Berries

Laʻau totō ma togafitiga faʻapipiʻi teuteuina mea aoga meaʻai

Peach o se sui o vaega o le almond, o le genus Plum ma o le aiga o Pinks. Ua leva ona lauiloa i Sasae. O ona aʻa e latalata i le pito i luga o le eleele, e masani lava e le sili atu i le afa mita. O le maualuga o le laau e pe tusa ma le 4 mita, o le pale e felafoaʻi. Vaʻa le vao, ma ni nifo laiti.

O fugalaau e piniki pe latalata ile mumu. O fua o loʻo ufiufi i sina mea itiiti, o loʻo i le taamilosaga poʻo le lautele, i le ogatotonu ei ai se togalaau e vaeluaina ai le fua i le 2 vaega. I totonu o loo i ai se ponaivi lapoa e tasi. O le suamalie e amata i ni nai tausaga talu ona totoina.

Peach ituaiga

Peach Potanin - e le tupu i le aganuu, e le talafeagai mo meaai.

Peach david - o lenei meaola e mafai ona taumafa, ae e le aoga le totoina ina ia selesele ai, aua e laitiiti lava le pulupulu i ponaivi. Faʻaaogaina mo mea teuteu.

Peach Gasuan - o le laau e matagofie tele pe a fuga, ae o fua e le lelei. O le malulu ma le faʻasao i faʻamaʻi, o le mea lea e avea ai ma se mea mo le faia o isi ituaiga.

Nectarine - O se ituaiga e le o iai ni fua i luga o le pele o le fua. O le pulupulu e suamalie ma lelei.

Peach Ferghana, o le mati e taʻua o le mati - e leai se mea e faia i fig. E manaia tele. O fua e faʻamafolaina, e le sili ona suamalie. O fatu e maua mai i le drupes e matua lelei lava ma e foliga pei o aluni.

Faʻavasegaga e ala ile ituaiga o fualaau aina:

  • Vaʻaina moni - ufiufi i le villi, o le pulupulu e lelei le vaʻavaʻavaʻaʻi mai le drupes.
  • Pavia - ufiufi i villi, ae o le pulupulu e le mafai ona vavaeeseina.
  • Nectarine - e aunoa ma se mea leaga, e mafai ona aveese mai le tino mai le drupes.
  • Faʻatau - e aunoa ma se mea leaga ma le tino mai drupes e le mafai ona aveesea.

E tusa ai ma le lanu o le fua, lanu samasama, mumu ma le lanumeamata e iloga. Ia, ma masalo o le faʻavasegaina pito sili ona taua o le matua.

Vaʻa amata

  • Peach Kiev vave,

  • Pepa Redhaven

  • Peach greensboro,

  • Peach Novoselkovsky.

Pipi laʻititi

  • Peach o le amepasa o le lalolagi,

  • Peach Soviet,

  • Peach friendship,

  • Peka auro aso faamanatu

  • Peach Nectarine Pineapple,

  • Peach Cardinal.

Pipi vaʻavaʻa

  • Peach Kremlin,

  • Peach Golden Moscow,

  • Totoina o le pi i le leva o le samasama,

  • Oketopa peach.

E ese lava, e taua le faʻamaonia pine pipilea e eseese i le ituaiga o latou tuputupu aʻe. O le mea moni, o nei aganuu e maualalo ma e le o se lala, o fua e tu saʻo i le ogatotonu tutotonu.

Faʻaleleia o le peach ma tausi i le ogatotonu

O le taimi e totoina ai se fala e faalagolago i le itu i saute o le itumalo o loʻo e nofo ai. Afai e te mafanafana, ona mafai lea ona e faʻaaluina le totoina o le autumn, e pei ona i ai i lenei tulaga, o le a tele taimi e totogo ai laau.

O le nonofo ai i le itu i matu e sili atu ona lelei le totoina o laau i le tautotogo, aua a leai ni taimi e ola ai laau.

Filifilia o se nofoaga mo le totoina, e tatau ona e taumafai ina ia le paina e ala i tusi ma tuu i le la. E le mafai ona e vaʻavaʻai i nofoaga o loʻo i ai muamua i le seleselega, pupuvao po o le po, aua o loʻo lamatia ai le manumalo i le verticillosis. Soo se eleele e talafeagai, pe afai e le o le saline ma e le o le gaʻo.

