Isi

Auala e faʻaoga ai le suauʻu ma le vai mo fugalaau

O se tasi o tulaga autu mo le atinaʻeina masani o laau i totonu ma fugalaau o se tulaga lava lea o le palapala o le eleele. E faigata tele ona faʻatautaia lenei lomiga i se galuega pisi tele, o lea e tatau ai ona e taumafai i metotia eseese. O le mea moni, o le foia o lenei lomiga e sili atu le faigofie, e tatau lava ona e faʻatau se suauʻu ma iloa ai le auala e faʻaaoga ai.

O le a le mea e faʻaleleia ai fugalaau?

O Hydrogel o se mea e le o se mea e gaʻo ai le iniseti, i ai le malosi e gauai ai se tele o le susu (vai faʻavaivai poʻo se vaifofo ma le fuga) ma uu mo se taimi umi. Ona o le tulaga tulaga ese o le polymer, o le fafagaina taimi masani o le aʻa e tupu.

O le malulu e gaosia i foliga o granules e taofi ai o latou uiga i se vateatea lautele. I le aluga o taimi, o le oloa ua leiloloa ona mea totino ma faʻavae i mea saogalemu. E mafai ona e faʻatauina i le toetoe o soʻo se faleoloa togalaau poʻo le initaneti.

Faʻaaogāina o le malulu i le avanoa lautele

Ituaiga o gel primers mo laau toto

E lua suiga o le hydrogel, o loʻo i ai se fausaga ese ma se faʻamoemoega.

  • Pulu manogi E faʻamoemoe mo le tuʻuina o fugalaau i totonu ile eleele ina ia faʻaleleia ai le vaeluaga o vaitaimi, faʻamaina o togalaau ma mo le totoina o fatu. O le fausaga faʻapitoa e le faʻalavelaveina ai aʻa. O le meafaigaluega, faʻafefe o le tele o vai, e puipuia ai le faʻaleleia o le palapala mai le tele o vai inu. O aʻa o le fugalaau e faigofie lava ona ulu atu i totonu o le mea e gaosia ai le polymer ma e fafagaina ai mo se taimi umi.
  • Polymer tiofiafia teuteu (aqua ground) e faʻaaogaina e fatu ai ni mea e fai. E i ai ona lanu lanu e tele lanu ma le susulu matagofie, e faia i foliga o polo, cubes, pyramids. O vailaau vavalalata e tumu i eleele vai, faia ni lanu eseese. I totonu o se mea faapena, ia selesele aʻa lelei, tipiina ni fugalaau mo se taimi umi fiafia i mata. E taua le matauina o siama leaga e le faateleina i totonu o le polymer, o le faavaeina o le ogatotonu e le aofia ai.
Pulu manogi
Polymer tiofiafia teuteu

Faʻatauga ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le vai

O failaisa ua uma ona mafai ona faʻafetai atoatoa i aoga o le faʻaaogaina o se paluga mo totonu o laau. Faatasi ai ma mea taua taua:

  • maualuga o le fuamalie (1 g o paluga mamago e aofia ai 200-300 ml o le vai);
  • tulaga lelei e faia mo le taumafa o meaʻai i totonu;
  • o le palapala e le faʻafefeina, e le aofia ai le faʻavaeina o maʻi faʻaleagaina;
  • le puipuia o meaʻai e puipuia;
  • afaina o eleele oneone ua faaitiitia, ma o le eleele mama e sili atu ona taugofie;
  • masini faʻavaomalo i totonu o le eleele e le aofia ai;
  • faʻaititia i le faʻaaogaina o le taugofie o faʻamaʻi vai.
O loʻo puipuia e Hydrogel ona meatotino i le palapala mo le 5 tausaga, pe a maeʻa ona faʻaitiitia le oloa.
Hydrogel eleele vai mo laau toto ma mea teuteu

E pei lava o soʻo se oloa o le togalaau, o le hydrogel e iai mea leaga o:

  • e le fautuaina i latou e faʻatumu se ipu manino;
  • o pulu tiola o le hydrogel gel o le a le mafai ona tuʻuina atu meaʻai lelei, e le mafai ona e faia e aunoa ma le faʻamalolo;
  • faʻaaoga tatau o le oloa i le taimi lava e tasi ona o le tulaga ese o le a le maua ona uiga uiga ese i le taimi.
Mo fugalaau i totonu, o le faʻaaogaina o paluga laiti e le fautuaina. A maeʻa ona susu, o le masini e pei o se mea e pei o le malie. O sea oloa e sili atu ona talafeagai mo le totoina o fatu.

Faʻapefea ona faʻaaoga le meafaigaluega?

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻatau le faʻatau o granules e tatau ona faʻafefiloi i le vai.. E tusa ai ma faatonuga mo se fagu-3-lita, e tatau ona e faaopoopo atu 2 sipuni tele o le suka. A maeʻa le susu (pe a uma le 10-12 itula), e matua faateleina le fua o granul. O le vai e totoe e tatau ona faʻamaʻavaʻa ao taofi le gel i totonu o se mea e maua ai se meaʻai.

Mo le totoina, e tatau ona e faʻafefiloi le meaʻai i le hydrogel i se fua faatatau o le 3: 1 poʻo le 5: 1 (e tusa ai ma le faʻaopoopoga o faʻamatalaga) ma faʻatumu le ipu i le paluga. O le tele o le vai i le taimi muamua e le tatau ona i ai, o le tele o le susu o loʻo i ai i totonu o le mea 'eletini.

Vavega i le malulu

Ina ia aʻafia le tipi, ua lava lea e faʻatumu ai le atigipusa ma faʻafefe ai pulu gel ma tuu le totogo i le ogatotonu. I le taimi lava e tasi, e le talafeagai le faʻafefiloi o tioata malulu i le palapala.

Aua le faʻafeiloaʻi fualaʻau matutu i le eleele. Pe a faʻafefe le susu, faʻalautele tioata tioata ma faʻaalu le eleele ma totō aʻa mai le ulo.

Faʻapefea ona teuina?

O le gel, lea e le mafai ona faʻaaoga, e mafai ona teuina i se nofoaga malulu. O le pusaaisa faitotoa e lelei mo lenei mea. O le mea sili e manaʻomia o le faʻamaufaʻailogaina lea o le fagu. Afai e te tuulafoaia le fagu, o le a faʻamaemo fualaʻau ona o le vevela o le susu. E mafai foi ona faʻaaogaina pe a uma ona toe faʻavaivai. O le ola ola o le gel ua maeʻa e 1-2 masina.

O fualaau taʻitasi e iai lona lava fausaga faʻasoasoa. A faʻamalosia le eleele ma le fulufulu, o le vavave i le va o le faʻavaivai e faʻatupulaʻia e le itiiti ifo ma le 2 taimi. Ae ina ia iloa le taimi saʻo, e tatau ona e matauina muamua ia petals. Afai ei ai se faailo itiiti o le mimiti, e tatau ona manaʻomia ni fua faʻanatinati.