Laʻau

O le a le mea e fai pe afai na faʻapala uma e le azalea laʻau uma?

O nisi taimi e tupu ai a matou uo lanumeamata e maʻi ona o le le tausia lelei oi latou. Ma o Azasa e le o se mea na tupu. Mai le mea sese po o le le lelei o le suālaʻau, o le fugalaau e mafai ona galo uma ona lau. Seʻio tatou mafaufau pe aisea e mafai ai ma le mea e fai e uiga i ai.

O faafitauli autu i le fugalaau ma le ala e foia ai i le fale

Ina ia mafai ona fuga se lau laau ma faamolemole mata, e aoga le faamasani oe lava i lona nofoaga ae le i faatauina mai ma mea o le ae manaomia e avea o se taunuuga mo lona totoina i le fale.

Fugalaau fugalaau azalea

Laʻau mago ma pa'ū

Faʻafitauli i laʻau laʻau i totonu o se laau amata, muamua lava, pe a fai e le o iai se nofoaga malulu mo le tausiga ma vai le lelei e faʻaaogaina mo le fausiaina. A maeʻa, e 15 tikeri Celsius e manatu o le vevela sili ona lelei o le malulu ma i le taimi e tasi, e susulu matagofie ai Azalea. Faatasi ai ma lona faateleina, o le fugalaau e mafai ona lafoina e le gata o tumutumu, ae faapea foi ona lau uma.

I le iloaina o nei uiga o Aasa, e tatau ona e saunia se potu susulu e aunoa ma ni manogi tuusao tuusaʻo, pe a oʻo i le malulu o le malulu i totonu o le 15-17 tikeri o le vevela. Afai ua uma ona faʻamamaina lala lamolemole i luga o le meaʻai, e tatau ona tipi i le mea ola. O le laasaga e sosoo ai o le faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele malulu e talafeagai mo ia, ma o le a tatau ona fetuutuunai le faʻavaivai.

Tuuina atu le tausiga talafeagai ia Azalea ona ia lagona ai lea o le lelei.
Totoina ma samasama o laulaau azalea

O lau e lanu uliuli ma pau

E lua mafuaʻaga mo le faʻalanuina o laulaau lau.

  1. Laʻau uliuli.
  2. Fusarium
  3. Tusi a Rhododendron.

I le tulaga muamua, o se meaola laitiiti., lea o loʻo i luga o laulaau laʻau ma fafaga i luga o le sua o le laau. Mulimuli ane o lau lanu uliuli ma oti ai. Ina ia lafoaia lenei meaola, e tatau ona e togafitia Azalea i vailaʻau:

  • Actellik;
  • Karbafos.
Vaʻai lau laau i vaiaso taʻitasi ona vaʻaia lea i le taimi ma mafai ona faʻamalolo le laau.

I le faʻamaʻi lona lua, o laulaʻau ma le ogalaau o le laau ua liu uliuli. Afai e toetoe lava o le laau atoa e aafia i le pogisa, ona, ala lea, e le mafai ona toe faasaoina. Ae i le amataga o le faamai, e mafai ona togafitia togafitiga i le togafitia o luga o le ogalaau ma Fundazole.

Afai e le fesoasoani lenei mea, e manaʻomia le tipiina o le laau i le faʻanoanoa e ala i le tipiina o tipi mai lala ola maloloina o loʻo soifua pea.

Pe a afaina i se pepa o le rhododendron (lea e faigofie ona iloa, ona o le togi e toetoe 4 mm i le lapoa), e tatau ona togafitia le azalea ma Diazinon pe a le fesoasoani i le 10 aso e togafitia ai le tali a Aktellik.

Lepa le laumei

Lea lanu samasama

Muamua ma sili ona taatele le mafuaʻaga o le chlorosis . E tupu lenei mea pe a fufula le fugalaau ma faʻafefiloi ma le tele o le calcium. Ina ia faʻaumatia lenei faʻafitauli, e tatau ona e faʻaaogaina le vai na faʻaaogaina i le taimi o le timu ma faʻaleleia lona vevela i le 16 tikeri.

E mafai ona gaosia le vai i le acetic acid e ala i le faaopoopoina o le 3-4 mataua o le vailaʻau i le lita o vai.

E le gata i lea, o laulaau pepa e lanu samasama pe a iai se meaola i luga o le laau - scabies. Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona suʻe pepa laulaʻau ma pe afai e maua ni fasi lanu enaena e maua i se atigilima, ona avea lea o se paʻu. Ina ia faʻaumatia lea mea e manaʻomia lou faoa faamalosi o meaola uma ma faʻapala Azalea ma le faʻataʻitaʻiga a Actellik. O ia togafitiga e tatau ona faia faʻatolu i le va o le 7 aso.

