Laʻau

Roicissus - tausia le "birch" i le fale

Faatasi ai ma laau teuteu teuteu ma laʻau e le masani ai, ua leva ona manumalo le roicissus i le igoa o le au masani. I lo tatou atunuu, o lenei vine vavalalata ua tufatufaina i lalo o le igoa "birch" ma ua manatu o se laau e toetoe lava a le manava. I le taimi nei, o le au taʻavale i luga o le fale e mafai ona faateʻia e le gata i le le mautonu ma vave le tuputupu ae. E fiafia Roicissus i le manaia, ae i le taimi lava lea e fetaui lelei i tulaga masani o potu. O ona lau o loʻo i ai se foliga lelei, e faʻalagolago i le ituaiga o laau, e le masani ona pei o laʻau o le birch ma e le fiafia i la latou fesuiaiga, ae i ni taʻaloga lelei. Ma o le roicissus lava ia o se laau lelei mo le mamanu o le faapaologa, faletalimalo, faapaologa, faletalimalo susulu.

Roicissus (Rhoicissus).

Ituaiga o Roicissus

O se faga laau, i lalo o le igoa o le vine po o le vine vine, lea ua salalau solo i soo se mea i lo tatou atunuu, ua faʻaaogaina mo ofisa o fanua, faleaoga, ma i totonu o le taimi nei, ma i le tuufaatasiga masani o fale. Faʻamatalaga faigofie, faʻalelei, malu-faapalepale, faʻaaogaina i le lautele, e faʻafiafiaina i se tuufaatasiga o le matagofie, ae le o le mimiti ma le manaia faigofie o le fausiaina. E masani ona taʻua o le laau matua "tinamatua", masani mai le tamaitiiti, ae o le roicissus ei ai se mea e faateia ai.

Roicissus (Rhoicissus) - o se genus o laau totō o le aiga Vinogradovye.

O fugalaau o loʻo fetolofi ma fetogi faʻamalosi i le tele o laulaʻau mai le 60 cm i le tele o mita le umi. E aofia i latou i vine sili ona lauiloa i totonu. Ae na o le ituaiga lea na maua ai se igoa lauiloa lauiloa tele, o le tuufaatasiga o taʻavale e le gata. E le gata i lea: e le mafai ona taʻua keke e sili ona lalelei i roicissuses. I le uiga masani o nei lalelei matagofie-15 ituaiga o laau. O nei mea, e na o le 3-4 ituaiga o meaola ua ola aʻe o se aganuu i le potu.

Birch, poʻo le rhombic roicissus (Rhoicissus rhomboidea).

Birch, poo roicissus rhombic (rhoicissus rhomboidea) - faʻamalamaina o vine, malamalama, fetuʻutuʻunaʻi, faʻatasi ai ma fuataga o laulaau manifinifi, oʻo atu ile 1.5 mita le umi. O laʻau faʻalavelave e aofia ai lobes e tolu i luga o petioles umi e nonofo faʻatasi. O le lanu lanumoana, lanu lanumeamata i le pito i luga o lau o loʻo tuʻufaʻatasia ma se lanumeamata mumu, mama i lalo. O veins i luga o le lau e tu i fafo, e faaiʻu i le nifo i tafatafa o le pito o le lau. O le lauusiusi o le laau, e aofia ai le fugālaʻau, e masani ona ufiufi i se mūmū mūmū. Roicissus e gaosia se telefoni feaveaʻi. O le birch e faʻaaoga foi e pei o se ampel plant, ma avea o se mea totino, ma o se laupepa i luga o se lagolagosua, ma faia ai ni puipui lanumeamata, puipui, puipui.

Roicissus Cape (rhoicissus capensis) o se laʻau teuteu, o le aʻeina o laau, talafeagai mo le ola i luga o lagolago, ma mo le taua o le agavaʻa tele. O se laau e vave ona tuputupu ae, le lelei ma le malosi e manumalo i lau lapopoa tele ma atoatoa ona foliga, i foliga e pei o vine, ae na o le mamao lava. E le o vaevaeina i ni laupepa, lobes, ae o le tino atoa, e faʻafefeteina i lapopoa lapopoa, e oʻo i le 20 cm le lautele. O le maualuga o laau e faalagolago i luga o le lagolago ma le ituaiga o togalaau, ae e oo lava i luga o le tumutumu, Cape Roicissus e le sili atu i le 2 mita. O lenei foliga e sili atu le mataalia, talafeagai mo mea tetele.