Pipi toto i le tautotogo

Mo le totoina o le tautotogo, e tatau ona e eli se pu i le tautoulu. O le loloto o le pu i le taimi o le totōina e filifilia e tusa ai ma le fua faʻatatau o le seedling, ma mo se amataga latou te eli e tusa ma le 50 cm, e tutusa lava le lapoa. O le tasi ma le afa mita le siteki poʻo le nofoaafi e lafoina i totonu o le lua.

Afai e mamafa le palapala, ona faʻafefiloi lea o se pakete o le humus, se pakete o le faapalaga ma le 100 kalama o le nitrophoska poʻo isi lavalava aupito i luga o le minerale ma sina vaega o le nitrogen. Afai o le eleele e mama, ona mafai lea ona e faia na o se pakete o le faapalaga ma mineral fertilizers, pe na o le faʻamalaina o minerale.

A filifilia mea mo le totoina, faʻamautinoa pe talafeagai mo lau eria. E manaʻomia le fatuina o le fatuga taʻitasi, e pei ona sili ona lelei ona maua.

I le taimi o le totoina, e tuʻuina ai se ogalaau i totonu o le lua, ma le faʻagaloina e faʻamalosi aʻa, faʻatumu i le 2/3 o le meaʻai ma faʻafeinu i le timu, ona faʻatumu lea o le pu i le pito. Faamolemole ia maitauina o le ū o le ua tatau ona tusa ma le 4 cm le maualuga nai lo le pito i luga o le eleele. I le isi itu, ua nutimomoia le eleele ma faʻafeinu i se pea pakete vai. A maeʻa lenei mea, ona nonoa lea o le laau i se pine, ma o se mea o loʻo siomia ai e ufiufi i le eleʻele elemene 9 cm le mafiafia, ae o le a le paʻi atu i le aʻa.

Peach toto i le tautoulu

Pe a totoina i le tautoulu, e tatau ona e eli se pu pe a ma le masina muamua. I lenei tulaga, na o le pefu ma le potassium ma fualaʻau e faʻaofiina i le palapala. Ma le isi, o le faʻatulagaga e tutusa ma le taimi o le tautotogo. Pau lava le eseesega o le a maeʻa le eleele pe a uma le faʻamausua muamua, e manaʻomia le seleseleina e tusa ma le 25 cm.

Taualumaga o tausiga e amata i le ogatotonu o le tautotogo. O le mea muamua lava e fai o le togafitia o fatugaʻo tuputupu ae ma se palu Bordeaux, lea o le a fesoasoani e puipuia ai mai meaʻai. Afai o le tulaga o le alualu i luma tuputupu ae o le lanumeamata lanumeamata ua amata, ma ua liu piniki, ona le toe mafai ai lea ona faaaoga sauniuniga ma le kopa.

Aʻo le ogalaau mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona tatala le eleele ma faʻaumatia vao.

E mafai ona e maua fautuaga mo le totoina ma le tausiga, totoina ma le teuteuina o apu, ma le tele o mea i lenei tusiga.

Faʻasusu pi

O le faʻamauina o se fala e faalagolago i le vevela i le taumafanafana. I le taimi lava e tasi, matou te le fautuaina faanatinati ma le mafanafana. E sili atu le faʻatali seʻia faʻamaʻaʻa le maʻa, a leai o le a gaʻo le tino.

O le tele o le fausua e faʻalagolago foi i le matua o le tamaititi. O ituaiga muamua e fafagaina i ni nai taimi, o mea laiti e sili atu nai lo, ma mulimuli ane i ai ituaiga e oʻo i le 6 taimi. E oʻo i le 5 pakete o le vai e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o vai, e fuafua i le mago o le eleele ma le tele o le laau. E tatau ona susu le eleele i le loloto o le rhizome. E tatau ona faia le taʻavale pe a uma le goto poʻo le taeao.

O le mea e sili ona lelei, o le faʻamaʻa muamua e masani lava ona faia i le oʻo mai o le taumafanafana, ma i le tulaga o le taumalulu a le kiona ia Me. O le taimi lona lua e faʻamaʻaina ai fualaau ainaʻai i le sefulu tausaga muamua o Iulai, ma le mulimuli i le sefulu tausaga lona sefulu o Aukuso. Faatasi ai ma le malamalama tele, e moni, o le fafagaina e vave tele.

