Meaai

Sauniuniga mo le taumalulu e tusa ai ma fuataga anamua. Vaega 1

"Oka se faʻamanuiaga pe afai o lau tamaititi ma lau tupulaga talavou ua pasi ane i se nuu mamao, le nuʻu ua galo i le Atua!" O le a talia e se tasi lenei faʻamatalaga ma le malamalama, o isi e faʻaaloalo pe masalosalo. O le mea e tupu ai, i lana "Talaaga Faʻapitoa", lea o loʻo suʻesuʻe pea i iunivesite o aʻoaʻoga, Zh.Zh.Russo na fautua mai ia aʻoaʻoina tagata talavou, o lona uiga. ina ia oʻo i le matua o le va i lalo ifo o le 15 tausaga tama ma teine ​​e nonofo i le nuʻu, i le natura. Ma aisea, ioe, i le nuu ua galo i le Atua? Masalo, na o le Atua lava, le nuu na tuuina mai ia te au, i le mea na ou ola ae ai ma ou matua, toetoe lava atoa le 20 tausaga. E te vaʻavaʻai atu i lenei matagofie na tuʻuina atu e le Faʻamasino i Nature nei nofoaga; o le tuatusi lenei: o le nuu o Kolychevo, Saratov eria. O le mea moni, o le martyr sili ona lauiloa i le talafaasolopito o Rusia, na i ai i totonu o le au paia, Metropolitan Philip, na segia i le falepuipui e se tasi o leoleo sili ona matautia o Ivan le Terrible, na sau mai le aiga tamalii o Kolkchev.

r. Khoper latalata i le nuu o Kolychevo, Saratov Region, Turkovsky District © Parker

Fai mai fomaʻi suʻesuʻe e faapea o le taimi na faʻaalu ma matua matutua ao laʻititi e tatau ona avea o se aso malolo, o se meaalofa o le mea e tupu. Ma o le a se mea e mafai ona ou fai atu pe a fai o le taimi lenei mo le silia ma le luasefulu tausaga? E mafai ona e taʻua o se taimi fiafia, manatua lelei o le a tumau pea seia oʻo i le iuga o le olaga. A aunoa ma le manatuaina o le tamaitiiti ma talavou, e faʻapefea ona ola le tagata soifua? I le aluga o tausaga, e masani ona manatua e tagata le taimi ua tuanaʻi. O lea foi, ou te manatua uma le tele o vaega o loʻu olaga.

E mafai ona galo ia lagona o se nofoa umi i totonu o le vaomatua, ma i soo se taimi o le tausaga: i le amataga o le tautotogo, ma le malulu malulu, ma le tuai o le autumn. Ma fanua le muta i le taimi o le seleselega: o le fiafia o le galue i luga o se tagata e selesele, taʻavale, ma pei o se ave uta ma uo pe a feaveaia fatuga i se elevise, e taoto tuusao i luga o fatu i tua o se taavale e tietie i luga o se "uili tele" pefu. E le o le taʻua ole tulituli ma le fagota. O lo matou lauiloa lauiloa ma le faifaiva, tusitala o S.T. Aksakov, afai e laki o ia e matamata, atonu o le a mataʻutia le matauʻa tele. Ou te fia faʻasoa ma le au faitau o Botanychki ou lagona o tamaiti i le auala na faia ai e matua matutua sauniuniga mo le taumalulu.

