Laʻau

Fepuari Faʻasologa tagata

Faatasi ai ma tagata anamua o Roma, Fepuari na faapaiaina mo le salamo i agasala ma le manatuaina o le ua maliu ma faaigoaina e faamamalu ai le atua o le lalolagi, Februus. E tusa ai ma se isi faʻaliliuga - o le igoa o le masina na tuʻuina atu i le igoa o le faʻamalosia o aganuu mai agasala, salamo i Roma Anamua - februarius (lat. - faamamaina), talu mai aso ia Fepuari o le masina mulimuli lea o le tausaga.

Tuai Tusia o igoa o Fepuari: vaega - o matagi o le taumalulu na vavaeina; vai maualalo - o le va o le taumalulu ma le tautotogo; snowflake, lute - ua maligi fulufulu; vevela - i luga o le la o le la e amata ona mafanafana. Fepuari o le taua o le malosi i Ukraine, ma le vevesi i Belarus ma Polani.

O le averesi masina o le masina i Fepuari i le mea e teu ai fanua e itiiti ifo i le 9.6 °. O le longitude o le aso e faateleina i le 2.5 itula - e oo atu i le 10 itula 30 minute. O le aofaʻiga o le sun susulu o le 59 itula e tusa ma le 32 itula i Ianuari.

E masani lava ia Fepuari o loʻo i ai ni gutu malulu, e taʻua i le taimi nei: Timofeevsky (Fepuari 4), Sretensky (Fepuari 15), Vlasyevsky (Fepuari 24).

Faʻataʻitaʻiga Fepuari ma faʻailoga

  • Fepuari e taia i lalo le pu i le taumalulu.
  • Ia Fepuari, o le taumalulu ma le tautotogo e muamua feiloai.
  • Fepuari - vaega: vaeluaga o le taumalulu i le afa.
  • Fepuari - o se masina vevela, fesili: "O le a le lalaga"?
  • Na felelei solo ia leli ma le uila i Fepuari.
  • Fepuari e malolo le taumalulu, tuʻu ai le vai i totonu, faaopoopo atu i le tolu itula.
  • I le taeao, o le alaga o le leo - i le malulu.
  • I le po e pa'ū le malulu - o le a leai se kiona i le ao.
  • Snow pipii i laau - e vevela.
A.K. Savrasov, Winter (1870)

Faʻamatalaga faʻamaonia faʻamaonia mo Fepuari

Fepuari 1 - Rev. Macarius o Aikupito. St. Mareko, Ariepelu o Efeso. Makariev aso, Makar Yasny, Makar - ala mama, Makar - faʻamatalaga o le tau.

I le aso o Makariev, na latou faʻamasino-solo e uiga i le tautotogo. E talitonu foi o le tau ile aso nei ua fuafuaina le tau mo le masina atoa.

Fepuari 2 - Efimiy. Faʻaaliga Euthymius le Sili, Euthymius o Syanzhem, Vologda. Efima, Efim Snowstorm, Efimka, Efim - "Leʻa le Tyn." I Euphemia i le aoauli o le la - i le amataga o le tautotogo. Afai i le ogatotonu o le aso nei o le a paʻu ai le uila - o le Shrovetide atoa (vaiaso mulimuli o Fepuari) e paʻepaʻe.

Fepuari 4 - Timoteo o le ogatotonu, ua pasi le taʻavale.

Na latou matauina e lata ane i le aso o lenei tagata paia, o le afa o le taumalulu na pau, o lea na taʻua ai le Aposetolo o Timoteo o Midwinter. E i ai ni vulu malulu i Timofey, lea e masani ona taʻua o Timofeyevsky e fai ma sui o lenei tagata paia.

Afai o loʻo i ai se kiona e toso mai mo le vaiaso mai Epiphany (Ianuari 19), ona sosoo ai lea ma le vaiaso e sosoo ai, sosoo ai ma Timoteo frosts, lea e masani ona malosi atu nai lo Epiphany, ae na o le 2-3 aso na sosoo ai, ona faʻamautu ai lea o le malulu.

