Laʻau

Tausia lelei o dracaena i le fale

Dracaena o se aga masani masani i totonu. O le aganuu e alofagia e le tele o fai togalaau. O le laau e le lelei i le tausiga, ma faigofie foi ona fetaui i totonu o totonu. O manatu maualalo e lelei mo fale faʻapitoa, ma o mea uumi o se filifiliga sili lea mo ofisa. Mafaufau i le auala e faʻafeinu ai, totoina ma pulea le fuga o fugalaau i le fale.

Ituaiga o Dracaena

Dracaena faigofie ona tupu ma i le tausiga, ae ui i lea, o nisi o tulafono o le a fesoasoani i le tupu aʻe o se vailaau manaia lelei ma ola maloloina e faʻamalieina ai le mata mo le silia ma le tasi le tausaga.

E sili atu ma le luasefulu ituaiga meaʻai. O eseesega i le va o ituaiga meaola o loʻo i le maualuga o le laau, foliga ma lanu o laulaau. E i ai ituaiga eseese, eseese lautele. O nisi o ituaiga meaola o loʻo i ai lau laʻau, o lanu e ese mai le lanu o le ogatotonu. O le tuaoi e ono paʻepaʻe, lanumeamata lanumeamata poʻo le auro.

Toto toto

Faafetai i le suamalie mūmū na sau e Dracaena, ua taʻua o le "tarako toto", "toto toto." Latou te taʻua o ia o le "siʻusiʻu o le tarako." Ae peitai, e tusa lava pe o le a le mea e te taʻua ai se laau, o le tausiga o le a le suia.

E tele ituaiga o dracaena e eseese i tulafono o tausiga ma toe gaosia.

Aganuʻu fiafia i le malamalama ma le susu. O ia faigofie ona vaʻaia ma faʻateleina. O le tele o ituaiga e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili se laau e tofo ai.

Marginata

O mea masani masani o loʻo masani ona ola aʻe i le fale o loʻo faʻaaogaina dracaena. E taua foi ia Marginata. O lenei ituaiga o laau e pei o le laau. O loʻo faʻaaogaina se ogalaau malosi ma tumau e mafai ona oʻo i ai maualuga 3 mita.

O lenei fugalaau e sili ona lauiloa i ituaiga uma o dracaena i totonu o faifaatoaga.

O le ogalaau e faapaleina i se faaputuga o laʻau uumi ma lauitiiti. I le taimi o le tuputupu aʻe o lauusiusi tuai ua toulu, ma ua tupu aʻe fou. O se taunuuga, o se mamanu sosoʻo ua faia i luga o le ogalaau o le laau. O ituaiga eseese e tele ituaiga. O le eseesega e fai i le lanu ma le paolo o laulaau.

Mea manogi: laau faʻalauteleina

O le dracaena manogi o se tasi lea o ituaiga laau tele tele. O le faʻaaogaina lenei o laau e mafai ona ola e oʻo i le 6 mita le maualuga. O lapisi foi e lapoa tele. O le umi e 80 cm, ma o le lautele e 3 cm.

O lenei ituaiga e lautele. O laulaʻau e mafai ona fao, ma i tagata matutua, e avea le siama ma mea e gaogao. O le igoa e manogi maua le faafetai i le manogi lanu samasama pe paʻepaʻe papaʻe. Ae ui i lea, i le fale, e foliga mai e le o vaʻaia.

Eseesega manogi (manogi) na lauiloa ona o lona manogi

Deremskaya: teleleaf house house

O se tasi o dracaena sili ona lautele lautele e tusiamskaya. O se eseesega tele lenei. O le maualuga e mafai ona oʻo i le 3 cm. O laʻau e umi (pe tusa ma le 50 cm). E mafai ona lautele le lautele i le 5 cm. E i ai la latou lanu uliuli lanu meamata.

O nisi ituaiga o lenei ituaiga e ono maua ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe pe samasama i lau. I le natura natura, e susulu ai Derema i fuga lanumumu mumu.

Malaya

O se tasi o ituaiga lauiloa o aganuu Malaya. Malayka o se ituaiga varietal variedal o se laau faʻateleina laulaau. O latou nofoaga tutotonu o le lanumeamata lanumeamata, toetoe lava a sinasina, ma o le tuaoi e pouliuli lanumeamata.

Auro: pama pepelo

O le isi ituaiga eseese varietal o dracaena manogi o le auro. O se agavaʻa lautele lenei. O laulaau e iloga i se lanu lanumeamata mataʻutia ma se tuaoi auro, o lea o le igoa o le ituaiga.