E pei ona taʻua i luga, e tatau ona faia se tasi o vai e tasi i le masina ae lei oʻo i le seleselega, ina ia maua ai fua tele. A maeʻa lenei mea, e le toe mafai ona inu, a leai o le a leai sona tofo.

I le faaiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, e taua tele lava le lava o le susu i totonu o le eleele, ona o le taimi lea e fatuina ai fatugaʻo.

I le tautoulu, i sauniuniga mo le taumalulu, e tatau ona tumu lelei le eleele i le vai. I le taimi o lenei vaitau o le taumalulu e faʻaaoga ai le 90 lita o le vai i sikuea mita o borehole.

Pepa dressing

O le tuputupu ae o lenei fualaau fualaʻau, e tatau ona e lava le tele o le faʻamalolo i tausaga taʻitasi, e faʻalagolago i le taua o mea taumafa o le palapala. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻaopoopopo i meaʻai ma minerale meaʻai i tausaga taʻitasi, ma afai o le eleele e lelei, ona faʻaopoopoina lea o mea faʻalapotopotoga i le lua tausaga poʻo le tolu tausaga.

A oʻo ina tupu aʻe i le vevela, o loʻo masani ona faʻafeinuina, e faʻaaogaina fomaʻi ona e fufulu vave.

O le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina i le taimi o le fulafula o le pua, ma faʻamaeʻaina ai le tino. Latou te faʻaaogaina urea, nitrofoski poʻo fomaʻi talitutusa tutusa, ma le fuaina o le 35 kalama i le faʻalaʻau.

O le taimi lona lua faʻamafanafanaina o loʻo faʻaaogaina i le aso 10 o Iulai. O le taimi nei, e faaopoopo i ai le phosphorus ma le potassium i le 50 ma le 25 kalama.

Pe a amata ona fua mai laau, o le tele o le laei pito i luga e faateleina ma pe a mavae le lua tausaga, e faaopoopo atu i le 150 kalama o le potassium ma le maika. E le gata i lea, ao le i tupu fua, e latou te faia ni laei pito i luga e ala i le susulu.

Laʻau faʻafeiloaʻi ua faʻaalia i le tautoulu. I le tausaga o le faʻamalaina o meaola e le faʻaaogaina ai isi mea faʻapitoa o le faʻamalosi. O le auala mo le faʻaofiina o mea faʻalapotopotoga e mafai ona suia e ala i le tuputupu aʻe o le itu i le vavae.

Laʻau teuteu

O le tele o fai togalaau o loo mafaufau, "o le a le taimi sili e teu ai se pi?" O se taimi lelei mo lenei faiga o se vaitau o le 15-20 aso i le va o le amataga o le fegasoloaiga o suamalie ma fua.

O le taimi na amata ai le rosebuds, ae leʻi amata ona tatala, o le mea sili lea mo le teuteuina, talu ai o le vaitaimi lenei e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o lenei togavao ma le maualalo o le avanoa o le gaosiga o le gasegase.

A maeʻa le seleselega, e mafai ona faia le faamamaina mama o lālā.

Polokalame vavalaʻau

O le pale e masani lava ona fausia i foliga o se pesini. Latou te faia lenei tulaga e tusa ai ma sea fuafuaga.

I le tausaga o le totoina, o le ata tele na tipi i le 65 cm. Mai lala na aliali mai i le taumafanafana, 4-5 ua filifilia, o le a fai ma skeletal, e sili atu pe tusa o le 15 cm le tasi mai le isi. O le avetaavale (o le pito i luga o le ata, lea e fuafua ai le itu o le alualu i luma) o le a vavae ese.

Ma mo le tolu tausaga, o le skeletal branches e vaeluaina e le 1/3. I le taimi lava e tasi, o laʻau o le poloaiga lona lua o loʻo totoe ia i latou - 2-3 taʻitasi - o le mamao i le va e tusa ma le 35-45 cm, ma le mamao i le va o le muamua ma le ogalaau e tusa ma le 40 cm. I totonu o lālā o loʻo i le itu tauagavale, o mea e vavae ese mo le amataga taitaia i totonu o le pale. O le tuputupu ae malosi mai itu e vaeluaina i le 30 cm.

