O le togalaau

Iulai faʻatoʻaga faʻatoʻaga

O lea na oʻo mai Iulai - o se taimi faʻamamaluina o le taumafanafana, e le gata i popolega, ae faʻapea foʻi ma le fiafia o le galuega na faia. O lenei masina, o le mea moni, o le a faaauau pea ona e faʻasusu, ma fafagaina, ma veleina, e ui i lea, o le fua tele e le gata o se taui, ae o se faʻamalosia foi mo le tausiga atili o le togalaau. E le gata i le faaiuga o le taumafanafana ma le tautoulu, ae o le seleselega o le tausaga e sosoo ai o le a faʻalagolago i le lelei o tatou faʻalatalata i mea talafeagai e fai ai togalaau.

Potato

Seleseleina

I le amataga o Iulai, ua maeʻa ona o ese cherries, o laumei ua lelei, o loo seleseleina pea strawberries i nisi o itulagi. Mai le ogatotonu o le masina i le itu i saute latou te 'ai a latou fig, apricot, peaches, nectarine, plums, gooseberries ma currants. E oʻo atu ia Aokuso, o apu muamua, o vine e aliali mai, sunflowers ma ituaiga taʻitasi o melons ua tupu. I luga o le auala, almonds ma le malosi ma faʻamautu a latou tamato. E ui lava i le mea moni e faapea, o aso tafaoga mo eseese eseʻese tau, e masani ona fiafia Iulai mo tagata uma o le togalaau, o kukama, zucchini, karika taumalulu, seti sipuni, kalafela, blueberries, ma cherries.

Faʻasa

Ina ia faʻalauteleina le faʻapipiʻiina o le seleselega ma fesoasoani i laau e tatalia le vevela o Iulai, o lenei masina e taua tele le matauina o le masani ona faʻamaina. Afai o le vevela o le ea e maualuga tele ma o le eleele e vave faʻapala, e tatau ona faʻaopopo le tele o le faʻavaivai. Ae leai se tulaga e le mafai ona faʻavasegaina faʻavaivai i taimi uma - e mafua ai le faʻavaeina o aʻafiaga o aʻafiaga o laau totō, e maua ai le malūlū o le ea i luga o le eleele ma fesoasoani i le salalau o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava pe afai o le eleele e molia i le susu i le po.

I vaitau e maualuga tele ai le vevela ma o le vevela e i ai ni nai aso, o le mafanafana mafanafana o se fesoasoani lelei mo laau. E mafai ona faʻatulagaina mai le faʻafeinu faʻatasi ma se uʻu timu poʻo se tuʻuga faʻatasi ma se faʻasalalauga. O lenei mea o le a faʻagasolo malie ai le faʻaosoosoina o le tino ma faʻaitiitia ai le vevela.

E le tatau ona tatou faʻagaloina o kukama e fautuaina e faʻafeinu i le vai mafanafana (e tusa ma le 18 - 22 ° C) ma naʻo le taeao, talu mai Iulai o loʻo latou faʻatali mo maʻi o loʻo tali atu i suiga o le vevela, faʻamamago, faʻaleleia ma le faʻaleleia o le eleele. Afai e te totoina togalaau i le po, e faigofie ona faʻaosoosoina le atinaʻe o le lauulu enaena. O se auala ese e faʻafeinu ai e manaʻomia e ituaiga eseese o tamato: oi latou ia e tuʻuina fua i le eleele i Iulai - e manaomia le maualuga o le palapala ile eleele, oi latou na amata amata ona lelei le taumafa - lelei. Mo pepa i lea vaitau, o le le lava o le suāvai e matautia - e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le vetebral ma mafua ai ona leai se vaega o le ovary. Kepu paepae ma le le lava o le susu i le eleele ma le ea e fai ai ni ulu laiti o kapisi. Ae o melons ma suamalie i le afa lona lua o le taumafanafana e le manaʻomia ona faʻafeinu, a leai o le a gaosia e le ovary le soona inu ma pala.

Manaomia le vai ma se togalaau. I totonu o se taumafanafana matutu, o fualaau aina ma togavao mai le le lava o le susu e mafai ona lafoai nisi o fua ma fua, ma e le lava ni fualaau aina e mafai ona faataatia mo le seleselega o le tausaga a sau. Ae o le tausia pea o le liʻo o le laau i totonu o le susu susu e matautia, aemaise lava mo le 1 - 2 tausaga le matua, ona o le le lava o le ea i totonu o le palapala, e mafai ona pala ai aʻa. O togalaau tuai ma lelei ona manaʻomia e tatau ona faʻainuina i le umi o le vevela poʻo le taimi o le vaitau o le seleselega - faafetai i le aʻafiaga o aʻafiaga, e le manaomia e tagata matutua le fafagaina patino.