Afai i luga o le aso lenei o pupuu o "laau o le kiona" i luga o faamalama o loo agai i luga - faatalitali mo gutu, punou i luga - i le susu.

Fepuari 5 - St. Gregory le Theologian, Archbishop o Constantinople. Ositaulaga Martyr Clement, Epikopo o Ankir, Martyr Agathangel.

St. Gregory the Theologian (329-389 gg.) Na maua i le meaalofa o le upu, lea na aofia ai i ana lauga ofoofogia. Na valaauina e le Orthodox Church St. Gregory le secondo Theologian (ina ua mavae le Aposetolo Ioane le Theologian). Fale Tausi Aiga. Matou te matamata i manu felelei: i le taeao, o se pesega - i le malulu.

Fepuari 6 - Faʻaaliga Xenia. Aksinya tautotogo toto. "O le a le Aksinya, e pei o le tautotogo, i le afa o le taumalulu - o le tautotogo e mumu."

Pei o le St. o le Aposetolo o Timoteo ua taua o Midwinter, i luga o le faavae lava lea e tasi e taʻua ai le Monk Xenia le igoa Midwinter. I le tele o nofoaga, ua taʻua lea tagata o le Half-breadbasket, Aksinya - o le Faʻamatalaga Fetuʻu, Aksinia-le afa falaoa, talu mai lena aso o le afa o le taimi na tumau pea seia oʻo i le falaoa fou, ma talu mai lea taimi o le tau o le tau malulu na paʻu i le eleele i le afa o le vaitaimi ao lei tupu. I le aso o le Monk Xenia, na fesili mai o tatou augatama i se agavaivai e uiga i le tau o falaoa ma, pe afai latou te maitauina ua latou tulai mai, ua faamoemoeina se tau maualuga; afai latou te o ifo i lalo, latou te faamoemoeina le falaoa taugofie. O le afa fale teuoloa o loʻo faʻatulagaina le tau o falaoa. I lenei aso, e mafai ona e faitau e uiga i tau o falaoa i se taimi lata mai ma se fualaau fou: ave falaoa ma taofi muamua i le afiafi ona sosoo ai lea ma le taeao. Afai o le mamafa o le falaoa e faaitiitia i le po, o lona uiga o le a taugofie; afai e faateleina, o le a tulai mai i le tau. Afai e le suia le mamafa - o le tau o le falaoa o le a tutusa.

Fepuari 7 - St. Gregory le Theologian, Archbishop o Constantinople.

Na talitonuina o le a le aso mai i le taeao seia oo i le aoauli, o le a avea ma afa muamua o le taumalulu na sosoo ai.

Fepuari 9 - Le faʻaliliuina o pepa o le St. John Chrysostom.

E toe ola le natura. E amata mai taaloga o le tautotogo, ae o mai i fafo, o le togi latou te tuu ai o latou pu. Ua ola manu, capercaillie amata i le taimi nei. E seasea, ae mafai ona e lagona le leo o se fafie.

Fepuari 10th - Efaraima - Sirin, Efaraima - Vetrodui, Zapecnik, Priebutnik, Tagata Faiga Palota. Efaraima aso. I Efaraima, e leai ni iniseti e mafai ona fasiotia i le fale: e leai ni paluga, leai ni pusa, leai ni selu - o le a le fiafia le brownie.

Na agi le matagi - i le tausaga malulu.

Fepuari 11 - O le faʻafeiloaʻiga o le tusi a le Martyr Ignatius le Atua.
O nei aso na ulagia ai tagata: "Ua agi le matagi - sa latou feosofi mai le pulou, aveese le taʻavale, o momoe na latou momoe." Matagi i lenei aso - i se tausaga malulu ma malulu.

Fepuari 12 - Aso o le au paia e toʻatolu - Basil le Sili, Gregory le Theologian, John Chrysostom.

