Fugalaau

Tausiga tatau o le ficus ali i le fale

Fans o laau toto e fiafia tele i lenei ituaiga mea e le masani ai. Ficus Ali poʻo Binnendi foliga e pei o se moa laititi. O lenei sui taua o le aiga tele Mulberry e aumaia le malosi i le fale. O lenei laau e aoga tele, ma itiiti tausiga

Foliga vaaia o le ficus ma le pale

Ficus Ali o se uila o ficus binnendi, o lana kopi laititi na gaosia mo le gaosiga o totonu. O se laau teuteu lenei. O lona tuaa na ola ae i le 25 mita i lona atunuu i le togavao Initonesia. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia o fanau - i lona maualuga, lona maualuga e 2 mita.

O lau o Ali (lea e lauiloa o Peniamina), e faalagolago i le eseesega, e lanu meamata po o le fesuisuiai, ma tele veins. O le foliga o loʻo faʻamanatuina o le launiu poʻo le oleander leaves. Latou te manaia, umi ma vaapiapi. O le ogalaau e maualuga, lamolemole, ma paʻu pouliuli. Ua paʻu lala, e sili atu pei o se lalagala.

A o tuputupu ae le laau o laʻau pito i lalo e mate, faʻaalia le ogalaau. O le matua matua o se tamai laau ma se pale lapotopoto ma se uumi umi.

E faigofie le mamanu o le ogalaau ma le pale o foliga o se laau. Ua lava le tipiina o le mama i le tautotogo ina ia mafai ai ona faatumauina le vaʻaia o le vaega toto ma le matagofie o lona pale. E mafai ona ausia le uiga mataʻina ma isi metotia.

Polokalame Faʻatulagaina Faʻamasinoga

Faʻamatu se pale e faʻafeiloaʻi i mea faʻalauiloa!

Simple shtamb

I totonu o se laau talavou, o uluaʻi itu laau e tipi muamuanaʻo le toʻalima totonugalemu na faʻavae. Ona togiina lea o le pito i luga o le pito sili ona taua, ma o le itu o le itu ua tipi i le foliga o se polo. O le ogalaau o le a manaʻomia le lagolago mo sina taimi, lea e mafai ona aveesea.

Bunk Stamb

Laʻau faʻatau i luga o tulaga e tolu. I le pito i luga ma le pito i lalo e faia ai le teu i foliga o se polo. Ma i le ogatotonu o le itu ua aveese ai le itu itu.

Ficus lalagaina

E lua pe tolu tamai tipi ua totoina i totonu o le tasi ulo. E lua e maua se taamilosaga, ma e toatolu e maua se atigipusa. E tatau ona saoloto le lalaga e faʻataga ai le ola o le laau. Ua aveeseina laulaʻau ma popo.

Le faia o se pale i le vaitau o le vaitau o le laau mai Oketopa ia Fepuari. Tipi le tipu i se meafaigaluega mataʻutia, ao aloese mai le meaʻai. O nofoaga o fasi pepa i le mea muamua e susu.

Taimi o fugalaau

I le natura, fuga o fuga. E i ai ni fugalaau tane ma fafine e laiti, e le teuteuina. E masani lava e le pei o fugalaau, ae pei o tuputupu aʻe i luga o le ogalaau.

I le fale, o fusi e le fuga. O le tuusaunoaga e na o le lua ituaiga o ficus - caricosa ma fesuiaʻi. Ae e oʻo lava i lenei mea e le lava le inisetiina o iniseti e faʻatutu ai fatu.

Ficus e mafai ona fuga i le natura

Tausiga ile

Ficus Ali - sikoa tumau i le vaomatua. Faʻamalie lelei ma le faʻalelei foliga. O le a se mea e tatau ona e iloa e tausia lelei o ia i le mea sili e gata ai?