Leitioa le laau ua taua o le pama pama, aua o le foliga tutusa o nei aganuu e lua ua manino. O le tutusa tutusa o loo i totonu o se ogalaau malosi, lea o loo i ai se ituaiga umi, o nisi taimi e lautele, e tupu ai le ola i itu uma. Ae peitai, e le mafai ona e fenumiai le laau.

Faʻafefea ona tausia lelei, tata, vai, faʻafou le dracaena

Dracaena e le lelei le alu. Ae peitai, o le malamalama i nisi o mea taua o le a mafai ai e oe ona tupu se laau matagofie, lea o le a fiafia ai le mata i lona i ai i le potu o se fale mautotogi.

Faʻasaina tulafono i le taumalulu ma le taumafanafana

E fiafia Dracaena i le susu, ae tatau ona faia ma le faaeteete le suāsusu e taofia ai le suavai i totonu o le ulo. E le o fautuaina foi le faʻatagaina o le faʻamago atoatoa o le meaʻai. Afai e malulu le potu, mo se faataitaiga, i le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai. Ma o le eleele pe'ā uma le suāsusu e manaʻomia sina sina.

Manatua o ituaiga taʻitasi o loʻo i ai lona lava fausiaina o manaʻoga.

I le taumafanafana e tatau ona e faʻaleleia le fua tele. E mafai foʻi ona e faʻamamaina le eleele e ala i le faʻatumu o le pani ile vai poʻo le oneone.

O le suavai e mafai ona paʻu i le pau o lau. E le gata i lea, o le faasusu e faalagolago i le eseesega. Afai e masani ona le fautuaina ia Marginata mo le fausua, ona manaomia ai lea e Sander le faʻaleleia pea o le palapala.

O le suavai e faʻapipiʻi i totonu o le pani e tatau ona faʻaleleia le afa itula pe a uma ona faʻasusu. A leai, o loʻo i ai se avanoa e fesuiaʻi ai le aʻa. E moni lenei mea i le taumalulu poʻo le maualalo o le vevela i totonu o le fale.

O se fugalaau e fiafia tele i le ea. O le mea lea o le faʻaleleia masani o mea e manaʻomia. E le gata i lea, o nisi taimi e tatau ona suia le suavai e ala i le sasaina. Afai o le vevela e matua maualuga pe o mea e faʻaleleia poʻo faʻamafanafanaina o loʻo faʻaaogaina, ona e manaʻomia lea e faʻamalolo le aganuʻu a itiiti mai faalua i le aso.

O le gaosia o le susu e le na o le fausiaina, ae o le totoina foi o le fugalaau

E fautuaina foi e te fufuluina i nisi taimi lau lau fugalaau ma se laʻau susu. Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga e sili atu i le malulu o totonu.

A faʻaleleia le Derema dracaena, e tatau ona faʻamautinoa e le faʻapipiʻi le vai i lau.

Lulu ma Malamalama

O le laau e filifilia le mafanafana ma le leai o se ata tusi. Mo se atinaʻe lelei, e le tatau ona laʻititi le vevela o le potu nai lo le 16 tikeri. O le faʻaitiitia o le vevela o le ea i le 10 tikeri poʻo lalo ifo, faʻapea foʻi ona suiga tumau e mafai ona mafua maliu o se fugalaau.

O le laʻau paauli laititi e itiiti le mamafa i le susulu ma e mafai ona ola lelei i le paolo ma le malamalama. E manaʻomia tele faʻamalamalamaga o laau laʻau ma faʻasolosolo.

E taua tele le puipuia o dracaena o soʻo se ituaiga mai le la susulu. O se nofoaga lelei e nofo ai o le loloto o le potu susulu i tala atu o le faamalama.

Sogi, fagu ma le pito i luga

Aganuu sili le mamafa o eleele. O le mea lea, mo le totoina poʻo le toe totoina, o le a tatau ai ona saunia se mea e fai, ia e aofia ai:

  • Atunuʻu;
  • Peat;
  • Pepa pepa;
  • Humus;
  • Fanua faʻatau;
  • Sand.

O le eleele talafeagai lea mo dracaena. E mafai ona e ave na o eleele palapala ma oneone.

Mai le amataga o Aperila ia Aokuso, e tatau ona fafaga faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e faʻatatau tonu lava mo totonu o laau. Fafagaina e fautuaina tasi i vaiaso uma. I le tautoulu ma le taumalulu, o le fafagaina faifaipea e le manaʻomia.

E mafai ona faʻatau mai le eleele i le saunia, pe faia oe lava mai vaega ua faʻamaonia
E le fautuaina le fuālaʻau Phosphoric aua e le taliaina e le dracaena le fluoride. Fluoride e mafai foʻi ona faʻaumatia se aganuu.

