Fale taumafanafana

Filifilia o se fafie na vaʻaia mo galuega i le aʻoga

Mo ituaiga uma o meafaitino poʻo tipi, o nisi meafaigaluega e manaʻomia. O se puʻupuʻu laupapa mo laupapa e mafai ona faʻatulagaina ma telefoni feaveai, e iai le mana eseese ma isi mea faʻapitoa. E tele mea e tatau ona e taulai i ai mo le filifiliga sao.

Telefoni feaveaʻi poʻo vaʻaia?

O le parakalafa sili ona faigofie e iloilo, e na o le 2 filifiliga:

  1. O le faʻatulagaga faʻapipiʻi o se laulau, faʻatasi ai ma se faʻailoga faʻataʻavaleina mo fafie, lea e afua mai ile tolu. O se filifiliga lelei mo se pisinisi e tipi tutusa tutusa pa. E masani lava, o sea masini e manaʻomia ai se eletise faapitoa (tolu-vaega), o lea e le mafai ai ona tuʻu i le fale.
  2. Mo le faʻaogaina o se mea faigaluega lima, e faʻaaogaina ai se afi eletise e faʻaaogaina ai le masini eletise, lea e mafai ai ona faʻapipiʻiina le tele o tafaʻi mita. O lea meafaigaluega e lelei mo galuega faʻaaoga. E mafai ai e oe ona faia se tele o gaioiga, ae o le gaosiga o sea galuega e maualalo.

Lalo o le a tatou tilotilo i le auala e filifili ma faʻatau ai se faʻailoga laupapa. E tele naua ituaiga faʻataʻitaʻiga, o lea e tatau ai ona vavaeese ese.

Malosiaga malosi

O meafaigaluega uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega o malosiaga:

  1. O le eletise e mai le 500-1200 watts. E faʻaaogaina mo le seleina o laupapa e oʻo atu i le 45 cm le mafiafia. E le gata i lea, o le lautele o le kopa e le mafai ona sili atu i le 160 mm. O taugofie taugofie, lea e lava mo le tele o meaaoga.
  2. O le malosiaga e eseese mai le 1200 i le 1800 watts. E faʻaaogaina mo le tipiina o paʻu e oo i le 60 cm le mafiafia. E mafai ona faʻalautele le diamita o le disiketi i se mea faigaluega i le 200 mm. O lenei mea e mafai ona taʻua o se masini faʻapolofesa.
  3. O meafaigaluega sili ona tele e iai le mana mai le 1800 i le 2500 watts. E faʻaaogaina mo le viliina o ogalaau e oʻo i le diamita e oo atu i le 75 cm. E mafai foi ona faʻaaogaina se tuufaatasiga e tipi ai le sila. E mafai ona e faʻapipiʻi puʻu ma se limite e oo atu i le 350 mm i totonu. O se mea faigaluega tele ma mamafa.

O le maualuga pito i maualuga e mafai ona maua e le disko e faalagolago i le mana.

Faailoga o faatinoga

Aʻo leʻi filifilia ma faʻatau se 'olo lapotopoto mo laupapa, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i uiga o le meafaigaluega:

  1. O le mamao e mafai ai e le saw ona ulu i totonu o le laau e faalagolago i le maualuga o le pu. O le loloto o le ulufale atu o se mea taua tele.
  2. O le saoasaoa o le taamilosaga o le faailoga lona lua sili ona taua. O le lelei o galuega ma le gaioiga o galuega e faalagolago i ai. O le maualuga o le saoasaoa o le rotation, le itiiti ifo o faaletonu ma microdamages o loʻo tumau i luga o le laau.
  3. O le tulimanu tulimanu o le tulaga lea e mafai ona galue ai le masini. I nisi tulaga, o sea avanoa e taua tele. O le faʻaaogaina masani o le faʻaaogaina mo le tele o meafaigaluega e 45.e uiga iae o loʻo i ai ni vavae e mafai ona tipi i le maualuga o le 60e uiga i.
  4. Autonomy. I nisi tulaga, e tatau ona e faʻatau se iunite e mafai ona faʻaaogaina i luga o le malosiaga. O le malosi o ia oloa e masani ona maualalo, ae mafai e le mea faigaluega ona tipi laupapa mo le 20-50 minute.
  5. Amata lemu. Filifili filifiliga pe a filifilia, ae aoga tele. Faʻamalie le amataga ma le taofi o le faʻasolosolo sei vagana ai le meafaigaluega, faʻateleina le auaunaga.
  6. Polokalama amata amataga. O lenei tulaga e tatau ai mo se puipuiga sili atu.
  7. O le mamafa o le silasila o se mea taua taua, aua e tatau ona e uuina le meafaigaluega aoe galue. O le mamafa e fesoʻotai saʻo lava i le mana o le see, o le maualuga, o le mamafa o le iunite. Ae e mafai lava ona e mauaina ni meafaigaluega mamana i le maualalo o le mamafa.

O se vaeluaga laupapa mo laupapa e na o le fafie e mafai ona galue ai, mo le uamea, isi meafaigaluega e tatau ona faʻatauina.

Ae peitaʻi, afai e manaʻomia, e mafai ona tipiina le plywood, laminate, kalama, fiberboard, palasitika, mafolafola, tioata tioata ma le meafaigaluega lava e tasi. O isi mea e faʻapusa i laupapa i tulaga o le faigata ma le maualuga e mafai foi ona faʻaauau.

Tomai po o sikola faʻaleleia

O se meafaigaluega faʻapitoa e sili ona iloga i le malosi maualuga ma le lautele o le mata, e mafai ona tuʻuina i totonu o se silasila. O lenei mea e aafia ai le vavalalata o se laau i se tuufaatasiga. Ae o mea faigaluega faʻapitoa e le gata ina iloga e lenei, e iai foi nisi o tulaga lelei:

  1. O le fetuunaʻi o le pito o le tipi ua i ai se fetuutuunaiga saʻo i tikeri, faʻapea foi ma se faʻamautuga sili atu ona faʻatuatuaina o le faʻamau.
  2. O le tele o iunite faʻapolofesa o loʻo i ai ni fofo lelei e faʻavaivaia ai le vibration, faʻamalosia atili ai le galue ma saʻo.
  3. O loʻo i ai meafaigaluega mo le faʻapipiʻi i luga o se masini faʻapitoa, faafetai lea e mafai ona e faʻateleina atili ai.
  4. O le tele o meafaigaluega faʻapitoa, e ui i le maualuga o le malosi ma le tele o le afi, e maualalo le mamafa. E maua lenei mea e ala i le malamalama ma le malosi o gaioiga i le faavae o le fausaga.

Filifilia o se mata

O le lelei o le tipi e sili ona faalagolago i luga ole laupepa ua faʻaofiina i totonu o le mata o loo i luga o le laau:

  1. Pepa o Carbide. Papatusi masani o loʻo faʻaaogaina i le tele o mataupu. Latou te galulue mo se taimi umi, faigofie ona ulu i totonu o se laau ma faʻafetaia ai uta.
  2. Afai e te manaʻo e fai se faʻaogaina ma se faʻamaualalo laʻititi, ona e manaʻomia lea e faʻatau faʻatau e maua ni nifo ma se maualuga fesuiaʻi ma tipi faʻataʻitaʻi ma fitafita.
  3. Mo le susulu poʻo le faʻamaumauga e faʻailoa ai laupapa, e tatau ona e faʻatauina ni faʻasalalauga faʻapitoa talafeagai.

Faamolemole ia maitauina o faila e tatau ona faʻamalosi i mea faigaluega faʻapolofesa. O le maualuga o le 'autafa o laʻau e faʻamalosia i mea faigaluega taimane. E mafai ona e faʻasagaina faʻasalalau tulaga faʻatasi ma se faila.