Laʻau

Faʻaaogaina o mea totino ma meataumafa mo lona faʻaaogaina

O le mea masani ole melonini, o mea aoga ma mea faʻaleagaina mo le faʻaaogaina, o se mataupu moni lava mo talanoaga i le va o tagata fai meaʻai. Faamanuiaga i gaʻo po o le afaina i le gaogao? E mafai ona ou 'ai ma faʻamalosi, pe sili atu le alu mo se isi taumafataga? Aisea e le toatele ai e alolofa i lenei fua e le mafai ona mitamitavale i se ata matagofie, e ui lava i le taua o lona malosi? Meloni ei ai se nofoaga i toetoe lava o soʻo se meaai, tusa lava po o le a le sini na e setiina mo oe lava, faia. O ituaiga eseese e mafai ai e tagata uma ona maua a latou aganuu sili ona suamalie. Faʻafitauli i le mamafa e tulaʻi mai i meaʻai ma le faalagolago tele i le ituaiga o meaai.

Faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i mea aoga ma faʻailoga o le melonini

E pei o isi fua, o le tilotilo i le 'ai o le melolo e faʻalagolago tele i luga o loʻo taumafai e aʻoaʻo pe togafitia oe. E masani ona talitonu talitonuga masani o meaʻai e masani ona lelei ile meloni mo oe. A uma mea uma, na te tuuina mai ia i matou:

  • Carotenoids ma Vitamin C. O le mea muamua na sili atu i ituaiga "mumu" o le melo, o le mea mulimuli i le lanu samasama, lanu meamata, ma le meli. Carotenoids ma vitamini C e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le mea faitino vaaia, faʻavavevave le faʻafouina o le paʻu, ma faatagaina i matou e faʻateleina le maualuga o le tino musika vave pe a uma le faʻamalositino. O i latou o ni vailaau malolosi. Ma latou te galulue e le gata mo lou matagofie, ae mo le lelei foi o le puipuiga, e mafua ai ona faamalosia.
  • Fructose. E masani ona latou fefefe i le taumafa i le sailiga o se ata tusi, o se mea sese. Fructose e maua ai le malosi mo le musika ma le faiʻai ma e aoga i metotia talafeagai.
  • Suavai mamā ma le leai ni vai, o se mea e faʻaaogaina mo faʻafitauli uma i le tino.
  • Fiber, lea e fesoasoani i le faʻamamaina masani o le inumaga.

Mata o le a taʻu atu e se fomaʻi maʻi ia oe o le melonini e afaina? Ioe, i le tulaga ei ai se tali atu i meaʻai. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o melons e aofia ai foi:

  • Toto ma fatu faamaʻi e manaʻomia ai le faʻatagaina o le inu ava malosi.
  • Meaʻai oona ma faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai, mo le taimi atoa o le faʻaleleia.
  • Dysbacteriosis o loʻo togafitiga.
  • Faʻaleagaina i le vevela ma le poloka.
  • Vaʻaia o le maʻi o le celiac, pe a mafatia se tagata mai le manava faʻapitoa e aunoa ma ni meaʻai.
  • Tausaga a tamaiti. E le faʻaaogaina le kelo mo le fafaga muamua. E mafai ona afaina ai le tino ma le manava i se tamaititi.

E fia calorie i totonu o se melon?

O lololo ma le meli e aofia ai faamaumauga 22 kcal mo le 100 g o pipi fou. Toeitiiti lava oi latou uma e mai le fusi, o le melonini o se oloa gaʻo. Talu ai ona o le fesili i le tele o kalori i totonu o se meloni ua fesiligia e ala i le le maua o le mamafa, e taua le iloa o le aina o melons fou ma fatu e faateleina ai le avega malosi. Oloni palaniki e aofia ai le 340 kcal mo le 100 g, ma ua matua gaogao lava ... faatasi ai ma le suka suamalie masani. O tagata o aso nei latou te le popole tele e uiga i lou puimanava, ma vevela le fua i totonu o se vai inu. O se filifiliga o le a faʻatau mai le faʻatauina o masini e faʻaalia ai le tuufaatasiga o le oloa.

