Fugalaau

11 sili ona lelei i ona po nei

O le taimi ua leva ona pasia pe a tutusa foliga o le la i totonu o lotoa o le aai ma togalaau uma. I aso nei, e mafai ona tauva faʻatasi ma tulip tulimanu o le tele o tagata ulavavale. Ma o ituaiga fou e foliga mai o aso uma. O le faʻateleina, muamua, paʻi poʻo le malosi, o aso nei ua avea ma vaʻa taua i luma ma faʻamausaliina i le lisi o mea e sili ona fiafia i ai. Ma e oo lava i ituaiga sili ona lauiloa ma le masani ai o lenei laau e tutusa lelei lona talaaga o se aganuu le lelei ma le agalelei.

Laʻau fugalaau o ituaiga eseese o le aso

I aso nei, pe a sili atu i le 70,000 le aofaʻi o ituaiga o aso, e faigata ona talitonu e naʻo le lua seneturi talu ai, o le krasnodev matagofie sa na o se mea ola maloloina. O le mea moni, i Saina anamua, na mafaufauina le togafitiga e avea o se vailaau faafomai ma avea o se laau matala, saunia o ituaiga o mea lelei mai lau, laulaau talavou, ma e oo lava i rhizomes. I nisi o atunuu, o fugalaau fugafuga fried fried flowers are on the menu today. Ae o lenei laau ua leva ona suia lona tulaga muamua i le teuteuina. O le matagofie i le taimi atoa, e faigofie ona faʻaogaina i soʻo se ituaiga o mamanu ma soʻo se mea fefiloi e le fefefe i vaega o solo, o le tele o laʻau ma le aoina o aso e le gata o nisi o laʻau matagofie, ae o laau e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina.

O sui o le ituaiga o le Lileynik (Hemerocallis) o ni mea e sili ona lelei ma le malosi, ma e malosi tele le aʻa, e matagofie ma manaia tele-e pei o pupuni o le umi, laupepa laulaau lanu e teuteu ai le togalaau i luma ma pe a uma ona tupu. Ae o le matagofie moni o aoauli e faʻaalia mai pe a faʻaleleia le la i luga o le la, e seasea lava ona laulauina ni laulaau pupuʻu, e faapaleina i luga o le 20-50 fugalaau, e fugalaau ai fugalaau taitasi mo le aso e tasi.

Ma e ui o le tele o laʻau e le o ni mea e mafai ona fuga i le vaitau uma, mai le tautotogo e oo i le autumn, o le taumafanafana e faaalia ai o aso eseese mai ia Iuni ia Setema o le faatulagaina lelei lava ia e mafaufau ai i fualaau aina. O le tele o aso nei o loʻo faʻaleleia laau totō lea e mafai ona fuga faʻaola. E ui i le mea moni o le vaitau o le fugalaau o ituaiga taitasi e mai le 4 i le 8 vaiaso (faatasi ai ma le toesea o laau mulimuli e fuga mai le umi nai lo le mea masani), o le filifiliga o ituaiga i vave, vaeluaga ma le amataga o le fugalaau e mafai ai ona e faia se taʻaloga mai aso ma faalauteleina le fuaina mo le tolu pe sili atu masina .

Laʻau fugalaau o le faʻalauteleina o le vine "Alu i le Puni".

E matua faigata lava ma toetoe a le mafai ona fuaina ma faʻamatalaina le eseesega o ituaiga eseese. Faigofie pe faʻatasi foi ma se fausaga e le masani ai, lapopoa ma le lanu-lanu, lalelei ma le tele, viia ma le fiafia - i le aoauli e tele ituaiga eseese. Mai ituaiga laiti e na o le 25-30 cm le maualuga i laau tetele e sili atu i le 150 cm le maualuga, mai fugalaau e tolu mita le tolu i le lautele i le 35 cm fugalaau, ma ia aua le taʻua le filifiliga i le va o le tafatolu, lapotopoto, faigofie, o le vaʻapepepepepeloa foliga o fugalaau, o le i ai o fulufulu, paʻu po o uʻamea, fuʻa suamalie, fusi ma pinches ... O aso e matua eseese lava. Ae ui lava i lea, e oʻo lava i le tele o ituaiga o ituaiga ma hybrids e faʻamaonia ma le totoa ma faʻataʻitaʻi le Amerika AHS aso faʻalapotopotoga, o loʻo i ai ni fiafiaga e le mafaʻatasia e manumalo i tagata i le salafa o le lalolagi.

