O le togalaau

Ipomoea kvamoklit e ola ma tausi ile fale

Ipomoea kvamoklit, o se vine vao taʻitasi. O fuluʻi fugalaau e masani lelei i le fulufulu fulu.

E oʻo atu i le lua selau lua selau ma le limasefulu senetimita, o loʻo i ai ni laʻau vavalalata ma fugalaau matagofie e pei o fetu o le fusi, lanu paʻepaʻe, lanu piniki po o le lanu mumu, lea e sili ona manaia i totonu o lauusiusi.

Matou te ola i le taeao taeao mamalu i le togalaau

O loʻu tuaoi i le tausaga na teʻa teuteuina lona saite ma uluaʻi mamanu cypress cirrus. Sa ia aveina se siteki malosi e lua mita le maualuga, faataamilo i totonu o se liʻo i se mamao e valu sefulu senetimita uaua ua i ai mama. Ina ua uma lena, na ia faafesootai mama i le lagolago e fetaui ma se maea malosi ma totōina fatu laau o le taeao mamalu.

Ina ua mavae sina taimi, sa teuteuina se paʻu lanumeamata lanumeamata i luga o le saite, teuteuina i fugalaau lanu eseese, lea e foliga tutusa lava ma se Kerisimasi fiafia. Faʻatautaia ma le loto i ai le mamalu i le taeao, Ipomoea kvamoklit ma le trellis net, ma 'au e leai se totogi.

Ipomoea kvamoklit tulaʻi ma tausi

Ina ia mafai ona e totoina se laau totō lelei ma ola lelei i le amataga o le vaitau o le tau mafanafana, e tatau ona totoina fatu i totonu o fagu mo laau toto i le masina o Mati.

E lapopoʻa tele, faʻaloloa, ulaula po o le uliuli, latou te ola lelei i le fanua lafulemu vao. E mafai foi ona e totō ua uma ona toto fatu, tuʻuina o totō i se nofoaga tumau i le masina o Aperila. E oo lava i le totoina o le taumalulu e mafai.

O le lava tafaoga matagofie ma matagofie o le taeao o le mamalu o le vaega. O fugalaau o le meaola e toetoe lava o le lapotopoto ma e le mafai ona iloa lima tulimanu, e matua foliga tutusa lava ma le pulou mumu o cardinals, o le malosi lea mo le mauaina o sea igoa.

O le ituaiga taatele o le Redinal Cardinal. O laʻau o lenei laau o loʻo i lalo o le laau, e matagofie tele, pama, e pei o laʻau pama, ae laʻititi tele.

Lauina o Fatu o le Cardinal Quamoclite

Ina ia ausia le lelei sili ona teuteuina, e tatau ona e totoina vave le eletise o le Ipomoea, tusa ma le ono valu senetimita.

Aʻo faʻalauteleina le faʻaleagaina, o fatu e masani ona faʻaaogaina, e pei o le mea muamua, o le fatuina o le tagata lava ia e leʻi matauina i totonu. E sili ona lelei le totoina o kulimi i le eleele lafulemu, faʻafefeteina susu ma lelei le palapala.

E leai se mea e le totoina ai le mamalu o le taeao i nofoaga, e aunoa ma le susulu o le la, i luga o le faamamaina o pepa: o le nofoaga o le laau e tatau ona susulu ma puipuia mai le matagi.

E i ai foi se tasi mea e ese ai, toetoe lava o mataupu uma lava o le Ipomoea liana kvamoklit e faʻalauteleina ona fugalaau i luga o le la, o le mea lea e mafai ona e maua se laumei lanumeamata, ma e maua e tuaoi o se kapeta kapeta.