona matagofie, e oʻo atu i le maualuga o le 30 mita. E maua ai e tagata le soifua maloloina.

Solofanua solofanua (solofanua solofanua)

O laulaa o le solofanua e avea o se punavai o le vaitamini K ua leva ona faʻaaogaina i vailaʻau a le US. O sauniuniga mai ia i latou e faʻaaoga foi i lo tatou atunuu e pei o se tonic. Laʻau ma fualaau aina e fesoasoani i maʻi le tumau o le gastrointestinal tract, otaota. O le atherosclerosis ma le thrombophlebitis e togafiti e pei o se vaega mai le cortex. O le pollen e faʻaaogaina e togafitia ai prostatitis, veins varicose, e fai ma auala e faʻasaʻo ai le toto, faʻaleleia le toto. I totonu o Azerbaijan, o le fua o fualaau fainati i luga o le suamalie oona o loʻo inu i le malaria.

Solofanua solofanua (solofanua solofanua)

O fua o le chestnut na faʻaaogaina e faia faapitoa ai vailaʻau ma vailaʻau, faʻataʻitaʻiga tupu. Mo le tolu lita o le vai e ave 10-20 (faʻalagolago i le lapoa) o solo solo solo fua. E tatau ona vaeluaina, ae le o laʻititi, a leai o le a inu le inu. Tuu le pusa lapisi i totonu o se ato ma se sulu, tuʻu i totonu o se fagu, faʻaopoopo 1 le ipu suka ma le 1 sipuniti o le kulimi kulimi. Ufiufi e tolu laulau o gau ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le a fai le faʻamanatuga mo le lua vaiaso, a maeʻa ai lea o le a maua ai se mea manaia tele e inu ai le ava. E le na o le vave aveeseina o radionuclides mai le tino, ae o loʻo tuʻuina atu ai foi le calcium, copper, cobalt ma iodine. O lenei pia e tatau ona onā mo le masina 3 taimi i le aso mo le afa o le tioata pe tutusa foi le mea e te manaʻo ai, 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. Lagolago i Aso Taitasi le aofaʻi faʻaitiitia o le vai ma le suka.

(Solofanua solofanua)

O le vai inu e aoga foi mo tamaiti e silia ma le tasi le tausaga. Na te faamaloloina le tino ma mafai ai e oe ona faʻaumatia faʻamaʻi tele. Faataitaiga e faaalia ai o le elixir moni lenei o le talavou, e toe faʻafoʻisia ai le lanu o lauulu ma faʻaleleia le tulaga atoa. Aua lava nei galo e faʻapipiʻi i ai taimi ma le vai suamalie - o le a tumau le pia mo le tele o masina. (Zoya Kovalenko, Moscow).

Solofanua solofanua (solofanua solofanua)

© H. Zell

Solofanua solofanua masani (lat. Aesculus hippocástanum) - o se laʻau lapopoʻa lapoa, o ituaiga sili ona lauiloa o le solofanua soloni i Rusia. O loʻo ola i totonu o se vaega itiiti i atumauga o Balkans (i le itu i matu o Eleni, Albania, Republic of Macedonia, Serbia ma Bulgaria) i vaomatua o vaomatua ma alder, ash, maple, hornbeam, linden, beech ma isi ituaiga o laau, e siitia i luga o mauga i le maualuga o le 1000- 1200 mita maualuga i luga aʻe o le sami. O loʻo maua i vaega maugā o Iran ma i le pito i lalo o le Himalaya. E masani ona totoina i le sone eleele, tufatufaina atu i togalaau i le tele o vaega o le Europa o Rusia.

Maea (i lalo o tulaga lelei, e oʻo ile 200-300 tausaga). Toeitiiti lava le faaleagaina e iniseti. E talia toleniga i se tulaga matua.

Paolo-faapalepale, ola lelei i le loloto, palapala lanu - manino pe oneone oneone, e matua susu, ae leai se susu. Na te talia lelei le eleele o le chernozem eleele i le vasa pasene, eleele malulu e le talia. E nofouta i matagi malulu, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona mu le laula i le taumafanafana ma paʻu vave.

Winter-hardy i aganuu i le vaeluagalemu o Europa o Rusia (i Moscow). I le latitude o Moscow o le a laveaʻi ai i ogaoga ogaoga; O laau laiti foi e malolo i St. Petersburg, ae i nofoaga malupuipuia latou te ola ai i ni laau lapopoa, tetele tele.

Mea e faaaogaina:

  • Z. Kovalenko.