O le togalaau

Ampoule petunia Opera F1 Suprim - o se auiliiliga auiliili o le ituaiga

O le Petunia Ampel opera o le a teuteuina lelei soʻo se togalaau matagofie. Faitau atili e uiga i lenei ituaiga ma pe faʻapefea ona totoina lenei laau i lau togalaau togalaau, faitau atili i lenei tusiga.

Petunia ampel opera Suprim F1 - uiga o le ituaiga

O se malolo mai Amerika i Saute, o Petunia mai le aiga Solanaceae ua ola i le lalolagi atoa mo le 200 tausaga.

I le taimi lea, e le mafaitaulia ituaiga ma ituaiga o laau.

I le faaiuga o le 20 seneturi, na fausia ai le tele o laau tetele, lapopoa, tele lanu lanu, ae o le lauiloa na amata ona pau ona o le tulai mai o faamaʻi ma le leaga o le tau.

I le lumanaʻi, o le filifiliga na faʻaauau ai le ala o le fatuina o hybride heterotic ma le faʻaalia mai o le ampel ma faʻailoga.

Ua amataina se galu fou o le fugalaau fugalaau-o le foafoaina o se tulaga mataʻina, lea e aofia ai le petunia ampoule Opera F1 Suprim, na fatuina e tagata Iapani i le 90 o le seneturi talu ai.

O mea fou i lenei laina e faʻaauau pea ona aliali i tausaga uma.

Petunia ampel opera Suprim F1 mumu

Faʻaaliga ma foliga o le ituaiga

O le Opera Supreme series e aofia ai le tele o petunias faʻamalosi e faʻalauteleina e fatu.

O le tuufaatasiga o se ao tele o fugalaau e aunoa ma se faʻalelei, e le faʻasalaga i le umi o le ao, faigofie o le tausia e pele ia te ia le tele o fugalaau fugalaau.

Ua totoina i totonu o se pusa, o laau toto e lelei atoatoa mo le teuteuina o togalaau, faletalimalo, ma le taina i tua, e mafai ona e faia ni tapuni lanu eseese ma ni mea faigata.

O fesuiaʻi solo e ola i le 1 mita ma vave ona salalau i itu uma, e fausia ai le tasi ma le afa mita pupuni i avanoa avanoa.

O lālā talavou i fugalaau, oʻo atu i le tulimanu, amata ona taoto i lalo ma, a oʻo ina fuga tele, foliga mai o polo mai le itu.

O le tele o fugalaau ma le tausiga lelei e maualuga. O latou lapopoa e oʻo i le 5-6 cm ma e iai se foliga faigofie.

O eseesega e faatatau tonu i lanu o le corolla ma o igoa o ituaiga o ituaiga o loʻo tuʻuina mai e faʻavae i luga o le ata lanu.

E fuga mai Petunias mai le tautotogo seia oo i le taumalulu timuga ma se tele o fugalaau.

Petunia Ampel Opera - Totoga Filifili

O fomaʻi o le Opera Suprim e maua mai e ala i le faʻafefeteina o fugalaau o ituaiga eseese o petunias.

Faailoga F1 o loo faailoa mai ai le uluai augatupulaga o fatu na maua mai i luga o koluse.

Faʻasologa faʻatua e tagata gaosi oloa e le o faʻasalalau ma tumau lo latou faalilolilo. O le ulugalii ua filifilia ma le faaeteete, ma i le uluai augatupulaga e maua e le fanau a latou pito sili ona lelei.

O fatu o isi augatupulaga (F2, F3), e mafai ona leiloa uiga taua ma matua ese mai F1.

Fuaiupu o le Opera Supreme series i luga o pusa fatu e masani lava ona tusia i tusitusiga Rusia.

Muamua, latou te filifilia le faasologa o le ituaiga lava - Opera Suprim, ona sosoo ai lea ma se vaega faapitoa, e masani ona faaalia ai se lanu eseese o fugalaau - Paʻepaʻe (lanu paepae ma se lanu samasama), Blue (blue-violet), Coral (coral), Lavender (lavender), Pink Morne (lanu mumu), Rasiki (lanu piniki ma le mea ulaula i le ogatotonu).

