Fugalaau

Hydrangea, po o Iapani e tulai mai

I Iapani, o loʻo i ai se nuʻu e igoa o Hydrangea (Kanagawa Prefecture), e lauiloa i tagata tafafao maimoa o se ituaiga o togalaau aina, lea e sili atu i le lima afe vao o le hydrangea po o lapisi Iapani e tupu. O lalo o lenei igoa ua lauiloa o ia i le atunuu o le Rising Sun.

O faifeau uma o le Buddhist malumalu latou te inu le laʻau hydrangea, saunia i aso malolo i ni aofaiga tele ma togafiti i latou uma oeo mai i le malumalu. Latou te inu foi i le fale, ma uo ma aiga. E talitonuina e mafai ona ia tuliesea agaga leaga ma faʻamalolo tagata.

Hydrangea (Hydrangea)

O Hydrangea ua avea o se togalaau, lea e manaʻomia ai le tele o le malamalama, vevela ma le susu. Ae e mafai ona ola manuia i luga o le faapaologa i totonu o ogalaau ma totonu foi o totonu. O Hydrangea e fiafia i mata ma foliga mai o ituaiga uma o lanu (mai le lanu violē i le lanu meamata). E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn.

O le eleele mo le totoina e tatau ona gaosia (pH 4.5 - 5), mauoa i minerale ma humus. Liligi i totonu o se ogaumu lautele (5 - 10 lita). E mafai ona e faʻaaogaina le eleele "Rhododendron soil" e le kamupani Siamani ASB Greenworld, pe mafai foi ona e faʻafetaui lelei oe lava ia. E faigofie tele ona faʻapipiʻi: peat, fanua laupepa, oneone (2: 1: 1).

O le Hydrangea e matuai malulu, aemaise lava i le taimi o le fugalaau, ae i le taimi e tasi, o le vevela o le laau e mafai ona oo ai i lona oti. E mafai e oe i nisi taimi ona lūlūina laʻau ma vai inu.

Hydrangea (Hydrangea)

Mo laʻei pito i luga, aemaise lava i le taimi o fugālaʻau, faʻaaoga fugalaau e pei o le "Faʻasaina o le suavai." Fafagaina sili atu vaiaso. E faʻatagaina e faʻaopopo sina sipuni o le lemoni i le vai. Afai e tele le lime i le palapala, o le fugalaau o le a liliu mai le paepae i le mumu po o le piniki.

I le taumalulu, a amata ona malolo le hydrangea, e ave i se potu malulu, pogisa, faʻafefe tasi pe faalua i le masina. I le faaiuga o Fepuari latou te o atu ai i se mea e sili atu ona susulu ma vevela. I le tautotogo, o le a vaeluaina laʻau ile lua pe tolu ia pulupulu, ma i le taumafanafana taumafa fiafia e fiafia tele i fugalaau.

Hydrangea (Hydrangea)

© MJJR

I le fale, e mafai ona e faʻapipiʻiina le laau e faʻaaoga ai ni meaʻai. Tuu i totonu o le vai ma tuu i se nofoaga malulu.

E maʻi tele Hydrangea i le paʻu palapala. Atonu foi e leai se uʻamea. I lenei tulaga, faʻafefe le fugalaau ma le fugalaʻau - faʻamala uʻamea. O le a fesoasoani le paʻu palapala i le pulupuluina o le laʻau ma le gaʻo. E mafai foi ona e fautuaina le pusi ash (2g i le lita o vai). O nisi taimi e fufulu ai le laau ma se paʻu kopa-soap solution (20 g o le fasimoli ma le 2 g sima sulfate i le lita o vai). Aphids ua faʻaumatia e ala i auala masani ua fuafuaina e puipuia mai iniseti.

Mulimuli i nei tulafono faigofie, ma ia faʻafiafiaina oe ile lanu matagofie!

Hydrangea (Hydrangea)