Sei o tatou iloa atili vaʻaia ituaiga e 11 e sili ona lelei o aso nei, ia e taua le taulaʻi i faʻasalalauga ma i faaaliga - faʻalelei, aemaise le aoga ma tu i fafo i soʻo se faaputuga o vailaʻau faʻatoʻaga e le galo.

Aso eseese ituaiga "Black Prince"

E ui lava i lona talavou, o le "Black Prince" o se mea mataga ma le tulaga ese. O le mea moni, o le lanu o fugalaau e le latalata mai i le uliuli, ae na o le ofoina mai o le faamemelo i leo satin-burgundy. Ae o se lanu uliuli e le o se mea e masani ai mo aso malolo i le lautele, o lea e mafai ai ona faʻamagaloina se faʻaitiʻiliga itiiti (e uiga i le lanu a le perenise). O se lalata tele lea o le la ma le maualuga maualuga o le 1 m, e mafai ona fuga faʻateleina. Fugalaau e oʻo i le 15 cm e oʻo mai i le 15 cm e na o Iulai lava e tupu mai ai, e sili atu nai lo le tasi le masina le fugalaau. O le lanu o le cherry-burgundy ua faʻapipiʻiina ma se fasi ie samasama vaivai i le ogatotonu o petals, e peiseai o loʻo tafe mai i le lanu samasama samasama. O le foliga o le fugalaau e matua matagofie lava, masani. Naʻo le toe foi mai o le ao ma se ituaiga lanu uliuli o ni tamai pamu ma se numera itiiti o fugalaau i luga o ponaivi (e masani ona fuga mai fugalaau e tolu i luga o le tasi ala, ma o le numera atoa e seasea sili atu i le 20 pcs).

Faʻaiʻuga o le vasega "Black Prince".

O se tagata manaia pogisa e foliga mai e matua ese lava i tua o laau ma le malamalama po o le lanumeamata ma i le kamupani paʻepaʻe, piniki ma lanu samasama. Phlox, cuff, fufulu mama Byzantine, wormwood, silver geyhera - o paaga sili ia mo lenei ituaiga. Ae o le mea pito sili ona mataʻina "Black Prince" o loʻo tilotilo i totonu.

Aso o le ituaiga "Black Stockings"

O le tele lea o le lanu moana lanu moana e sili ona lanu uliuli, e mafai ona toe fai lau fugalaau. O le tele o laau toto e oo atu i le 60 cm le maualuga e iloga i tioata manogi ma pupuni paʻu i lanu lanumeamata, o se paʻu matagofie o lau. Ioe, ma o latou fugalaau e le mafaamatalaina. I le oʻo atu i le 15 cm o le 15 cm, o nei aso matagofie e faʻaalia i le lautele, teuteuina i mea matagofie ma le matagofie o felafolafoaʻiga, ma se paʻu samasama mumu mai le faai ma se laʻau kraplak-wine o leo sili ona pogisa. E sili atu le fuga o le fugalaau; e sili atu i le 30 fugalaau fugalaau i luga o le tasi puipui.

Aso o le ituaiga "Black Stockings".

O lenei ituaiga e foliga matagofie i paʻepaʻe paepae-fuga, i tuaoi, o se soloist.

Lagona o le Fefe Iloa

O lenei aso faʻatasi ma se fausaga faapitoa ma le lanu e le masani ai. Triangular fugalaau faʻatasi ma se nofoaga autu mafiafia ma e toetoe lava o le lanumeamata o le vailaʻau e faʻataunuʻu ai le taʻavale faʻatasi ai ma o latou mea e toetoe lava a faʻamalosia: e le gata i se paʻepaʻe, talaʻaga faʻapitoa, o fugalaau-lanu violē mai le pito sili ona paʻi e aliali mai. O totonu o le "scallops" e foliga mai e ofoofogia. Faʻasologa o gafa - e tusa ma le afa mita, puipui pupuni puipui. O lau e tele, e aoina i totonu o se ie puipui matagofie. O se tasi lea o aso e sili ona susulu tele - o se mea aupito sili ona matagofie o le natura, lea e le mafai ona vaʻavaʻai ese ai.