O nisi vaega o le faasusuina o loʻo tausia i vine. O lenei aganuu e manaomia vave le vai aʻo leʻi tupu mai, ae o le inu malosi tele e mafai ona faaosofia ai le faʻamaligiina o faʻaletonu. O le mea lea, i le taimi e tatala ai pupuʻu, faʻafeinu e tatau ona taofi ma faaauau pea i le faaiuga o le fuga. E le o fautuaina foi e suavai vine i le taimi o le maeʻaina o le fua.

Gooseberries e manaʻomia le susu i le taimi o latou tuputupu aʻe. Ma naʻo le taimi o le matua o le fua o le fua, pe a faʻamalūlū le paluga, e mafai ona taofi le vai ina ia mafai ai ona aoina le suka.

I le masina o Iulai, e le tatau ona faʻafefeteina fualaau ma currants, ae tele, ina ia susu le eleele 30 - 50 cm i le loloto.

Cilantro

Totoina

Faʻatagaina ia Iulai ma veleina. O lenei masina latou te taua e le gata ona o le tauvaga o laau i le mataupu o meaʻai, malamalama ma le susu, ae o se puipuiga e faasaga i le atinaʻe ma le salalau o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ole moega e leai ni vao e sili atu ona malosi, e faigofie ona vaʻaia, faigofie ona tausia.

Afai ole vao vao e le alu mo le mulch, o loʻo tuʻuina i totonu o le faapalaga ina ia mafai ona faʻafefete.

Laʻei pito sili

E leai se mea, i le masina o Iulai, aua e te faʻaaogaina le fafaga. I le vaitau lenei, e sili ona taua, pe a latou faatagaina laau e ola malolosi, o lona uiga latou te tetee atu i le faʻaleagaina ma le leaga o iniseti susu. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e mafai ona faʻaaogaina fomaʻi faʻasaina i totonu o le lua sefulu lua o Iulai, talu mai mulimuli ane e mafai ona afaina, ae le o le faʻatagaina o le faʻamalosi o laau toto e faʻamalosi i le malulu malulu, ma le tausaga e tasi e faʻamaeʻa atoatoa ai le seleselega.

E tatau ona fafagaina Tomatoes ia le itiiti ifo ma le faalua i le masina o Iulai. Mullein, laʻau moa, ma le lua-vaiaso le faʻasalaga o vao po o vao e talafeagai mo lenei mea. E matua aoga lava le fafagaina o le fualaau fualaau aina suamalie ma ona ituaiga o mea teuteu - o le muamua o le a fesoasoani e totoina le seleselega o le tausaga a sau, ma le lona lua o le a faamalosia ai le fua o vine i lenei vaitau.

Afai e te fafaga fua laau i Iulai, ona e le faʻagaloina lea o le lima aso e faʻapipiʻi ai le paʻu ma moa moa e faʻapipiʻi i le palapala susu i le fua o le pakete e tasi i le lua mita o le uʻu i tafatafa o le pito o le pale.

I le masina o Iulai, e mafai ona e lūlūina moega avanoa i le manulele lanumeamata. O le a puipuia ai le lalolagi mai le tau, vevela, lafoaia o meaʻai i le timu, toso mai elemene e tatau ai mo laau toto mai le loloto, faʻaleleia atili le ea ma le faʻamaina o le eleele.
Afai ei ai lau paluga faapalaʻau - aua nei galo e tilotilo ai i taimi uma i se paluga e faʻaleleia ai le faʻavaʻa, ma le vai mai le suāvai ina ia aua nei faʻagogo. I timuga, ia ufiufi i se ata tifaga poʻo se faʻavaa e puipuia ai le pala o le vaega na fausia.

Lauina o laau

O loʻo faʻaauauina le faʻaaogaina o fale i Iulai O le faapipiiina o tamato, pine o le ogalaau apical o pepa, eggplant, pulupulu o Brussels, kukama, kukini ma squash, o le a mafai ai ona totoina fualaau aina ma maua ai se fua tele.

I tamato, o laasaga e solo i lalo ae leʻi oʻo atu i le 3-4 cm, ma o le pito i lalo e fusi pe a fufulu ulu o le 7-8 i le laau. I isi fualaau faisua, o le suiga e faia i le taimi lava e uma ai le laulaʻau i luga o le pito mulimuli o mea e manaʻomia. O lenei mea e mafai ai e laau totō ona le faʻaaluina meaʻai ile tuputupu ae ma le totōina o fugalaau fou, ae ia faʻatonuina i latou e tuʻuina fua. O le taimi sili mo le faʻatinoga o le taeao.