Talu ai o lenei mea o se laau e sili ona totogia, i le aluga o taimi o loʻo faʻaalia ai lala laititi, ma ua fuaina fua i lālā matuiā, o le mea lea ua faʻaitiitia ai fua. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona faia le seleseleina i tausaga taʻitasi, faʻapuʻupuʻu ma vevela lala.

O le tikeri o le peritome faaletausaga e faalagolago i le maualuga o fatugaʻo. Afai o fatugala e iai fatugaʻo e tuʻu latalata i le tasi, ona latou tipi ese lea. Afai o fua e fua mai ai fua o fua o loo i luga o le pito o le laau, ona toetoe lava a le paʻi atu lala, aveese na o mea e le tatau ai ma i latou e le toe fua mai.

Ma o le pale e le faʻaalia, e tatau ona faʻapipiʻi e sui. I lenei tulaga, o le tipi ua faia ina ia i ai pea se pea o laau vegetative ile toe vaega o le paranesi. O le isi tausaga, o le a vaeluaina ma o le pito i lalo o mea fou o le a manaʻomia ona toe vaeluaina i le lua, ma le pito i luga e tatau ona tipiina e fua mai - o lona uiga, e oʻo atu i le 5-12 faʻamalosi, e fuafua i le malosi o le paranesi.

I le tausaga lona tolu, o le lala ua fuaina, ua vavalalata i lona faavae, ae o le isi lua, na faia mai le seleseleina o le lala i lalo, ua toe faapuupuu e sui ai i le lua tumutumu ma e oo atu i le 5-12 mo le fualaau aina. I le tautoulu, a maeʻa le seleselega, vavae ese, lala mama ma momotu.

Peach i le taumalulu

Talu ai o lenei aganuu e le faʻafeiloaʻi ai gutu, e manaʻomia se fale mo le taumalulu. E lua laina i luga o le ogalaau, ma o latou maualuga e oʻo atu i lala, ma ua afifiina i le afu faatasi ma le laau.

Afai o le tau malulu i lau eria e mafanafana, ona mafai lea ona e faia le eleele ile afa mita. E le gata i lea, o le saite e ufiufi i le peat or humus mulch o le 15 cm.

Peach mai se togi maa ma alu

O le faʻapenaina o le pi e faʻataunuʻuina, o lona uiga, e ala i fatu, e ala i tui ma mea e vavae ai. Ae o le faapipiiina e na o lalo lava o tulaga faapitoa e maua ai, o le faia o lea mea e faigata tele mo se faila masani.

Pe a faʻasalalauina e fatu, e le faʻasaoina uiga o le varietal, ma e maua ai se foliga mamā. E le gata i lea, o le mauaina o fatu lelei e le faigofie tele. O fatu mai atunuʻu na faatauina mai e na o mea e masani ai, ma e masani lava e leai se mea e tupu mai ai. Ae o fualaau e maua mai i fatu e sili atu ona faʻamalosi, latou te sili atu ona faʻafefe le vevela ma le malulu, faʻamaʻi ma le kosi. E tupu o nisi taimi e totōina fatu mai fatu e sili atu ona lelei nai lo matua.

Ina ia totoina se fatu, e tatau ona e filifilia se nofoaga o le a le itiiti ifo i le 3 mita le mamao mai soʻo se laau tele ma fale. E pei ona uma ona taʻua, e manaʻomia e le lafitaga se malamalama lelei, e le afaina e le matagi.

O le taimi sili mo le totoina o le ogatotonu o le tau o le autumn, ona o le auala lea ua faʻamaina ai fatu. O ponaivi e tatau ona tuʻu mo sina taimi e taoto ai i lalo o le paolo ina ia latou faʻamago. A maeʻa lenei mea, e aveeseina lelei le fatu mai le drupe, tatala. E mafai foi ona e totoina faʻatasi ai ma le faʻafefe.

Ua faʻalauteleina fatu ile eleele mama i le 5 cm, tuʻu i se mamao e 30 cm le tasi i le isi. A maeʻa lena mea, ona faʻafeinu lea. I le amataga, o le lūlūina e tatau ona faʻamalosia lelei i aso uma.