E aoga le meloni: vaʻai i isi vailaʻau

Maofa i lenei mea? Atonu oe masani i galuega a Amerika naturopaths i le amataga o le seneturi mulimuli. E ola lelei le kelo? E leai se malo, latou te tali mai. O fualaau e matua "faigofie" mo le gaogao, ma o lea e mafua ai le suasusu i totonu o le vaega o meaʻai. A uma, o faʻafitauli uma e mai ia te ia. Na finau Paulo Bragg i ona soo talu ai sa i ai se laupepa i o latou faai, ia faia i luga o se manava gaogao, ma e leai se isi meaai e tatau ona alu i ai mo le tusa o le tolu itula. Melon e le o se mea faamalieloto. E toatele tagata e aloese mai ai ona o le fefefe i le faanatinati. O fualaau faasaienisi o ona po nei ua faafitia ai se avanoa mo se tagata maloloina.

E le gata i lea, o loʻo i ai se vaaiga faʻaaogaina lelei. E mafai ona ola le kelo ma faʻaaoga ai le palapala. E leai ni fualaau faisua, fualaau aina ma fuamoa e mafai ona manatu lelei e lelei mo o tatou tino pe a osofaia i latou e le gaosiga o mea taufaatoaga i aso nei. Nitrates e afaina i gaʻo, ate ma le fatu ma mafai ona mafua ai le mea moni. Afai e te le faʻaaogaina vailaau i totonu o ou moega, ia e fiafia i se manogi manogi lelei o le melonini.

O le aʻafiaga o le melon lava ia, o ana mea totino ma aʻafiaga i luga o le tino e sili atu ona faalagolago i mea o loʻo 'ai ma le. E tusa lava pe e te le talitonu ole naturopaths ma e lagolagoina mea eseese eseese, e tatau ona e pipii atu i se faiga faigofie. E le sili atu ma le 25 g le fila i le aso e 'ai ai, e le tatau ona afaina ai le afaina ma afaina, ma aloese mai le' ai o le kelo ma faasatauro ma leki i le tasi 'aiga. O pulou o ituaiga eseese, faapea foi susu e mauoa i mea oona, e le o "uo" faatasi ma ia.

O faʻamanuiaga ole melonini mo fafine ma le mamafa o le mamafa

E talitonuina o faamanuiaga o le melonini mo tamaitai o loʻo i totonu o togafitiga masani. O le fusi o lau (2 sipuni faʻafefete i le 200 g o vai inu, pupuu mo le 20 minute) e fautuaina i nisi o taimi ina ia faia faʻafofoga mai amorrhea ma faʻalavelave faʻalavelave. O le tiute mo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e faʻatautaia atoa ma le o loʻo togafitia ma i latou. Suesuega faasaienisi e le faamaonia ai le aoga o melon mo le taamilosaga.

Leʻa le mamafa i le melonini? E leʻo le meaʻai o le igoa e tasi. O faʻalavelave faʻale-malo e le o talanoa e uiga i aoga o melons mo le mamafa o le mamafa, ma le ono mafai ona vave faʻaitiitia le mamafa i luga o se mono-meaai mai lenei fua. O le American Association of Food nutritionists o loʻo taʻua manino e leai se taumafataga se tasi, e tusa lava po o le a le soifua maloloina e faʻamaeʻaina le manava, e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa. O le faatapulaaina o le taumafataga i na o le meaʻai suamalie e mafua ai le le atoatoa o le polotini ma gaʻo i le taumafataga. O lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le puipuiga ma le faʻafitauli moni i le lauroid. Ona o le mea mulimuli, latou te tusia e uiga i le lamatiaga o melonini-keke. Calories i le kilokalama o le melon, lea e tatau ona 'ai i le aso, e le lava. O mea taumafa o le melonini e mafai ona mafua ai le inu. E le tatau ona faʻaaogaina na o ia.

O le masani lava o le leaga o melons mo le paʻu o mea mamafa o loʻo faʻamatalaina e i latou e talitonu e le tatau i tagata sili ona mamafa ona 'ai mea taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga. E le moni le faʻamatalaga, aemaise mo i latou e leai ni talaʻaga o le maʻisuka. O le Meloini e maualalo le tau aogā. E mafai ona avea ma filifiliga lelei e pei o se meaʻai ma togafitiga. O le kuluna e sili atu le soifua maloloina nai lo le maualuga o le silotilo meaai ma meaʻai.