Faatoaga

Matou te faia se meainu mo moa ma o matou lava lima mai mea ua faʻaaogaina

E pei lava o isi mea ola, e le gata i meaʻai, mafanafana ma moli e manaʻomia e moa, ae faʻapea foi le tele o vai mama. O se tagata e inu i totonu o le pulu-fai-a-oe lava ia o le a fesoasoani e faamalie uma manaʻoga o fagafao fagafao ma sefe tupe e le sili atu le manaia.

I aso nei i faleoloa faʻapitoa e leai se tele o meafaigaluega mo le faʻaputuina o fale moa ma meaola moa. Ae ui i lea, o faifaatoaga moa e faʻaalia le naunau moni i mamanu. E mafua ona o lo latou faigofie ma le faʻaogaina o vaega o loʻo faʻaaogaina i le galuega.

E faʻapefea ona faia se meainu mo moa? O a mea e tatau ona e iloa ma pe faʻapefea ona teu oloa aʻo lei amataina le galuega?

Muamua lava, e tatau ona e fuafuaina le manaʻomia o lau uarota i totonu o le vai ma fuafua po o le a le ituaiga o meainu e sili ona lelei mo le lafumanu.

O le tele o vai e inu i moa e faalagolago ile matutua, tulaga o le taofia ma le fafaga. O le averesi o le susu o loʻo faʻaaoga e 0.5 lita. O le maualuga o le faapipiiina o masini e fuafuaina e faʻavae i le ituaiga pusa pona ma le tausaga o le moa.

Amataina faifaatoaga o manufasi, e aunoa ma le mafaufau i taunuuga, o nisi taimi e tuu ai pusa avanoa mo le manulele, ma faia ai ni mea sese matuia:

  1. I aso vevela, e vave faʻavave le susu i le afiafi, e aunoa ma le faʻatonu lelei, moa atonu o galala.
  2. E mafai ona maua e moa faʻanoanoa po o moa matutua le faʻailogaina o se vaa ma tumau ai e aunoa ma se vai.
  3. Fale inu fale inu ava mo moa e matautia i le taimi latou te ulu atu ai i totonu, e le gata ina susu ma malulu moa, ae malelemo foi.
  4. I pusa inu inu, pefu ma iniseti, o vaega o le palapala ma le otaota e tatau ona faʻaleleia, o se siosiomaga faʻaleagaina e lamatia mo le atunuʻu inu.

O le fagu paʻu faigofie mo moa

Afai o se mamanu na o le pau lea o le tali talafeagai, ona tatau lea ona e taumafai e faia ni pupu pupuʻu laitiiti, talafeagai mo le faʻaaogaina e se tasi pe lua manulele.

O se faʻataʻitaʻiga o se pusa pia mo moa mai se fagu paʻukeke ma se gafatia e 1.5 poʻo le 2 lita.

E tele ni pu e tipiina ma le totoa i totonu o se ipu ua faʻatulagaina i se tulaga faʻasaga ina ia faigofie ai mo moa e inu mai se atigi vai inu. O le inu o pupuʻu lapoa e le tatau ona faia ina ia le mafai e se manu felelei ona ulu i totonu o se pusa moa ua faia mo ona lava lima, ma e leai ni vaega o fafaga ma moega e alu i totonu o le vai.

E faapena foi, fale tetele o moa e faia ni ava mai 100 paipa paipa. O le aofai o pu e tipiina le paipa i luga o le palasitika mo manu felelei, ua tapunia pito o paipa i pulou, ma ua saunia le uaina moa ua faia i le fale mo le puipui o le puipui, tautau pe faapipii i luga o le fola. Pe a filifilia se metotia, o le tele ma le matua o le manulele faʻamaʻaina ua amanaʻia.

Faatasi ai ma le tulaga faigofie ma le taugata o ia ituaiga masini, o nifo ma masini mimilo e sili atu le saogalemu ma sili atu ona aoga. O le vai oi totonu o loʻo i totonu o se vaa ua tapunia, puipuia mai le faʻamaʻi ma tuʻuina saʻo i le aofaiga e pei ona tatau ai mo fagafaʻavaʻa.

Tina faimalaga mimiti fale

E faʻapefea ona faia se meainu mo moa ma ou lava lima? E lava le tele, ae o nei mamanu e le sili atu le taugata pe sili atu le faigata nai lo ituaiga ua uma ona faʻamatalaina.

