Laʻau

LED phytolamps mo laau totō - manuia ma mea e pala

Mo le tuputupu ae, atinaʻe ma le fugalaau, o totonu o le fale ma fugalaau e manaʻomia le moli uma. O lenei mea o le a maua ai i latou le gaioiga masani o le photosynthesis, a aunoa ma le leai o se laau e mafai ona atiaʻe. I le taumafanafana, e lava le susulu o le la i totonu o le fale, ae i le taumalulu - latou te manaʻomia se malamalama atili. I totonu o matagaluega faʻapitoa poʻo faleoloa, o faʻatau tino faapitoa o lo o faʻatau atu lea ua mamanuina e foia ai lenei faafitauli, ae afai e manaʻomia, e mafai ona faia tutoatasi.

Le lelei o le faʻaogaina o le tino

E mafai ona vaevaeina vao vao i ni vaega se 3 e tusa ai ma mea e manaʻomia e le malamalama:

  1. Fugalaau e manaʻomia le ao.
  2. Laʻau e lagona lelei i le malamalama faʻafefe.
  3. Vaovao e mafai ona ola i totonu o se potu malulu.

O vavalaʻau faʻatasi ai ma moli uila e vaeluaina e le uumi. E i ai masini e 400, 430, 660 ma le 730 nm. I lalo o le faatosinaga o nei lamepa, o le togalaau aina e maua ai le chlorophyll A sili atu (o le punavai autu lea o le malosi mo laau toto), ma ona o le lelei o le gaosia o le chlorophyll B, o le aʻa o le a atiina ae sili atu, ao faagasolo faagasologa o metabolic. Faatasi ai ma le faʻaogaina o filalalaʻau, e amata ona maua mai ai fatugatomones e faʻaleleia ai galuega puipui, lea o le a mafai ai ona ola maloloina laau toto.

Uiga o fugalaau

E le sili atu le leaga nai lo isi masini tutusa mo laau e faamoemoe mo se malamalama atili. E le gata i lea, o le faʻasaoina o le malosi ma le maualuga o le tele o faʻatinoga (COP), e oʻo atu i le 96%. O ia ituaiga o meaʻai e faʻaumatia ai le tele o le eletise, e tusa ma le 10 taimi e itiiti ifo nai lo molī. Afai e te faʻaaoga pea le masini, e mafai ona tumau mai le 50 i le 100,000 itula, ma e tele naua. O le maualuga o le faʻamafanafanaina o sea ituaiga masini i le setete e 30-55 tikeri. I le faʻatulaga lelei o le masini, o lenei faiga vevela e mafai ai e oe ona fatuina se siosiomaga mafanafana ma saogalemu i totonu o vaomatua totonu.

O vailaʻau o loʻo i ai moli lanumumu ma le lanumoana o loʻo maua i luga o le maketi faʻaonaponei, o lea e leai se manaʻomia mo le mauaina atili o moli lanumumu ma lanumoana. O le filifiliga silisili o le faʻatau mai lea o se LED e tasi o loʻo aofia ai LED sili ona taua mo le tuputupu ae ma le atinaʻe atoatoa o laau toto. O le:

  • Lanu lanumoana - ua mamanuina e faaosofia ai le tuputupu ae o laau.
  • Lulu mumu - e faaopoopoina le matagofie ma le tamaoaiga i fugalaau.
  • O le malamalama laititi o le laugatasia lautele, e lagolago uma i faagasologa muamua.

I le taimi nei i luga o le faʻatau, o loʻo i ai le tele o filifiliga a le aiga ma tagata ese mai fafo o ia ituaiga masini. E leai se pisi i le mea atofaina, e faʻalagolago lava i lou tofo ma mea e te manaʻo i ai. O iloiloga o tagata o loʻo faʻaaogaina nei moli e na o se lelei.

I le faʻaopoopoga i masini LED, o loʻo i ai isi numera o isi: neodymium, sodium, krypton, luminescent, hamea uumi ma le xenon. Tau lava o lou mafaufau e le o se mea e sili ona fiafia i ai le pagalamps. Ae o mea lelei uma o loʻo lisi atu i luga e mafai ai e le au fai togafiti faʻamalositino ma amateurs ona ola i laau matagofie ma maloloina i fale ma le matauʻa o tagata uma.