E tusa ai ma le talitonuga lauiloa, o lenei aso e le mafai ona taʻalo, ma o le mea lea e taua ai foi o le "aso o le au paia e toatolu - o le au faila." O le auala lugå amata ona faasolo ina leaga. Taʻalo uliuli i autafa o mauga.

Fepuari 14 - Tryphon: o le lagi e mafiafia - agai atu i le tautotogo.

Tatalo teineiti i nuʻu i tua mo tatalo. Masalo, o lenei talitonuga e gata i St. Tryphon ona o Fepuari o le masina o le faaipoipoga.

Fepuari 15 - Fonotaga: taumalulu ma le tautotogo. I le Fonotaga, o le fonotaga muamua o le tautotogo na puleaina. Na valaau atu tamaiti i le la ina ia foliga mai "ona o mauga-mauga." O le a foliga mai - o le fonotaga muamua ma le tautotogo na lelei, e leai - mamafa Vasyevsky frosts (Fepuari 24).

  • I aso o Sreteniev, o le mafanafana o le aisa e maua.
  • I Sretenia, na feiloai ai le alii leoleo ma se peleue fulufulu.
  • I le Fonotaga a le Gypsies e faʻatau atu se peleue fulufulu.

Afai o se mea e malolo i le Fonotaga - amataga vave ma mafanafana le tautotogo, afai e afifi le malulu - e malulu le tautotogo; kiona i lena aso na pau - i se tautotogo umi ma timuga. "Afai e oʻo mai le kiona i Sretenia, o le tautotogo e tuai ma malulu."

I totonu o Iukureini, o lenei aso malolo e lauiloa o faititili, aua o se aganuu le aveina o moligao i lenei aso e faapaiaina ai le lotu, lea ua taua o le faititili.

I Rusia ma Iukureini i le taumafataga o le Tuuina atu a le Alii ua latou faapaia le vai i totonu o lotu. O loʻo faʻamamaina le suavai faʻamamaina o se vaifofo mo faʻamaʻi eseese. O le igoa o lenei aso malolo, o le malulu mulimuli o le malulu ma le amataga o le tautotogo ua taʻua o Sretensky.

O le autu autu a Sretensky "o le sau." O tagata taʻitasi e tuʻuina se ipu sana i le fanua mo le po. Afai o le taeao e sau le sau i le pesini - i le seleselega, e le o - o se faailoga leaga.

Fepuari 17th Nikolay. Rev. Rev. Confessor, Tama Supérieur Studios. Suesueina Nikolay. Nikolsky gutu.

Fepuari 18 - Martyrs o Agathia. St. Theodosius, Archbishop o Chernigov.

O le manatuaina o le tagata maturo paia o Agafia, o le patroness o lafumanu, o le tagata e puipuia le afi, ua faamamaluina. O le aso latou te faapaiaina ai falaoa ma masima, ma teu ai e avea o se auala mautinoa o le afi. I le taimi o se afi, latou te lafoina lenei falaoa ma masima i se afi mumu po o le atoa i le itu, i totonu o se fanua mamā, ina ia alu le matagi mai le afi iina. O le aso lenei na tauaveina ai le igoa o se faleoloa, cowgirl, golenduha (fiaai). I tausaga o le soifuaga, o meaʻai na faʻauʻuina i lena aso - povi oti, faʻamaʻi, na faʻataʻamilo i le fanua o tagata nuʻu. Ina ia aua le tuua o ia i totonu o le fanua, sa faamamaina e tagata taʻavale ia seevae ma seevae tuai tuai, faʻafefe i le ta, o le oti o se povi e aunoa ma le toe tepa i tua.

Fepuari 19 - Rev. Vukol, Epikopo o Smyren.

Paʻu pipi i luga o St. Vukol (o le povi ma tamaʻi fanau na fanau ia Fepuari). Sa ma tausia lelei le taunuuga o le tautotogo o le tautotogo o povi.