O le polokalame o le masini e fai-it-yourself inu paluga mo moa: 1 - fagu tioata; 2 - vai i totonu o le vaa; 3 - o se fata mo le inu; 4 - faʻalagolago i le susu ile lagolagosua mo le mafai.

O lenei ituaiga masini mo masini mimiti o se masini puʻu. E faigofie lava ona faʻatauina e aunoa ma le faʻaogaina o soʻo se mea faigaluega, e sili atu ona faigofie le tausia ma suiga pe a manaʻomia.

O mea inu ava e sili ona faigofie mo moa laʻitiiti e ola, inu ma 'ai i le fola. E mafai ona e faʻapipiʻi lau lava mea na fai ai pusa paluga mo moa i totonu o le fale ma luga o le papa, o le mea autu o le mamanu o le pusa ma le tane vai e tumau.

E mafai foi ona faia se mea inu inu mai le taugofie o fagu palasitika ma isi mea e teu ai.

Se fesuiaiga o se mea inu inu mo moa mai le: 1 - se pesini poo se tipi mai lalo o se pusa tioata lapopoa; 2 - fagu palasitika; 3 - pulou fagu; 4 - o se faʻataʻaiga faʻapipiʻi le faʻapipiʻi o se pesini ma se fagu; 6 - faʻatofu mo le tautau o le ua inu. Ina ia faatumauina le vai i totonu o le pesini i le ua o le fagu, o se pu (5) ua faia i lalo o le pito i luga o le apa.

E mafai ona e faʻatumu le vai i le na o le faʻasolosolo o le ufiufi. O le pito i lalo o le pani e faʻapitoa ona faʻatumu ona o le eseesega o le mamafa o loʻo tupu pe a faʻaitiitia le susu o le ipu.

Meainu inu mo moa

Mo manu felelei matutua, e mafai ona e faia ni meainu inu e le oi ai i le fale le fesootaiga tuusao ma le vai, ma le inu susu e na o le "i le talosaga" a tagata nonofo i luga o le fale.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se toe faʻafoʻi mo tamaʻi susu mo moa. Talu ai ona o sea ituaiga masini e mafai ona na o se fuainumera faatapulaaina o moa i le taimi lava e tasi, e mafai ai ona pala i aso vevela pe a uma ona fafaga i tagata inu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e fuafua ma le faaeteete manaʻoga o le manulele i tamaʻi susu inu mo moa.

Mai i se fagu paʻu, o se moa moa ua faia faigofie. O le pu e puʻe i totonu o le tapuni, lea e faʻapipiʻi ai se uʻu, lea mo le malosi e sili ona faʻamaufaʻailogaina i le moli poʻo le FUM tape. O le ipu inu e faʻagata i se nofoaga e talafeagai mo le manulele, e faigofie ona fufulu ma toe faʻatumu pe a gaogao.

O se mamanu faapena e le faia mai se fagu laitiiti, ae mai se pakete, vailaau poʻo isi pusa palasitika. O lenei filifiliga e fetaui lelei i lena mea faataamilo i le va o le pakete e mafai ona e faia ni nai fagu inu i le taimi e tasi. Mo le faʻaogaina o manulele ma le faʻasaoina o le matutu o le palapala, o loʻo faʻapipiʻiina i latou i ni mea na faia poʻo ni mea e faʻaaogaina ile fale.

O le tele ma i le taimi lava lea e maua mai ai le taugata sili atu ona taugata mai se fasi paʻu paʻu paʻu palapala, pulou pito i lalo, tele o meainu inu, pusa mo mea faʻapipiʻi ma tagata tapoleni.

I luga o le paipa, o pu mo pepe e afaina i se mamao e 20-30 cm mai le tasi i le isi ina ia aua nei faʻafefete le manu feʻai. Ona faʻapipiʻi ai lea o nifo, e faʻapipiʻi pupuni o le vai faʻafefe ma inu ai susu mo moa ua faʻapipiʻi i le mea e taunuu ai.

Afai e manaʻomia, e mafai ona fesoʻotaʻi se pusa pusa i le upega o le suavai, lea o le a faafaigofieina ai lona faʻatumu ma faʻafefe.

O ituaiga uma o faʻamatalaga e masani ona faia i totonu o le fagaina o moa e faigofie ona gaosia ma e le manaʻomia se poto faapitoa mai le faifaatoʻaga. Ae peitai, ao lei amataina le galuega, e sili atu le matamata i se vitio e uiga i le faia o se pusa paluga mo moa ma ou lava lima. A maeʻa lena, o le a alu vave le galuega, o le a le toe i ai faigata ma fesili mulimuli.