Isi

Matou te tupu le strawberries mai fatu

Sa ou sailia mo ampel strawberries mo se taimi umi, ae io matou nofoaga matou te gafatia ona maua na o le tasi le taga o fatu. Tau mai ia te au pe faapefea ma afea e mafai ona e totoina ai fatulaʻau e ola ai fualaʻau maloloina? E i ai ni nai fatu i totonu o le ato, o le a avea ma se agaalofa i le faʻaleagaina oi latou.

I le tele o tulaga, o strawberries i totonu o fale o le taumafanafana e aliali mai i le faatauina mai o ni fatu ua saunia i totonu o fale tausimai poʻo le maketi. Ae ui i lea, e le o taimi uma lava se filifiliga ma e masani ona i ai i le au faifaatoaga le fiafia i na ituaiga o loʻo faʻatau. Ae afai i totonu o le fale e mafai ona e totoina tomato tumato, o le a le mea e te le faia ai fua o le taumafanafana? O le mea lea, e le gata e mafai ona e filifilia se ituaiga e fetaui ma tulaga o le fesuiaiga i le lotoifale, ae ia e amanaʻia foi mea e te manaʻo i ai.

Saunia o fatu mo le lulu

2.5 vaiaso ao le i lulu, e tatau ona e saunia le fatu. O fatu Strawberry e tatau ona gaosia i le paluga pati, ma togi i se vailauga piniki mo le 30 minute. Ona faʻamamā lea i vai mama ma tuʻu se ie susu, e ufiufi ma se lua susu susu mai luga. Gagau le ie i totonu o se masini, tuu i totonu o se fata ma se tapuni ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 2 aso. Ona tuu lea o le fata i totonu o le pusaaisa, pe tusa o le 2 vaiaso, seia oʻo ina fulafula fatu. Faʻalosolo i taimi taʻitasi le ie ma faʻamaʻalo le fata.

Fufulu fatu ae leʻi totoina.

O le fea eleele e sili ona lelei e faʻaoga?

Laufanua mo le lūlūina e tatau ona malamalama ma lelei, e faigofie lava ona e saunia oe lava, e faʻaaoga ai se filifiliga o se tasi o filifiliga:

  • oneone, oneone mai le togalaau ma humus i le fua faatatau o le 3: 1: 1;
  • compost, laufanua togalaau ma le apuefu laupapa i le ratio 3: 3: 0.5;
  • lapisi, oneone ma le vermiculite i le fua faatatau o le 3: 3: 4.

E tatau ona faʻamaʻi le faʻapalapalaina o le eleele. Mo le faia o lenei mea, faʻamaligiina le eleele i se vaifofo o le paluga faʻasolosolo pe fuafua ile ogaumu. Tuu le vailaʻau faʻamaʻi i se potu mafanafana mo le 2 vaiaso.

Ina ia mafai e le strawberries ona fua mai se fualaau aina i le tausaga o le totoina, e tatau ona toto fatu i Fepuari. O fualaau mai ia Aperila o le luluina o le a mafai ona fua fua mai i le vaitau e sosoo ai.

E faʻapefea ona toto fatu fatulaki?

O le pusa mo laau toto e tatau foi ona faʻamaʻi e ala i le soloina i se omomi o susu i totonu o se vaifofo o le paluga faʻasalalau. Liligi le palapala i totonu o le atigipusa, ia faʻatau sina mea itiiti ma ou lima ma fufulu faʻasaina mai le fana fana. Tuu fatu i luga o le eleele, ma tuu ai se mamao o le 3 cm i le va o latou. Ufiufi le atigipusa ma se tapuni poʻo se ata tifaga ma tuu i luga o se malamalama, sasaʻe poʻo sisifo o sill.

Talu ai o fatu laiti o le vaitama e ola i le malamalama, e le talafeagai le fufuluina i luga ma le palapala.

Togalaau togafiti Strawberry

O le vasega pepe i aso taitasi e tatau ona fafaga. E le mafai ona felafolafoaʻi laau totō e faʻaolaina, a leai o le a latou faʻapogisa. E sili atu le lelei o le suavai i lalo o le aʻa e faʻaaogaina ai se tui masani. 7-10 aso pe a uma ona totogo fatu uma, fautuaina e tuu i lalo le vevela i le 15 tikeri Celsius ina ia le faʻaosoina ai laau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, ua faʻapipiʻiina ai le moli faʻalautele. O le a mafai ona aveese le malutaga pe a faia ni laʻau moni se 2 i luga o laau.

Mo le puipuia o faʻamaʻi, faʻa-tasi i le masina, ia totoina fatu ma se vaifofo ma le faaopoopoina o Trichodermin.

Ua oʻo i le taimi e fufulu ai fatu pe a maeʻa le fausiaina o le 4 laʻau, ma ave ni fualaau aina i cotyledon leaves. I le taimi lava e tasi e pei o le faʻavasegaina, tui le aʻa e faʻaolaina ai le tuputupu ae malosi o lala. 2-3 aso i le maea ai o le gafa, fafagaina faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma fualaʻau-phosphorus. Toe faia le faʻaaogaina o le tonisi i le 10 aso seia oʻo i le toto i le palapala, lea e le faia muamua nai lo le ogatotonu o Me.