O le togalaau

O ituaiga sili ona lelei o apple o laau mo itu eseese

Fiafia fiafia fale o le taumafanafana e masani ona faanatinati e pulea a latou lava selau mo se taimi maualalo. I le atunuu ou te manao e maua uma le fualaau aina ma fua, ma aemaise lava apu. Ma o iinei, o amataga amateur e faia le mea muamua ma matuia matuia. Faʻaofuofu le togalaau ma se lisi tele o mea totō totō e aunoa ma le amanaia o latou manaʻoga tau le siosiomaga ma fetaui ma tuaoi. Latou te le fiafia i ituaiga o fualaau filifilia e manaʻomia ai avanoa talafeagai ma le eria ma faʻatau ituaiga eseese ma se pale paleni. I le tauiviga mo le ola, o na aganuu o le a faʻasauā ma le faʻaleagaina o latou tuaoi laiti.

Taliga i luga o lala. © wwfbolzano

E manaʻomia e se tamaititi poʻo se aiga toʻatele se fua o fualaau 'aina ma fualaau, ae mananao tagata uma ia maua ni fualaau aina ma ni vine mo se taimi umi. O le faʻatinoga o le manaʻoga e mafai ona avea o se filifiliga filifilia o ituaiga o agavaʻa e manaʻomia. O le au faʻatoʻa mo vaipanoa eseese o le Malo Rusia e ofoina atu se lisi tele o ituaiga ma luga o lanu lanu e matagofie uma lava. Ae ui i lea, o le togalaau e aofia ai meaʻai (mo apu laau 30-35 tausaga) ma e matua faigata lava ona faasaʻo se mea sese.

Ina ia aloese mai mea sese, e tatau ona e mafaufau mamao po o a ituaiga ma ituaiga o laau o le apu e talafeagai mo lau saite, filifili mea e te fiafia i ai. Amataina o faifaatoaga e tatau ona faamasani i ituaiga eseese i le taumalulu, faʻaaogaina la latou faʻasologa faʻatoʻaga, lea e te ulu ai i ituaiga filifilia ma mea e mafai ona e faia pe a totoina se toga o le apu po o le totoina o ni fatu laau i totonu o se tamai fale poʻo se fanua.

Varietal Fuafuaga o le Orchard Apple

I totonu o se fale vevela o le 6 eka mo se aiga o 4-5 tagata, 5-6 ituaiga o apu o le a lava. O nei mea, e lua ituaiga o le taumafanafana, 1 ma le 2 tausaga. Ina ia mamanuina se tulimanu malolo, o se fale teuteu, e mafai ona e faatauina ni ituaiga o laau opuiti laiti-fualaau (ranetka, Chinese, parataiso apple ma isi). I totonu o le faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga, ia faʻapipiʻi se laulau e faʻamatala puupuu ai uiga o loʻo manaʻomia ile fua ma filifili ituaiga mo latou.

O laau Apple e mafai ona vaevaeina i ni vaega

E tusa ai ma masaniga o le vao: umi, semi-dwarf, dwarf, columnar.

Laʻau apu - faʻatoʻaga ma le maualuga o le eletise e oʻo atu i le 8 m, o se aʻafiaga lelei e faʻaleleia e aʻafia ai le eleele (Zhigulevskoe, Belfler-Saina). E fautuaina i latou ina ia tupu aʻe i na o vaega eleele o loʻo i lalo ifo o le 3 m loloto.

Semi-dwarf laau opu - fualaau aina e oo i le 5 mita le maualuga (Elena). Mo i latou, o se 'upega tafaʻilagi e iai se laulau vai e leai se maualuga e maualuga atu i le 2.5 m e talafeagai.

Laʻau o apple - fualaʻau maualalo, e oʻo i le 2.5 mita le maualuga (Gloucester, Sunny). O le aʻa o le aʻa e matua papaʻu, o loʻo i totonu o le mita mita o palapala. Eseesega e talafeagai mo eria o loʻo i ai eleele loloto maualuga (e oʻo i le 1.5 m).

I le tetee atu i le malulu: le malulu, vevela-alofa.

E ala i ituaiga: taumafanafana, autumn, taumalulu, tuai o le taumalulu.

E ala i le tofo: suamalie, suamalie, suamalie ma isi.

Apple laau ma fua. © cocoate

Eseese o laau o le apu mo le itu i matu ma matu o Rusia

Mo le ogatotonu ma le itu i mātū o Rusia, o loʻo faʻaalia e se malulu malulu ma fulufulu faaumiumi, pe a filifilia ituaiga o laau o le apu, e tatau ona e taulaʻi atu i le malosi o le aisa.

