O le togalaau

Faʻamasinoga ma le tausiga o Mukdeniya Faʻamatalaga o le ituaiga meaola

E leai se mea e taʻua e le tagata o le mukdenia o se laulaʻau lauulu: o lau laʻau e pei lava o laʻau laʻau. I le igoa "igoa" aloaia o le laau, na tusia ai e le fomaʻi o Iapani Gen-ichi Koizumi le igoa faasolopito o le aai autu o Manchuria - Mukden (lea ua avea nei ma Shenyang).

O fatu o varietal laau e faaopoopoina i se mea ofoofogia - i le taimi o le tuputupu ae, o le lanu o laʻau felelei suiga mai le tasi i le isi, mai le lanu meamata i le lanu violē, i le tautoulu ua liu ulaula. Ae o le feiloai ia i latou i togalaau o le ogatotonu e toetoe lava a le mafai: latou te le mananao e taumalulu. A uma, o se lalelei e sau mai atunuu mafanafana o Asia i Sasae ma Saina.
E mafai ona tofotofoina ituaiga o meaola, ae e le manaia.

Mukdeniya Rossi Karasub photo

Meaola o laʻau paʻu

  • O le faʻasalaga o Rossi (M. Rossii). O le vao e ola i le 25-40 cm le maualuga. I le tautotogo o le tautotogo o loo i ai ni paʻu o fugalaau pupula i luga o le 50-60-centimeter peduncles. O le Mukdenia e matua faigata lava.
  • Mukdeniya Karasuba photo

    Mukdeniya Karasuba o se lalelei matagofie i le lanu mumu-laʻau i luga o le pito o le laʻau. O le faʻamalamalamaina o mea teuteu e faʻapitoa i le talaaga o se togalaau e paʻu i le tautoulu, pe a ufiufi laʻau o laau i lanu samasama.

  • Acantholistae (M. acanthifolia). O le lanumeamata lanumeamata, e masani ona manatuaina o pusavao, o laʻau tino i le tautoulu e avea ma lanu viole. O le malologa e tutusa ma le manatu muamua. O nisi tagata fai togafiti e talitonu i le manatu o le Acantholous Mukdenia e le mafai ona iloga i se ituaiga eseese, ma e leai lava se mea ae o se ituaiga o le Mukdenia Ross.

O loʻo i ai se mea manaia o muccenia ma mea manogi - Nova Flame ma fugalaau fugalaau.

Mukdeniya karasuba tulaʻi ma tausi lelei

Maple Leaf Mukdeniya Karasuba

    • O suauʻu e sili ona manaia, e faʻafefe loloto.
    • Malamalama - tatala le penumbra i lalo o laau ma laau afu.
    • O le tulaga autu mo le tuputupu ae e le o le faatagaina o le eleele e malolo ai mo sina taimi puupuu. E mafai ona paʻu lenei mea i le oti o le laau. E tatau ona faʻaauau taimi faʻatau ma e oʻo lava, aemaise lava ile vevela o le tau. O le aʻa o le aʻa e puipui ai le eleele e tatau ona mulimulu.
  • O le a foliga mai e teuteu e tusa lava pe leai ni laʻei pito i luga, i le amataga o le tautotogo, o le a fesoasoani ia te ia e sili atu lona malosi e ola ai lau laʻau - e faʻaalia ai le faʻalauteleina o meaʻai minerale ma le maualuga o le vai (faʻafefe, pei o le a faʻaalia i faatonuga o loʻo faʻapipiiina i le pito i luga). Ae ui i lea, o compost, humus leaf and peat na faʻaalia i le taimi e tau ai i totonu o le lua o le a faʻafetai.
  • O lenei tulaga masani e fausiaina le pupuni, o le mea lea, e le tatau ona faʻapipiʻi le popolega i le gaosiga ma vaevaega. E fautuaina e vaevae le vao i le sili atu ma le tasi i le 3-4 tausaga.
  • Mo le faʻalagolago, e sili ona lelei le ave i le taumalulu i le maʻeleʻele malulu, ma faʻafeiloaʻi i se masini eleʻele i se atigipusa.

O le fatuina o le fatu o Mukdeniya

Faamolemole sau fanua ma tausi ata

  • Taofia i le tautotogo mo laau e le loloto, e tusa ma le centimita le loloto.
  • Faʻafanua eleele, peʻa, humus.
  • O fatu e ola pe a ma le masina.
  • E leai ni mea taua i le tausiga o le paina o le mukdenia: i totonu o le microclimate o mini-greenhouses - tausiga faifai pea o eleele lelei ma le eleele, susu masani.
  • Mukdenia toleni le tulaueleele i luga o le eleele i le le i ai o taufaamatau o fulufulu tau ua mavae.

Ma le isi, ia naʻo le mataituina o le susu o le fatu, ma a maeʻa le vaiaso ma le afa, o le a totogo le laau ma iu ai ina maua aʻa i le nofoaga na tuu i ai.

Manatua

I le aganuu, e tumau pea le faʻamalosi o le laau: e leai ni faʻamaʻi, ma e na o slugs annoy o meaola faalafua. Faʻaleleia fautuaina e talafeagai lelei, ona oʻo ai lea i vaitau malulu.

Faʻasaoina Maple Leaf

Mukdeniya karasuba tulaʻi ma tausi ata

Le matagofie o le fogy curbs from mukdenii. O le a foliga sili foi i rockeries, i totonu o se vaega o moega po o penumbra. O se paaga lelei mo ferns, Brunner, talimalo, Rogers, Lungworms.