Cape Roicissus o loʻo i ai ni ituaiga matagofie matagofie ma faʻaleleia uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau lauolaola o le ituaiga o le Evergreen Grapewine o loʻo i ai le loloto o laʻau ma foliga le lelei e manumalo i se lanu lanu meamata.

Paʻu Palaicisus (rhoicissus digitata) e matua ese lava mai ona "paaga." E i ai laulaʻau ma o le mea moni e pei o tamatamailima. O lenei aulelei, e foliga mai o se mea sili ona lelei i luga o lagolago lagolago.

O se tasi o kili leo puʻe o roicissuses lea na avea ai le birch laau ma lauiloa tele, o lona tulaga le lelei ma le faigofie o manaʻoga. Mo meaola uma, o le tausiga e tutusa, ma e sili atu le teuteu ma le masani ai ituaiga o meaola e ola e tusa ai ma tulafono tutusa. E manaomia e le laau le faʻaleleia o le suavai, ae a le o lea, o le filifilia o tuutuuga ma le tausiga o roicissuses e le faigata tele. E fetaui lelei i tulaga eseese o le vevela, o le ea malulu, o le faapalepale o le pa, o le birch ma ona faʻapotopotoga e matua faigofie tele ona tausia.

Tausiga mo roicissus i le fale

Malamalama mo le "birch"

O laʻau matagofie o roicissus, e pei o le tele o vine i totonu ma se tulaga masani, e nofouta i le susulu o le la. Faʻamalamalama faʻamalamalama, aemaise lava i le aoauli, e susunuina mumu i luga o laulaau. Ae o le vaega o totoe o le "birch" e maua ai le saolotoga atoatoa i le filifilia o nofoaga mo le malamalama. A uma mea uma, o ituaiga uma o lenei laau ma le varietal faʻataʻitaʻiga e fetaui lelei lava i vaega malamalama ma le paolo o le eseesega tele. Ona o lona palasitino, o le roicissus e fetaui lelei lava mo le faʻaofiina i totonu, ma mo le tuʻuina i luga poʻo le lata ane o le faamalama. O lenei laau e mo le itu i matu ma pito i matu o le faamalama po o nofoaga i totonu o potu susulu. E sili le lelei le suʻeina o le nofoaga sili ona lelei, faataitai i le vaivai: e vave ona tali atu le roicissus i suiga ma o ia lava e faʻamaonia ai se nofoaga lelei ma se lanu tele, le faʻasalaga o laulaʻa tele ma faʻalauteleina, vave vave.

Finger Roocissus (Rhoicissus digitata).

Faʻamafanafana mafanafana

Roicissuses, aemaise le Cape Roicissus - e fiafia i nofoaga malulu. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina mo le potu tele, alalaupapa, o potu susulu ia e vevela e matua le maualalo nai lo potu nofo. O le maualalo ifo o le vevela, o le sili atu lea o le a foliga ma ola le roicissus. I le taumafanafana, e tali atu ma le loto faafetai i le vevela o le 18 i le 22 tikeri, i le taumalulu e fiafia o ia e ola i le vevela e tusa ma le 15 tikeri Celsius, pe maualalo ifo (ae le itiiti ifo i le +5 tikeri). Ae o mea nei ua na o mea e fiafia i ai. Afai e le mafai ona tuʻuina atu le malulu mo le "birch", e le tatau ona e musu e tupu aʻe roicissus i taimi uma. E fetaui ma tulaga mafanafana e oʻo lava i le taumalulu, e ui i le manaʻomia o le malosi o le tino ma nisi o faʻasalaga o taualumaga, o le a itiiti lava lona toesea. Ioe, ma le paʻu'ū o laʻau e le mafai ona fefe: ua lelei ona toe faʻaleleia roicissus.

O faʻataʻitaʻiga o roicissus e lelei le toleniina, ae naʻo le mafanafana: i le tau malulu, e tatau ona puipuia le laau mai vaitafe o vaalele eseese.