O le melon foʻi ua faʻapipiʻiina. Latou te tauina le sasa pe a mavae le 3 laulaau, ma tuu ai le 1 i le 3 fua ile laau (i totonu o greenhouses), pe a uma le 6-7 lau (i luga o le eleele avanoa), ma iu ai ina aveese ni sasa e leai se ovary ua faia. I le auala lava lea e tasi latou te faia i le suamalie, sei vagana ua matutua i eleele puipuia, latou te tuua na o le 1 fualaau aina, ma le 2 - 3 i moega, ma faapipii le sasa i le aso lona tolu pe a uma le ovary. Ae o lenei mea i le ogatotonu, i le itu i saute, e le mafai ona fausia ni laau, aemaise lava pe afai e totoina melons ma fatu i le lua tausaga ua mavae (o laau totō e tupu mai i na ituaiga fatu ua uma ona tuʻuina ni fugalaau fafine).

I eria o loʻo i ai se vaʻaia lelei, o le kulimiina o kulukini, o loʻo totoe le laulaʻau 1.3 mita le umi ma 2-3 lapisi taʻi 60-70 cm.

O le masina lenei, e tatau ona e toe faʻamaeʻaina fua o le aʻa, aveese au mai le kele. I le faʻamalosi o le strawberries, tata le muso (toe faia le faiga i aso uma 7 i le 10), ma aʻa aʻa laiti mo le toe gaosia mai vao vao.

Afai ei ai le tele o fua i luga o laau apu, e tatau foi ona e tausia lelei. O lea la e le paʻu lala i lalo o le mamafa o fualaau suamalie, e tatau ona e toe faʻafoʻi i latou i ni soʻo. O le auala lava e tasi e faia i currants ma gooseberries.

Fualaau o Plum

I le masina o Ianuari, o le pusa basal e fai i le paʻu - e tatau ona aveese. O manulele e fiafia e fiafia i cherries ma cherries i le vaitau lenei, e mafai ona e puipuia oe lava mai a latou meaʻai e ala i le tautau o papatusi pepa, lipine papaʻe poʻo le ufiufi o laau ma se moa manoa.

I le sefulu tausaga mulimuli o le masina, ua oʻo mai le taimi mo le vevela o le taumafanafana.

Hilling

E ui lava i le mea moni o le tele o laau i luga o moega ua uma ona fausia, ia Iulai latou te faaauau pea ona gaosia le tumutumu o tamato ma kukama. O lenei faiga e mafai ai e laau ona fausia ni aʻa faaopoopo, o lona uiga o le tuputupu ae malosi ma fausia se fua lelei. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le nonoaina o nei fualaau toto i lagolagosua - o le a faʻamamaina ai fua ma tuʻuina atu lelei le faʻalelei ma le moli. Ia Iulai, ua tuai ona totoina ma totoina pateta (i le itu i saute).

O mauga e tatau ona faia i le taeao po o le afiafi, talu ai e le aʻafia le aʻafia o aa ma aʻa o laau i le vevela e mafai ona tali atu i le uila na mafua mai i le faiga o mea taufaatoaga. E sili atu pe afai ei ai se avanoa e spud fualaau aina pe a uma timuga: o lea o le a tumau ai le susu, ma o le eleele o le a sili atu ona tausia lelei i luga o mauga.

Puipuiga o togalaau mai meaola faalafua

Iulai O le taumafanafana e matua fetogi uma: o laau ma laau afu o loo i luga o latou pito, o fualaau faisua ua matagofie i le mata ma a latou fua - o le taimi lenei e tatau ai ona mataala ma amata le taua faasaga i meaola faalafua. E tusa lava pe le o mafai ona iloa o latou aafiaga faataumaoi, o le a pasi le taimi ma atonu o le a tupu e le mafai ona toe fesoasoani le lauiloa mo lo latou vavaeeseina.

O iniseti aupito sili ona leaga o Iulai, lea e taua le gauai atu i ai, o: plum, pi ma apu moli, fasi falala potato Colorado, anufe tipeti, anufe lapisi. O le gaioiga i le vaitau lenei o moa, aphids, thrips, cicadas, minging moths, moths, leafworms, fly cherries, vine vine, flyworms, moths.

Ia mautinoa ia gauai atu i fuamoa mumu ma gooseberries i le amataga o Iulai. A o faagasolo lenei vaitaimi, e masani ona osofaia e le anufe o le kusi gogoberry, ae o le moa ma le seefly. O fualaau muamua muamua o agryus i luga o le fusi, i luga o le vao vao, tamato, squash ma le pauki, e mafai ona amataina se osofaiga o lanu. Afai o iai oe i se tulaga lamatia, aua e te faatali mo vao e aina, ae ia faʻagasolo le togavao ao le i faia.