Fepuari 23 Folau. "Aʻo lei faia le Prokhor, sa tagi le toeaina matua: Oi, malulu!"

Fepuari 24 - Aso o le Palemia Martyr Blasius. Vlasyev aso - ia faʻaaloalogia Beles, le palemene o le lafu povi. E matua faʻaaloalogia o ia e tagata. I nisi nofoaga o loʻo i ai se tu masani i lenei aso e tulia ai povi i falesa, lea e faʻasusu ai i le vai paʻia. E mataʻituina lenei tulaga i taimi o faʻamaʻi ma le soifuaga o le lafumanu. I lenei aso e ofuina foi le ata o St. O Blasia e sausauina uma lafumanu i vai papatisoga ma sausau i mea manogi.

I le igoa o St. Ua matou iloa vaʻavaʻa Vlasia Vlasyevsky, lea e tupu i le aso e manatuaina ai lenei tagata paia ma e taʻua o fulufulu mulimuli o le taumalulu. "O le a sasaa e Blasius le suauu i luga o le auala - i le taumalulu o le taimi lea e faamama ai ona vae."

Fepuari 27 - Tutusa i Aposetolo Cyril, o se faiaoga Slovenian.

Na tuufaatasia e Cyril ma Methodius le alafapeta a le Slavic ma faaliliuina le Evagelia, Aposetolo, Salamo ma le tele o tusi tusi i le gagana Slavic, na amata ai tapuaiga i le gagana Slavic. E tusa ai ma le natura, o le Cyril tiga ma le vaivai mai le tele o galuega na vave ona pagatia ma maliu i le 869, na tuuina atu i lona uso e faaauau ai le faamalamalamaga faa-Kerisiano a le Slav. O le igoa lauiloa o lenei aso o le Cyril Index.

O le vaiaso mulimuli o Fepuari - Shrovetide. O le manumalo o malosiaga o le malamalama ma le vevela i luga o malosiaga o le malulu sa faamanatuina. O le atua o le taumalulu Na faʻaaoga e Moran lana pulega i le atua o le tautotogo o Lada. O aso taitasi o Shrovetide ei ai lona lava igoa:

  • Aso Gafua - "fono". I lenei aso, faatulaga ma taamilomilo solo.
  • Aso Lua - "fusi". Taaloga Taaloga. Mo le malie na togafitia i pancakes ma braga.
  • Aso Lulu - "suamalie".
  • Aso Tofi - "Alu e savali." Na latou aveina aai o le kiona, solofanua solofanua.
  • Aso Faraile - "tina o le afiafi": o tama tane faaletulafono e asiasi i le tinā o lana tane.
  • Aso Toonaʻi - "Solovkin faʻapotopotoga": asiasi i aiga.
  • Aso Sa - "faamagaloina aso." Sa latou faatofa atu i le Shrovetide, fesili atu io latou aiga ma uo mo le faamagaloga mo a latou upuleaga: "Tuu le la i lalo i lo matou ita." Ma, ina ua uma ona latou faamatalaina mea o taoto io latou agaga, sa latou uuina pese ma siva.

O laau ia Fepuari e le o iai lava. O latou lala e punou i lalo o pulou o le kiona. I lalo o le malulu o le kiona, e mafanafana i laulaau lanumeamata o le taumalulu i luga o le fanua, laulaau o lingonberries, bearberry ma isi laau i le vaomatua. O le uumi uliuli ua uma ona fausia lona faamoega. Faʻatau i le birch trees: birch buds peck. O le pese muamua o se pese tele ma le oatmeal ua faʻalogoina. E amata le oʻo mai o le tautotogo o gaosi. I le faaiuga o Fepuari, o nisi taimi i le amataga o Mati, o bullfinches e malaga atu i matu. O Ursa i lona togito na fanauina pepe. Mai le afa o le masina e alu ai le perch i mormysh (amphipod).

Mea e faaaogaina:

  • V. D. Groshev. Kalena o le faifaatoaga Rusia (Faailoga a le Atunuu)