Isi

E faʻapefea ona totoina ni fatu laau i se ata tifaga ma fale paolo?

Na ou faalogo e uiga i le auala o le totoina o fualaau i totonu o pepa faleeloa. E le masani ai, ae o tagata masani oe na faaaogaina na faamalieina. Taʻu mai ia i matou le auala e ola ai fualaau i le fale i ata tifaga ma pepa faletaele, ma o a ni tulaga lelei o lenei metotia?

O le fiafiaga o le au faifaatoaga e matua leai lava se gata. O a tufuga e le mafai ona o mai e faʻamalosia ni fatu maloloina. O se tasi o metotia masani e le maua ai fatuga mai fatu o le auala lea e totoina ai fatu laau i ata tifaga. E taua foi o le auala leai se fanua. Na te taʻutonuina lona igoa, aua o fatu e totogo i se pepa e aunoa ma le faaopoopoina o le eleele.

Le lelei o le faʻaogaina o le auala leai se fanua

E matua faigofie tele le faʻaaogaina o fualaau e faʻaaoga ai le auala leai se fanua e ola ai, ma o le a le tele se taimi e alu ai. O mea taua o le faʻaaogaina o sea togavao o:

  • laau e manaʻomia sina avanoa avanoa;
  • o le aʻa o nei laau e sili atu le malosi nai lo le maua mai i le germination o fatu i le eleele;
  • fatuina o fatu e maualuga atu foi;
  • mea toto e ola mai i fualaau faapena e fua mai i le vaiaso talu ai;
  • o le aʻafiaga o le vae sinia pepe e toetoe lava a le mafai.

Tekinolosi o le totoina o laau toto

Mo le "lūlū fatu" o le ae manaʻomia:

  1. Pepa lanu.
  2. Pepa pepa.
  3. Pulu tioata pipi ma tioata.
  4. Fatu

Otioti ia taga i le faasolosolo i totonu o ni fasipepa, o le lautele o fasipepa e tatau ona tutusa le lautele o le pepa o le fale, ma salalau i luga o le fola. Tuu le pepa i luga ole polyethylene. O le umi o le taʻavale e faʻasoa, o le mea autu o le tuʻuina lea o le lisi i totonu o se fagu.

Faʻapaʻu le pepa i luga o le fale paʻu i le vai mai le fagu moli ma tuʻu fatu i se laina i lalo o le tasi (1 cm le pito i luga). Tuu se mamao o le 3 cm i le va o fatu. Ufiufi fatu ua tuʻuina atu ma se fasi pepa lona lua. Fufulu foi. I le pito i luga, laina se isi vaega o fasi taʻavale mai le taga.

Mo le faigofie, e mafai ona e tusi i luga o le ata ma se faailoga e totoina fatu.

O fasi pepa fatu i totonu o le lisi o igoa e le matua fufusi ma tuu i totonu o se fagu paʻukeke po o se ipu tele ao tu. Sasaa vai i totonu o le apa.

E tatau ona tuu le pepa o faasologa ina ia mafai ai ona maua le pito i luga o fatu mai luga.

O le aofaiga talafeagai o le susu o le a tafe atu i fatu i luga o le fale faletaele, ma lua laulau o le a fausia ai se suauu ma puipuia ai fatu mai le faamamaina. Ina ia puipuia le pito i luga o le fale o le faletaele mai le mago, e mafai ona e ufiufi i se isi ipu i luga. Ae i lenei tulaga, o le a tatau ona faʻaleleia e le aunoa ia fualaau, ma faʻatūina le ipu lona lua.

A maeʻa le fatu (e tusa ma se vaiaso), e tatau ona e toe tuʻuina atu ia i latou isi vaiaso e lua e tupu ai. A maeʻa le 2 vaiaso, e tatau ona totō le tupu aʻe ma ni laʻau moni se lua.

Ina ia faia lenei mea, ia tatala lemu le lisi o le pepa, aveese le pito i luga o le pepa (o le a le mea o totoe) ma ia filifilia ni mea e sili ona malosi. E le o le fefe pe afai e ese le vavae ese o le pepa - e mafai ona e faʻaaogaina, e leai se afaina.

Sprouts e totō i isi ipu (o iinei o le a e manaʻomia ai le palapala 'eleʻele). O le tausiga lelei o laau toto e tutusa lelei lava mo laau masani. Afai e manaʻo ai, o tupuga o loʻo totoe o loʻo faʻapipiʻiina ua toe afifiina i totonu o se lisi ma faasolosolo.