Aso eseese ituaiga "Felafoaʻi Mata".

O lenei laau tulaga ese e masani ona faʻaaogaina i le pito i luma, i nofoaga aupito sili ona aoga e faʻaalia ai le matagofie o le matagofie o le laau. I le pito i luga o le fugalaau, o le vao e foliga mai o le falala.

Aso o le vasega "Mike Longo"

E le o se lanu samasama-faʻafefete, ae o se kulimi-melon-auro i aso taʻitasi, e lauiloa e le gata mo ona lanu lanu ese, ae mo le numera o fugalaau. O lenei mea ofoofogia i ituaiga taʻitasi e fuga mai i le limasefulu fugalaau i le vaitau. O le toe faaleleia o Krasnodar e manumalo i le malosi o le totoina o veins ma le matagofie o laumei. O se lanu samasama samasama e suia i ni lanu eseese o le lanu kulimi ma o se lanu lanu i le pito. E mafai ona e faamemelo i foliga o le lanu, aua i totonu o le fugalaau se tasi e mataituina e mafai ona sili atu nai lo le 10 ata. O laʻau uliuli matagofie e faʻapipiʻiina e ala i le faʻalauteleina o paʻu, lea e tuʻuina atu ai i le togavao se foliga matagofie.

Aso o le vasega "Mike Longo".

O lenei aso sili ona lelei e faʻaalia ai lona lalelei i le kamupani o teuteuga laau totō, totōina i luga o le paʻu poʻo le pisia i luga o se mutia.

Aso o le ituaiga "Luga o le La"

O se tasi o ituaiga sili ona lalelei, o lona lanu e foliga mai e susulu tele ma e toetoe lava o karati po o moli. O le foliga o le fugalaau e foliga mai i lili ma se pusa matagofie o petals. I le lautele, latou te oʻo atu i le 15 cm, e iloga i le faʻamalosi faʻamalosi i autafa o le pito. O nei aso e fuga mai i le amataga o le masina o Aokuso, ae o le mea e ofo ai i le taimi lava e tasi o le fuga o fugalaau e tolu i luga o le tasi pito. Buses e faʻatusatusa ma pala. O se "bonus" malie o se manogi malosi lea e faʻafefiloi ma le matagofie i se fua o fua lanu'oa. Mama maualuga - e oʻo atu i le 60 cm.

Aso o le ituaiga "Luga o le La".

Ina ia mafai e lenei ituaiga mea ona faʻaalia lona matagofie, e taua le filifili o paʻu-ulavaʻa mo ia - catnip, veronica, sage, lavender poʻo le phlox.

Aso o le ituaiga "Stella d'Oro"

O lenei aso na tatau ai ona maua le ulutala o ituaiga eseese. E lanu samasama foi, ae o le tele o fugalaau o lemoni, o le vailaʻau e manumalo i se tuufaatasiga o fugalaau matagofie ma le matagofie o vela lanu o lanu meamata. O fugalaau e pei o fugalaau o le a le sili atu i le 6 cm, ae e foliga mai o le faafetai tele i vae o le tino e le sili atu i laulaau saʻo ma le lanu lanu-samasama e ese mai i le lanu uliuli. Laʻau laʻitiiti, e oʻo i le 40 cm le maualuga, ae o loʻo matagofie ma pala, o laʻau e matagofie i le vaitau uma. Mai se mea mamao, e foliga mai ua ufitia uma laau vao i fugalaau ona o le salalau tele o mea e tutupu, ma o lauolaola e tupu i le tele o galu ma mafai ona amata i le tautotogo. E manogi le manogi, ae faʻafetai i le tele o fugalaau e lagona malosi.

Aso o le ituaiga "Stella d'Oro".

Ina ia faʻaalia le matagofie o Stella d'Oro i aso taʻitasi, e tatau ona faʻaaoga i tuaoi pe totōina i le kamupani o tagata tetele ma matagofie - catnip, o St. John's wort ma stonecrops.