O ituaiga o apu o le taumalulu-: O le paʻepaʻe paepae, Candy, Grushovka Moscow, Borovinka, Antonovka vulgaris, Lanu mumu, Zvezdochka, Medunitsa, Sinap, Moskovskoye, Elena, Sunny ma isi.

Talu ai nei, na tuʻuina mai ai e le aufaifaʻatulaga ni ituaiga fou e malulu e mafai ona faʻafetaia ai le vevela i le -35 ° C: Marat Busurin, Lighthouse Zagoria, Winter Beauty, Imrus, Brusnichnoe, Narodnoye, Young Naturalist.

O le nofoaga muamua i le taumalulu taumalulu mai ituaiga eseese o apu o loʻo nofoia e le Meaalofa i Grafsky, Skala, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le 40-42 tikeri tikeri.

I ituaiga eseese o apu o le a le mafai ona tetee atu i le malulu, e mafai e se tasi ona iloa: Paʻu oona, Melba, Mantent, Champion, August, Korean, Vatutin, Freshness, Lobo, Bogatyr, Belfler-Chinese, Pepin. Ae peitai, o lenei meatotino e le aveesea mai isi o latou uiga. Latou te fetaui lelei mo vaʻalotoloto i se vaitaimi malulu malulu, e aunoa ma le maligi o gutu malulu.

Apple grade Antonovka. © coloradofoodforest Apple grade Lobo. © sonneruplund Apple lau Vaʻai mumu

O le taumalulu ma le faigata o laau o le apu mo le itu i saute

A e faʻatau mai le apu laau mo lau tamai togalaau, ia mautinoa e fesili e uiga i ona ituaiga. O fualaau e faʻatatau mo le ogatotonu ma matu (e oʻo lava i le malulu) i le itu i saute o le faʻatoʻaga e mafai ona oti mai le toe faʻafoʻi o le tautotogo.

Mo le itu i saute, o laau apu e sili ona fetaui mo tulaga o le tau: Simirenko, Tinamatua, Buzhor, Wagner, Golden, Glory i le Winner, White filling, Arkad yellow, etc.

Eseese o laau apu i ituaiga

O le taumafanafana o ituaiga o apu

O meaola, o ituaiga apu e vaevaeina i le taumafanafana, autumn, taumalulu, tuai o le taumalulu. O le taumafa o le taumafanafana ma mea e taʻua o mea taumafa suamalie e amata ia Iulai, o le tumutumu autu o le seleselega e tupu ia Aokuso. Ae o ituaiga taumafanafana e le o tausia lelei. E le sili atu i le 1-2 vaiaso le ola o fualaau aina. E tatau ona faʻaaoga vave pe a uma le seleselega. E manaia le suamalie pe manaia, pulupulu suamalie, faatasi ai ma se malosi malosi, e masani ona masani ai le meli, e mafua ai le manava.

O sui sili ona lauiloa o apu vave po o le taumafanafana o Elena, Medunitsa, White filling, Mantent, Melba, Moscow Grushovka, Confetnoe, Borovinka, Korichnoye ma isi.

Autumn ituaiga o laau apu

O keke muamua o le autumn o ituaiga o ituaiga o autumn e aliali mai i le faaiuga o Aukuso. O le fua autu e tupu ia Setema. O latou tausia lelei e maualalo, ma o lona umi e le sili atu i le 2-3 masina. O le pulupulu e suamalie, suamalie ma le fiafia. A filifilia ni ituaiga o apu mo lau togalaau, ia manatua o ituaiga taumafanafana ma ituaiga o le autumn e faʻaaogaina mo le seleselega i le taumalulu pei o vai, compotes, jams ma isi. O le taumalulu-faigata o ituaiga o autumn e mafai ona teuina mo le 3 masina, aʻo tumau pea le tofo.

O le taumalulu-o le autumn autumn apple varieties e aofia ai ituaiga Narodnoye, Streifling, Orlovskoye, Bessemyanka, Aromatnoye, Korichnoye, Koreyanka ma isi. Faatasi ai ma ia mea e vave ona fua (Oryol), suamalie (Tagata). I luga o le maketi e mafai lava ona e faʻatauina le Korea Korea, Pepa o lenamamoni, isi ituaiga o lenei ituaiga. Fuafua pe o le a le tofo ma le manogi e sili ona e fiafia i ai ma faʻapipiʻi faamatalaga i lau api talaʻaga.

