Fale taumafanafana

Muamua togafitiga o togafitiga o le natura o le natura, e aofia i fale o le taumafanafana ma fale o le fale

E taʻitasi e taʻutaʻua se togalaau poʻo se fanua faʻatautaia fanua e masani ona faʻaaogaina ina ia mafai ai ona toto fualaʻau mo le faʻaaoga atili. Ae ui i lea, i ona po nei, ua le lava lenei sini mataʻutia mo le agaga. O le tele o fai togalaau ma fai togalaau o loʻo faʻaalia ai manatu uiga ese o le togalaau i luga oa latou faufauga, faʻamalosia o latou tuaoi ma le toʻatele o tagata fiafia i le natura faʻapitoa masani, e vaʻavaʻai ai o latou mata.

Ata o uluai ata o mamanu o le togalaau i le fale

O le fualaau faisua ua fetaui matagofie i totonu o le togalaau, fiafia i le tamaoaiga o laau totō olaola, kapisi, pasili faatasi ma fugalaau fugalaau.

O se falemalama e masani ona vaneina, lea o le a iu lava ina avea ma se mauga o se kalapu lalelei, i lalo ifo o le a ola ai fualaau fugalaau ola maualalo, ma o le a totoina ai laau toto i le lanu lanumeamata o le togalaau fugalaau matagofie.

O se uluai fofo mo le faatulagaina o moega i togalaau i totonu o se mutia e faʻaaogaina ai se mamanu laupapa lelei o moega o fualaau faisua, lea e matua faigofie lava ona tausia. O lenei filifiliga e aofia ai le totoina o aniani, seleni, o laʻau, salati, opu, pasili ma e oo lava i beets - o se vevela lanumumu lanumeamata e tosina mai ai se fualaau oona i autafa o le fale.

Faʻatoʻa togalaau togalaau faʻatasi ma le faʻaaogaina o fale tipi, e faʻaalia ai le faifai pea. I le faʻaleleia o le faʻafanua, o le tulaga o le fuaina o fualaau faisua e mafai ona suia i tausaga taʻitasi, ma tuʻuina atu i le fugalaau na gaosia se foliga ese.

O se mea talitutusa tutusa e mafai ona faia e faʻaaoga ai piliki.


O se mea e ofo tele ai le filifiliga mo le faatulagaina o se togalaau tetele; e tele ituaiga o togalaau laau e totoina i tausaga taʻitasi ma fua eseese o fualaau faisua, o lona faasologa e mafai ona suia, maua ai le fua lelei o le seleselega ma le faʻamalosia o eleele. O le matagofie o le faatulagaina o fualaʻau o le a tupu i se taunuuga lelei ao leʻi seleseleina.

O le togalaau togalaau e le faigofie ma agamalu, e masani foi ona fetaui lelei le tuputupu ae ma le gaosiga. O se faʻataʻitaʻiga lelei lenei o le manuia o le faʻaaogaina muamua o le totoina o fualaʻau faʻatasi ai ma se tuufaatasiga o lanu o le tuputupu aʻe o laʻau o laau totō, ma faia ai se matagofie matagofie o togalaau, ma mafua ai se tuinanau tuinanau.

Ma o se tasi lea faʻataʻitaʻiga manino o le faʻaogaina o fualaau faiva i le faʻatasi ma fugalaau i luga o fugalaau teuteu teuteu.

O fugalaau fugalaau e mafai ona teuteuina lelei i fugalaau ma laau talatala, e fausia ai ni lanu lanu meamata mai i latou.

O se togalaau o se teritori lea e mafai ai ona e totoina mea uma - laau, laau toto, fualaau faisua ma fugalaau, lea i totonu o se tasi mea e tasi e fatuina ai se tala fatu lanumeamata lanumeamata. O le tausiga lelei o laau totō uma i le gasologa o le tuputupu aʻe o le vaitau e maua ai le fanua fanua e foliga matagofie.

O le faʻaleleia o le togalaau o se faʻataʻitaʻiga tonu lava lea, e faʻalagolago tonu lava i mafaufauga o lē e ona le fanua, o le, faʻafetai i lona atamai, poto faʻatautaia i le faʻatupulaia o fualaau faisua, e mafai ona suia lana galuega i se gaioiga moni.