O le isi avanoa i le faʻaaogaina o le eletise LED mo laau totino e le faʻaleagaina ai le siosiomaga, e matua saogalemu lava mo laau uma ma tagata, ma e faʻapitoa foʻi ona faʻatino. O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo i ai se mamanu matagofie ma le faʻatusatusaga. O le tau o sea ituaiga masini e mafai ona fesuiaʻi tele, e faʻalagolago lava i le ituaiga o faʻataʻitaʻiga, gaosimea ma masini. Afai e manaʻomia, e mafai e se tasi ona faʻatau i se matagaluega faʻapitoa poʻo teuina uma elemene manaʻomia mo le tutoʻatasi tutoʻatasi (aoina) o se ituaiga o phytolamp.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o filatini

Afai e te fuafua e faia se moli oe, mafaufau i se numera o nuances taua:

  • Mo le atinaʻe malosi ma le lelei o laau, latou te le manaʻomia naʻo le lanu mumu, lanu moana ma le lanu viole. E talitutusa mea taua e samasama ma lanumeamata. O nei lanu e taua foi aua latou te auai i mea taua uma o le alualu i luma ma le atinaʻe o lanu.
  • E le mafai ona e faʻasusuluina pea laau totő ma filo, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou se malologa. O le a lava lea e le ufiufi ai ia sili atu nai lo le 12-14 itula ile 24 itula.
  • Ina ia maua se aafiaga lelei, ma o le mea tonu lea o loʻo tatou taumafai i ai, e taua le faʻatulaga lelei o le pulola ma filifili le mamao sili ona lelei i pusa i fugalaau.
  • E mafai ona manaʻomia se mataʻitusi mattele i se matala. O lenei ituaiga o moli e fetaui mo le tele o vaomatua totonu, i le lautele.

E faʻapefea ona fai se palolala i ou lava lima?

Ina ia mafai ona e faia se palolala, e taua le filifilia o le saʻo fusi o lanu. E masani lava ona filifilia, ona o le tulaga o totonu o laau ma o latou atinaʻe. I le amataga o le alualu i luma, o le susulu o le malamalama ma le lanumoana ma le mumu ua lava. O le atinaʻe atili o le totogo o le a faʻalagolago i le taua tele o le fua o latou fua, ae aua le galo le nofoaga sao o le masini.

E pei o le moli e pei o le kenera mai i diode taitasi. O le mea lea, mo le faʻamalamalamaina o le toniga, e tatau ona faʻafefe uma e le tasi le isi. Ina ia mafai ona maua e le paʻu laiti ni aʻa, e iai se ogalaau eletise ma ni laʻau ola maloloina, e tatau ona e faʻamalamalama muamua i le lanumoana lanumumu ma le mumu i le ratio 2: 1. Ma ua i ai mo fugalaau ua tupu, e mafai ona e faʻaaoga le fua o le lanu mumu ma le lanumoana i le fua tutusa.

E tatau ona e faʻatau se 30 paʻepaʻe mumu, 20 lanu moana, 10 mo le malamalama i le aoauli ma le aofai e faʻamalamalamaina i le taeao i se matagaluega faapitoa poʻo se faleoloa. Aua neʻi galo e faʻatau le avega avetaavale, avetaʻavale ma le PWM ma le faʻaogaina o le moto. O lenei ua e maua mea uma e te manaʻomia, e mafai ona e galue.

Muamua e te manaʻomia le faʻaleleia o se fale faʻavae, e manaʻomia e lautele lona lautele ma le lautele o le faamalama sill, lea o le a vave ona tuʻuina. Ona e manaʻomia lea ona faʻapipiʻi mata o loʻo i totonu o le taualuga, ma na o le faʻapipiʻiina i luga o se ipu alumini. E tatau ona tuʻuina le moli mata ina ia faigofie tele mo laau uma o loʻo tutu i luga o le windowsill. O se masini e faia e le tagata lava ia e faigofie tele aua e mafai ona fetuunai pe a manaʻomia.

O loʻo i ai se isi auala faigofie e fai ai oe lava ia.

Mo le gaosia o mea nei e manaʻomia:

  • 2 matrices 10 watts o le lanumoana ma le 1 mumu, e tutusa le mana
  • Cooler
  • 1 ituaiga o alumini alumini
  • 2 inverseters 12 ma le 24 watts
  • Tulaga tuai mai se moli o le laulau
  • Ufi faʻasolosolo

I le faʻaaogaina o se uʻamea soli, faʻafesoʻotaʻi le uaea i le numera, ma faʻaalia le polarity. A maeʻa lena mea, faʻaaogaina le uaea tatou te faʻafesoʻotaʻi le masini gaosia i le eletise. Ma le isi, matou te faʻafesoʻotaʻi le tagata e faʻaleleia le pusa i le eletise i se paʻu alumini i le kelu uila. O lenei mea o le a maua mai ai se lagona malulu.

I totonu o le fale moli, e tatau ona faia ni pu mo le alu ese mai le vevela vevela. O loʻo tumau pea ona faʻapipiʻiina mata ile luga o le alumini, ona punou ai lea i totonu o le arc, lea e maua ai se ata faʻaalia. O lenei e mafai ona e faʻapipiʻi i le fale gaosi.

Ua saunia le masini! E mafai ona e mitamita i iuga o lau oe lava galuega. Faʻaaogaina ma le faʻaeteete se ituaiga masini, e mafai ona umi se taimi.