Mo le itu i saute e iai "aumea mafanafana" apu, Champion, ituaiga Aydaret e talafeagai.

Apple papa White masini Apple grade Candy. © plodovsad Apple fufulu Onamamoni. © Vitaly Bry

O ituaiga o apu o le taumalulu

E tatau ona tuʻuina atu i le taumalulu ma le tuai o ituaiga o le taumalulu, aua o le a latou maua le toe faʻaleleia o le tino i vitamini i le taimi sili ona leaga - Fepuari-Aperila: Bogatyr, Antonovka, Welsey, Pepin, Zhigulevskoye, Zvezdochka, Aphrodite, Orlovskoye, Sunny ma isi.

Seleseleina i le matua faʻapitoa i Setema-Oketopa. E le mafai ona e 'ai vave. O lo latou tofo e masani lava o le oona, o nisi mea, o le aano o le tino. E faʻamautu atoatoa mo le ono masina, ma Simirenko, Bogatyr, Zvezdochka e le maumau o latou uiga seia oʻo i le 9 masina o le teuina.

O le tele o fai togalaau e mafaufau i ituaiga o Moscow e avea ma siamupini i le taumalulu taumalulu ma le teuina o le umi, o ona fua e teuina seia oo i le seleselega fou. O ituaiga taumalulu i le itu i saute, i le ogatotonu, e manaomia ai le mafanafana mafanafana, vevela vevela. A o faagasolo lenei vaitau, e aoina e apu a latou suga talafeagai ma mea taua e maua ai le manogi ma le sogisogi i fua pe a tupu mai le matua, lea e tupu i masina malulu (Simirenko, Antonovka).

O ituaiga o apu o le taumalulu, e pei o se tulafono, e lelei ona tausia lelei. O ituaiga o le taumalulu ma se fualaau suamalie o fualaau aina e tatau ona gauai atu i ai mo le teuina umi o taimi: Berkutovskoye, Aphrodite, Bogatyr, Moskovskoye mulimuli ane. O le maualuga o le pulupulu ma le manava oona, faʻamapulaʻa le faʻaaogaina i le pepa fou i le maeʻa ai o le seleselega. O le mauaina o le lelei lelei o le tausiga lelei, o ituaiga o le taumalulu na faasolosolo lava ina tupu i le taimi o le teuina ma ia Fepuari-Mati latou te maua uma ai ituaiga o tofo: suamalie, manaia o le eletise, manogi.

O le taumalulu o le taumalulu o laau apu

Mai le taumalulu o le taumalulu, o ituaiga sili ona lauiloa o Belfler-Saina, Sinap, Lobo, Moscou, Fesuisuiaʻi. Eseese Lobo ma Fesuisuiaʻi ua lelei ona teuina mo se taimi umi, ae ua faigata le taumalulu i le taumalulu, ma o le Chinese Belfler e umi ma e tele lona palealii. O le taumalulu uma lava (mai le ituaiga o mea e mafaufau i ai) o loʻo faʻaalia i le tele o le tamaoaiga.

Ituaiga o ituaiga o apu

O apu oloni, e leʻi leva ona vave faʻaleleia i fanua faʻatoʻaga totino, ua tofia i se isi vaega. O lenei ituaiga e ofoofogia i le leai o ni laasaga lanu. O le aganuu e ola i totonu o le tasi ogalaau, o le maota o le vaomatua e 0.25-1.0 m, o le fua o le togavao ua tu saʻo luga o le ogalaau, o le fua e maualuga.

Eseese o laau apu o lenei ituaiga e sili ona puipuia i faamai ma meaola faalafua, e tetee i le malulu, ae ia i ai ni paʻu papaʻu. O le umi o aʻa taʻitasi e le sili atu i le 25-30 cm ma e tu latalata i le eleele e oʻo lava i le paʻu papa e mafai ona faʻaleagaina. O le aʻafiaga o aʻa o laau o le aʻau o le koloni e manaʻomia ai le gauai, e manaʻomia ona faʻamaʻa (2-3 taimi i le vaiaso ma isi mulching) ma luga o laʻei. E talafeagai lelei le faʻavaivai mo latou.

Apple grade o Augustus. © George Ivashevsky Apple grade Gloucester. © urzadzamy Apple grade Idared. © agrus

O ituaiga e sili ona lelei o laau o le apple tree e mafai ona ola i totonu ma Siberia o Vasyugan, Moscow Neck, Senator, Peresitene, Ostankino, Triumph, Currency, Arbat, Medok, Gin, Dialog.

