O le togalaau

Helichrysum toto ma togafitia i togalaau togafitiga

Helichrysum o le aiga o asters. I Eleni, o le fugalaau e taua o le "La," ona o foliga o fugalaau ma la latou lanu. I tagata, e mafai ona maua lenei laau i lalo o le igoa cmin, tino ola ma vae o le pusi. O lona lauʻeleʻele o Ausetalia ma le konetineta o Aferika, lea e sili atu ma le lima selau ituaiga o laau totino, e tolusefulu o nei mea e faʻaaogaina e pei o togalaau aina. O nisi ituaiga o tino ola e foliga foliga tutusa i le mutia, ae o isi e ola i foliga o se togavao.

Talu ai e faigofie lava ona fetuutuunaʻi i le tele o tau, e mafai foi ona maua i lo tatou atunuu. Na maua ai le lauiloa tele ona o lona matagofie, taimi umi o le fugalaau ma le agavaʻa. Helichrysum e faʻaaogaina i mamanu ma le fugalaau, faʻatasi ma isi lanu.

Eseese ma ituaiga

Fesoasoani Helichrysum - o se laʻau maualuga tele. O le Immortelle ua faʻalauteleina ma saʻo laina e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 80 centimita. E pulapula lanumeamata lau lauusiusi lauusiusi. E toto le laau mai ia Iulai ia Oketopa. O ona faʻailoga o loʻo i ai se faʻatusa. O le peduncle e ono fugalaau o le paʻepaʻe, mūmū po o le moli.

Helihrizum petiolate - O lenei ituaiga e talisapaia ona o le laʻau teuteu. O le laau e umi, faʻalaʻau gaʻo. O le laau e lapotopoto poʻo lau ovalu i le lanu, lanu samasama poʻo lanu lanu meamata. O le pito i fafo o laupepa laupepa e ufiufi i le siliva. I le pito i matu o le atunuu, o le tino ola pea e le totogo, i le itu i saute, i luga o le laau, o fugalaau e leai ni lanu samasama e foliga mai.

Helichrysum arenarium - o le laau e i ai se mea saʻo faigofie, e oʻo atu i le 40 inisi le maualuga. E i ai ni laupepa laiti, e umi le 2 i le 6 inisi le umi. Inflorescences e pei o ni ato laʻamea ma 10-30 samasama poʻo fugalaau moli. O le tamaʻitaʻi o lenei ituaiga e faʻaaogaina i le mamanu ma le vailaʻau.

Terry gelichrizum - O se mea e masani ona taatele, e oʻo atu i le 1 mita le maualuga. I luga o le vaomatua, e oʻo atu i le 25 iʻuga o meaola, o lona lautele e oʻo atu i le 7 simita. Fugalaau e mafai ona sinasina, samasama, mumu, moli ma le piniki. E mafai ona totō uma i moega fugalaau ma ipu.

Helichrysum Swiss madame

O le tamaʻitaʻi nofofua e iai lona saʻo, e oʻo i le umi le 40 inisi. Fugalaau e pei o le fugalaau fugalaau lanumumu, paʻepaʻe, lemoni, enaena, lanu piniki, moli ma le samasama. O le Zmin o lenei ituaiga e talafeagai mo le teuteuina o moega fugalaau ma mixborders. A faʻamago, e le mafai e le fugalaau ona lafoaia o lanu lanu ma lanu.

Silver gelichrysum - o le laau o loʻo i ai fugalaau fetolofi ma laʻau lanumeamata lanumeamata vaivai. A paʻu i luga, e lafo i le siliva. Faafetai i lenei aafiaga, na ia maua lona igoa. I latitudes i matu o le laau e le toto, ae i le itu i saute e ufitia i le samasama samasama e manogi lemu.

Fesoasoani Helichrysum - o aʻa o le laau e oʻo i le umi o le 40 i le 60 senitimita. O le apa laupepa ei ai le faʻataʻitaʻiga mai le 3 i le 7 inisi le umi. O inflorescences ei ai se faʻatusa faʻataʻitaʻiga ma paluga mamago paʻepaʻe, samasama, pu, mūmū mūmū ma le lanu. E eseese ma fugalaau lanumoana. Tsuni fuga i le amataga o le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le ogatotonu o le autumn.

Helichrysum Italia - o le tino ola pea o loʻo i ai le laʻau laʻititi e oo i le 60 inisi le maualuga. O lau o loʻo i ai se manogi manaia manaia e faamanatuina ai le togavao Initia. Fugalaau e susulu samasama. O lenei ituaiga cumin e faʻaaogaina i le kuka, vailaʻau ma le fale manogi.

Laʻau moa - e na o le pau lea o le ituaiga laau e ola i totonu o tatou tumutumu ma e maualuga lona tusa ma le 15 simita. O ogalaau o le cmin e tele, ma o lau e pei o vao tuitui. Helichrysum fugalaau, samasama lanu samasama ma se manogi manogi. E matua faigofie lava ona tupu i totonu o togalaau aina talu ona le manaomia e le laau togafitiga.

