O le togalaau

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i Daikon Radish

O le eseesega o le lauiloa Iapani e sili ona lauiloa o le daikon radish poo le radish lanu. Mo Iapani, o lenei aganuu e taua tele mo Risati. Daikon o loʻo i ai le tele o carbohydrates, ae o se meaʻai fua. O fualaau faisua e faʻaaoga i le salima ma le falai, faʻaaoga mo le sauniuni o salati e aunoa ma le kuka. E tele ituaiga o daikon. E tele ituaiga o lapotopoto ma fua ile aʻa, ma le lanu mumu, lanu violē ma le kiona.

Pe a totoina le radini Daikon

Daikon o se aganuu masani. A lūlūina i le amataga o le tautotogo, o laau e tulaʻi mai ile vevela o le eleele i lalo ifo o le zero, ae vave ona oso. Talu ai ona o le vave seleseleina e le lelei le teuina, e manino lava pe aisea, i se tau le lelei, ua tupu le lakonkon radish mo le tautotogo ma le taumalulu.

Mo tagata vevela ma i latou o loʻo mataʻituina a latou mamafa, o le daikon radish o se oloa paleni lelei lea e aofia ai calorie e 21 i le 100 kalama o le pulupulu.

Ua totoina Daikon i le masina o Iulai ina ia mafai ai ona maua ni togalaau taamilo i timuga. Latou te totoina le radini lakonkon ina ua faʻasaʻo se moega i le amataga o Iulai mai se fualaau aina muamua. Ma o le laisa e le o lanu, latou te faaaogaina ituaiga - Minovase, Summercross, Elephant Fang, Dragon.

Manaomia e le eleele le tausiga o le radish

O le mea muamua mo daikon o le strawberries. E masani lava i le ogatotonu o le taumafanafana ua faʻaumatia vao tuai, o le moega ua tumu i fugalaau fou. O le kiliina o se tulimanu e filifili. E tatau ona tipi le lau mai le vao, ma tuʻu aʻa e faʻamafanafana le eleele.

O le togalaau e manaʻomia ona faia ni pu i vaega o le lūlūina ma faʻatumu i eleele lelei. O aʻa e maua i le aʻa e mafai ona alu loloto i le eleele e oo i le 60 cm, ma e tatau ona maua ai le loloto i meaai. O le mamao i le va o aʻa laau e tatau ona 40-50 cm.

O fualaau taʻitasi e mafai ona oʻo i le mamafa o le 5 kilokalama ma le 60 cm. O le mea lea, o se togalaau e seasea ona totōina o laau e mafai ai ona latou le faʻavalea.

E tele fatu e lūlūina i totonu o nusi taʻitasi ina ia mafai ai ona alu ese le 'olo sili ona malosi. E faʻapena ona faʻatupulaia le thinning, aʻo tupu aʻe laau. O le tausiga o le radish e aofia ai:

  • vevela vao;
  • minoi toto;
  • fafaga soo;
  • puleaina o manu.

O lea e le o iai le mea pala i luga o le eleele, e tatau ona mulimulu le eleele o loʻo siomia ai laau. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai avanoa avanoa e lata ane i le laʻau. Afai o le aʻa o le aʻa e alu i luga o le fogaeleele i le taimi o le utaina, e tatau ona totogo pei o kāloti. I le amataga lava o Aukuso, e vave ona tupu le rosette, e manaʻomia le fafagaina o le fafie i le faʻafefete o moa.

A o tuputupu ae se radishkonkon, e tatau ona e iloa e osofaʻia e le meaʻai e tasi pei o le kāpeti. O le mea lea, o le palapala ma le faʻamalosi o paʻu ma le pefu o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻamaʻi o le togalaau faʻamaʻi.

O le togafitiga masani o le togalaau atoa mai meaola faalafua e faʻaaogaina ai meaola o le a faʻaleleia ai le soifua maloloina o le lalolagi ma faʻaleleia ai le puipuiga o laau.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona faia ni aiaiga e puipui ai fua o aʻa mai le faaleagaina mai meaola faalafua - peau, larvae o siaki po o sikuea. Soo se solia o le atigi aʻa e le talafeagai mo le teuina.

Auala e puipuia ai se laau mai le fuga ma le teuina o aʻa

O le shooting daikon radish o le manaʻoga e tuʻuina atu i fanau. O le natura na faataatia le taamilosaga olaola o le atinaeina o laau, ma faatasi ai ma se aso umi, e tatau ona toe amataina. O le mea lea, o le fausiaina o le 12-itula le aso e mafai ona faasaoina ai le laau mai le faʻasaʻolotoina o le ponuncle. Ae afai o le taimi lava e tasi e le lava le susu, faʻafefeteina le tau, o le a tulaʻi mai pere mo nei mafuaaga.

O le aso ao leʻi seleseleina, e tatau ona faʻafefe le moega o le togalaau ina ia faigofie ai ona aveese le laau mai le eleele laititi e aunoa ma le faaleagaina. O le lākonkon radish e aveeseina i le tau vevela e tatau ona faʻamago, aveeseina le eleele mai ia mea ma faʻafefe ai petioles. E tatau ona teu fatu laau i le maualalo o le vevela i totonu o le potu. Afai e teu le aʻa i totonu o le pusaaisa, e tatau ona e afifi i le polyethylene poʻo le ufiufiina o ata.

Le faaaogaina o le radish daikon

I le taimi o le teuina, o le gaioiga o le enzymes e tupu aʻe. O le mea lea, i le tautotogo, o le a avea ma se tau faaopoopo o fualaau. O le taua o le daikon e le gata i mea aoga o meaʻai, ae faapea foʻi i ona faʻamalolo. I le faagasologa o le tuputupu ae, o lenei fualaau aina e le maua ai mea leaga mai le palapala.

E le i ai se tofo malosi o le laisa ma e le faʻafefeina le manogi o le laisa. O le mea lea, o ipu mai le manaia lelei e aunoa ma le tele o le saua. O tamaʻi tamaititi e faʻaaogaina e avea ma meaʻai e pei o se faʻamaʻi faʻamaʻi i le salati. Daikon o loʻo faʻateleina le faʻaaogaina o isi meaʻai, fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Po o le a lava le aoga o le fualaau faisua, ae mo i latou ua uma ona maua faʻamaʻi o totoga i totonu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi aofia ai le daikon i lau lisi. O le faʻaaogaina o le daikon e oʻo lava i se tagata soifua maloloina e taʻitaʻia ai le maualuga o le kesi i totonu o le vavae.