Laʻau

Le faʻaaogaina o le acid succinic mo laau toto, ituaiga i totonu o fualaau

O totonu o laau e toetoe o fale uma poʻo fale nofo. Latou te tuʻuina atu le faʻamafanafanaga i le fale, o mea lelei e aafia ai le microclimate. Ae ina ia mafai ona fiafia laumei manu i aso uma, e tatau ona latou faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le fugalaau. Succinic acid e mafai ona fesoasoani i lenei mea, e oʻo lava i se tagata e amataina le fale e mafai ona faʻaaoga e le faigata.

Ae ina ia faʻaaoga atili ai le faʻaaoga, muamua e tatau ona e malamalama i meatotino ma uiga o le faʻaaogaina o sea vailaʻau.

O le a le vailaʻau o le succinic acid?

Succinic acid (scientifically, ethane-1,2 - dicarboxylic acid), o tioata le lanue mafai ona fofo lelei i le ava ma le vai. E leai se manogi.

I lalo o tulaga masani, e mafai ona maua i soo se mea, i ni mea laiti e aofia ai i le vailaʻau o laau ma meaola, e maua mai e le tino o le tagata, o loʻo i ai i le amu ma le enaena enaena, ma togafitiga faʻapitoa o le manicride maleic ua faʻaaogaina mo lona gaosiga o mea tau gaosiga.

E mafai ona faʻatau lenei mea. i le paʻu ma le pepa papa.

Succinic Acid Properties

O meatotino autu o lenei mea, lea na avea ma mafuaʻaga mo lona faʻaaoga lautele, aofia ai:

  • E le afaina ai le afaina o le siosiomaga ona o lona lafoaia faalenatura lelei;
  • Faʻateleina le taua o gaioiga o meaola ninii o le eleele;
  • Fesoasoani i le faʻaleagaina o mea oona i le palapala;
  • O se mea e ola ai le ola o le tele o mea e fai.
  • Le aʻafiaga o le kulimi sosolo i totonu o laau

Muamua, e tatau ona maitauina o le succinic acid e le mafai ona taʻua o fugalaau mo laau toto. O se mea e faʻaleleia mo le tele o faagasologa i le taimi o le tuputupu ae ma se mea e sili ona lelei le adaptogen.

E fesoasoani i le:

  • Le faateleina o le puipuiga o le laau, ina ia atili ai ona tetee atu i mea matautia o le siosiomaga ma faʻamaʻi;
  • Faatoagaina mai o le metabolism, lea, i le itu, ua faatelevaveina ai le tuputupu ae ma e le faatagaina ai le faaputuputuina o palapala ma isi mea matautia i totonu o masini vailaau;
  • Le faagasologa o aʻa, lea e sili ona taua mo le vavaeina pe na o le totoina o laau toto;
  • O le faʻateleina o le fusi atoa o fugalaau;
  • Faateleina le aofaiga o chlorophyll i laulaau;
  • Toe faʻaleleia o togafitiga pe a uma le popolega (mea sese i le tausiga, faʻaleagaina tele e faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi, faʻamago pe faʻaleleia, faʻaleleia, ma isi).

E le gata i lea, o le acidic succinic e le faʻaputuina i totonu o laau totő poo le eleele.

Talosaga talosaga

Faʻaaoga saʻo le acid succinic e mafai ona sili atu faaleleia tulaga mo le tuputupu ae o laau. Fautuaga mo le faʻaaoga eseese e faʻatatau i le auala o le talosaga.

Le faʻaogaina o le pulu succinic in tablets

Succinic acid, lea o loʻo maua i totonu o fualaau, o le ituaiga sili lea ona faigofie o le gaosiga o fale gaosiga o lenei vailaʻau. Metotia faʻaaoga e faʻalagolago i galuega patino.