Helichrysum tulaʻi ma tausi i le lauʻeleʻele

Ole tamaʻitaʻi e le lelei le aganuu, ae o le a fuga mai mo se taimi umi ma tele, e le tatau ona filifili le eleele saʻo, ae o se nofoaga mo le totoina.

E tele tele le alofa o Tsmin i le la, o le mea lea, e suʻe ai se nofoaga mo lona tulaʻi mai, e tatau ona e filifili se moega e susulu lelei ma e faʻamalamalamaina e ave o le la.

I le auala, e mafai e le laau ona faapaleina le lamala ma le lelei, ae i le taimi lava e tasi e taua ai lona taua i le tuputupu ae ma le atinaʻe o le fugalaau.

O le totōina o laau laiti e totoina mai fatu o loʻo faia i le ogatotonu o Mei. O le taimi lenei ua filifilia mo le mafuaʻaga o le tuputupu aʻe o le talavou e le mago ma e le faʻaumatia.

Pe a totoina laau toto, ia tusa ma le 25 sene o avanoa avanoa e tatau ona tuu i le va oi latou. E tatau ona faʻaopopo alavai ma peʻa i vaieli mo le totoina. O laau totō ua amata ona fuga i le ogatotonu o le taumafanafana.

Aeoak foi o se sui o le aiga o Astrov. Faʻateleina i le taimi o le totoina ma le tausiga ile eleele. E ui lava o le laau o loʻo taʻua o le fomaʻi, o loʻo i ai pea faʻalaʻau faʻaleaga. O fautuaga talafeagai uma mo le gaosia ma le faʻaogaina o lenei laau, faapea foi ma fua e faʻafefe ai i le togalaau, e mafai ona maua i lenei tusiga.

Watering gelichrysum

E ui lava i le mea moni o le laau e faʻafefeteina lelei le lāmala, e tatau ona faʻafefeteina lelei i le vevela.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e le fiafia le manava i le suavai. Afai o le vai i le aʻa o le helihrizum o loʻo ola, o le a mate le laau.

Gelichrysum primer

O le eleele mo le kumuni e tatau ona matagofie ma malamalama, e ui lava i le mea moni o loʻo tupu i le eleele vaivai. O le filifiliga aupito sili mo le totoina o le oneone, le pelenozem poʻo le loam.

O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le laau ma se paipa alavai lelei, ina ia le mafai ai ona susu le susu i aʻa. Ae o le elemene o le palapala, e tatau ona le mautonu.

Fesoasoani Helichrysum

E le manaʻomia e le taʻavale taʻitasi le laei masani, talu ai e faʻaaogaina le faʻamalolo i le palapala pe a totoina. Ina ia ola le laau seia oʻo i le ogatotonu o le autumn, e tatau ona faʻamaʻaina i le faaiuga o Aukuso ma le faapalaga po o le faʻaleleia mo laau toto.

E tatau ona fafaga atili i taimi uma. O le pusa pito i luga e fai i le tautotogo, ona tele lea o taimi i le taumafanafana ma le tasi i le tautoulu. E pei o le fugalaʻau, e mafai ona e faʻaogaina le faapalaga poʻo le faʻaogaina o mea uma. I le vaitau o le vaitau, o le eleele o loo siomia ai le vao e tatau ona matala ma vele.

Fugalaau gelichrysum

O laau talavou e totogo mai fatu e amata ona fuga i le amataga o le taumafanafana. Afai o fatu na totoina vave i le eleele avanoa, ona fuga mai lea ia Aokuso. O le umi o le olaola ola e mai ia Iuni e oo i le faaiuga o le tautoulu.

O le fugalaau e tumau ai ona mea teuteu e tusa lava pe a uma le tau tuputupu ae. O se mea ofoofogia na maua e ala i ona totogogo.

Helichrysum teuteuina

O le teuteuga e faia i le taimi atoa o le tuputupu aʻe, aveeseina le mama ma le mago.

Faafetai i lenei tausiga, o le a sili atu le tele o le laau ma fuga umi.

Helichrysum taumalulu

E naʻo le aloaʻia e manaʻomia le sauniuniga i le taumalulu. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona teuteu le vao ma ufiufi i launiu po o lau vevela e puipui ai i latou mai le malulu.

Ae o le tele lava o taimi, eli aʻe vao, totoina i totonu o fagu ma aumai i totonu o le potu, ma i le tautotogo latou te totoina i totonu o le eleele avanoa.

Faʻaauau o Helichrysum

O fua taʻitasi o loʻo totoina e fatu, ma fua mai fatu ile maeʻa o le vaitau vegetative. O fatu mo laau toto e masani lava ona tupu i greenhouses. Ua totoina laau totō i fanua tatala.