O mafaufauga faʻanoanoa e oʻo mai i le olaga i luga o togalaau ma togalaau aina faʻafetai e ala i lima tomai ma le manaʻoga e fatuina se tulimanu tulaga ese i totonu oe faʻamafanafanaina le agaga i ona foliga matagofie. O le faia o ni faʻalapotopotoga e le o ni faʻatoʻaga faʻapitoa mo togafitiga, ou te manaʻo ia latou faʻamalosia ma taofi lo latou foliga muamua. I lenei itu, mo le faʻaleleia atili o vaega ua afaina, e tatau ona filifili ma le faaeteete mea e le o se mea e matua pala, o le a faigofie ona faapalepale i aʻafiaga o mea e tutupu mai fafo ma mo se taimi umi faʻamolemole ma lona uiga lelei.

O mea autu e mafai ona e fatufatuina o kalave, pupu paʻu, laupapa laupapa, pine, fagu palasitika, maʻa masani.

O fea e amata ai ma pe faʻapefea ona fai lau lava togalaau togalaau?

  1. Muamua, ina ia faaliliu manatu i le mea moni, e tatau ona e tusia se laupepa pepa mo le tuu uma o fua o faatoaga i nisi o vaega o le togalaau poo le tele.
  2. Lona lua, ia tuʻuina atu i nei vaega vaega o manaomia, o lona uiga, o tuaoi o le a latou uia ai le vaomatua atoa o le atinaʻe. E mafai ona eseese uma ia sikuea, faʻataunuʻuina, gaioiga o uiga eseese, faʻapea foi a latou uluai tuufaatasiga.
  3. Lona tolu, e tatau ona e mafaufau e uiga i auala e tuʻuina atu ai se auala i nei 'upega tafaʻilagi ina ia tausia ai moega, faʻasusu ma faʻaaoga fua. A uma, e le o taimi uma i luga o le auala, o le timuga o le la e le mafai ai ona e alu i le moega e aunoa ma le paʻu i le palapala. O se filifiliga sili, teuteuina o moega, o auala laupapa, ala mai paʻu paʻu po o maʻa masani poʻo piliki.
  4. Lona fa, e tatau ona faʻaeteete i le tusia o se faʻatatauga mo le faʻatauina o meafaigaluega uma e tatau ona faʻaleleia ma mea e faʻaaoga e amata ai ona galue i luga o le faʻafanua o le togalaau.

A maeʻa uma vaega e fa, e mafai ona e alu saogalemu i le galuega. O se taimi sili ona lelei o le tausaga e amata ai le galuega o le amataga o le tautotogo, o le taimi o le tautotogo o le a mafai ai ona e totoina fualaau faisua i nofoaga ua saunia ma saunia i totonu o masina muamua o le taumafanafana e fiafia ai i laufanua matagofie o le togalaau na e faia.

Vaega o le mamanu o le togalaau i le atunuu

O le mamanu o se tamai togalaau e sili atu ona faigofie ona faia pe a faatusatusa i se fanua tele. O se nofoaga laʻititi e tutusa lelei ma ituaiga uma o fuaina o fale, pa puipui, vine, gaosiga, e mafai ona faia i le omea, maa, paʻu paʻu, laupapa ogalaau laupapa ma le vao masani na totoe i luga o le 'upega tafaʻilagi pe a uma ona aveese laau tuai.

E le maeʻa le togalaau aina e aunoa ma se nofoaga faafiafia, lea ei ai sana sootaga tuusao i le mamanu. O se faleoloa faʻalelei lea o le a mafai ai e oe ona sola ese mai le galue malosi ma maua ai le faamalieina atoatoa mai le matagofie o loʻo siomia ai oe.

O le tele o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le togalaau i totonu o le atunuʻu. Ae, o le faʻapipiʻiina o latou fanua, e faʻapena e tagata taʻitasi ona faʻapipiʻiina lana lava tagata taʻutaʻua i lana mamanu. E leai ni tapulaa i mafaufauga faaletagata, faia ma le fiafia, aua e na o le galue i le agaga e maua ai le fiafiaga moni o le olaga.