Le faʻaaogaina o le acidic succinic i totonu o fualaau e faʻaosofia ai le aʻa

E mafai ona maua se taunuʻuga lelei pe a faʻaaogaina le acidic succinic e faʻateleina ai le tuputupu ae o le aʻa o le aʻa. Muamua, e tatau ona e faia lelei se fofo o papa. O lenei mea o le a manaʻomia ave 3 papa ma sasaa i se lita o vai. E tatau ona tupu i se fofo e le o se fofo, lea e le afaina ai laau.

Mai se fofo sili atu ona fofo, o se taunuuga lelei o le a le aoga.

E le gata i lea, e tatau i se tasi ona faʻaauau ona faalagolago i le tatau pe a manaʻomia le tausia o se tamaʻitaʻi ua leva ona faʻamaonia pe mo se fatugaina.

I le tulaga muamua, o lenei vailaʻau e faʻaaoga tonu i lalo o aʻa seia oʻo ina tumu le palapala, i totonu ole vaega o aʻa,. O le faʻaaogaina vave o le vailaau faʻasaina e manaʻomia i le tasi i le vaiaso seʻia oʻo ina amata ona faʻaleleia le tulaga masani o le fale. Ona mafai lea ona e agai atu i isi metotia o le tausiga.

Laʻau ua saunia mo le totoina susu mo le maualuga o le 1 itula. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le acid succinic in tablets e maua ai le lagolago tele i se laau toto, o se taunuuga, i le lumanaʻi o le a atiina ae lelei.

Manatu faaalia:

Faaaogaina o le acini succinic mo cacti ma suauu. Ou te lei mafaufauina ni suiga malolosi mai ia i latou, ae sa ou matua ofo lava ina ua atoa le masina talu ona ou fausia ni fanau se 10 i le taimi e tasi.

Ae ou te le fautuaina le toe faailoaina atu o lenei mea i le cacti ma le suimui: o le tali faʻafeagai e maua. E le sili atu ma le tasi le talosaga ou te talosaga mo le lua tausaga.

Olga

Faʻaaogāina o fualaau suamalie faʻasolosolo mo gaʻo

A e manaʻomia le faʻamalosia o aʻa poʻo le faʻamalosiina o le laau e totogo ai vine fou, e tatau ona e faia se tali e le maualalo nai lo le aʻa. I le a le auala o le talosaga e lava le tasi laulau i le lita o le vai.

O fua o laau e togafitia i se vaifofo ua saunia i le totoina. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau se sisi. Faaaoga le fofo i vaega uma o le laau vegetative, lea o loʻo i luga o le eleele. O laʻau, pulupulu ma ogalaau o loʻo gaosia.

Succinic acid e faʻaaogaina foi i totonu o fualaau aina pe a ogaoga le faaleagaina o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa malulu pe matuai matutu. Faafetai i lenei togafitiga, o le a mafai ona faatelevaveina le toe faʻaleleia o le fugalaau.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina foʻi mo le faʻasolosoloina o ni meaʻai. Faʻasagaga o le vavaeina o se vaifofo o le 0.02%. Lisi o le tipi ua faatofuina le 2 cm i le vai vaifofo o le vailaau ma tuu ai mo le 2-3 itula.

Manatu faaalia:

Ou te faʻaaogaina le amber mo le fausiaina o fatu, i le fua faatatau o le 1 papalama mo lita e lua o vai masani. Muamua, faʻasalaga le papa maʻa i se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana, ona faʻaopopo lea o le malulu, i le numera manaʻomia.

Ou te vai e tusa ma le tasi i le vaiaso. Vaovao, faʻatusatusa i mea e le togafitia, faʻavave vave ma faʻaitiitia le maʻa ile malulu.

Ae o loʻo i ai se tulaga le lelei, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o le amber, ua amata ai ona faʻafefeteina le eleele, lea e le o laau uma e fiafia i ai. O le mea lea, e tatau ona toe faʻafoʻi le elemene o le eleele i mea masani i auala uma.