O le ipu e tatau ona lautele ma lautele. O le aʻa e manaʻomia se avanoa avanoa. O le tele o le ulo e faalagolago i le tele o le laau lava ia. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se laau 40 cm le maualuga, e te manaʻomia se fagu e oʻo atu i le 15 cm le paleni. A maeʻa ona totoina, e manaʻomia e le fugalaau se ulo e sili atu nai lo le taimi muamua.

Fuga: e mafai ona fuga mai le dracaena totonu pe leai foi

I le fale o le aganuu e faigata ona fuga. O fugalaau e paʻepaʻe pe lanumeamata. E i ai foi so latou malosi malosi ma le le manaia. Ae ui i lea, o fugalaau manogi, i se isi itu, ei ai se manogi matagofie ma manogi lelei.

Aua e te fefe e aveese le laau i fafo o le potu pe afai o le manogi toto e tupu i le taimi o le fugalaau

Mo le vaitau o le vavao, ua fautuaina foi le fale ina ia aveese mai totonu o potu moe, aua o se manogi malosi ma manogi e mafai ona e faʻavalea.

Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O a faʻafitauli e masani ona feagai ma tagata e ona nei laau matagofie? O a faʻamaʻi e mafai?

Afai e te tausia lelei dracaena, ona faʻamaʻi lea o le fugalaau - o se tulaga e le masani ai. Ae ui i lea, ei ai ni itu e tatau ona e gauai i ai.

Totoina laufaailo e uiga i le le lava o le suāvai, e sili atu le tau faʻamaʻaina o le laau
Lulu mago i luga o laulaaufaʻailoga o le laititi, e tatau ona e puipuia le laau mai le la susulu
Lanu samasama ma le faifai malie o laulaaufaiga masani
Laʻau o lau ma foliga vaaia o lanu enaena i latoufaailoilo o laau toto, e tatau ona faateleina le vevela
O pito o laulaau na liu enaenao le ea e matua vevela lava i totonu o le potu, e masani lava e tatau ai ona fufulu le laau
Faʻasusumatautia solo le aʻa ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, e le tatau ona faʻatagaina le vai i le eleele

O faʻamaʻi sili ona ogaoga:

  • Spider mite
  • Shield

O le laulau e faʻaalia i foliga o lanu enaena i le pito i lalo o lau. E mafai ona e tauina e ala i le fufuluina o le fugalaau ile vai oona.

E nofo foi le apogaleveleve i le pito i lalo o laulaau. Mai i luga e lafo ai lanu samasama, ma mai lalo ifo o se upega tafao.

Teu teuteuga: auala e fausia ai se pale ma le vaʻai vine

E manaʻomia le teuteuina mo le fale ina ia mama. O se auala lenei e maua ai se foliga fou. Ae maise lava afai o le laau e malolo i le taualuga, e tatau ona vavae. Ae o anafea ma pe faapefea ona fai?

E manaʻomia le taʻe i le tulaga o le alualu i luma tuputupu ae fugalaau. E amata mai ia Mati e oʻo i Setema. Toe faamanatu le fugalaau i le taumalulu pe leai - oe filifili. Ae o sea filifiliga e mafai ona i ai ni taunuuga leaga mo le laau.

Aua nei galo le togafitia o mea tipi i vailaau faamalolo.
O le tipiina o se fugalaau e le manaomia i le taumalulu, talu ai o le taumalulu o se ituaiga o faanatinati mo fugalaau, ma o le teuteuina o se faiga e sili ona popole. E fautuaina e faʻatali seia oʻo i le tautotogo pe afai e le faanatinati le mataupu.

E le fautuaina foi e teuteuina se laau e foliga vaivai pe mamai. E fautuaina e muamua faʻamalolo le dracaena, ma na o le taimi lava e alu ai e teuteuina. A leai, e mafai ona mate le laau.

O le faʻamoemoega o le faʻasolo o le faaosofiaina o le fausiaina o fatuga fou, o le taunuuga o lea mea o se sulu malosi ma matagofie. O lea e mafai ona tatou faia se pale.

Aisea e totogo ai

  • Ina ia aveese lala laau leaga;
  • Le tuuina atu o se foliga matagofie ma lalelei;
  • Aveese faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi afaina ai vaega o dracaena.
Filifili meafaifaʻaivaʻa mataʻutia e faʻaaogaina mo le teu

E faʻafefea ona teuteuina

  1. O se naifi ma se lau mata e manaʻomia ai le tipiina o luga (pe tusa ma le 20 cm) o le ogalaau;
  2. E manaʻomia le tipi fetogi po o le gaʻo palapala. I le taimi lava e tasi, o le solo e le mafai ona paʻu faʻafuaseʻi i laulaau;
  3. I totonu o le 48 itula, e manaʻomia e le fale le maualuga o le susu, o lea e manaʻomia ai ona e faʻamalolo pea lau laʻau;
  4. O le fagu e tipi ai le dracaena e manaʻomia ina ia tuʻuina i se pogisa, mafanafana (vevela e le itiiti ifo ma le 25 tikeri). E taua tele e leai ni faʻataʻitaʻiga i lenei nofoaga;
  5. Pe a maeʻa le masina pe sili atu fatuga fou ua aliali mai.