I le tautotogo, faatasi ai ma le oʻo mai o fualaau, ua faʻamaʻaina i se vaifofo faigofie o le humus, faʻapitoaina ma Ridomil poʻo Tiovit, ua matua faʻavaivaiina foi. I le tausaga muamua, e le seleseleina le fatuina, ae na o le faʻafeinuina ma faʻamaʻiina i ni faʻamaʻi malamalama.

Mai le tausaga lona lua, e masani ona amata le amataina o le tausiga.

Pepa suluina

Afai e te manaʻo e faʻamalosi e tui, ona avea lea ma se faʻatauga e mafai ona e ave ai le apricot, plum poʻo almonds, quince poʻo vao vao e talafeagai.

O le tui e faia e tusa ai ma tulafono lautele. O le faʻamau e faʻapipiʻi i se tamaititi (tasi poʻo le lua tausaga) faʻatau.

O seleselega e seleseleina i le faaiuga o le tautoulu, i se taimi lata mai ao le i amataina muamua fulufulu. O loʻo teuina i totonu o le pulou, ma faatasi ai ma le amataga o le fesuiaiga o sua, ua faia le faiga o le faapipiiina.

O le le lelei o lenei faiga e le mafai ona tupu faʻatasi le vaʻa ma le faʻasoa. Ou te le manaʻo foi e faʻaaluina le tele o tupe i luga o le sikola, aua o le a maua ai meatotino a se pi, ma ia mafai ai ona tupu le mea e te manaʻomia e le itiiti ifo ma le tasi le tausaga.

Peach maʻi

E matua afaina tele le peach mai maʻi. O le maualuga o le gasegase i iniseti eseese ma faʻamaʻi o se tasi lea o ona aʻafiaga sili. O le tele o taimi, e aafia ai o ia i faʻamaʻi:

Peach Cleisterosporosis

O se mea manaia, o le laʻau e amata ona toe faʻataʻotoina i le faʻamaʻi, o nofoaga ua afaina e mago ma malepelepe. E tiga foi le paʻu, ma o le mea e mafua ai ona tafe ma kelu e tafe atu i ai. E mamae ma mate le laau i ni vaega.

Ina ia faʻaumatia lenei filo, e tatau ona e togafitia laau i le copper oxychloride poʻo le Meteor i le fulafula o fatugaʻo. E taua le faia o le togafitiga aʻo lei tatalaina ia fatugaʻo.

Aʻo leʻi tupu aʻe ma mulimuli ane e tatau ona faʻaaoga sauniuniga Horus poʻo Topsin M i le faʻamasinoga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

E le gata i lea, aʻo lei fuga, e tatau ona vavae ese vaega uma o le maʻi ma gaosia ai le tipi i se vai fofo o loʻo faʻafefiloi ma se solution o le sulfate 2%, ona faʻapipiʻiina lea o laʻau i togalaau.

Pele leaf curl

E masani ona aliali mai i se punavai umi ma le tele o susu. O le fulafula e aliali mai i luga o le laʻau, e avea ma uaua, pulu, ona faʻamaeʻa ai lea ma paʻu. Afai e le togafitiina, o le a tupu le leaga o le pi ma ua mamae.

Ina ia faʻaumatia le gaogao, pe a maeʻa le seleselega ma le amataga o le lau lau, e togafitia i latou i le copper oxychloride poʻo le Meteor.

I le tautotogo, faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau faʻaumea. Laʻau afaina ma lala ua afaina ma susunuina ile mataʻituina.

At paʻu palapala i luga o lau se paʻu paʻepaʻe e aliali mai. O le tuputupu ae o le paranesi e vave ona alu ifo. A maua se maʻi, latou te faʻaaogaina fualaau o Topaz.

Peach moniliosis taʻitaʻia le faʻagogoina o le pi. E aʻafia ai foi le fualaau aina - pipi mafiafia foliga i luga ia i latou, ma o le tino ua liu enaena.

Ina ia togafitia se laau mai moniliosis, e tatau ona togafitia ma Horus aʻo lei tupu, pe a aliaʻe mai piniki piniki o Topa, ma le 15 aso mulimuli ane ma Topsin.