Taimi o le Man Man different

O lenei vailaʻau e manatu o se tasi o mea telē ma aafia ai fugalaau tetele. O le Manatu Manatu o le tagata e faʻalelei i le lagi, o ana meaola e lalelei, minoi, faʻaloloa, faʻafefeteina i le pito i totonu o le gaogao. O le suiga matagofie o se ata samasama lanu samasama i totonu o paina uaina-mumu ma se vaega susulu i le pito i lalo e avea ma laina sinasina tutotonu ma lanu e lua-lanu, e foliga mai ua sili atu le tele o fugalaau mai le taina o ata. O le umi o le fugalaau e oo i le 30 cm. O laulaau e sili ona pogisa ma uumi, o le puipui e malosi, o le maualuga o le puipui e maualuga i le mita. E tasi le laʻau e oʻo atu i le 30 fugalaau.

Aso eseese ituaiga "Manatu Manatu".

O se eseesega ma fugalaau sili ona lelei e sili ona faʻaalia lona matagofie i le kamupani o vaovao lauolaola ma laʻau faʻapitoa laiti. Sages, catnip, oregano ma spirea o ni paaga lelei mo lenei aso matagofie.

Aso o le vasega "Ginger Twist"

O se tasi fetu mai le vaitau sili ona pele. O fugalaau e tele, e oo i le 28 cm le lautele. Lanu moli-lanu moana lanu piniki ua tuufaatasi ma chevrons mumu, lea na foliga mai ua "toso" i penitala lanu po o pastel. Ae o le mea sili lava, o le vaapiapi o le mea e masani ai e le mafai ona tapunia ai peti o se mea e ofo ai, ona o le fugalaau e sili atu ona matagofie. O se lalata tele lea o le la, o se fugalaau fugalaau fugalaau lea e faamamafaina malosi i laulaau lanu uliuli, o lona foliga e toe faʻafofogaina ai se mea e maua ai ni fugalaau fugalaau vaapiapi.

Vasega laʻititi "Ginger Twist".

O lenei vailaʻau e lelei atoatoa e aʻafia ai le tulaga o se tagata solosolo i se tulaga le mautonu - e le gata o se mutia poʻo se mea e maua ai le eleele, e maualalo i lalo, ae o le pefu foi.

Aso o le vasega "Ioritana"

O se tasi o ituaiga tele o aso e pei o le la-e pei o aso. O le maualuga o le vao e oo atu i le 60 cm. O laulaau e matua vevela lava, faʻafefiloi i se lanu uliuli, mutia lanumeamata, lautele lautele. Fugalaau e oo i le 15 cm le lautele e tele. O petals ua faʻavasegaina, lautele lava, e fai ai se fugalaau toetoe lava "faaauau". O le lanu piniki lanu piniki o le petals ua tuufaatasia ma se vaega o lemoni i le ogatotonu o le pharynx ma le pogisa. O petals o loʻo faʻaalia i se paʻu o le satin-vevetvet faapitoa, lea e faʻaalia ai lanu i se auala fou. Ma o le faʻamalamalamaina lelei o le pito e foliga mai e faamamafaina ai e tatau ona totogi uma le gaioiga i le lanu. O laulaau e lanu meamata lanu, o se mea e ofo ai le tilotilo i tua o isi tagata. O lenei ituaiga e fesuisuiaʻi vave i le amataga o Aukuso, ae fiafia i ona fugalaau i le tautoulu.

Aso o le vasega "Ioritana".

O lenei aso e mafai ona totoina i luga o se tasi togavao i totonu o soʻo se kamupani ma ni mea teuteu o ituaiga uma.

Aso o le vasega "Alpine Ruffles"

O lenei lanu eseese e foliga mai o se faʻafetai faʻapitoa i le lalelei o lanu samasama ma le kulimi, e mafua ai le tele o faʻalapotopotoga. Lulu mafiafia ma le melon plaque, toetoe lava a sinasina "mu", o le susulu lemu o se fugalaau lanu ma le lautele e oo atu i le 15 cm e fusia faatasi ma ni laupepa gaugau mananaia ma se foliga susulu ma se fesuiaiga mai le lime-lime i le samama samasama. I pulou taʻitasi, e oʻo atu i le 45 fugalaau fuga. Malamalama malamalama i mea pouliuli e foliga mai e matua pagatia lava. Laʻau o se lanu pupula e aoina i puipui puipui. O se lanu-mumu, e maualuga lona 60 i le 70 cm. O se laʻau matagofie e fuga mai i le masina o Iulai ma fiafiaga e fuga mai seia oʻo i le faaiuga o Aukuso.