E uiga i nei mea, o le sili atu ona malulu, faʻaleleia ma fausia fua i 'au Siberia - le Moscow Moscow ma Vasyugan.

O ituaiga taumafa o le taumafa o le taumafanafana e aofia ai Malyuha, Peresitene, Medok. O se ituaiga uiga ese o Medoc. Faʻailo i ituaiga o taumafanafana-autumn, ae ua tuai ona fai. O fua o le faʻapitoa faʻapitoa e faʻaumatia i le faaiuga o Aokuso.

O le maualuga o le fesuiaiga e faʻaalia i ituaiga o le taumalulu o le apple tree apple Amber necklace, Bolero, Currency, Moscow necklace. Ua maeʻa ona faʻaaogaina le sili atu o fua o Moscow i le faaiuga o Setema. E tumau pea lona uiga seia oo ia Mati.

O le tuputupu ae o Apple

O fua o laau Apple e fua tele ma fua mai mo le 30-35 tausaga. O le mea lea, pe a faʻapipiʻi le toga o le apu, ma pe a totoina ni fatu laau, e tatau ona e matua gauai atu i mea e manaʻomia e le aganuu.

Filifiliga o le nofoaga

E le talia e laau Apple nofoaga maualalo e tafe ai gutu o le tautotogo. Mai le toe foi mai ma fulufulu faaumiumi i itu uma (e aofia ai le itu i saute), faʻatoʻa maeʻa pe faʻaleagaina fugalaau ma fugalaau fugalaau o lenei aganuu e mafai. O le mea lea, i le atunuu, e tatau ona e pikiina se faufauga e maualuga ma puipuia mai le malulu malulu. Afai e mafai, filifili se isi mea, faatasi ai ma tulaga talafeagai, laufanua mo 5-8 apu opu. O lea e mafai ona tuʻuina atu le tausiga atoatoa ma o manaʻoga mo tekinolosi tau faʻatoaga e faʻatumu.

I totonu o se tamai fale, ia gauai atu i laau o le apu. O se fale masani o le aganuu o le a faatagaina ai le totoina i se vaega laitiiti e oo atu i le 12-15 ituaiga eseese. O nisi o fai togalaau e totoina i latou i le tau, faia ai se lalelei uiga ese, "manogi" i le taimi o le fuga ma le matua o apu.

O laau Apple e le fiafia i le paolo. Latou te manaʻomia ni nofoaga e faʻamalamalamaina, ma e le o nofoia e se isi aʻa. O le mea lea, taumafai e toto fualaau laiti i se mamao mai laau tuai. Afai e mafai e le saite, e mafai ona totō apu i ni vaega laiti i nofoaga e talafeagai mo manaoga o le siosiomaga ma mea taufaatoaga. I totonu o le faʻataʻitaʻiga o le faatoʻaga, i luga o le faiga lautele o le 'upega tafaʻilagi, maka nofoaga na atofaina mo apu. O le isi atugaluga o le tuufaatasiga ma le lelei o le eleele i vaega ua atofaina i lalo o le apu.

Apu laititi. © Solarbeez

Laʻau mo laau apu

Ole eleele ole eleele ile pH o le 5.5-6.5 e manaʻomia mo apu, o loʻo maua ai meaʻai talafeagai, aemaise lava le suka, ma lelei le faʻaleleia ole eleele, eleʻele masani (mea pele, masani), ae o le ea ma le vai e mafai ona gafatia ma gafatia maualuga. O le mea pito sili ona talafeagai o peleni masani, faʻafiafiaga ma le tele o le oneone oneone, loams pei o loams. I luga ole lapalapa o eleele, e tatau lava ona iai le faʻaleleia. Peaty, eleele palapala e sili ona eleʻele ma se nofoaga vavalalata o le vai, ma vai le lelei pe a uma timuga ma faʻavaivai e le fetaui lelei. O laau a Apple e iai aʻa loloto i luga o oneone poʻo oneone-oneone palapala e amata ona leaga ma mate vave.

I le mauaina o se nofoaga lelei ma le ituaiga o palapala, e mafai ona e faatauina mai ni fatu laau i le tautotogo ma totoina lau lava apu opu.

Faʻalogo! Matou te fai atu ia te oe e tusi i faʻamatalaga i lenei tusiga: oa ituaiga o aʻau o loʻo e tupu, pe o le a le tele o latou faamalieina oe, pe faapefea ona latou fetaui ma uiga faʻaalia. Aua nei galo e faailoa atu lau vaega ma foliga o tekinolosi taufaatoaga. Faafetai lava!