At verticillium wilting laʻau e amata ona lanu samasama ma mimiti. Afai e te tipiina se paranesi, ona mafai loa lea ona e vaʻavaʻai i le pogisa ma le lanu enaena. Afai e aʻafia laau i le afu e mafua ai lenei maʻi, ona tatau ai lea ona faʻaumatia ma faʻamaʻi le eleele.

E iai foi faʻamaʻi eseese. pala, mataʻu, homosexuality, cytosporosis.

Mai fafie laupapa kelu e tu i fafo po o le saʻo - gom. E masani lava e foliga mai lenei mea pe a manua le tino, ma e fesoasoani e puipui mea na totoe.

Ae faʻatasi ai ma le malulu, mumu, vevela tele ma faaleagaina i le paʻu, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina, ua amata ona tu i fafo le tele o tui i le tele o mea. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma o le tausiga, ma aloese foi mai le faaleagaina o masini.

E tupu lena mea E le fuga le pi pe o lenei faiga e vaivai.E mafai ona tupu lenei mea ona o le mea sese o le galueaiina, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se malulu malulu pe vavalalata i le eleele poʻo se vai. O aganuu e le mafai ona ufiufiina e isi laau. O le fuga o le fugalaau e mafai ona mafua ona o le leai o meaʻai, faʻapea foʻi ma le le umi o le teuteuina.

Meaola faalafua ma le pulea

O faʻamaʻi faʻalavelave sili ona taatele codling moths, aphids, momotu tafe ma talita.

At osofaia o le moa laau toto ma se 10-aso vaʻalele e togafitia i le tele o taimi ma Karbofos.

Afai aphids laʻititi, ona mafai lea ona fufulu vaega o loʻo aʻafia i vai o le fasimoli. I le tulaga o se liona tele, latou te faʻaogaina i le iniseti Aktellik poʻo Karbofos.

Mai le talita fualaau faasaina pei o Mospilan poo Actellik fesoasoani.

Paranesi na pagatia le moa, e tatau ona e tipi ma mu, ma o laau totõ latou te togafitia i iniseti o Solon poʻo Karbofos.

Faʻaaoga mea aoga

E i ai le tele o mea aoga, o loʻo mauʻoa i vitamini, e aofia ai suauʻu ma pectini taua.

Ona o le aofaiga o vitamini A, B ma le C, o le pi o se fua lea e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma o loʻo i ai se lagona malulu. E aoga foi mo le manava, faʻaitiitia le cholesterol toto, ei ai sona aafiaga lelei i le loto.

O teuteuga ma suamalie mai laulaau e faʻaaogaina mo le rūmatism, ulu o le ulu ma faafitauli i le urethra.

Peach Melba

Ona o lona maualuga, o le pi e le gata na 'aina le' aina, ae e masani ona faʻaaoga i le kuka.

E faigofie lava ae e lelei le Farani Peach Melba dessert, lea ua saunia i na o le tolu mea aoga - taloina le peel, vanilla ice cream ma sau sau kuka.

E tosoina le peach ma aveese ponaivi, ina ia maua ai ni afa se lua, ma sausau i suka suka ma tuu i totonu o le pusaaisa.

Ma le isi, saunia sau sau kuka. Lanu fualaʻau ma se mea e gaosi ai le suamalie, pe a uma ona latou fufuluina le mea na tupu mai i se vevela lelei e faʻaumatia ai fatu. A maeʻa lenei mea, sasa le masini toe maua mai seia oʻo i le afu. Ma lafo foi i le pusaaisa.

A o leʻi auauna atu, tuʻu le aisa kulimi i luga o ipu i tafatafa ane, ia tuʻu se fasi keke i luga o le kulimi ma ufiufi i le saumasi. E matua malulu lava le taumafataga.

Peach jam

O nei fua e faia ai fualaau suamalie suamalie, faasao ma pusa. Ina ia faia ni siamu ma pika ma fualaʻau suamalie e te manaʻomia:

  • 2 kg pika (leai se fatu)
  • 1 lemoni
  • 1 moli
  • 3 kilokalama o le suka

Ina ia amata, sasaa suamalie fualaau aina ma sua vai ma tuu ai mo le afa itula.

A maeʻa lena mea, matou te aveeseina pea piʻu ma aveese ponaivi ma lemoni ma le moli e ala i se suʻi meaʻai, faʻafefiloi ma le 1.5 kilokalama o le suka, tuʻu i le afi ma kuka mo le 10 minute pe a uma le kuka.