Latou te maua le ola lelei ma e vave ona amata ona fuga. O fualaau e tatau ona totoina pe afai o le a le toe faamataʻuina le togalaau i le taeao ma o latou aafiaga leaga. Ua saunia lelei mo le totoina muamua, faʻalauiloaina o le eleele fou i totonu, pe a uma ona faʻafefiloi ma peʻa ma oneone.

Faʻataʻitaʻiga faʻalauiloaina e le vaomatua. Pe a totoina ni vaega o le vaomatua e tatau ona i ai i nofoaga na filifilia muamua.

Maʻi ma meaʻai

Helichrysum toetoe lava a le maʻi, e ui i lea, e fiafia tele i faʻamaʻi, e aofia ai aphids ma caterpillars. Ina ia faʻaumatia iniseti, e tatau ona suʻe le laau i iniseti e pei o le "Actara", "Binoma" ma le "Bio Stop".

Pau le faʻamaʻi e aʻafia ai le laau o le paʻu papaʻe. E mafai ona e tauina e ala i le fufuluina o le fugalaau mama i le Bordeaux.

Vaʻaia togafitiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ona o le fuainumera tele o mea aoga aoga o loo aofia i le Helichrysum, ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina ma togafitiga. O le laau e mauʻoa i flavonoids, vitamini, suauu o minerale, gaʻo gaʻo, tannins, carotenes, glycosides ma le ether.

O le suauu taua e fesoasoani i le atuatuvale, le mautonu le popole. O se mea sili foi ona lelei le fofo o le natura.

I le cosmetology, o le Helichrysum o le suauu e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le mumū, toe faʻafouina le paʻu ma faʻatau ai siama. O le suāuu e talafeagai mo tagata o loʻo mafatia i le psoriasis ma le eczema. E faʻatagaina ai oe e faʻaititia le maʻila ma le faʻailoga o le paʻu.

Immortelle o se vispasmodic lelei. E faʻaaogaina e togafitia ai le manava ma le manava. E fesoasoani i le faʻaumatia o faʻamaʻi o le biliary system ma le ate. E le gata i lea, o le laau o se meaola masani, o lona uiga e masani lava ona faʻaaogaina ona o le malulu.

E le fautuaina e ave le tino ola pea ma le le faapalepale i ona vaega, o le maualuga maualuga o le eletise ma le vevesi. Faʻasalaga tele, e tatau ona faʻaaoga mo le maualuga o le toto ma le atherosclerosis.

Faʻaaogaina o le Immortelle i tala faʻasolopito

O meaola ma mea teuteu e faʻaogaina i le tino ola e faʻaaoga i le togafitiga o le tele o maʻi. O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai faʻamaʻi paʻu, vaʻavaʻai, avea o se sui filifilia ma mo le puipuia o faʻamaʻi ate. Lalo o ni nai fualaʻau lelei e taulima ai nei maʻi.

Mamamea mai le malala ma le psoriasis

Ina ia saunia le tincture e tatau ona 1 tbsp. se sipuni o fugalaau mamago poo 2 tbsp. punetipi o le fou. Ona tuu lea i totonu o se fagu ma sasaa le afa o le ava malosi i totonu, ona ufiufi lea o le fagu ma se tapuni ma tuu i se mea pogisa.

A maeʻa le vaiaso, e tatau ona aveeseina le tinisini, faʻafefe ma ave le 20 pa'ū 4 taimi i le aso mo le masina ma le eczema ma le psoriasis.

Immortelle choleretic broth

Mo le kuka, ave 3 tbsp. sipuni o fugalaau mama o cmin, sasaa i totonu o se apa ma sasaa se ipu vai inu. Ona fufuluina lea o le paluga na maua i se vai vai taele mo le afa itula.

E tatau ona faʻamafanafana le gaʻo ua maeʻa ma aumai i lona uluai fuʻa i vai inu, ona faʻafefe lea. E tatau ona mafanafana i le afa afa i le aso mo le lua vaiaso.

Mamortelle tincture mo le masalosalo

Ina ia faateleina le mamafa i faailoilo, e tatau ona ave 30 milliliters o lenei fusi faatolu i le masina mo le masina.

E mafai ona saunia e pei ona taua i lalo: ave le 10 kalama o meaola faʻavave mamago, sasaa 200 mililiters o le vai inu ma faʻamalosi mo le tusa o le itula. A maeʻa lea mea e mafai ona ave.

Mamamea puipuiga o le gaʻo mo le ate

Ina ia saunia le susu, e tatau ona e 1 tbsp. lita o le tino ola mama ma sasaa atu i le 200 mililiters o le vai inu, ona kuka ai lea i se vai vai taele mo le afa itula.

A faʻamalulu le susu, e tatau ona faʻafefe ma faʻafefe i vai inu i le uluai voluma. Ave se teuteuga e tatau ona 125 km i faatolu i le aso mo le lua vaiaso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se tasi o mea o loʻo taʻua i luga, ina ia aloese ai i le le manaʻomia o taunuuga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.