Microclimate mo ficus

Mo se laau e te manaʻomia e filifili ai se nofoaga ese mai faʻataʻitaʻiga ma faʻasalalau, susulu le susulu o le la e le tatau ona paʻu i ai. Suiga faifaipea o le nofoaga mo le laau o se mea leaga. Naʻo le manaʻomia liliu mai lea taimi i lea taimi e tusa ai ma le puna malamalama.

Malamalama malamalama

Manaoga faʻapitoa faʻapitoa malamalama lelei. Mo faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻi, e talafeagai le susulu o le la. Ma o laau toto ma laulaau lanu meamata e fiafia i le malulu.

Filifili le malamalama saʻo mo lau 'au

Aʻo filifilia se nofoaga e nofo ai se fagafao e lelei nofo i le itu i saute poʻo sasaʻe o le potu. I le taumalulu, e manaʻomia e Ali le faʻamalamalamaina.

Lulu

Faʻamafanafana mafanafana mo le ulu o le ulu 16-24 tikeri. O le pito i luga e 27 tikeri ma o le tapulaʻa maualalo e 12 tikeri.

Le palapala

E tatau ona matala ma fua. E le lelei uma laʻau eleele alkaline ma eleʻele i le laau. Suiga talafeagai: laumei ma laʻau pala - 2 vaega taitasi, peʻa, oneone, humus - 1 vaega vaega taʻitasi. E mafai ona e faʻaogaina le paluga ua saunia mo ficus poʻo ni pama.

Totogi

E tatau ona faʻalelei le lelei, faʻatau faʻafefe i vai inu. Mai le tautotogo i le tautoulu, e masani lava ona faʻafeinu i le 2-3 taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu - e le silia ma le tasi i le vaiaso. O le afaina o le vai e mafua ai le fesuiaʻi o aʻa ma le oti o le laau.

E faʻapefea ona faʻatulagaina le manava manaomia?

Ficus e fiafia i le ea malulu. E manaʻomia le suʻeina e le aunoa 1-2 i le vaiaso. Afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu, o le taimi ole faʻaleleia e tatau ona matua faateleina.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le fafagaina o le laau i fugalaau faʻalavelave mo fugalaau i totonu. 2 taimi i le masina, faʻafefiloi le faʻalaʻau i le vai pe a faʻafeinu. E manaʻomia foi i le taimi tutusa fufulu le laau i se vaivaiga vaivai o le faʻapalaina. E talafeagai le sui o le faʻaofuofu o le minerale i mea faʻalaʻau. I le taimi o le taotoga, e le fafagaina le laau.

E oo lava i le maualalo o le malamalama, e le faʻaitiitia ai laulaau laulaʻau ma faaauau pea ona tupu. Ae i lenei tulaga, o le tuputupu aʻe e telegese-e lua senitimita i le tausaga. I tulaga lelei, o lona tuputupu ae faaletausaga e 10-15 cm.

Faʻasologa o Penedict

A oʻo ina tupu aʻe le willow ficus ma faʻapipiʻi tele le ipu, e le lava le eleele mo aʻa, e vave ona mou atu, ua oʻo i le taimi e toe totoina ai le laau. O le ipu mo Benedict ua filifilia i le lua senitimita sili atu nai lo le muamua.

O laau laiti e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausagama e 4-5 tausaga le matutua e mafai ona toe faʻatasi ile tasi i le lua tausaga poʻo le itiiti.

A oʻo i le gaʻoina (faʻafefeteina) i le eleele tuai faʻaopopo le fou.

A o leʻi toe faʻaleleia, e matua susu le laau.. Ia mautinoa ia asiasia aʻa o le fusi. Ua aveeseina vaega o Rotten poo ua faaleagaina. O le pito i lalo o le tane o loʻo tuʻuina atu i le uamea lautele poʻo le maama.

I le faaiuga o le faagasologa, o le tagata nofoia ua toe faʻafeinuina i lalo o le aʻa. Afai e manaʻomia, e faʻamalosia le tagata malaga i se fesoasoani. Tagata matutuatuputupu ae i totonu o koneteina tele manaʻomia naʻo le faʻafouina o le pito i luga o le eleele e aunoa ma le toe totoina. Toe faʻaleleia falemaʻe lanu meamata i le tautotogo-taumafanafana. I le taumalulu, e le afaina ai laau.