Ma le isi, alu mo se aso i totonu o se potu poʻo se isi nofoaga malulu, faʻaopoopo le tofa o le suka, toe tuʻu i luga o le ogaumu ma kuka mo le 10 minute pe a uma le kuka.

Afai a maeʻa le lapisi o le lapisi i lou manatu, ia toe tuʻu mo le tele o itula ma faʻavela mo le isi 10 minute.

Peach compote

E faʻaaogaina lenei faʻasaoina:

  • Suavai
  • 1500 g pika
  • 750 g o suka.

Ua aveeseina ponaivi mai le fua, ona vaeluaina lea i ni fasi pepa se 4 ma faataatitia i totonu o le 3 ipu, e tofu ma le 250 grams o suka.

A maeʻa lena, ona tuu lea o fagu i luga o se solo i totonu o se ulo tele. O a latou mea e sasaa mai i le vai inu, e sasaa foi vai i totonu o le apa, ina ia faʻauʻuina le afa o apa. Ona ufiufi lea i luga o le faʻaofuofu ma faʻamaʻi mo le afa itula pe a uma le kuka.

E le gata i lea, o lo tatou tagata faʻamalosi e fuli, liliu ma ufiufi ina ia malu malie.

Charlotte ma pika

Mo le taoina o le fiafia i le pusi talo e te manaʻomia:

  • 30 g suka
  • 1 fuamoa
  • 40 g falaoamata
  • 150 g pika (masi)
  • Suka gaosi
  • Se sipuni o le kulimi sana
  • 8 g vanilla suka
  • Half o le sipuniti o le pata
  • 5 suauu paʻu

Faʻamau muamua le fuamoa muamua i le suka seia oʻo i se fulu. Sasaa le falaoamata ma tao le paʻu ma faʻafefiloi seʻia oʻo ina lanu.

Laina le lapotopoto faʻasolo ma le tao tao, fuʻu le puipui i le pata ma sasaa i le afa o le paluga.

'Otiʻoti ni peaches i totonu o poloka, olopala ma le malo, tuʻu le paluga ma ufiufi i lona vaega lona lua.

'Aʻau mea uma i totonu o le umu i le 180 tikeri 20 minute poʻo sina umi. Pe a tao, ia faaeteete ia aua le mu. A uma le tao, luga ma le suka.

Peach pie

Mo le taoina o le a e manaʻomia:

  • 1 ipu suka
  • 1 cup 20% kulimi
  • Palu o le tao tao
  • 8 g vanilla suka
  • 2 pika
  • 100 kalama o le pata
  • 1.5 ipu falaoamata
  • 1 ipu popo
  • 2 fuamoa
  • Suka gaosi

Fai sina mea itiiti, pe a faʻafilemu malie i lalo, faaopoopo fuamoa, sugar ma vanilla sugar (ia mafai ona e ave vanillin). Afi ma sasaa le kulimi, sasaa falaoamata ma popo. Vaevae, sasaa le paluga i se mea mama ma tuu le pika i luga, tulei i totonu o le paluga.

Pipi i le 180 tikeri i totonu o le ogaumu. Loto e siaki i se mea fetaui. Fafasi i le paʻu pe a uma le kuka.

Peach cake

Mo le taoina o le a e manaʻomia:

  • 500 kalama o pasi pasi
  • Malosiaga o peaches
  • 50 kalama o le pata
  • Se sipuni sipuni o le popo pasene kuka
  • 1 fuamoa
  • 80 g suka
  • 80 g almonds palapala

Tuu le paluga falaoa i totonu o auala. Vaʻa, pe a mavae le tafe mai o le sipuni, tuʻu i le ogatotonu o le falaoa ma le paluga ma tuʻu i le ogaumu mo le 15 minute.

I le taimi lea, faʻafefiloi le pata ma le suka, sasaa le almond nut, fuamoa ma le siva i totonu o le masini. Faʻafefiloi lelei seʻia oʻo ina lelei.

Ma le isi, matou te ave i le paluga ma peaches mai le ogaumu, tuu le lapisi i totonu ma toe tuu i totonu o le ogaumu mo le 10 minute ina ia puʻe ma palu le paluga.