Opera Suprim Red
Opera Suprim Pink Morne
Opera White White
Opera Sili Blue

Faʻatoʻa fatu fatu fatu petunia

E taua tele le filifilia o fatu lelei mai tagata gaosi oloa faatuatuaina.

O fua e faatauina atu e pei o timu ma ua saunia lelei mo le totoina. O loʻo tuʻuina i luga o le susu o le eleele faʻamamaina i Fepuari poʻo Mati i fualaau.

Sulu mai se fagu moli ma faʻavaa i le tioata poʻo le polyethylene.

O timuga e masani ona susu, ae o le tele o le susu e mafua ai le oti o fatu.

O le faamasaniga e tupu i le malamalama i se vevela sili ona lelei o le 20-24 ° C mo le 14-20 aso.

Totoina ma le tausiga

E faasolosolo malie lava ona masani tamaiti laiti e aunoa ma se ufiufi.

Ua tuʻuina le vevela i le 18 ° C.

A maeʻa le laulauina o le lautusi lona tolu, ona togi lea i totonu o koneteina lapopoa ma tausia i le 16 ° C. O se taunuuga o le faʻaitiitia o le vevela, o le a le faʻaosoina ai laau toto, faʻapupula atili le malosi ma malosi.

Faitau atili e uiga i le auala e tupu ai le petunia mo fualaau, faitau i lenei tusiga.

I le masina o Aperila-Me, o le vao ua totoina i totonu ole ipu e 9-10 cm le lautele. E tolu masina le matutua o laau ua siitia i se nofoaga tumau i le eleele poo ipu. O le tasi kopi e manaʻomia ai le 8-10 lita o le vaega eleele.

O le palapala ua tatala, fua, gaʻo (pH 5.5-6.6): o le laʻau (togalaau) eleele ma le humus humus ua faʻafefiloi i tutusa tutusa, ma o le afa o le peat ma le oneone ua faaopoopoina.

Faʻamamaina i lalo o le aʻa, faʻalautele, ae faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le suamalie mago.

O aso uma e 7-10, e fafagaina ai i latou i fugalaʻau faʻalavelave maualuluga ma le maualuga o le potassium ma le fulukalama e tusa ai ma faatonuga.

Faʻamalamalama le susulu o le la, e tu lelei le laau, e masani ona masani ona faʻafeinu. Ae o matagi ma timu e vevesi le foliga mai o petunias. O le mea lea, e tuʻuina i nofoaga puipuia poʻo le leaga le tau e ave i totonu o le potu.

Mai le lūlūina o le vavao e 9-10 vaiaso.

O fugalaau fugalaau e masani ona aveesea.

I le leai o se mea teuteu, o le a vavaeina uma tipu ua faaleagaina, toe faafouina le togavao.

E le pine ae tupu mai le fugalaau ma fugalaau ma tupu pea.

Petunia ampel opera

Maʻi ma meaʻai

E mafai e le tekinolosi faʻaaogaina ona puipuia le tele o faʻamaʻi pipisi (blackleg, paʻu paʻu, ituaiga ituaiga o pala, moli paʻu).

Mo lona puipuiga, o le totoga o le toto ua faʻamaligiina i meaola oona (Fitosporin, Trichodermin, ma isi).

Pe a aliali muamua faailoga muamua o le maʻi, o le a totoina le laau atoa ma faʻamaligiina le palapala i tapenapenaga o le fungicidal (Ridomil MC, Profit, Kartotsid, Oksikhom, ma isi).

O loʻo i ai se faʻaogaina o petunias e ono aʻafia ai i le apogaleveleve mites, aphids, ma thrips, lea e faʻaumatia e acaricides (Neoron, Apollo, Demitan) ma iniseti (Aktara, Confidor, Fufanon).

Florist reviews

Mo le tele o togalaau, o le Opera Suprim e manatu o se mea e sili ona fiafia i ai i fatuga e le mafaatusalia ona o le tele o fugalaau, lea e taua faafaatusa o le "ava", "hat", o le vave faatupulaia ma le toe faaleleia o lala lala, le tutoatasi o se togavao e aunoa ma se pine.

O aʻafiaga e aʻafia ai le mamafa o le palapala (10 l pe sili atu), o se fatu itiiti e nonoa, ma o laau e tutusa ma matua e masani ona le galue.

Fai se togalaau manaia !!!