O le mea lea, o le fugalaau ua vavae ese mai luga, o lona uiga, o le vaega apical o le ogalaau, ae le o lau laulaau o le laau.

O le a sili ona aoga le afifiina o le fasi pepa i se sphagnum. O se taga e ofuina i luga. O taimi taʻitasi, e tatau ona aveese le pusa mo le faʻaleleia o le ea.

Mo le faʻaleleia, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega tipi o le ogalaau, o le mea lea lafoina ese atu e le aoga. O le mea lea, o teuteuga e le gata e mafai ai ona faʻafouina le laau.

O le Sphagnum moss fesoasoani i le laau e faʻaaoga pe a uma ona teuteuina

Toe faʻaleleia: pe faapefea ona tupu se fugalaau

E tele auala e faʻaleleia ai dracaena:

  1. Laʻau ('aʻau ma apical);
  2. Tuʻu;
  3. O fatu.

Mo le toe gaosia e ala i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le ae manaʻomia:

  1. Oti ese le pito i luga o le ogalaau o le dracaena;
  2. Tuʻu i luga o se tipi ese vaega o le ogalaau manaʻomia e aveese. E na o le pito i luga e mafai ona tuua;
  3. O le nofoaga e tipi e tatau ona mago i totonu o le 30 minute;
  4. I totonu o se fagu po o se isi atigipusa o le a aʻafia ai le aʻa, lafo i luga se laulau o le gaʻo ua gaoioi. E lelei foi le faaopoopo atu o vailaau faʻatele e faʻavaveina ai le faagasologa o aʻa;
  5. O le isi, e tatau ona e tuʻu le 'au i le vai.

A maeʻa ona aʻa, e tatau ona totoina i totonu o se ulo.

Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, e mafai ona faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai le ola.
E tatau ona faʻamautinoa o loʻo mama le vai. Afai e manaʻomia, e tatau ona sui le vai.

Fatu fugalaau ituaiga e le masani ai ae le o ona ituaiga uma. A uma, o le dracaena e toetoe lava a le fuga i le fale ma e le seti fatu. Ae afai e mafai ona e maua fatu o lenei aganuu, ona tatau lea mo le toe gaosia e tatau ai:

  1. E tatau ona aveese le pulupulu mai le fatu;
  2. I totonu o le 20 minute, e manaʻomia le tuua o fatu i le fofo o nisi mea e faaosofia ai;
  3. Fufulu fatu;
  4. Laʻau mo le luluina o fatu: oneone ma peʻa;
  5. E fautuaina le sasaaina o le eleele faatasi ai ma se vaifofo o le paseka e masani ai;
  6. Fatu leai se mea e tatau ona loloto, na o le fufuluina o le eleele. O le pusa e tatau ona ufiufi i le polyethylene poo le tioata. Taofi i se mea manaia ma mafanafana. O le vevela e tatau ona tusa ma le 25 tikeri.
  7. E mafai ona e vaʻai i fualaau i totonu o le masina.
Manatua - e le o faʻatoʻaga uma e faʻalauteleina le faʻaleleia o fatu.

Suiga

O ipu o le a faʻapipiʻiina ai laau e tatau ona 3 cm le lautele e sili atu nai lo mea na muamua atu. E manaʻomia le faʻaaogaina pe a faʻatumuina uma e le aʻa le pusa.

O le eleele lea e faʻafefe ai dracaena, i le tuufaatasiga e tatau ona tutusa ma le muamuae mafai ona sili atu le tamaoaiga i le tele o meaʻai.

A maeʻa ona totoina le laau, e tatau ona fufulu ma faʻafeinu i taimi uma. E leʻo manaʻomia ni laʻei mo le lua masina. Fertilizers o loʻo i ai le fulufulu e matua le fautuaina.

Aua nei suia le mea o le eleele pe a suia le mea - mo le laau o le a tele naua le atuatuvale

Dracaena o se fugalaau taatele ma matagofie lea o le a fiafia i lē e ona mo ni nai tausaga. Ua lava le tausia lelei o ia. O ia faigofie ona fai, talia toleni ma teuteuina. E i ai le tele o ituaiga meaola, o lea e mafai ai e tagata uma ona filifili se fugalaau i lo latou tofo.