Faʻasaga i le lisi autu o meaola faʻapitoa Iulai, faʻapea foʻi ma le apogaleveleve, lea e osofaia kukama ua leva i le amataga o le masina, o se meaola faʻapitoa e taʻua o le phytoverm o se vailaau lelei. Talu ai ona e le afaina, o fua pe a uma ona faaaogaina e mafai ona aina i aso e lua. Ae peitai, afai e le taua tele le tulaga, e tatau ona e gauai atu i le toatele o loo iai, faamaonia i le tele o tausaga, togafitiga faa-tagata e mafai ai, pe afai e le o ese uma, ona faaititia lea o numera o meaola faalafua i le moega ma le togalaau e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina.

Mo se faataitaiga, salu. Latou te lūlūina i luga o le eleele i le tau faasaga i slugs and snails, fualaʻau pepeti e faʻafefe ai le fusi o le cruciferous, ma faʻafefeteina ai pito o le Calarad beetle. O le faʻafefeteina o le kālati (300 g i le 2 lita o le vai vevela, tuu mo le aso, faʻafefe i le 8 lita o le suavai ma le 30 g o le faʻaumea tagamea aʻo leʻi pulupuluina) e faʻafeiloaʻi lelei i se laumei, masipisi, aphids, fuʻa, siaki ma fuʻa. O le fualaau o le Mustard (10 g o le paʻu i le 1 lita o le vai, faʻamalosi mo le 2 aso) fesoasoani e faasaga i caterpilla, vaʻaia tipi, tarsi, kāroti, aniani, laʻau palu ma meaola faʻapalapala.

Kapisi

Puipuiga o Laau i Faʻataʻi

O faʻamaʻi faʻamaʻi e tutupu i Iulai i luga o moega mo fualaau aina, o loʻo misi le paʻu ma le pala. O le tele o taimi i lenei taimi latou te aafia ai pateta ma tamato, ma e mafai ona aʻafia ai le fua. O le mea lea, e sili atu le aua le faatagaina o latou atinaʻe tetele, ae ia tausi lelei e puipuia faʻamaʻi pe taumafai e taofia i latou i le faailoga muamua o le faʻaaliga.

O se tasi o togafitiga faʻaleaganuʻu mai le tuai o le paʻu o le tuiina o iodine. Ina ia faia lenei mea, ave le 10 mg o se sauniuniga 5% ma faʻafefiloi i le 10 lita o le vai. O togafitiga e toe faia i vaitau o aso e tolu. O se mea lelei e puipuia ai le aveeseina o le faasolosolo malie i lalo o laulaʻau tomato, faʻamautinoa le tumama lelei o laau totō, sili atu le faʻaleleia ma le malosi o laau.

E le gata ina fiafia i fualaau aina, ae o kukama, zucini, pumpkins, faapea foi gooseberries, currants, vine, ma e mafai foi ona oo mai i luga o laau apu, laulauina o laulaau o laau totő ma le fesoasoani pe fesoasoani foi i le pulupulu o le vaimusu ma le kuka (2 tbsp. punetuni i le 10 lita o le vai mafanafana). Ina ia taofia le atiina ae o le faamai, i asiasiga taʻitasi i le togalaau poʻo le moega e tatau ai ona asiasia le totoina mo le faʻaalia o ana faailoga muamua. Afai e mataʻituina, e tatau ona vavae ese vaega na aafia, aveese vai vaivai, taofi le faʻamaʻiina ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ma tuʻuina faʻasusu vai mo sina taimi.

I le faaiuga o Iulai, o le a avea le pala ma mea e masani ona asiasi ai i togalaau. E aafia ai laau i vaitau o po malulu. O le mea lea, afai o pala muamua o le aʻa e pala i luga o foliga - vave ona fafagaina aganuu afaina ma le calcium nitrate (i le fua o le 2 tbsp teaspoon o le fualaau faasaina i le pakete vai), ma pe a uma ona aveese le pepa mai vaega ua afaina, ia pefu i le palapala.

Vine

I le auala lava e tasi, e aoga le faia i foliga vaaia o le pala o fualaau aina, lea e mafai ona matauina i le tau vevela i luga o pepa, eggelu ma tamato. Mo le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e tatau ona fafaga faʻatoʻaga o nei mea totō ma le calcium ma ia mautinoa o le palapala i lalo ifo o ia mea e le faʻamago.

I le masina o Iulai, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa mo moega i togalaau o togalaau, ma pe a maua mai i luga o latou faʻamaʻi (fuluuli, paʻepaʻe) - faʻamalolo ma le 1% Bordeaux vai, moli - tipi ma susunuina lau.

I totonu o le tovine i le vaitau lenei, e ono amata ona tupu mai le paʻu i luga o fua o maa - klesteoporosis ma coccomycosis, i luga o fugalaau - lanu viole.