Nikolay

Faʻaaogāina o le vailaʻau faasinika mo laʻau

Succinic acid o loʻo i ai se malosi e faʻamalosia ai. Fugalaau ua taofia le tuputupu ae, pe a uma ona faaaoga le amber, amata ona faateleina le faateleina o le lanu meamata, faia ni aʻa fou.

Faʻamatalaga mo pepuni, o le acid succinic e aoga mo aʻafiaga o aʻa amata - o le taimi pito sili lea ona faigata i nei laau, aemaise lava i latou o loʻo faʻatau i faleoloa. A maeʻa ona faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, o le kulimi e sili atu le malosi e fausia ai ni aʻa fou, ola maloloina, o aʻafiaga e sili ona aʻafia.

Ina ia faʻamalosia aʻafiaga o aʻa, e tasi le papa maa o le kulimi suauu e faʻamaʻapeina i le 500 ml o vai faʻafefe. Afai o le vai succinic o loo i ai i le foliga o se paʻu, ona ave lea o le voluma i le pito o le naifi. Mai le pulu moli, o laʻau pito i lalo o le ischid, o le ua uʻu ua togafitia lelei i lenei fofo, ma ua faʻamamaina le eleele i le vai o loʻo totoe. Mo se vailaʻau e faʻataunuʻu lelei ai lana sini, e talafeagai faʻailoa se atigipusa o loʻo i ai le togi i le fofo - faʻapena foʻi ma le faʻavaivai. O le eleele e tumu lelei, ma o le a gaoioi le acidic succinic mo se vaitaimi umi atu.

E tāua i le a le mea e fai e sauniuni ai le kulimi sosolo mo le kulimi ina ia faʻamalosia ai le atinaʻeina o le laau. E ui lava e mafai ona maitauina e le o faamaumauina ia mea na afaina ai le faaleagaina o le vailaʻau. Ae i mea uma, o se fuataga e manaʻomia e ausia ai taunuʻuga talafeagai.

Manatu faaalia:

Amber ua faʻaaogaina e aʻapa ai iʻau. O le aafiaga o le averesi. Pe a faatusatusa i le taofiofi, e le o gaosia, o le aʻafiaga na faateleina i le 30-35 pasene.

Na ou matauina foi o le vaifofo sauniuni o le sosolo tiso vave ona maumau ana meatotino, e le o se aso, e pei ona masani ona latou tusia, ae i totonu o le 10-12 itula.

Igor Likholesov
 

Teuina

Teu le vailaau faʻasaina i se mea e le faʻaaogaina e manaʻomia ile nofoaga pogisa, mago, i le vevela e le silia le 25 tikeri.

O le fofo sauniuni o loʻo taofia ai ana meatotino mo le sili atu ma le 3-5 aso.

Sauniuniga saogalemu

Ole fualaau faasaina e le oona i tagata ma meaola ma e le afaina ai le siosiomaga. Ae o fofo o mea taua, i le fesootaʻi ma mata po o le manava, e masani ona mafua ai le mumū o le mucous membranes. Afai e ulu atu le fualaau faasaina i mata po o le manava, ia fufulu vave ile vai tele. A maea lenei mea, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

E tatau ona teuina le vailaʻau ina ia le mafai ona maua e tamaiti ma meaola, ma ia le latalata foi i meaʻai ma vailaʻau.

Faaiuga

E pei ona taua mai i luga, o le faʻaaogaina o le suauu succinic mo laau i totonu aumaia taunuuga lelei. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e tuʻu faʻatasi ma le atoatoa o faʻamaʻi ma vailaʻau mo totonu o laau.

Succinic acid mo fugalaau o se ituaiga o le toe faʻaleleia, lea e fesoasoani i le laau e faʻafetaia ai tulaga le lelei.

Ma o se taunuuga, o lau fugalaau sili ona e fiafia i ai o le a fiafia i taimi uma i le matagofie ma le soifua maloloina.