O le matua o le laau, o le itiiti ifo lea e tatau ona faalavelaveina.. E sili ona lelei le suia o luga o le palapala mago o le eleele ma se mea fou. O laau tuai e le mafai ona siitia atu i se nofoaga fou.

Tofiga

Ficus cuttings

Tofiga e faʻaalu tupe faʻaalu toso. Fai i le tautotogo. O le faʻatinoga e faʻatinoina i laʻasaga:

  • Paʻu mata tipi le afifi.
  • Tuu o ia i totonu o le vai e le o se vevela nofoaga ao lei tupu mai aʻa.
  • A oʻo ina malosi lo latou malosi, e tuʻuina i totonu o le vai se sipuni laʻititi mo aso e lua ma faʻaopoopoga o se tuputupu ae faʻaolaina. Ua maeʻa lenei mea e faʻaleleia ai lona puipuiga faatasi ai ma le toe gafa i le eleele.
  • Ona totōina lea o le laau i se nofoaga tumau i totonu o se ipu ua saunia ma se falaoa.

Maturo matutua faʻatasi ai ma ni fuʻa tele faʻaolaina e ala i le taoto. E faia lenei mea i le faasologa lenei:

  1. I luga o le vaega e le mafaamatalaina o le sosola ese ua faia papaʻu papaʻu.
  2. O se tamai maa ua faʻaofiina i totonu, ma o le nofoaga e fufuluina i le elemene hormonal.
  3. O le faʻasaga o loʻo afifi i moss susu ma liliu atu i se ata tifaga.
  4. A maeʻa ona foliga mai o aʻa ua sosolo i luga o le galu, ua vavae ese le tipi lalo o le nofoaga o le faamaapeina.
  5. Young plant tuu i totonu o se ulo.
  6. Tumau pe a uma o le sisi ua lubricili i le suauu suauʻu.

Maʻi ma meaʻai

I le le lava o le tausiga, o le ficus e mafai ona maʻi

O faʻamaʻi masani Ficus Ali, oa latou faailoga ma mafuaʻaga e mafai ona faʻaititia i mea nei:

FaailogaMafuaaga
Lafoaʻi ma magoto ma pa'ūO loʻo tupu lenei mea ona o le tele o le inu ma le aʻa e pala
Lela le lanu, tuputupu ae lemuLe mafuaʻaga leai se malamalama
Tuʻu faʻamago ma le mafeO le faafitauli iinei o aafiaga leaga o le susulu o le la (mu).
Pogisa paʻu i pito o lauAtonu ei ai ni tagata e sili ona lelei i lenei mea: osofia, faʻafefe, poʻo le ea vevela.
I se vevela vevela, e aloese mai le vevela, e te manaʻomia taimi e "fufuluina ai" laau laiti i lalo o le fagu, aʻo puipuia le palapala mai palapala.

O fili lauiloa o mini-willows faʻapea parasite pei o le mealybug, aphid, scutellum ma le apogaleveleve. Pe a foliga mai, e tatau ona fufulu lelei le fusi i le vai malulu. I le tau faasaga i le milipuni po o le apogaleveleve, o se laau Manaomia se suiga o palapala.

Fesoasoani lelei mai meaola faalafua o se tali: O le sipuniti o le sapalai tagamea gaosi ma le sipuneti o le ava malosi e faʻafefe i se lita o vai. Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, o nofoaga ia e matauina ai ua fufuluina.

O Ficus Ali o se fale faʻapitoa tele-lapopoa. E talitutusa lava ma se lauulu laititi. E maʻi tele o ia ona o le le lelei o le tausiga. I tulaga lelei, ma le faʻaeteete lelei, e vave ona olaola le pusi lanumeamata ma fiafia ile vaaiga matagofie.