Aso o le vasega "Alpine Ruffles".

O lenei ituaiga e agamalu ma fiafia, foliga e pei o se solo solo pe faʻalogo i luga o moega fugalaau, e lelei tele ma soʻo se laau totō. Ae sili atu le matagofie o susulu i le kamupani o kesi ma geraniums.

Aso o le vasega "Andy Candy"

O lenei krasnodnev o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai i totonu o ituaiga eseese ma foliga fugalaau. E ese le manaia o le manaia - e susulu, ma se lanu moli lanu e toetoe lava o le a mumu uma le lanu mumu, e foliga mai e matua tele lava. O laʻau e tuʻuina atu i le laau se lanu mumu lanu mumu i autafa o le gaʻo. E manatu o se laulu poʻo se semi-evergreen faʻatasi ma se faʻalauteleina o vaitaimi ma vave amata. O laulaau e lautele lautele le laina, faʻatasi ai ma le uʻamea o le emerald, ae o pupuni e sili ona lelei i le voluma, vaapiapi ma e leʻo tele. Ulu maualuga - pe a ma le 70 cm.

Laʻau o le Andy Candy ituaiga.

O lenei aso e tu i fafo i soʻo se siosiomaga. Ae o le alofa faʻapitoa e tuʻuina atu i paʻu faʻasalalau ma siliva-faʻafeiloaʻi ma se tau e tasi - o lea e mafai ai ona talisapaia le matagofie o fugalaau e aunoa ma se faʻalavelave.

Ina ia mafai ona manuia i le tuputupu ae o aso eseese, e tatau ona e mafaufau na o ni nai vaega taua o le tuputupu aʻe:

  • aoauli e fiafia i nofoaga lanu, ae o lanu uliuli i le la atoa e mumu ma e sili atu le tuʻuina atu ia i latou o se paolo malu;
  • na o le lanu mumu, lelei le lalagaina, eleele lanu po o le oneone oneone ma se mea lelei lelei o mea oona ma le le tali tutusa o le a talafeagai mo Krasnodar;
  • loloto le sua i le ogaoga o le lāmala ma lua ofu pito i luga - i le amataga o le tautotogo ma le masina pe a uma le pito i luga o le vaʻaiga - o mea uma nei e tausia lelei;
  • O fugalaau susulu e manaʻomia ona fufulu ese fugalaau fugalaau - e le faigata, ae o le a faʻaalia e le lalelei lo latou lalelei (o fugalaau fugalaau e le gata na aafia ai le umi o le fuga, ae avatu i le laau le pala ma le faatamala);
  • o le laʻau o aoauli e teuteuina pe a maeʻa ona liu samasama, i se maualuga e 5 cm;
  • aso e vaevaeina i se taimi o le 8-10 tausaga, i le amataga o Me poʻo le aso o Aukuso, vaevaeina i ni vaega tetele.

Aoina o aso.

Afai e te manao i aso e avea ai ma fetu o lau togalaau, i taimi uma ma soʻo se mea e totōina ai i latou ma meaʻai ma laʻau eseese. Faʻapotopoto faʻatasi ma le faʻalauteleina o agavaʻa e pei o faʻamau, geraniums ma catnip, faʻatasi ai ma mea faʻalelei e eseese uiga eseese e pei o lupins ma delphiniums, numera ma basilis, phlox, astilbe, echinacea ma monarda. Ma aua nei galo e faʻaopopo nisi o paaga ma le mata i luga o le tautoulu: o laʻau laʻau o le a teuteu ai faʻasalaga i asters, chrysanthemums, stonecrops, aconite, calimeris. Ae e mafai ona e taʻalo i taimi uma i se vaʻaiga faʻafuaseʻi ma fualaau vevela - e iai foʻi la latou laulaau lauusiusi i lanu matagofie, ae o le amio e matua ese lava.