O le nofoaga na tu ai le fugalaau na togafitia foi i le vaifofo a Actellic e ala i le fufuluina o le eleele.
O lau o le fugalaau e lanu samasama

Lea lanu enaena

E foliga mai, o le laau e afaina i se maʻi afaina. po o laulaau laupepa e mumu ai le la (3). I le tulaga muamua, tatou te vave suia le fanua lea e ola ai Azalea, ma sasaa vai inu i luga o le ulo ma le faamoemoe o le faʻapalapalaina. O le fugalaau lava ia o loʻo gaosia e Fundazole. A maeʻa uma nei faʻatulagaga, tuʻu le fugalaau i totonu o le paolo ma matau pe o lanu enaena i luga o laʻau ua taofi le faʻaalia. Afai ua susunuina e le fugalaau le la, ona matou aveeseina lea o laʻau ua faaleagaina ma toe fetuunai le fugalaau mai le susulu o le la.

I le taimi e matauina ai se mu, e pei o se mumu atoatoa, o le a faigata le faʻaaogaina.
Brown Lea i Azalea

Fugalaau fugalaau

E mafai ona faʻagogo le tumutumu i le vevela maualuga ma le maualalo o le maualuga (4). Le taofi o le magoina o pusa:

  • Faʻasaʻo le vevela i le 16 tikeri;
  • Lafu faʻalua i le aso ma le vai mafanafana mai se mea manogi lelei;
  • Faʻafoʻi le ipu mai le ata.

O le faʻataunuʻuina o mea uma e manaʻomia mo lenei fugalaau teuteu, e mafai ona e ausia lona fuga matagofie.

Fugalaau fugalaau

Mafuaaga aisea e le fuga ai Aasa ma le mea e fai

O mafuaʻaga ia e mafai ai e le Azalea ona faʻavaivai pe le totogo.

  1. Na faia se fugalaau i le taimi sese. Azalea e na o le afa muamua o le tautotogo e totoina.
  2. E le o le filifiliga tonu o le ipu. O le vai fou e tatau ona sili atu nai lo le taimi muamua. Fugalaau o le a le oʻo mai seia oʻo ina tumu le ulo i aʻa.
  3. O le mea vevela o le fugalaau ua gau. Pe tu latalata foi i ave o le la, lea e mafai ona faaleagaina ai le laau.
  4. E le seasea le tafu, ma o se taunuuga e le mafai ai ona fuga le fugalaau.

Maʻi ma meaʻai

PestFaailoga mai fafo o le maʻiTogafitiga
Greenhouse WhiteflyO le laau e inu i le sua, ona o nei laulaau ua le toe lanu, ma i luga o le paʻepaʻe papalagi o se mushroom sooty ua fai sina mea mulimuli ane.Togafitiga ma le sauniuni a Aktellik e faʻavaivai e tusa ai ma faatonuga o le a fesoasoani
Spider miteO le i ai o se 'upega matala i le va o puʻu ma lau laʻau o le a faʻaalia ai lenei meaola.Togafitiga ma Agravertin poo le Actelik o le a manaʻomia.
Khrushchik togalaau togalaauE faʻamamaina ai laulaau laulaau laititi, ma le tele o mea leaga mai laulaau, na o veins e totoe.E tatau ona fai ma Diazinon.
Fafao ataE afaina ai aʻa o le laau.Muamua na totoina e Karbofos po o Bazudin, ona maeʻa ai lea o se suiga atoa o eleele o le a manaomia.
Greenhouse thripsNoataga lanu uliuli i luga ifo o le laupepa.O togafitiga e faia faʻatasi ma le fesoasoani a Actellik.
Faʻafefiloi chlorosisLanu samasama i luga o le pito o le laulau.Po o le tele o le faʻavaivai po o le Azalea e manaʻomia le laʻei pito i luga.
FusariumO laulaʻau ma o le a lanu ma e fuga le fugalaau.O loʻo gaosia e le 2% fusi faavae.
VerticellosisO le faʻamaʻi ua fuafuaina e se nofoaga pogisa i le pito i lalo o le aʻa.E leai se fofo i le faafitauli.
SeptoriaO le maʻi e mafai ona iloa i lanu mumu-samasama. E tupu pe a le lelei le tausiga o le laau.E tatau ona togafitia le fale ma soo se mea malie.
I le taimi e matau ma faailoa ai le maʻi.

E faʻafefea ona toe fuaina se fugalaau pe a amata ona faʻamaʻe lau?

O lenei fugalaau fugalaau i nisi o taimi e matua leai lava se laumei lanumeamata, ona manaomia ai lea o le toe faanatinati vave o le laau.

Ata matagofie Azalea Shrub
  1. O le mea muamua e fai o le siakiina o meaola faalafua. Afai ei ai, ona faʻaumatia loa lea.
  2. Faʻaliliuina le laau i se fanua fou ua faamoemoe mo le tuputupu ae o Azaleas, faʻaumatia atoa le faleoloa fale.
  3. Tuʻu le fugalaau i tulaga uma o le taofiga e manaʻomia. Afai e leai se tasi tulaga, o le a maʻi pea o ia.
  4. Mo le maualuga o le faʻamamafana, tuu se pusa paʻu i luga o le vao.

I le faataunuuina o nei tulaga manaomia, o le fugalaau e mafai ona toe aumaia i le ola.

Ina ia matamata i lana fugalaau, o le a ia taʻuina pea ia te oe le mea e sese ia te ia. Ma afai e maitauina le vavae ese o ona laʻau, o le a talafeagai le faia o fua talafeagai, ona faamalie ai lea o Azalea i lona vaovao mo se taimi umi.