O le taua na tusi i le tapunia, 1944 sa i ai, ae o le taimi sa matautia, mativa, ma o nisi foi taimi e fiaai. O tagata o loʻo nonofo i lo latou tamaoaiga, latou te leʻi faʻalagolago i le fesoasoani a isi tagata. Ae o lena taumafanafana na iu ina manuia. Na pamu e loʻu tamamatua le meli mai tua, na faia e loʻu tinamatua jam (sa tunu, e pei o aso anamua, i le togalaau, i totonu o se apa apamemea faapitoa, luga o le meli). Mo le taumalulu, na ia fufuluina fua: cherries, currants, tipi apu, Saina (atoa) ma laulau. Mo pies mo le taumalulu, na ia faʻamamaina foi le pumpkin (apa) ma le suka beets i le auala lava e tasi. Mo le salting vegetables, susu susu ma fua, o se tasi o aso lelei Setema sa filifilia. O le potu ua uma ona saunia mo nei auala: ua faʻamamāina o toega o le kiona, lea sa lelei ona faʻaaogaina e pei o se pusaaisa i le vevela vevela (i le taumafanafana, tele oloa gaosi susu ma iʻa na teuina i totonu o le pulou). O patatoes mo aiga ma povi o lo o lafi i totonu o le faleoloa, faapea foi ma meaʻai e fai ma meaʻai ma isi fualaau faisua, na tuu ifo i totonu o ana fagu. Ma o le mea e sili ona taua, na tuʻuina atu i lalo o vavaelaʻau mo pipi i totonu o le pulou: e tusa ma le 300 lita. Na faatumulia muamua le ogaumu i le vai i luga o le auala ina ia fuga le laau ma latou le leʻa. I tafatafa o le pulou na saunia mea uma mo le galuega: o se pusa faʻapitoa e faia i fola fou, se pakete mo le aoina o tamato ma kukama, vai na aumai mai le vaieli ma isi mea faʻapitoa na tu i luga o ona vae.

Tomato faʻatoʻaʻai ma le faʻafefiloi fualaau

Aisea na manatua ai e le atalii o laʻu tama le faagasologa lenei? Ioe, ona sa fiafia o ia e vaai i lenei galuega paia a lona tamamatua ma lona tinamatua. Na matua musuia i latou e ia, o le agalelei ma le alofa o le tasi i le isi, e leai se masalosalo: latou te fiafia e fai lenei galuega. O ai na te iloa, masalo o le malo matagofie na pule i lena taimi, na faia e sootaga vavalalata a le au auai i lenei faiga, na fesoasoani foi i le atinaʻeina o le gaosiga. Tekinolosi e mulimuli mai: Na tipi e Tamamatua le kapeteti, faʻamalosi e faʻamamā mo le tama a le tama ia tuugamau na le toe faigaluega. O le tama a le la tama e ai ma le fiafia ma lele atu i le vaieli mo le vai, lea o le a fufulu i fualaau faisua, toto mai tuusao mai le togalaau, ma faʻaaoga foi le vai mo le suka. Pe tusa o le tasi pakete o le kapeti gaosi ua tuʻu ifo i totonu o le pu ma tufatufaina atu i le pito i lalo o le faʻamaʻi muamua. I le taimi muamua, o le pito i lalo o le fagu na valiina i laʻau o le vine, o faamalu umilalili, o fasi 'apamemea malati ma aʻa, o laʻau o oak, cherries ma currants currants. Ma le isi, o le pakete kukama o loʻo tuʻu ifo i totonu o le puʻe ma tuʻu i luga o se laulau o kapeti gaosi. Ona sosoo ai lea ma se laulau o kapisi, ona avea lea o se tamato. O laulau e tuʻuina i totonu o le fagu fualaau faisua e tele taimi e suia i mea manogi o loʻo lisi atu i luga. Ma o le pito i luga o le afifi. Ae paga lea, ou te lei maua ni auiliiliga auiliili e uiga i le fua mo se "fusi" fugalaau fualaau faisua, e foliga mai e le manaia mo se tamaitiiti e fitu tausaga le matua. Afai ei ai nisi o le au faitau a Botany latou te iloa lenei auala, faamolemole faasoa mai. E le gata i lea, o le a tatou taulaʻi atu i fua tuai mo le tilaina, lea na iloa e le tusitala i se taimi mulimuli ane.

Laʻau tipi.