I le taumafanafana, soʻo se roicissus, e oʻo lava i varietal, o le a le lafoaia le taʻitaʻi i le ea fou. Faatasi ai ma le fesoasoani a vine vine, e mafai ona e teuteu lausolo, terraces, ma togalaau. E sili atu le tuʻuina o se "birch" i le ea fou i totonu o le malu po o le ata. O le mea moni, o le alofa o le taumafanafana "aso malolo" e mafai ai ona tatou mafaufauina tutusa le mea e pei o se potu, ma o se aganuu faʻatoʻaga.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Mo le taupulega, o le mausali o uiga sui e taua tele. Mo lenei la, e tatau ona faʻamausali sina lauʻeleʻele oneone, e aunoa ma le tele o le susu, ae ia aunoa foi ma le faamamaina uma o le mea e sui. E sili atu ona lelei le faʻatinoina o nei faʻatulagaga e le tusa ai ma se tasi polokalame, ae o le puleaina o le tikeri o le palapala eleele: mo roicissus, o le vai e sosoo ai e faia i le taimi lava e malolo ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga. E fautuaina e faʻafefe le vai mai le pusa i le taimi lava e uma ai le faʻataʻitaʻiga, ma puipuia ai mai le faʻalavelaveina mo le 5 minute. E fautuaina le tauaveina o le tatalaina o le eleele pe a maeʻa ona faʻafeinu (galue ma le faʻaeteete, e aunoa ma le afaina o aʻa). Afai e le mafai ona faia le maeʻa pe a maeʻa taʻitasi, ona fuafua lea mo 2-3 vaiaso uma.

I le taumalulu, o le malosi o le faasusuina o le "birch" ua faaitiitia, ae o le tikeri o le faaitiitia e faalagolago tonu i le vevela o le ea. Afai e sosolo le roicissus i se nofoaga malulu, o le suavai e matua faatapulaaina, tausia o sina sina manogi tumau o le masini. Afai e faʻamafanafana le laau i le vevela, o le suāvai e toetoe lava a le faʻaitiitia, e mafai ai ona faʻagogo ma le 1-2 cm le palapala i le va o togafitiga.

O le lelei o le suavai e afaina ai foi le matagofie o lau. E le faʻafeiloaʻi e le 'auʻaunaga le talotalo, vai malosi ma mo i latou e manaʻomia ona e faʻaaogaina na o le maualuga, lelei, faʻamamaina poʻo vai faʻamalu. O le vevela o le vai e tatau ona fetaui ma le vevela o le ea, e matua faasaina le faʻaaogaina o le vai malulu

E faʻafeiloaʻi lelei e le au togi le ea vevela (faʻapena foi le maualuga o le manogi i totonu o le faletaele poʻo le umukuka), ae o le a latou tali atu ma le loto faafetai i vaitau faʻapitoa ma o le a le teenaina se mafanafana. O fua faʻatagaina e faʻaleleia le maualuga o le ea e avea ma naʻo le taimi o le taumalulu i le vevela o le vevela: e manaomia e le vailaau le taui mo tulaga vevela ma le faʻaaogaina o masini faʻavevela. I le faaopoopo atu i le pulupuluina o le "birch", lea e tatau ona fai soo ma masani, e tatau ona fufulu laulaau ma se omomi pamu ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso. O le faʻaaogaina o masini faʻapalapala (e le gata i fale gaosi oloa ma fale e le o manaʻomia)

Finger Roocissus (Rhoicissus digitata).

Laʻei pito sili mo le "birch"

E ui lava i le tulaga o se fale e vave ona ola, e manaʻomia e roicissus se fafaga lelei. Fertilizers e faʻaaogaina mai ia Mati e oʻo i le faaiuga o Oketopa, mo le taumalulu latou te taofia atoa. Mo lenei mea totō, e sili atu le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo le teuteu ma le faʻasolosolo o laau toto ma elemene. O le taimi sili ona lelei o le laei pito i luga e tasi i 2-3 vaiaso.

Tausiga o roicissus ma le lagolago

E faʻafeiloaʻi e le 'auʻau lauulu lauulu ma faʻavaeina, e mafai ona faapuupuuina o latou laʻau e faʻafefe ma faʻatapulaʻa ai le tele o le laau. O tausaga taʻitasi, i le amataga o le tautotogo, e tatau ona faia asiasiga o le vao. Afai e leai ni mea, faʻalanu, faʻaleagaina aʻa i luga o le vine, e lelei pe a vavae pe faʻapuʻupuʻu i le vine.

E tusa lava pe lava le palasi ma e le tele naua lapoa, e manaʻomia e roicissus le filifilia o lagolago faʻatuatuaina. Mo le mea nei o loʻo faʻavaeina le faʻamautuina, faʻasalalau, lapopoʻa lapoa o apefaʻi, agavaʻa. Faatasi ai ma le fesoasoani a roicissuses, e mafai ona e faia ni velo lanu meamata ma puipui, mo se "faʻaauauina pea" paʻu, e tatau ona e taitaia le laau, faʻapipiʻi le puipui ma teuteu e ausia ai le mea e manaʻo ai.