Muamua, matou te mafaufau i se tekinolosi faʻafaigofie mo le faʻamalosiina o apu, lea matou te manaʻomia ai ituaiga faʻamalosi, ma sili ona lelei, sili ona lelei - antonovka. Afai e leai sau oak, linden po o le arasi o loʻo i le lima, e mafai ona e faʻaaogaina palasitika palasitika poʻo pulu, ae naʻo le mea e manaʻo ai mo meaai. I lenei tulaga, e sili atu ona faʻaaoga ipu e 3 poʻo le 5 lita. Muamua, faʻasalalauina laʻau o le galala, laʻau matala lelei, sisiva o le olive, laʻau paʻu ma cherries i le pito i lalo o le fagu poo isi pusa. I le isi itu, matou te teu ai laina o apu ola lelei ma le paʻu mama, e tele taimi e fetaui ai laina o apu ma mea manogi ua taua i luga, lea matou te ufiufi ai apu mai luga. O le suauu ua saunia i le fua o le 2 ipu suka ma le afa afa masima i le 10 lita o le vai. E fautuaina e faaopoopo ni nai sipuni tele o le falaoa o le rai i le suauu. Ma le mea mulimuli, ufiufi lo matou avanoa i se ie mama po o se faʻamau i le tele o laulau ma tuʻu apu i lalo o le lomitusi. O pi e tumu i le suamalie e totoe mo le vaiaso e faʻamalolo i le vevela o le potu. O le taimi lava e paʻu ese ai le puaa mai luga ae le toe tutu ese mai le ea, e tatau ona tapuni pusa ma apu i lalo. O fua talafeagai mo le teuina o apu ua tilotiloina e le sili atu le maualuga nai lo le 10 ma e le o lalo ifo nai lo le 3 tikeri. C. A mavae le masina, o le a saunia apu e 'ai.

Laʻau tipi

Suʻe le lanu.

Ou te fia tautala e uiga i lenei fua, tausia se manatua lelei o loʻu tamamatua. I le maeʻaina o le faia o sauniuniga masani mo le taumalulu atoa, na ia faʻaaogaina pea sina tamai palu talatala i le faaiuga, lea na fiafia e inu i le 'aiga o le afiafi i afiafi umi o le taumalulu. O lenei mea suamalie atonu na aoga. E leitioa a talitonuina o le gaogao oona i le tulaga o le tofo o loʻo i luga o se fale ma olive mai fafo. E tatau ona manatuaina o vaega uma o lenei togafitiga o vailaau: o le paʻu o loʻo i ai se mea antipyretic, o aʻa ma laupapa o faʻataʻitaʻiga, o fugalaau o vao talatala e faʻaleleia ai le gataifale, o vine e iai vitamini, calcium, magnesium, malic acid ma tannins. O mea manogi ma mea manogi, siamu e faia mai vine vine.

O le tekinolosi o le solomuli o le taimi e matua faigofie lava. O vao tuitui ma ua le afaina ai ua filifilia, ua fufulu i le vai malulu, ona tuu lea i totonu o se ipu tioata po o se fagu. E sasaaina le vai i totonu o le pan - 1 lita, masima le sua - 1 sipunipuni, suka - 2 sipuni tele ma o le vaifofo ua aumaia i se vevela. A maeʻa ona tatau lea ona faʻamafanafana le faʻatumu. 3 kilokalama o vao tuitui ua sasaa i le vaifofo ua saunia. O le fagu e ufiufi i le ie lino ma se liʻo laupapa lea e faʻapipiʻi ai le uta. A maeʻa le vaiaso e faʻaalia i le vevela o le potu, e mafai ona lafoina pusa faʻatasi ma vao tuitui i le potu i lalo poʻo se isi nofoaga malulu.

P.S. E tatau ona maitauina na faaaoga e loʻu tamamatua le aʻa o le malt nai lo le suka, e pei lava o le a gaʻo le apu, e foliga mai o loʻo iloa e uiga i ona faʻamalologa. O ia o - laʻau faʻamalosi, aʻa suamalie, aʻa faʻamalosi.

  • Sauniuniga mo le taumalulu e tusa ai ma fuataga anamua. Vaega 2