Birch transplant ma soʻo

O roicissuses matua e sili ona totoina pe afai e tatau ai, pe a uma ona "matua" aʻa le aʻa. E naʻo tausaga muamua lava e tatau ai ona faʻapipiʻi le tafaʻi, pe afai e le o matua vevela le eleele, e tusa lava mo tamaʻi tamaʻi talavou, e tatau i le agaga ona filifili se mea e faʻaaogaina "pe a manaʻomia" pe tusa ma le 2-3 tausaga.

"Birch" e le faʻamalosia ai ni manaoga maʻoti i le taimi o le gaosiga: e mafai ona faʻatinoina e le gata i le amataga o le tuputupu ae malosi, ae i le taimi o le tautotogo. Mo roicissus, e tatau ona faateleina le malosi pe a ma le 3-4 cm le lautele (talu ai ona o le aganuu e totoina i totonu o ipu mo le sili atu ma le tasi le tausaga, o le faateleina o le volume e tatau ona lava mo le tuputupu ae ola mo le tele o tausaga). I le pito i lalo o le tane e faʻamauina ai le ogatotonu poʻo le maualuga o le alavai. O le lagolago ua faʻapipiʻiina aʻo leʻi totoina le laau lava ia. I le roicissus, e le manaomia le faʻaumatia o se eleʻele eleʻele: e sili atu le faʻafefeteina, nai lo le faʻavasegaina.

Finger Roocissus (Rhoicissus digitata).

A maeʻa le faʻavasegaga, e manaʻomia e le roicissus se tausiga faʻapitoa: e faʻamamaina ma le faaeteete, e faʻaaoga ai se vaega itiiti o le vai, ae faʻatino le faʻagasologa i taimi uma e mafai ai. Ae o le mea autu o le tuʻuina atu lea o le laau ma se paolo mo le fetuunaiga. E fautuaina le tuʻuina o le roicissus i le taimi lava e uma ai le faʻaaogāina o galuega i totonu o se paolo po o se nofoaga malulu mo 2-3 aso ma naʻo le maea ai o le fesiitaiga i le nofoaga masani. A maeʻa le gafa, aua nei toe faʻaauau le fafaga mo le 4 vaiaso.

Soo se mea e maualuga, maualuga, ma meaʻai mai totonu o le lalolagi atoa e talafeagai mo le "birch". O le eleele e sili ona lelei, e aofia ai le tutusa o sea o laʻau, eleele masima ma humus ma le afa o le oneone. O le pH sili ona maualuga e tusa ma le 6.0.

Maʻi ma faʻamaʻi

Roicissus i le potu aganuu e faʻaalia ai se teteʻe malosi i faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi, ae ona o lona faapalepale mo le ea, e masani lava ona avea ma se nofoaga mo moli po o aphids. E sili le lelei ona tauva ma iniseti ma iniseti, ma o le laau lava ia e tatau ona vaʻavaʻai mai isi meaola i totonu.

Tau masani i le tuputupu aʻe o roicissus:

  • o foliga vaaia o laulaau ile laulaau pe a faʻafeinu i vai malulu;
  • pa'ū o laʻau pe a faʻafeinu i vai malulu;
  • lapisi faʻamalosi ma le le lava o meaai paleni ma i totonu o le malu malu.

Cape Roicissus (Rhoicissus capensis).

Roicissus auala e gaosia ai

  1. Fatu. O le totoina i se loloto papaʻu i totonu o meaʻai ma mea e maua ai le greenhouse e maualalo ai le germination. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le laau, o fatu e le o fusifusia i tulaga o le potu (o fugalaau e ola i na o tulaga tulaga ese), ma e seasea mauaina i luga o le faʻatau.
  2. Laʻau. O Roicissus, i le faigofie o aʻafiaga o aʻa, e le ese mai le isi vaega o le vine vine i totonu. O pito i luga o le mama, afai e te tipiina i le 3-4 internodes, e faigofie lava ona mauaa i totonu o le vai ma i totonu o se fasi mea oneone. O le mea autu o le tuʻuina atu ia i latou o le maualuga ma le vevela ma le vevela, o le vevela mai le 20 tikeri. O seleni mo le tipiina o laau fou e mafai ona vavaeina saʻo i soo se taimi o le tausaga, ae e sili atu le filifilia o le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae.
  3. Vaevaeina o vao e mafai ona faʻatino i le taimi o le gafa.